ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
«Η Meta κερδίζει τη δίκη για τον ανταγωνισμό καθώς ο δικαστής απορρίπτει την κατηγορία μονοπωλίου»

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:
στα αγαπημένα σου στη Google
Η Meta Platforms, η μητρική εταιρεία του Facebook, κέρδισε πρόσφατα μια σημαντική νομική μάχη, καθώς δικαστής απέρριψε την κατηγορία ότι η εταιρεία αποτελεί μονοπώλιο. Η υπόθεση αυτή αφορά την κατηγορία της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου (FTC) των ΗΠΑ, η οποία ισχυρίστηκε ότι η Meta διατηρεί παράνομα μονοπωλιακή δύναμη στην αγορά των κοινωνικών δικτύων μέσω των εξαγορών του Instagram το 2012 και του WhatsApp το 2014.
Η FTC είχε καταθέσει αγωγή το 2020, υποστηρίζοντας ότι αυτές οι εξαγορές και οι πολιτικές δεδομένων της Meta βλάπτουν τους ανταγωνιστές και τους χρήστες. Ωστόσο, το 2021, ο Ομοσπονδιακός Δικαστής James Boasberg απέρριψε την αγωγή, κρίνοντας ότι οι κατηγορίες δεν ήταν επαρκώς τεκμηριωμένες και ότι οι εξαγορές είχαν πραγματοποιηθεί πριν από αρκετά χρόνια.
Η FTC άσκησε έφεση, αλλά το Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο των ΗΠΑ για την Περιφέρεια της Κολούμπια επικύρωσε την απόφαση του κατώτερου δικαστηρίου, χαρακτηρίζοντας την αγωγή ως “παράξενη” και “παρωχημένη”. Το δικαστήριο σημείωσε ότι η αγορά των κοινωνικών δικτύων παρουσιάζει “ταχεία ανάπτυξη και καινοτομία χωρίς ορατό τέλος”.
Αυτή η απόφαση επιτρέπει στη Meta να συνεχίσει τις δραστηριότητές της χωρίς περιορισμούς που θα μπορούσαν να προκύψουν από την κατηγορία του μονοπωλίου. Η εταιρεία έχει αντιμετωπίσει και άλλες νομικές προκλήσεις στο παρελθόν, όπως την υπόθεση με την εφαρμογή Phhhoto, η οποία κατηγορούσε τη Meta για αντιμονοπωλιακή συμπεριφορά, αλλά το δικαστήριο απέρριψε την αγωγή λόγω καθυστέρησης στην υποβολή της. (techcrunch.com)
Η απόφαση αυτή έχει σημαντικές επιπτώσεις για τον τεχνολογικό κλάδο, καθώς καθορίζει τα όρια της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας και τονίζει την ανάγκη για σαφή και τεκμηριωμένα επιχειρήματα σε τέτοιου είδους υποθέσεις.
Περισσότερα στο cyberskills.gr
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Telegram;
Γίνε μέλος στο κανάλι μας:
στο Telegram
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο WhatsApp;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:
στο WhatsApp
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Viber;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:
στο Viber

MEDIA9 ώρες agoΤι έκανε ο τελικός του J2US απέναντι σε “Εκατομμυριούχο” και “Markos by night”
ΑΘΛΗΤΙΚΑ6 ώρες agoΛιμνιάτης στους 94,6: «Ο Ολυμπιακός δεν είναι το απόλυτο φαβορί – Απαγορεύεται να υποτιμάς τη φανέλα της Ρεάλ»
ΑΘΛΗΤΙΚΑ23 ώρες agoΠαρθενόπουλος: «Στάθηκα στην ουρά ως όφειλα, γιατί να μην συμβαίνει το ίδιο και για τους υπόλοιπους φιλάθλους;»
ΕΛΛΑΔΑ11 ώρες agoΚαιρός: Αίθριος με άνοδο της θερμοκρασίας και τοπικές βροχές
ΚΟΣΜΟΣ22 ώρες agoΠΟΥ: Μετά από σχεδόν ένα μήνα ο καπετάνιος του κρουαζιερόπλοιού όπου νόσησαν επιβάτες με χανταϊό έλαβε άδεια να το εγκαταλείψει
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ23 ώρες agoFinal 4: Πώς θα μετακινηθούν την Κυριακή οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού και της Ρεάλ – Αλλαγές από την ΕΛ.ΑΣ. ενόψει του τελικού
ΚΟΣΜΟΣ23 ώρες agoΈκκληση από τον ΟΗΕ για προστασία των παιδιών στην Ουκρανία μετά την επίθεση σε φοιτητική εστία
ΕΛΛΑΔΑ21 ώρες agoΣείεται η Κάσος από τους σεισμούς











