Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

η νέα ψηφιακή πλατφόρμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την Κοινωνική Ένταξη –

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται η νέα ψηφιακή πλατφόρμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας thess-entaxis.gr  για την ενημέρωση και  επικοινωνία του πολίτη με όλες τις  Δομές Κοινωνικής Ένταξης  και τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Η παρουσίαση του νέου ψηφιακού εργαλείου που έχει θέσει σε λειτουργία η Περιφέρεια Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε κατά την πρώτη διαβούλευση του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας με θέμα τις πολιτικές ένταξης στη Χώρα και στην Περιφέρεια. «Ενεργοποιήσαμε το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης και θέτουμε τις βάσεις για τη βέλτιστη δυνατή ανάπτυξή του. Δημιουργήσαμε τη νέα ψηφιακή πύλη του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης Θεσσαλίας, ώστε να φέρουμε τους πολίτες πιο κοντά με τις υπηρεσίες, απαντώντας άμεσα και αποτελεσματικά στις ανάγκες τους» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός απευθύνοντας χαιρετισμό στην εκδήλωση.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Τα ψηφιακά έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας αλλάζουν τη σχέση με τον πολίτη προσφέροντας ποιοτικές, αποτελεσματικές, ευέλικτες και γρήγορες υπηρεσίες. Η δεκαετής οικονομική κρίση, η πανδημία του covid 19, αλλά και οι τελευταίες γεωπολιτικές εξελίξεις επέφεραν έντονες και πολυεπίπεδες επιπτώσεις σε ολόκληρο τον πληθυσμό της Θεσσαλίας αλλά κυρίως στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Σ’ αυτή την κοινωνική κατάσταση, έρχεται να προστεθεί και η κλιματική αλλαγή, με την εμφάνιση έκτακτων φυσικών καταστροφών.  Όλοι μαζί, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Υπουργεία, Διαχειριστικές Αρχές και Φορείς Υλοποίησης καλούμαστε να δημιουργήσουμε μια αλυσίδα αλληλεγγύης και στήριξης των συνανθρώπων μας.

Ο ρόλος της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι κομβικός στην δημιουργία  μηχανισμών κοινωνικής μέριμνας και προστασίας. Έχει στρατηγικό και συντονιστικό ρόλο στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση κοινωνικών παρεμβάσεων μέσω και του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης.  Είναι επίσης υπεύθυνη για τον σχεδιασμό και την κατανομή των χρηματοδοτήσεων του ΕΣΠΑ που αφορούν στη φτώχεια και την κοινωνική ένταξη των ευάλωτων συμπολιτών μας. Από την άλλη πλευρά, οι Δήμοι της Θεσσαλίας, μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών τους ή μέσω άλλων συνεργαζόμενων κοινωνικών φορέων, είναι αρμόδιοι για την υλοποίηση κοινωνικών παρεμβάσεων και δράσεων κοινωνικής προστασίας στα όρια αρμοδιότητάς τους.

Υλοποιούν με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ένα μεγάλο αριθμό προγραμμάτων στήριξης των ασθενέστερων συνανθρώπων μας και λειτουργούν Κοινωνικές Δομές όπως για παράδειγμα, Βοήθεια στο σπίτι, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, κοινωνικά συσσίτια και Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων κ.α.  Έχουν αναπτύξει, επίσης, Κέντρα Κοινότητας με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και αντίστοιχα παραρτήματα στις περιοχές που κατοικούν Ρομά, καθώς και Κέντρα Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ) στις πρωτεύουσες των νομών και ακολουθεί και μια σειρά άλλων διευρυμένων υπηρεσιών.

Από πλευράς μας,  σχεδιάσαμε την Περιφερειακή Στρατηγική Κοινωνικής Ένταξης και Αντιμετώπισης της Φτώχειας και υλοποιούμε, αξιοποιώντας τους πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, ένα πρόγραμμα ύψους 91,2 εκατομμυρίων ευρώ με βαθύ κοινωνικό αποτύπωμα, με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.  Στο νέο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2021-2027 που σχεδιάσαμε, υιοθετώντας  την φιλοσοφία της συλλογικής ηγεσίας, δρομολογούμε νέες κοινωνικές δράσεις συνολικού προϋπολογισμού 140 εκατομμυρίων ευρώ. Αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο για δομές, δράσεις και προγράμματα που κρατούν συνεκτική την κοινωνία, προωθούν την κοινωνική ένταξη, ενισχύουν την απασχόληση και καταπολεμούν κάθε μορφής διάκριση και αποκλεισμό.  Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι και παραμένει κοντά στον πολίτη» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γεώργιος Σταμάτης και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ένταξης Γιώργος Πλανήτερος που παρουσίασαν τους στόχους της νέας Εθνικής Στρατηγικής Κοινωνικής Ένταξης και εκπρόσωποι της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας και του Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης Θεσσαλίας.  Συμμετείχε, επίσης, μεγάλος αριθμός εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης και φορέων σχετιζόμενων με θέματα κοινωνικής ένταξης που κατέθεσαν προτάσεις για πρωτοβουλίες και δράσεις κοινωνικής ένταξης και θέσπιση συμπεριληπτικών διαδικασιών.

Η εκδήλωση αποτελεί το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ειδικών θεματικών ομάδων διαβούλευσης οι οποίες θα ασχοληθούν εξειδικευμένα με θέματα ευπαθών κοινωνικά ομάδων και πρόκειται να συγκροτηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Με τη λειτουργία του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας μπαίνουν οι βάσεις για την αντιμετώπιση των ζητημάτων κοινωνικής ένταξης με έναν συστηματικότερο τρόπο, συντεταγμένα και συντονισμένα, με διαδικασίες κοινωνικού διαλόγου και συνεργασίες φορέων και πολιτών που θα είναι σε θέση να επιφέρουν τα βέλτιστα δυνατά αποτελέσματα. Το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Οι 10 πιο εντυπωσιακές παραλίες της Θεσσαλίας

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Ο περισσότερος κόσμος εκτός Θεσσαλίας δυσκολεύεται να συνδυάσει τη Λάρισα με θάλασσα και παραλίες, καθώς την έχει συνδυάσει με κάμπο και πολύ ζέστη.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ωστόσο τα ταξιδιωτικά σάιτς συχνά πυκνά κάνουν αφιερώματα στις πανέμορφες παραλίες του νομού Λάρισας, κατατάσσοντάς τις στις πιο όμορφες της Θεσσαλίας και όχι μόνο, πράγμα πολύ τιμητικό από την στιγμή που υπάρχει βέβαιο το Πήλιο και οι Σποράδες.

Το travelstyle.gr, μάλιστα εμπεριέχει στις δέκα ομορφότερες παραλίες της Θεσσαλίας και τέσσερις της Λάρισας.

Δείτε την καλύτερα δεκάδα:

Αγιόκαμπος, Λάρισα

Πεντακάθαρη και δροσερή, με χοντρή άμμο και ψιλό βοτσαλάκι, η θάλασσα του Αγιόκαμπου Λάρισας είναι αρκετά βαθιά. Οι ακτές του είναι η καρδιά της διασκέδασης τους καλοκαιρινούς μήνες για τον λαό της θεσσαλικής πρωτεύουσας, με δεκάδες beach bars να παρατάσσουν (δωρεάν) ξαπλώστρες, γήπεδα για beach sports και decks στα οποία οι DJs δίνουν μάχη κάθε βράδυ. Από τα πιο δημοφιλή, το Παράγκα beach bar που οργανώνει συχνά μουσικά events.

Ρακοπόταμος, Λάρισα

Διαθέτει τρεις κολπίσκους στους οποίους η βλάστηση φτάνει ως την αμμουδιά. Τα νερά είναι κρυστάλλινα, ενώ οι ακτές του είναι δημοφιλείς στις τάξεις των free campers. Εδώ επίσης μπορεί κανείς να δοκιμάσει canoying, να περπατήσει στη φύση ανακαλύπτοντας μικρούς καταρράκτες ή να αράξει στα κοντινά ταβερνάκια.

Πολυδένδρι, Λάρισα

Το Πολυδένδρι είναι ένας οικισμός φωλιασμένος σε ένα δάσος πλάι στη θάλασσα, και στις ερημικές του παραλίες μπορεί κανείς να ακολουθήσει τα μονοπάτια για να βρει μικρούς βοτσαλωτούς κολπίσκους για άραγμα και κολύμπι. Οι βουτιές συνδυάζονται ωραιότατα με πεζοπορία στο δάσος Πολυδενδρίου, που αποτελούσε βασιλικό κτήμα και έχει σηματοδοτημένο μονοπάτι.

Πλατιά Άμμος, Λάρισα

Βόρεια του Αγιόκαμπου και της Βελίκας, στην περιοχή των Κόκκινων Νερών, η Πλατιά Άμμος είναι… όνομα και πράγμα. Διαθέτει μια φαρδιά αμμουδιά που «στολίζεται» από ασπρόμαυρα βότσαλα, ενώ μεγάλα πλατάνια ρίχνουν τη σκιά τους στην παραλία. Στην περιοχή θα βρείτε café beach bar, τοΠαρά θιν’ αλός, που διαθέτει ξαπλώστρες αλλά σερβίρει και ωραιότατους ψαρομεζέδες.

Διαβάστε ακόμα:  Κακιά θάλασσα: Το νησάκι με τη φυσική πισίνα σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της Αθήνας

Μυλοπόταμος, Πήλιο

Βρίσκεται κοντά στην Τσαγκαράδα, διαθέτει φαντασμαγορικά γαλαζοπράσινα νερά και τα βράχια του τον χωρίζουν σε δύο παραλίες, εξίσου ειδυλλιακές και πολυφωτογραφημένες.

Χορευτό, Πήλιο

Η ωραιότερη πλατεία της Ελλάδας μοιάζει με ζωγραφιά. Πού βρίσκεται;

Η παραλία του Χορευτού, λίγα χιλιόμετρα από τη Ζαγορά, απλώνεται σε δυόμισι χιλιόμετρα χρυσαφένιας άμμου και φημίζεται για τα μεγάλα κύματα που σηκώνονται συχνά-πυκνά.

Άγιοι Σαράντα, Πήλιο

Δίπλα στο Χορευτό, η άμμος και το ψιλό βοτσαλάκι σμίγουν με το δάσος που φτάνει ως την ακτή. Τα νερά είναι διάφανα, τα βράχια προδιαθέτουν για φαντασμαγορικές βουτιές από ψηλά, ενώ η πολυκοσμία είναι εδώ λιγότερο συχνό φαινόμενο σε σύγκριση με πιο «διάσημες» πηλιορείτικες παραλίες.

Ποτιστικά, Πήλιο

Τα γιγάντια βράχια που ξεφυτρώνουν μέσα στη θάλασσα είναι εδώ επίσης ιδανικά για βουτιές από ψηλά. Τα νερά είναι βαθυγάλαζα, η αμμουδιά απαλή και χρυσαφένια και φτάνει το ένα χιλιόμετρο σε μήκος.

Φακίστρα, Πήλιο

Τιρκουάζ νερά, ψιλό βότσαλο, τεράστια, φαντασμαγορικά βράχια και καταπράσινη βλάστηση τριγύρω. Η Φακίστρα «σερβίρει» το παραπάνω σκηνικό σε όσους μπουν στον κόπο να διασχίσουν το δύσβατο μονοπάτι της – κανείς δεν το μετάνιωσε.

Παπά Νερό, Πήλιο

Κοντά στο Μούρεσι, με μεγάλη αφράτη αμμουδιά και οργάνωση για όσους ψάχνουν beach bars, το Παπά Νερό διαθέτει πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά καθώς και οργανωμένο camping για όσους θέλουν να βρίσκονται πολύ κοντά στη φύση.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

θεατρική παράσταση Τα κάστρα πέσανε απο το σύλλογο γραμμάτων και τεχνών Θεσσαλίας

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση του συλλόγου γραμμάτων και τεχνών Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Κύκλο Ελλήνων λογοτεχνών Δικαστών που πραγματοποιήθηκε στο  λαογραφικό ιστορικό μουσείο Λάρισας το απόγευμα της Παρασκευής .

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η θεατρική παράσταση των Ελλήνων δικαστών παρουσίασε το έργο Τα κάστρα Πέσανε με την συμμετοχή πολλών δικαστών

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του συλλόγου γραμμάτων και τεχνών Θεσσαλίας Ντίνος Κόκκινος όπου προλόγισε το έργο μαζί με το Πρόεδρο του κύκλου Ελλήνων λογοτεχνών δικαστών

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΕΛΛΑΔΑ5 λεπτά ago

Πάτρα: Μήνυση της οικογένειας της Ρούλας Πισπιρίγκου στο δικηγόρο της σπιτονοικοκυράς – «Πήρε πράγματα της Τζωρτζίνας»

ΚΟΣΜΟΣ13 λεπτά ago

Λιθουανία: Πολίτες συγκεντρώνουν χρήματα για να αγοράσουν drone για την Ουκρανία

ΕΛΛΑΔΑ24 λεπτά ago

Ρόδος: Επείγουσα προανάκριση για «δράκο» του Instagram – Πώς παγίδεψε 8χρονο κοριτσάκι

ΚΟΣΜΟΣ32 λεπτά ago

Τέξας: Οργή για τα λάθη της αστυνομίας – Περιμέναν έξω από την τάξη ενώ ο 18χρονος έσπερνε το θάνατο

ΕΛΛΑΔΑ44 λεπτά ago

Λάρισα: Ασθενής εντατικής εγκλωβίστηκε στο ασανσέρ για μία ώρα

OIKONOMIA51 λεπτά ago

Επιχειρήσεις: Έρχεται ελληνο-ουκρανική συνεργασία – Οι πρώτες διερευνητικές επαφές

ΚΟΣΜΟΣ52 λεπτά ago

Ουκρανία: Μπορεί η Δύση να χρησιμοποιήσει «παγωμένα» ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για την ανοικοδόμηση;

ΕΛΛΑΔΑ1 ώρα ago

Κοροναϊός: «Ο καθένας να πάρει την ευθύνη του εαυτού του» λένε οι επιστήμονες για την κατάργηση της μάσκας

OIKONOMIA1 ώρα ago

Power Pass: Πώς θα λάβετε την επιστροφή έως 600 ευρώ για το ρεύμα

ΚΟΣΜΟΣ1 ώρα ago

ΗΠΑ: Μυστήριο για τα σχεδόν 100 περιστατικά σπάνιων καρκίνων σε σχολείο

Δημοφιλή