Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Η πόλη να κινδυνεύει να χάσει ότι με τόσες θυσίες κέρδισε

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μια μεγάλη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα αλλά και στην περιοχή μας. Μια αύξηση που ήρθε να μας θυμίσει ότι ο covid-19 είναι μια υπόθεση που δεν πρέπει να υποτιμούμε και να επαναπαυόμαστε.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Το σωτήριο της υπόθεσης είναι ότι το στέλεχος «Δέλτα» που φαίνεται να επικρατεί τις τελευταίες εβδομάδες πυροδοτεί την έξαρση των κρουσμάτων χωρίς μέχρι στιγμής όμως να αυξάνει την βαρύτητα της νόσου, βοηθώντας έτσι στη διατήρηση του συστήματος υγείας σε καλή κατάσταση, μη δεχόμενο αυτή τη χρονική στιγμή μεγάλη πίεση.
Η χαλαρή στάση απέναντι στα μέτρα σε συνδυασμό με την πολύ μεγάλη ταχύτητα διασποράς της μετάλλαξη «Δέλτα», οδήγησε σε αύξηση των κρουσμάτων σε όλη σχεδόν τη χώρα ιδιαίτερα όμως σε περιοχές που υπάρχει τουριστική κίνηση αλλά και σε μεμονωμένες περιπτώσεις. Παράδειγμα η πόλη μας , όπου παρατηρήθηκε χαλάρωση των μέτρων με αποτέλεσμα μέσα σε λίγες μέρες να αυξηθούν τα κρούσματα δραματικά δηλώνοντας ξεκάθαρά ότι υπάρχει συγκεκριμένη εστία, γιατί μόνο σε αυτή την περίπτωση παρατηρείται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ολόκληρη η πόλη να κινδυνεύει να χάσει ότι με τόσες θυσίες κέρδισε ,θέτοντας συγχρόνως σε κίνδυνο και ανθρώπινες ζωές. Χρειάζεται προσοχή ,αυτοσυγκράτηση και συνεννόηση.
Τη δεδομένη χρονική στιγμή, όπως χαρακτηριστικά ανάφερε και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κ. Εξαδάκτυλος «Όλοι οι εμβολιασμένοι προστατευόμαστε από βαριά νόσηση και Θάνατο», το βλέπουμε στη Μεγάλη Βρετανία, όπου έχουμε πάρα πολλά κρούσματα, αλλά λίγες απώλειες και μικρή επιβάρυνση του συστήματος υγείας. Αυτό συμβαίνει γιατί οι άνω των 50 ετών είναι εμβολιασμένοι σε ποσοστό άνω του 90%» ενώ υπογράμμισε ότι σημαντικό είναι να εμβολιαστούμε και να μη μας απασχολεί τόσο ο αριθμός των κρουσμάτων.
Βρισκόμαστε στο τέταρτο κύμα της πανδημίας με δυσοίωνες προβλέψεις όσον αφορά την αύξηση των κρουσμάτων. Η συνέργεια πολλών φορέων και όχι αυστηρά μόνο υπηρεσιακών παραγόντων αποτελεί μονόδρομο.
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ Αγοραστός με την προτροπή των ιατρικών συλλόγων διοργάνωσε «πανθεσσαλική υβριδική ενημερωτική ημερίδα στις 15 /7/ 2021 με θέμα: «αντιμετώπιση του 4ου κύματος της πανδημίας και επιτάχυνση των εμβολιασμών» στο διοικητήριο της περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα. Την ημερίδα παρακολούθησαν και συνδέθηκαν εκπρόσωποι αρχών και φορέων από όλη τη Θεσσαλία μητροπολίτες, βουλευτές, πρόεδροι ιατρικών συλλόγων επικεφαλής παρατάξεων περιφερειακού συμβουλίου, δήμαρχοι, 5η ΥΠΕ, ο καθηγητής Χρ. Χατζηχριστοδούλου, διοικητές νοσοκομείων, mega εμβολιαστικό κέντρο, ΕΚΑΒ, ένωση νοσηλευτών Ελλάδος, σύλλογος μαιών, ενώσεις ιατρών νοσοκομείων, σύλλογος ιατρών ΕΣΥ ΠΠΓΝΛ, ΣΕΠΕ, ΕΑΔ, γενική αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλίας, επιμελητήρια, ΣΘΕΒ, εμπορικοί σύλλογοι, σύλλογοι επαγγελματιών εστίασης, ενώσεις ξενοδόχων, περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης Θεσσαλίας, διευθύνσεις πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πρόεδροι ΕΛΜΕ, ΑΔΕΔΥ, εργατικά κέντρα, διευθύνσεις ανάπτυξης και διευθύνσεις υγείας της περιφέρειας Θεσσαλίας, δίνοντας με αυτή την ημερίδα ένα ηχηρό μήνυμα ενότητας και κοινής διαπίστωσής για την αναγκαιότητα της επιτάχυνσης των εμβολιασμών κ συσπείρωσης όλων των δυνάμεων για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το 4ο κύμα της πανδημίας.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας ήταν εκεί δια του Προέδρου του κ. Αριστοτέλη Σπάνια μεταφέροντας την αγωνία και την ανησυχία που επικρατεί στο νομό μας από την αύξηση των κρουσμάτων αλλά και γενικότερα για τον πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων στη χώρα μας.
Χρειάζεται σύνεση και αποφασιστικότητα, ενώ είναι απαραίτητο να πρυτανεύσει η λογική και η συνεργασία μεταξύ των πολιτών. Κανένας δεν θέλει το κακό κανενός. Ας είμαστε προσεκτικοί. Εμβολιαζόμαστε οχυρώνουμε τον εαυτό μας και τους συνάνθρωπους μας.
Ας επιδείξουμε όλοι υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και στην οικογένειά μας , συμβάλλοντας συγχρόνως στο χτίσιμο του τείχους ανοσίας στην κοινότητα.
Έχουμε όλοι από ένα παράδειγμα ενός δικού μας ανθρώπου που νόσησε και τα κατάφερε εύκολα ,δύσκολα ή και δεν τα κατάφερε .
Πέρασαν από την κόλαση των ΜΕΘ αδέρφια μας συγγενείς μας φίλοι μας που από μόνοι τους είναι η απόδειξή της επικινδυνότητας του covid -19.
Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο μοναδικός τρόπος αναχαίτισης της αστραπιαίας διασποράς του ιού είναι:
-Η τήρηση των ατομικών μέτρων προστασίας και των υγειονομικών πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ –Η επιτάχυνση του εμβολιασμού
-Η οχύρωση των δομών υγείας με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και με μόνιμο ιατρικό και λοιπό προσωπικό
-Η συνεργασία όλων μας και η διάθεση προφύλαξης του εαυτού μας αλλά και του συνανθρώπου μας.
Είναι το μοναδικό μείγμα που θα μας βοηθήσει για να βγούμε υγιείς από αυτόν τον πόλεμο.
Τελειώνοντας ο Ιατρικός Σύλλογος καλεί σε πανστρατιά όλους τους γιατρούς-μέλη μας να συ στρατευθούν και να συμβάλλουν με κάθε τρόπο στην στήριξη αυτής της προσπάθειας.
Μιλήστε, συμβουλευτείτε το γιατρό σας!!!
Έχουμε όλοι έναν κοινό στόχο, παλεύουμε μαζί για το υπέρτατο αγαθό, την ανθρώπινη ζωή.!!!!!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ι.Σ.Κ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΠΑΝΙΑΣ               ΘΩΜΑΣ ΣΙΜΟΣ

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Μετεκπαιδευτικό μάθημα για το ανοσοποιητικό σύστημα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Διοργανώθηκε από τη Χειρουργική Κλινική του Γ.Ν. Λάρισας Μετεκπαιδευτικό Μάθημα, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου, με ομιλητή τον Δρ. Δημήτριο Π. Μπόγδανο, Καθηγητή Παθολογίας και Αυτοάνοσων Νοσημάτων, Διευθυντή Κλινικής Ρευματολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής και του Χειρουργικού Τομέα του Γ.Ν. Λάρισας, κος Ματθαίος Ευθυμίου, καλωσόρισε και παρουσίασε τον Καθηγητή, κο Μπόγδανο, στους παρευρισκόμενους, ο οποίος με τη σειρά του παρουσίασε το θέμα της ομιλίας του «ΒΑΣΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΩΣ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΡΑΞΗ».

Η ανταπόκριση από τους ιατρούς και το προσωπικό της Χειρουργικής Κλινικής ήταν μεγάλη.

Παρευρέθησαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου, κος Γρηγόριος Βλαχάκης, ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας, κος Κωνσταντίνος Καρακούσης, η Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, κα Βασιλική Ζήση, καθώς και πάρα πολλοί συνάδελφοι ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων και νοσηλευτικό προσωπικό.

Η παρουσίαση ήταν καθηλωτική και οι παρευρισκόμενοι ενημερωθήκανε από τον Καθηγητή για το Ανοσολογικό Σύστημα και για το πως μπορούμε να το εκμεταλλευθούμε για την αντιμετώπιση διαφόρων παθήσεων.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Χαρακόπουλος: Στη Βουλή το υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

«Το υδατικό αποτελεί μείζον πρόβλημα για τη θεσσαλική γη και τους ανθρώπους της και πρέπει να αντιμετωπιστεί πριν είναι αργά, πριν οι συνέπειες γίνουν μη αναστρέψιμες. Θα πρέπει να εξετάσουμε το πολυσύνθετο αυτό ζήτημα από όλες τις απόψεις και να καταλήξουμε σε συγκεκριμένες δράσεις, ώστε να προωθηθούν εφικτές βιώσιμες λύσεις, χωρίς προκαταλήψεις. Ζήτησα από την πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής να ορίσει μια ειδική συνεδρίαση, καθώς πολιτικοί, κοινωνικοί και επιστημονικοί φορείς της Θεσσαλίας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και αξιώνουν ενεργοποίηση και αποφασιστικότητα. Ζούμε σε εποχές που επιβάλουν λύσεις τόσο στο υδατικό της Θεσσαλίας όσο και στην ενέργεια».

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με την πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, κ. Διονυσία Αυγερινοπούλου, με σκοπό τον προγραμματισμό ειδικής συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής επιτροπής για το υδατικό πρόβλημα στη Θεσσαλία.

Υπενθυμίζεται ότι με πρωτοβουλία του Θεσσαλού πολιτικού, είχε λάβει χώρα μια πρώτη συζήτηση στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, στις 23.06.2021, στην οποία διατυπώθηκαν προβληματισμοί και προτάσεις για την επίλυση του υδατικού προβλήματος του κάμπου, ενώ εκτέθηκαν και οι πολιτικές προσεγγίσεις του ζητήματος.

Ωστόσο, με δεδομένη την ένταση του προβλήματος και σε συνέχεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας και δημάρχου Κιλελέρ, κ. Θανάση Νασιακόπουλου, στη Λάρισα (19.02.2022), ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ζήτησε την πραγματοποίηση νέας συνεδρίασης στη Βουλή, όπου θα κληθούν οι ηγεσίες των συναρμόδιων υπουργείων, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ενώ θα είναι ευκαιρία να τοποθετηθούν ξεκάθαρα και όλες οι πολιτικές δυνάμεις, προκειμένου να υπάρξει μια ολοκληρωμένη έκθεση των δεδομένων, προτάσεις και δρομολόγηση λύσεων.

Στη δήλωσή του ο κυβερνητικός βουλευτής αφού ευχαριστεί την Πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος για την αποδοχή της πρότασής του, υπογραμμίζει ότι «το θέμα, είναι βαθιά περιβαλλοντικό και δεδομένων και των επιπτώσεων που ζούμε λόγω του πολέμου και της ενεργειακής κρίσης, επιβάλλεται να δρομολογήσουμε τις διαδικασίες ώστε να προστατέψουμε το περιβάλλον, να διασφαλίσουμε την επάρκεια σε νερό και να χρησιμοποιήσουμε τις δυνατότητες που έχουμε για την παραγωγή φθηνής πράσινης ενέργειας, ολοκληρώνοντας τα ημιτελή έργα των εκατοντάδων εκατομμυρίων που έγιναν για την μερική εκτροπή του Αχελώου στη Θεσσαλία».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
LIFESTYLE2 λεπτά ago

Ρέι Λιότα: Το μήνυμα της Λορέιν Μπράκο για τον θάνατο του κινηματογραφικού συζύγου της

VIDEO7 λεπτά ago

Dolce Vita – Στην Βόρεια Κροατία Μέρος Α

ΕΛΛΑΔΑ9 λεπτά ago

Πειραιάς: Φυλάκιση ενός έτους με αναστολή στη μητέρα της 5χρονης που εντοπίστηκε στη θάλασσα

ΚΟΣΜΟΣ17 λεπτά ago

Ανατολικό Τιμόρ: Σεισμός 6,1 βαθμών – Υπάρχει ενδεχόμενο να προκληθεί τσουνάμι

πάρτι
ΜΑΓΝΗΣΙΑ17 λεπτά ago

Στο νοσοκομείο 10 άτομα μετά το πάρτι των Μηχανολόγων

VIDEO26 λεπτά ago

Dolce Vita – Στην Βόρεια Κροατία Μέρος Β

ΕΛΛΑΔΑ28 λεπτά ago

Ρόδος: Προσπάθησε να αυτοκτονήσει η 21χρονη που κατήγγειλε βιασμό από παίκτη του Big Brother

OIKONOMIA35 λεπτά ago

Σκρέκας: Στο δημόσιο θα υπάρξουν μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας – Τι είπε για το ενδεχόμενο επιδότησης στα καύσιμα

ΚΟΣΜΟΣ36 λεπτά ago

Άμστερνταμ: Εικόνες χάους στο αεροδρόμιο Schiphol – Τεράστιες ουρές λόγω της έλλειψης προσωπικού στην ασφάλεια

ΕΛΛΑΔΑ47 λεπτά ago

Σκιάθος: Στη φυλακή 54χρονος που ξυλοκοπούσε, απειλούσε και τρομοκρατούσε την οικογένειά του

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Εφυγε από την ζωή ο Γιαννης Παπανικολαου από την Συκη Πηλιου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Βόλος: Έφυγε από τη ζωή 30χρονη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Ο ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΧΑΡΤΝΕΤ ΤΟΥ ΜΑΣΤΕΡ ΣΕΦ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΒΕΛΕΝΤΖΑΚΟΥ .

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Σε θρίλερ εξελίχθηκε το ταξίδι για Βολιώτες επιβάτες με το «Βέλος» μέχρι την Αθήνα

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αγορά του Βόλου και στο «Βολωνάκι» για καφέ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Θλίψη έχει σκορπίσει στην τοπική κοινωνία της Μαγνησίας και της Λάρισας ο θάνατος του τραγουδιστή δημοτικών τραγουδιών Γιάννη Γκόβαρη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Θλίψη για τον θάνατο 58χρονο Βολιώτη

ηλικιωμένος
ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Βόλος: Ηλικιωμένος κατέρρευσε στη μέση του δρόμου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Γεωργία Μπίκα: «Ήταν νηφάλια και διαστρέβλωσε τα γεγονότα με ασύστολα ψεύδη» λέει η εισαγγελέας

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Ανέλαβε υπηρεσία η Κατερίνα Σούρλα στο Νοσοκομείο του Βόλου

Δημοφιλή