Connect with us

ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Η μνήμη του Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου χοροστάτησε κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής του Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, ο Σεβ. Μητροπολίτης, Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά της η Ηγουμένη της Μονής Γερόντισσα Νικοδήμη. Ο Εσπερινός τελέστηκε κεκλεισμένων των θυρών για τους προσκυνητές, στο πλαίσιο των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι ο Όσιος Νικόδημος έζησε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την πατρίδα μας. Παρά ταύτα, από πολύ νωρίς εκτίμησε τα αγαθό της πίστης και της Ορθόδοξης πνευματικότητας, που διδάχθηκε από Αγιορείτες Μοναχούς, κυρίως από τους Κολλυβάδες, που κήρυτταν την επιστροφή στην ορθόδοξη παράδοση και την πορεία στον δρόμο της Θεώσεως, μέσα από την προσευχή και την αυθεντική λατρευτική ζωή. Η σύνδεσή του με αγίους πνευματικούς Πατέρες στον Άγιον Όρος του χάρισε μεγάλο πνευματικό πλούτο, γνήσιο εκκλησιαστικό φρόνημα, τον έφερε κοντά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και του έδωσε την διάθεση να δημιουργηθούν κανόνες εκκλησιαστικής ζωής. Έτσι, χάρισε στην Εκκλησία το περίφημο «Πηδάλιο», ένα σπουδαίο δώρο και εργαλείο προς την Εκκλησία και τον λαό της, που αφορά στην ζωή και την ενότητά Της.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Ιγνάτιος αναφέρεται στην διάγνωση του Οσίου Νικοδήμου για το έλλειμμα εσωτερικής ζωής και πνευματικότητας στον μοναχισμό, που τον οδήγησε στην συγγραφή, με σκοπό την τόνωση του κοινοβιακού πνεύματος και του ησυχαστικού βίου. Διέγνωσε, παράλληλα, την πνευματική υστέρηση του λαού. Γι’ αυτό, συνέγραψε απλά και κατανοητά για τον λαό συγγράμματα, οδοδείκτες πνευματικής ζωής, ανέδειξε την σπουδαιότητα του Μυστηρίου της Εξομολογήσεως, δίδαξε στον λαό την πνευματική και Μυστηριακή ζωή, μέσα από την ζωή των Αγίων και κυρίως των Νεομαρτύρων, που ανέδειξε με το περίφημο «Νέο Μαρτυρολόγιο».

Ο Σεβασμιώτατος παρατήρησε ότι αυτό που διέσωσε την πίστη στην ελευθερία και οδήγησε στην Επανάσταση του 1821, ήταν η λειτουργία της Εκκλησίας, υπό το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ως Σώμα Χριστού, η αναγέννηση της πνευματικής ζωής του κόσμου των μοναστών, η διδαχή του λαού στα νάματα της πίστης και της Εκκλησίας. Ο Όσιος Νικόδημος έκανε τα πάντα για να παραμείνει ζωντανή η πίστη στην Ανάσταση του Χριστού και στην Ανάσταση του Γένους. Κι εμείς, σε δύσκολους καιρούς, καλούμαστε να διασώσουμε αυτό που με το αίμα τους υπερασπίστηκαν οι πρόγονοί μας και με την οσιακή βιωτή τους δίδαξαν οι Άγιοί μας, μέχρι τις μέρες μας, γεγονός που αποδεικνύει ότι το Άγιο Πνεύμα δεν εγκαταλείπει ποτέ την Εκκλησία του Χριστού.

Ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι τα Μοναστήρια μας διασώζουν την παράδοση της πνευματικότητας και του κοινοβιακού βίου, του αγώνα της αγιότητας και της αληθινής Παιδείας, προσφέροντας εξαίρετες μορφές, ως παραδείγματα και υποδείγματα ζωής για τον λαό μας. Στο σημείο αυτό, μνημόνευσε την Γερόντισσα Νικοδήμη, τον αγώνα που διεξάγει όλα αυτά τα χρόνια για την αναγέννηση της Μονής και την στήριξη της πολυπληθούς αδελφότητας, υπό την πνευματική καθοδήγηση του μακαριστού π. Αντωνίου Ζούπη, αρχικώς και πλέον του Γέροντος Εφραίμ Βατοπαιδινού, την θετική εξέλιξη της πορείας της υγείας του οποίου χαρακτήρισε δώρο στην εορτή της Ηγουμένης: «είθε γρήγορα να εξέλθει από το Νοσοκομείο, για να βρεθεί και πάλι κοντά σε όσους τον έχουμε ανάγκη και οι προσευχές μας τον συνοδεύουν τον καιρό της μεγάλης δοκιμασίας».

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε πατρικώς στην εορτάζουσα Γερόντισσα και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πνευματική πρόοδο της Μονής, για την υποδειγματική λειτουργία της Αδελφότητας, με πνεύμα υπακοής, παρθενίας και ακτημοσύνης, αλλά και την σπουδαία προσφορά του Ρ/Σ της Μονής «Μοναχική Διακονία», που λειτουργεί ως στήριγμα και παρηγοριά για τον λαό μας την μακρά περίοδο της πανδημίας.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, ο οποίος κήρυξα τον Θείο Λόγο.

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Δασικοί Χάρτες: Πότε λήγει η προθεσμία για αντιρρήσεις – Από τι θα συνοδεύεται η υποβολή τους

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Στους ενδιαφερόμενους που κρίνουν ότι δεν προλαβαίνουν να υποβάλλουν αντίρρηση, δίνεται η δυνατότητα, ομοίως μέχρι τις 31 Μαΐου 2022, να καταθέσουν ηλεκτρονικά αίτημα διόρθωσης πρόδηλου σφάλματος, το οποίο υποβάλλεται ατελώς και εξετάζεται από την οικεία Διεύθυνση Δασών

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Την Τρίτη, 31 Μαΐου 2022, λήγει η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου των δασικών χαρτών, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Οι διαδικτυακές εφαρμογές υποβολής αντιρρήσεων και πρόδηλων σφαλμάτων στην ιστοσελίδα του φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο» θα παραμείνουν διαθέσιμες για την αποδοχή των αιτημάτων έως την καταληκτική ημερομηνία.

 Η υποβολή της αντίρρησης συνοδεύεται από:

  • Την οριοθέτηση του πολυγώνου που αφορά στο αίτημα.
  • Την επίκληση της ύπαρξης έννομου συμφέροντος.
  • Τη δέσμευση για την καταβολή του ειδικού τέλους.

Μετά την υποβολή της αντίρρησης και με καταληκτική προθεσμία δέκα (10) ημερών μετά την λήξη της προθεσμίας των αντιρρήσεων, αποστέλλεται από τον ενδιαφερόμενο στο οικείο Σημείο Υποστήριξης της Ανάρτησης Δασικού Χάρτη (ΣΥΑΔΧ) φάκελος στον οποίο περιλαμβάνονται κατ’ ελάχιστο:

  • Το αντίγραφο της φόρμας των υποβληθεισών αντιρρήσεων, εκτυπωμένο και υπογεγραμμένο (εκδίδεται από την ηλεκτρονική εφαρμογή).
  • Τα στοιχεία που αποδεικνύουν την καταβολή του ειδικού τέλους ή το αποδεικτικό υποβολής αντίρρησης που εκδίδεται από την ηλεκτρονική εφαρμογή.
  • Το έννομο συμφέρον.
  • Στον φάκελο αποστολής αναγράφεται υποχρεωτικά το όνομα του ενδιαφερόμενου και ο αριθμός πρωτοκόλλου των αντιρρήσεων που υποβλήθηκαν. Τα παραπάνω στοιχεία εξασφαλίζουν το παραδεκτό του αιτήματος.

Συμπληρωματικά αποδεικτικά στοιχεία (όπως έκθεση φωτοερμηνείας, τοπογραφικό διάγραμμα κλπ.), που επικαλείται ο ενδιαφερόμενος, μπορούν να συμπεριλαμβάνονται είτε στην ανωτέρω αλληλογραφία ή να κατατίθενται στην Επιτροπή Εξέτασης Αντιρρήσεων (ΕΠ.Ε.Α.) κατά την εξέταση της αντίρρησης.

Στους ενδιαφερόμενους που κρίνουν ότι δεν προλαβαίνουν να υποβάλλουν αντίρρηση, δίνεται η δυνατότητα, ομοίως μέχρι τις 31 Μαΐου 2022, να καταθέσουν ηλεκτρονικά αίτημα διόρθωσης πρόδηλου σφάλματος, το οποίο υποβάλλεται ατελώς και εξετάζεται από την οικεία Διεύθυνση Δασών.

Σε περίπτωση απόρριψης του πρόδηλου σφάλματος, η σχετική αίτηση θα διαβιβαστεί προς την αρμόδια Επιτροπή Εξέτασης Αντιρρήσεων (ΕΠ.Ε.Α.). Η ΕΠ.Ε.Α. θα εξετάσει την αίτηση ως υποβληθείσα αντίρρηση, κοινοποιώντας το σχετικό διαβιβαστικό έγγραφο στον ενδιαφερόμενο και παρέχοντας προθεσμία τριάντα (30) ημερών για την καταβολή του ανάλογου παράβολου, στις περιπτώσεις που αυτό προβλέπεται

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Mείωση του αγοραστικού ενδιαφέροντος για ακίνητα – Η ακτινογραφία της αγοράς

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Μείωση της εκδήλωσης αγοραστικού ενδιαφέροντος και σταθεροποίηση τιμών καταγράφονται στην εγχώρια αγορά ακινήτων, τους τελευταίους δύο μήνες.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σύμφωνα με τον Δ. Μπινιάρη, Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Μεσιτών Ελλάδας και Ιδρυτή της Βinswanger Greece Real Estate Group, μέχρι τον περασμένο Μάρτιο, ένα μήνα μετά από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, το αγοραστικό ενδιαφέρον ήταν υψηλό και οι τιμές των ακινήτων κατέγραφαν ανοδικές τάσεις.

Σύμφωνα με τον Δ. Μπινιάρη, Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Μεσιτών Ελλάδας και Ιδρυτή της Βinswanger Greece Real Estate Group, μέχρι τον περασμένο Μάρτιο, ένα μήνα μετά από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, το αγοραστικό ενδιαφέρον ήταν υψηλό και οι τιμές των ακινήτων κατέγραφαν ανοδικές τάσεις.

Το τελευταίο δίμηνο ωστόσο καταγράφεται μία κάμψη της εκδήλωσης αγοραστικού ενδιαφέροντος κατά 10% με 15%, ενώ οι τιμές των ακινήτων από τον Μάρτιο και μετά παραμένουν σταθερές.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, οι τιμές των νέων διαμερισμάτων το 2021 αυξήθηκαν με ετήσιο ρυθμό 7,4%, ελαφρά ενισχυμένο έναντι των παλαιών διαμερισμάτων κατά 6,9%.

Όπως αναφέρει ο κ. Μπινιάρης στο Capital.gr, ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί η αγορά ακινήτων είναι άμεσα συνυφασμένη με την ψυχολογία και την εμπιστοσύνη. “Όταν οι συνθήκες διαταράσσονται, όταν δημιουργείται ανησυχία και τριγμοί στην εμπιστοσύνη, είναι λογικό αυτό να αποτυπώνεται στην αγορά”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα  με τον ίδιο “όταν ακούς για έναν πόλεμο που είναι σε εξέλιξη με άγνωστες ακόμη συνέπειες ή για επικείμενη αύξηση των επιτοκίων είναι λογικό αυτό να δρα αρνητικά στην ψυχολογία των υποψήφιων αγοραστών και επενδυτών”.

Όσον αφορά το αν οι τιμές των ακινήτων θα παραμείνουν σε αυτά τα επίπεδα αλλά και το ποια θα είναι η πορεία της αγοράς μέσα στους επόμενους μήνες ο ίδιος εκτιμά πως θα εξαρτηθεί από τη διάρκεια και το εύρος των παραπάνω αρνητικών επιπτώσεων στην παγκόσμια οικονομία.

“Πάντως η απόβαση των Ισραηλινών επενδυτών στην Αθήνα συνεχίζεται ακάθεκτη ενώ όσο οι τράπεζες συνεχίσουν να χρηματοδοτούν κατά 60-70% την αγορά κατοικιών αξίας έως 200.000 ευρώ ούτε αυτή αναμένεται να  επηρεαστεί”, αναφέρει.

Στρέφονται στα παλαιά διαμερίσματα

Σημαντικό είναι το “χτύπημα” που έχει δεχτεί λόγω της μεγάλης αύξησης της τιμής των οικοδομικών υλικών, σύμφωνα με τους ειδικούς, η αγορά των νεόδμητων διαμερισμάτων, όπου πλέον τα ακίνητα πωλούνται με “καπέλο” 300 το τετραγωνικό, τόσο αυτά που αποπερατώθηκαν προσφάτως όσο και εκείνα που είχαν μείνει απούλητα την τελευταία διετία.

Όπως αναφέρει η ιδιοκτήτρια του ParosKey, Τόνια Δράκου, στην Πάρο βίλα που πέρυσι πωλούνταν 1 εκατ. ευρώ, σήμερα πωλείται 1,9 εκατ. ευρώ και αυτό συμβαίνει με πολλά ακόμη ακίνητα.

Η αύξηση των οικοδομικών υλικών έχει οδηγήσει σε πάγωμα των νέων κατασκευών, γεγονός που επιβεβαίωσε πρόσφατα ο οικονομικός διευθυντής της Cenergy, θυγατρικής του Ομίλου Viohalco, Αλέξανδρος Μπένος, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης για την ενημέρωση των αναλυτών, τονίζοντας ότι “από όλους τους κλάδους που δραστηριοποιούμαστε σε όλον τον κόσμο, μόνο στον κατασκευαστικό κλάδο της Ελλάδας παρατηρούνται καθυστερήσεις και ακυρώσεις παραγγελιών”.

Σύμφωνα με τον ίδιο ενώ τα καλώδια υψηλής τάσης που χρησιμοποιούνται σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κλπ έχουν υψηλή ζήτηση, τα καλώδια χαμηλής τάσης που χρησιμοποιούνται στις οικοδομές παρουσιάζουν υστέρηση λόγω των αναβολών και των ακυρώσεων των παραγγελιών.

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που το ενδιαφέρον των υποψήφιων αγοραστών στρέφεται στις παλαιότερες κατοικίες, τις οποίες μπορούν να ανακατασκευάσουν και στην συνέχεια να εκμεταλλευτούν.

Είναι ενδεικτική η πρόσφατη έρευνα της REMAX από την οποία προκύπτει ότι συνεχίζεται η τάση των προηγουμένων ετών, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται σε παλαιές κατοικίες ηλικίας κατασκευής άνω των 20 ετών σε ποσοστό 63%. Τα νεόδμητα και μέχρι 5ετίας άγγιξαν το 8%. Οι ενδιάμεσες ηλικιακές κατηγορίες ακινήτων, δηλαδή από 11 έως 15 έτη, συγκέντρωσαν συνολικά το ενδιαφέρον του 11% των τελικών αγοραστών, ενώ από 6 έως 10 έτη μόλις το 6%.

Στην Αττική, το 76% των ακινήτων που πωλήθηκαν ήταν παλαιά άνω της 20ετίας σε αντίθεση με τα νεόδμητα και τα νέα (έως πενταετίας) που δεν κατάφεραν να κερδίσουν ιδιαίτερα το ενδιαφέρον των αγοραστών (κάλυψαν μόνο 2% ποσοστό επί των συνολικών αγοραπωλησιών.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται και από τα στοιχεία που προκύπτουν από το μητρώο μεταβιβάσεων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, όπου στην Αθήνα, στην πρώτη θέση των μεταβιβάσεων το 2021 και με ποσοστό 37,25% βρίσκονται τα ακίνητα με έτος κατασκευής 1961-1970, στη δεύτερη θέση τα ακίνητα κατασκευής 1971-1980 με ποσοστό 26,82% και στην τρίτη θέση τα ακίνητα κατασκευής 1951-1960 με ποσοστό επί του συνόλου των μεταβιβάσεων 13,02%.

Όσον αφορά το δημοφιλέστερο ακίνητο βάσει τετραγωνικών μέτρων, σύμφωνα με το σύνολο των μεταβιβάσεων για το 2021, είναι τα ακίνητα από 51 τμ έως 75 τμ, που αποτελούν το 27,83% των μεταβιβάσεων. Στη δεύτερη θέση των προτιμήσεων βρίσκονται τα ακίνητα με επιφάνεια από 31 τμ έως 50 τμ που αποτελούν το 22,95% των μεταβιβάσεων, οι γκαρσονιέρες – studio έως 30 τμ που αποτελούν το 22,30% των μεταβιβάσεων, ενώ τα διαμερίσματα από 76 τμ έως 95 τμ αποτελούν το 13,18%, τα διαμερίσματα από 96 τμ έως 120 τμ το 7,48% και μόλις το 6,26% αφορούσε μεταβιβάσεις άνω των 121 τετραγωνικών μέτρων.

Πλήγμα η γραφειοκρατία

Την όλη κατάσταση πάντως στην εγχώρια αγορά ακινήτων επιβαρύνουν και οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, με αποτέλεσμα πολλά συμβόλαια να στοιβάζονται για πολλούς μήνες και δεκάδες αγοραπωλησίες και μεταβιβάσεις να μένουν μετέωρες για αρκετούς μήνες.

Για παράδειγμα στην περίπτωση που θέλει κάποιος να κάνει αποδοχή κληρονομιάς, στο υποθηκοφυλακείο Αθήνας χρειάζονται 4 μήνες για να μεταγράψει τον τίτλο, αντιστοίχως χρειάζονται 6 μήνες στο υποθηκοφυλακείο του Χαλανδρίου και πάνω από 12 μήνες στο υποθηκοφυλακείο Ζωγράφου. Μαζί με τις υπόλοιπες διαδικασίες συγκέντρωσης πιστοποιητικών, υπογραφής συμβολαίων, ηλεκτρονικής ταυτότητας κτηρίων κλπ μια μέση διαδικασία πώλησης ενός κληρονομούμενου ακινήτου ξεκινάει από 6 μήνες και ίσως ξεπεράσει το ένα έτος αν προκύψουν περαιτέρω ζητήματα, γεγονός σύνηθες (πχ διορθώσεις κτηματολογίου, τροποποίηση σύστασης, πρόδηλο σφάλμα κλπ).

Η κατάσταση θα επιδεινωθεί περαιτέρω από την νέα αποχή από την άσκηση των καθηκόντων τους που αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι, από το τέλος του μήνα και έως τις 20 Ιουνίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση του Κτηματολογίου να καταστεί υποχρεωτική η ηλεκτρονική υποβολή των συμβολαιογραφικών πράξεων.

Η αποχή των συμβολαιογράφων αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα στις συναλλαγές και κυρίως στις μεταβιβάσεις ακινήτων και σε άλλες συμβολαιογραφικές πράξεις που σχετίζονται με τα ακίνητα. Aλλωστε και πριν από λίγο καιρό, τον Απρίλιο, και πάλι οι συμβολαιογράφοι είχαν οδηγηθεί σε απόφαση αποχής με αφορμή άλλες ρυθμίσεις που είχαν σχέση με την έκδοση των πιστοποιητικών από τους δήμους.

Στο πρόβλημα αναφέρεται και η κ. Δράκου τονίζοντας ότι “με τις απεργίες των συμβολαιογράφων έχουμε σε εκκρεμότητα πολλά συμβόλαια που δεν μπορούν να κλείσουν. Και αυτό θα πρέπει να το μεταφέρεις και να το εξηγήσεις στους ξένους αγοραστές οι οποίοι όπως είναι φυσικό δεν μπορούν να το καταλάβουν, αφού στη χώρα τους δεν συναντούν ανάλογα προβλήματα”.

Οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, αποτυπώνονται και στην πρόσφατη έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, στην οποία επισημαίνεται ότι “η εμπλοκή πλήθους υπηρεσιών, διαδικασιών και δικαιολογητικών στις μεταβιβάσεις ακινήτων, αλλά και οι καθυστερήσεις στην εκδίκαση και επίλυση νομικών εκκρεμοτήτων αποτελούν παράγοντες οι οποίοι διαχρονικά αναστέλλουν ή καθυστερούν επενδύσεις και χρήζουν άμεσης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης”.

Στην έκθεση τονίζεται ότι στον τομέα των μεταβιβάσεων και επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία χρειάζονται περαιτέρω σημαντικές τομές για την απλοποίηση και την επιτάχυνση των διαδικασιών που θα καθιστούν την αγορά πιο φιλική προς τους επενδυτές, ειδικά σε περιόδους αυξημένης αβεβαιότητας

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ9 λεπτά ago

Κίσινγκερ: Τον έβαλαν στη «λίστα των εχθρών της Ουκρανίας» ως «συνεργό στα εγκλήματα της Ρωσίας»

ΕΛΛΑΔΑ10 λεπτά ago

Με… drones η μεταφορά των επιστολών από τα ΕΛΤΑ

OIKONOMIA18 λεπτά ago

Απειλείται η τουριστική σεζόν – Ξέμειναν από προσωπικό οι αερομεταφορές

ΚΟΣΜΟΣ19 λεπτά ago

Ρωσία: Η απειλή του Πούτιν ανατρέπει τις ισορροπίες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ29 λεπτά ago

Μάικλ Σαντέλ: Να μετακινηθούμε από την αξιοκρατία στην αξιοπρέπεια της εργασίας

ΚΟΣΜΟΣ38 λεπτά ago

Πέντε άβολες αλήθειες για την Αμερική της οπλοκατοχής

VIDEO1 ώρα ago

Πρόσκληση της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου στους Βολιώτες για την εκδήλωση στην παραλία

ΕΛΛΑΔΑ1 ώρα ago

Θεσσαλονίκη: Τον απείλησαν με όπλο έξω από το σπίτι του για να τον ληστέψουν

VIDEO1 ώρα ago

Νέα Ιωνία: Αυτοκίνητο παραδόθηκε στις φλόγες ενώ είχε σταματήσει στο φανάρι – Σώα η οδηγός

ΕΛΛΑΔΑ1 ώρα ago

Πάτρα: Τι θα γίνει με την εκταφή της Τζωρτζίνας και πώς η κεταμίνη μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην έρευνα

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Εφυγε από την ζωή ο Γιαννης Παπανικολαου από την Συκη Πηλιου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Βόλος: Έφυγε από τη ζωή 30χρονη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Ο ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΧΑΡΤΝΕΤ ΤΟΥ ΜΑΣΤΕΡ ΣΕΦ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΒΕΛΕΝΤΖΑΚΟΥ .

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Σε θρίλερ εξελίχθηκε το ταξίδι για Βολιώτες επιβάτες με το «Βέλος» μέχρι την Αθήνα

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Θλίψη έχει σκορπίσει στην τοπική κοινωνία της Μαγνησίας και της Λάρισας ο θάνατος του τραγουδιστή δημοτικών τραγουδιών Γιάννη Γκόβαρη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ22 ώρες ago

Τον δρόμο της φυλακής θα πάρει ένας 54χρονος Σκιαθίτης νταής, για απειλές, ενδοοικογενειακή βλάβη σε ανίκανο άτομο και φθορές

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Γεωργία Μπίκα: «Ήταν νηφάλια και διαστρέβλωσε τα γεγονότα με ασύστολα ψεύδη» λέει η εισαγγελέας

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Ανέλαβε υπηρεσία η Κατερίνα Σούρλα στο Νοσοκομείο του Βόλου

πάρτι
ΜΑΓΝΗΣΙΑ22 ώρες ago

Στο νοσοκομείο 10 άτομα μετά το πάρτι των Μηχανολόγων

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Θλίψη στο Βόλο: Έφυγε ο Χρήστος Δημητρίου

Δημοφιλή