Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Η Ρένα Δούρου στην Καρδίτσα για τον ένα χρόνο από τον Ιανό

Published

on

Spread the love

Για «πολύ αργούς ρυθμούς , τεράστια προβλήματα στην αποκατάσταση  των ζημιών και   καθυστερήσεις στην καταβολή των αποζημιώσεων», έναν χρόνο μετά από το φονικό, καταστροφικό πέρασμα του Ιανού στην περιοχή της Καρδίτσας, έκανε λόγο κατά την επίσκεψή της στην πόλη η κ. Ρένας Δούρου, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, υπεύθυνης Κλιματικής Κρίσης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η ίδια, αφού θύμισε ότι κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ βρέθηκε από την πρώτη στιγμή της καταστροφής στο πλευρό των πολιτών που επλήγησαν, υπογράμμισε την ανάγκη για μια “νέα προοπτική ελπίδας για την Καρδίτσα”, στηλιτεύοντας την υποκριτική στάση της κυβέρνησης που εδώ κι ένα χρόνο έχει εγκαταλείψει πολίτες και επιχειρήσεις, αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και της τοπικής οικονομίας.


“Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σε αντίθεση με την καπηλεία, τη στοχοποίηση –  προσωπική και συλλογική που επέδειξε ο κ. Μητσοτάκης με αφορμή τα ακραία καιρικά φαινόμενα αλλά και τη Συμφωνία των Πρεσπών, που αποτελεί λαμπρή σελίδα της εξωτερικής πολιτικής μας, ακολουθεί άλλου είδους στάση. Άλλου είδους πολιτική. Εμείς, με αίσθηση ευθύνης, στεκόμαστε μπροστά στους συμπολίτες μας, εδώ στην Καρδίτσα. Στεκόμαστε έμπρακτα στο πλευρό τους και στο πλευρό των συμπολιτών μας στο σύνολο της πατρίδας μας”, υπογράμμισε η Ρένα Δούρου σε συνέντευξη Τύπου σε τοπικά ΜΜΕ. “Από τον Πρόεδρο του κόμματος και τέως Πρωθυπουργό ως τους Βουλευτές και τα στελέχη μας, θέτουμε τις προγραμματικές μας θέσεις στην κρίση των συμπολιτών μας από το Παρανέστι Δράμας ως την Κρήτη. Χωρίς να περιμένουμε να προκηρυχθούν οι εκλογές. Και αυτό είναι πράγματι μια πρωτιά στη σύγχρονη ιστορία του τόπου μας”, συνέχισε η ίδια.

Κατά την πρώτη ημέρα της τριήμερης περιοδείας, που οργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Καρδίτσας για τον έναν χρόνο από τον Ιανό, η Ρένα Δούρου συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστό, τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, Κ. Νούσιο, τον Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πρόνοιας-Εξυπηρέτησης του Πολίτη, Ν. Καραγιάννη, τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών ΠΕ Καρδίτσας, Δ. Κουτρομάνο, την πρόεδρο Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Λία Ρογκανάκη. Η Ρ. Δούρου, που συνοδευόταν από τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Καρδίτσας, Σπύρο Λάππα, τον συντονιστή Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Καρδίτσας, Αποστόλη Μπουγουλιά, τα μέλη της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Καρδίτσας, Θ. Καλιά, Κ. Αγόρη, Δ. Σιωρόπουλο, Δ. Βερίλλη, Θ. Λαδόπουλο, τις πρώην Βουλεύτριες Χρ. Κατσαβριά Σιωροπούλου και Π. Βράντζα καθώς και τα μέλη της ΟΜ Καρδίτσας, Ευ.  Κοντογεώργου και Φ. Γκινή, ενημερώθηκε για την πορεία έργων αποκατάστασης των υποδομών και αντιπλημμυρικής θωράκισης του νομού. “Στο Συμβούλιο της Ευρώπης υπογραμμίζουμε ότι οι Περιφέρειες και οι Δήμοι πρέπει να αναλαμβάνουν και να υλοποιούν κλιματικές πρωτοβουλίες σε συνδυασμό με βιώσιμες αναπτυξιακές πολιτικές, τηρώντας πάντα τους κανόνες της Δημοκρατίας, του κράτους Δικαίου και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”, παρατήρησε η Ρ. Δούρου.

Ακολούθως η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. συναντήθηκε, με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Κ. Ζυγογιάννη, τον Οικονομικό Επόπτη Κ. Λαμπρόπουλο, τον Υπεύθυνο Γ.Ε.ΜΗ. και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων Γ. Παπαδημητρίου, το μέλος του ΔΣ, Β. Λέμα και τον υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων, Κ. Βασιλείου. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση από τα μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου για την πορεία των αποζημιώσεων των επιχειρήσεων από τον Ιανό. Τονίστηκε η ανάγκη για έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης νομού, για επιπλέον στήριξη επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της πανδημίας καθώς και την ανάγκη για συγκρότηση ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος Καρδίτσας λόγω της μεγάλης καταστροφής. Σημειώνεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρηματιών (1.400 επί συνόλου 1.800), έχουν λάβει μόνο το 20% της αποζημίωσης από το 70%, που είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Με τον πρώην Δήμαρχο Καρδίτσας, Φώτη Αλεξάκο καθώς και μέλη της Δημοτικής Αντιπολίτευσης του Δήμου Καρδίτσας, Σωτηρία Μπακαλάκου, Γιάννη Σβάρνα, Άλκηστη Κολοκύθα, Δημήτρη Αραμπατζή καθώς και τους Περιφερειακούς Συμβούλους, Κώστα Καντερέ και Γιάννη Γεννάδιο, συναντήθηκε αργότερα η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ με επικεφαλής τη Ρ. Δούρου. Αντικείμενο της συνάντησης ήσαν οι ανοικτές πληγές του Ιανού και τα φαινόμενα κακοδιαχείρισης (απευθείας αναθέσεις, αδιαφάνεια, κ.α.) όπως καταγγέλλονται από την Αντιπολίτευση για τη Δημοτική Αρχή Καρδίτσας σε σχέση με την πορεία αποκατάστασης των ζημιών.

Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ ενημερώθηκε από εκπροσώπους του κλάδου της εστίασης και των ξενοδόχων της Λίμνης Πλαστήρα, Αποστόλη Θέο (Αντιδήμαρχο Τουρισμού Δήμου Λίμνης Πλαστήρα και εκπρόσωπο κλάδου εστίασης) και Θωμά Τσάβαλο (Πρόεδρο Ξενοδόχων Λίμνης Πλαστήρα) σχετικά με την ανάγκη μετατροπής της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα, την περιορισμένη διάσταση του προγράμματος “Εξοικονομώ” που δεν καλύπτει όλες τις επιχειρήσεις. Οι ίδιοι έθεσαν το θέμα της στήριξης  πρωτοβουλίας ξενοδόχων ορεινών περιοχών για νέο Εξοικονομώ μέσω ΕΣΠΑ.

Τέλος, η Ρένα Δούρου και η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ επισκέφθηκαν τη Δημοτική Πινακοθήκη, που παραμένει κλειστή για το κοινό λόγω των πολύ αργών ρυθμών αποκατάστασης των έργων που έχουν υποστεί μεγάλες καστροφές. Τη σχετική ενημέρωση έκαναν η Μαρία Γιαννέλου, υπεύθυνη της Πινακοθήκης και η αρμόδια υπάλληλος Ευγενία Γαλανοπούλου.

“Την Καρδίτσα πρέπει να την μαθαίνουν ιδίως οι νέοι και οι νέες για τη σπουδαία ιστορία της και  όχι ως μια περιοχή που δεν την τιμούν ούτε οι αιρετοί της. Ή ως μια περιοχή που κατατάσσεται στις τελευταίες θέσεις των μετρήσεων που αφορούν οικονομικούς, κοινωνικούς και πολιτικούς δείκτες”, παρατήρησε, μεταξύ άλλων, η Ρένα Δούρου στη συνέντευξη Τύπου σε τοπικά ΜΜΕ. 

Σήμερα και αύριο η Ρένα Δούρου και η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ αναμένεται να επισκεφθούν συνοικίες της Καρδίτσας και τοπικές κοινότητες της περιοχής που έχουν πληγεί από τον Ιανό και να ενημερωθούν από εκπροσώπους φορέων και πολίτες για την πορεία της αποκατάστασης των ζημιών.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

loading...
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ44 δευτερόλεπτα ago

Εικαστική έκθεση «Ελαιώνας ‘23 – Χθόνιο και Ανθρωπόκαινος»

VIDEO16 λεπτά ago

Πολιτικό Forum 18/09/2023

ΠΟΛΙΤΙΚΗ21 λεπτά ago

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο γαστρονομικό φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά

ΕΛΛΑΔΑ26 λεπτά ago

Ξεκίνησε η λειτουργία μηχανισμού καταγγελιών από μετανάστες για παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων τους

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ46 λεπτά ago

Καμία ικανοποίηση για το Λόσον που έχασε τη θέση του στην Alpha Tauri για το 2024

ΜΠΑΣΚΕΤ51 λεπτά ago

Λιόλιος: «Θα είμαστε πιο αυστηροί στις ποινές»

ΜΑΓΝΗΣΙΑ58 λεπτά ago

Μητέρα κατήγγειλε την κόρη της ότι απείλησε να τη σφάξει

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ1 ώρα ago

Κροάτης ποδοσφαιριστής ανάμεσα στους συλληφθέντες για τη δολοφονία του Μιχάλη

ΘΕΣΣΑΛΙΑ1 ώρα ago

Επίσκεψη του υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου Βασίλη Αγγέλη στον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων

OIKONOMIA1 ώρα ago

Πετρέλαιο θέρμανσης: Στα σκαριά εκπτώσεις από τις εταιρείες πετρελαιοειδών

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Έκτακτο κλειστά τα σχολεία μέχρι την Τετάρτη 27/9

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Έκτακτο κλειστά τα σχολεία έως την Τετάρτη 27/9

VIDEO6 ημέρες ago

Αυτοψία του Αχιλλέα Μπέου στην λίμνη Κάρλα-Ανήσυχος με την κατάσταση που επικρατεί &την δυσφορία-Ρεπορτάζ: Γιάννης Αποστολίδης

ΒΟΛΟΣ6 ημέρες ago

Παρέμβαση της διοίκησης του ΕΦΚΑ για τον 26χρονο ΑΜΕΑ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Λιμεναρχείο Βόλου: Στην ανατολική Μαγνησία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής την Τρίτη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

«Επιβεβαιώνεται ότι το νερό που παρέχεται από το δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση» ανακοίνωσε ο Φώτης Σερέτης

MEDIA2 ημέρες ago

«Μάγισσα» – Χαμός με τις βρισιές. «Θα μου κλάσεις τον π@@τσο» στις 22:00 στην τηλεόραση; – NassosBlog – Celebrity News | Exclusives

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Βόλος: Αναζητείται για να φυλακιστεί μια 38χρονη γυναίκα μετά από καταδικαστική απόφαση σε βάρος της

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Κατάλληλο για κάθε χρήση το νερό του Βόλου – Ποιοι πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Εκτελούσε εργασίες και υπέστη καρδιακή ανακοπή στη Δράκεια

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλή