Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

η νέα ψηφιακή πλατφόρμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την Κοινωνική Ένταξη –

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται η νέα ψηφιακή πλατφόρμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας thess-entaxis.gr  για την ενημέρωση και  επικοινωνία του πολίτη με όλες τις  Δομές Κοινωνικής Ένταξης  και τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Η παρουσίαση του νέου ψηφιακού εργαλείου που έχει θέσει σε λειτουργία η Περιφέρεια Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε κατά την πρώτη διαβούλευση του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας με θέμα τις πολιτικές ένταξης στη Χώρα και στην Περιφέρεια. «Ενεργοποιήσαμε το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης και θέτουμε τις βάσεις για τη βέλτιστη δυνατή ανάπτυξή του. Δημιουργήσαμε τη νέα ψηφιακή πύλη του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης Θεσσαλίας, ώστε να φέρουμε τους πολίτες πιο κοντά με τις υπηρεσίες, απαντώντας άμεσα και αποτελεσματικά στις ανάγκες τους» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός απευθύνοντας χαιρετισμό στην εκδήλωση.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Τα ψηφιακά έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας αλλάζουν τη σχέση με τον πολίτη προσφέροντας ποιοτικές, αποτελεσματικές, ευέλικτες και γρήγορες υπηρεσίες. Η δεκαετής οικονομική κρίση, η πανδημία του covid 19, αλλά και οι τελευταίες γεωπολιτικές εξελίξεις επέφεραν έντονες και πολυεπίπεδες επιπτώσεις σε ολόκληρο τον πληθυσμό της Θεσσαλίας αλλά κυρίως στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Σ’ αυτή την κοινωνική κατάσταση, έρχεται να προστεθεί και η κλιματική αλλαγή, με την εμφάνιση έκτακτων φυσικών καταστροφών.  Όλοι μαζί, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Υπουργεία, Διαχειριστικές Αρχές και Φορείς Υλοποίησης καλούμαστε να δημιουργήσουμε μια αλυσίδα αλληλεγγύης και στήριξης των συνανθρώπων μας.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο ρόλος της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι κομβικός στην δημιουργία  μηχανισμών κοινωνικής μέριμνας και προστασίας. Έχει στρατηγικό και συντονιστικό ρόλο στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση κοινωνικών παρεμβάσεων μέσω και του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης.  Είναι επίσης υπεύθυνη για τον σχεδιασμό και την κατανομή των χρηματοδοτήσεων του ΕΣΠΑ που αφορούν στη φτώχεια και την κοινωνική ένταξη των ευάλωτων συμπολιτών μας. Από την άλλη πλευρά, οι Δήμοι της Θεσσαλίας, μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών τους ή μέσω άλλων συνεργαζόμενων κοινωνικών φορέων, είναι αρμόδιοι για την υλοποίηση κοινωνικών παρεμβάσεων και δράσεων κοινωνικής προστασίας στα όρια αρμοδιότητάς τους.

Υλοποιούν με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ένα μεγάλο αριθμό προγραμμάτων στήριξης των ασθενέστερων συνανθρώπων μας και λειτουργούν Κοινωνικές Δομές όπως για παράδειγμα, Βοήθεια στο σπίτι, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, κοινωνικά συσσίτια και Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων κ.α.  Έχουν αναπτύξει, επίσης, Κέντρα Κοινότητας με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και αντίστοιχα παραρτήματα στις περιοχές που κατοικούν Ρομά, καθώς και Κέντρα Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ) στις πρωτεύουσες των νομών και ακολουθεί και μια σειρά άλλων διευρυμένων υπηρεσιών.

Από πλευράς μας,  σχεδιάσαμε την Περιφερειακή Στρατηγική Κοινωνικής Ένταξης και Αντιμετώπισης της Φτώχειας και υλοποιούμε, αξιοποιώντας τους πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, ένα πρόγραμμα ύψους 91,2 εκατομμυρίων ευρώ με βαθύ κοινωνικό αποτύπωμα, με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.  Στο νέο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2021-2027 που σχεδιάσαμε, υιοθετώντας  την φιλοσοφία της συλλογικής ηγεσίας, δρομολογούμε νέες κοινωνικές δράσεις συνολικού προϋπολογισμού 140 εκατομμυρίων ευρώ. Αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο για δομές, δράσεις και προγράμματα που κρατούν συνεκτική την κοινωνία, προωθούν την κοινωνική ένταξη, ενισχύουν την απασχόληση και καταπολεμούν κάθε μορφής διάκριση και αποκλεισμό.  Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι και παραμένει κοντά στον πολίτη» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γεώργιος Σταμάτης και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ένταξης Γιώργος Πλανήτερος που παρουσίασαν τους στόχους της νέας Εθνικής Στρατηγικής Κοινωνικής Ένταξης και εκπρόσωποι της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας και του Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης Θεσσαλίας.  Συμμετείχε, επίσης, μεγάλος αριθμός εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης και φορέων σχετιζόμενων με θέματα κοινωνικής ένταξης που κατέθεσαν προτάσεις για πρωτοβουλίες και δράσεις κοινωνικής ένταξης και θέσπιση συμπεριληπτικών διαδικασιών.

Η εκδήλωση αποτελεί το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ειδικών θεματικών ομάδων διαβούλευσης οι οποίες θα ασχοληθούν εξειδικευμένα με θέματα ευπαθών κοινωνικά ομάδων και πρόκειται να συγκροτηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Με τη λειτουργία του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας μπαίνουν οι βάσεις για την αντιμετώπιση των ζητημάτων κοινωνικής ένταξης με έναν συστηματικότερο τρόπο, συντεταγμένα και συντονισμένα, με διαδικασίες κοινωνικού διαλόγου και συνεργασίες φορέων και πολιτών που θα είναι σε θέση να επιφέρουν τα βέλτιστα δυνατά αποτελέσματα. Το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
ΚΟΣΜΟΣ34 δευτερόλεπτα ago

Ενα φασιστικό κράτος | in.gr

ΘΕΣΣΑΛΙΑ3 λεπτά ago

Εκπαιδευτικοί του Δημοτικού σχολείου Τερψιθέας επιμορφώθηκαν στη Λεμεσό για τη σωστή διαχείριση της σχολικής τάξης

LIFESTYLE7 λεπτά ago

«Δεν είμαι καλός παρουσιαστής, έτυχε να μου ταιριάζει αυτό το πρόγραμμα»

ΜΑΓΝΗΣΙΑ10 λεπτά ago

Δ.Τ. 8-6-23 Κλιμάκιο στη Λαϊκή Αγορά Νέας Ιωνίας

ΜΑΓΝΗΣΙΑ11 λεπτά ago

ΔΤ: Ζ. Μακρή: “Το Βελεστίνο ανανεώνει τη δυναμική της Νέας Δημοκρατίας”

ΠΟΛΙΤΙΚΗ13 λεπτά ago

Αλέξης Τσίπρας: Δείτε live τη συνέντευξη Τύπου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Ζάππειο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ13 λεπτά ago

ΔΗΜΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ_Δελτίο τύπου-δωρεά οχήματος

ΜΑΓΝΗΣΙΑ14 λεπτά ago

Δελτίο Τύπου επίσκεψης Αλ.Μεϊκόπουλου στον Βιολογικό Καθαρισμό Βόλου

ΕΛΛΑΔΑ15 λεπτά ago

Σοκ στα Ιωάννινα: 48χρονος βρέθηκε νεκρός μέσα σε ξενοδοχείο

ΕΛΛΑΔΑ16 λεπτά ago

ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΕΠΙ ΚΟΛΩΝΩ | ΒΟΛΟΣ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 21:00 | ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΛΟΥ ΜΕΛΙΝΑ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Θλίψη με το μήνυμα του γιου του 49χρονου Βολιώτη που «έσβησε» έξω από το βετζινάδικο του

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

«Έσβησε» μπροστά στην αντλία γνωστός 49χρονος πρατηριούχος στη Νέα Ιωνία Βόλου

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες ago

«Ο γιος μου έπαθε σοκ, αηδίασε»: Οργισμένη η μητέρα του 12χρονου που έλαβε άσεμνο βίντεο από ιερέα

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Βόλος- Πέθανε ο Γιάννης Ξυνογαλάς

LIFESTYLE4 ημέρες ago

Άκρως αποκαλυπτική η Ματίνα Παγώνη: «Θα σας πω κάτι που δεν το ξέρει κανείς»

LIFESTYLE6 ημέρες ago

Έχω κάνει σεξ με 3.800 γυναίκες, έρχονταν στο σπίτι 20-20

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες ago

Αυτοκτονία στη Λάρισα: Άφησε λεφτά για την κηδεία του, ζήτησε συγγνώμη και έβαλε τέλος στη ζωή του

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Ευχάριστες μουσικές Βραδιές με Saxophone στο Restaurant Carnayo της Σκιάθου Ανταπόκριση :Γιάννης Αποστολίδης

LIFESTYLE4 ημέρες ago

«Η ζωή δεν είναι εύκολη για κανέναν»: Η Δέσποινα Βανδή δηλώνει προδομένη και καθηλώνει με την εξομολόγησή της

ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες ago

Θρίλερ δίχως τέλος με το θάνατο της 68χρονης στην Καβάλα – Τι αποκάλυψε ο αδελφός της

Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή