OIKONOMIA
Η Ρωσία αποφεύγει τη χρεοκοπία, πληρώνοντας ομόλογα σε δολάρια


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ολοκληρωτική «στροφή» στις εξαγγελίες του Πούτιν, σχετικά με το νόμισμα που θα πλήρωνε τα χρέη της χώρας, έκανε η Ρωσία.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Παρά τις απειλές της προς τις χώρες σχετικά με τα συμβόλαια για πετρέλαιο και φυσικό αέριο, που θα πρέπει να είναι σε ρούβλια και όχι σε δολάρια, η Ρωσία προχώρησε σε μια σειρά από ήδη καθυστερημένες πληρωμές του διεθνούς της χρέους σε δολάρια.
Ειδικότερα, σήμερα η Ρωσία έκανε πληρωμές του διεθνούς της χρέους σε δολάρια, παρά το γεγονός ότι προηγουμένως είχε υποσχεθεί ότι θα το πλήρωνε μόνο σε ρούβλια όσο διάστημα τα αποθεματικά της παρέμεναν δεσμευμένα.
Το υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας δήλωσε ότι κατάφερε να πληρώσει 564,8 εκατομμύρια δολάρια για ένα ευρωομόλογο του 2022 και 84,4 εκατομμύρια δολάρια για ένα άλλο ομόλογο του 2042 σε δολάρια, ως το νόμισμα που αναφέρεται στα ομόλογα.
Υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι η Μόσχα πραγματοποίησε την πληρωμή χωρίς να κάνει χρήση των αποθεματικών της που έχουν δεσμευθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, αν και πρόσθεσε ότι η ακριβής προέλευση τον κονδυλίων είναι ασαφής.
«Δεν εγκρίναμε καμία συναλλαγή που να σχετίζεται με τα παγωμένα κεφάλαια τους στις ΗΠΑ», δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος. «Υποχώρησαν κατά κάποιο τρόπο σε αυτό το θέμα για να αποφύγουν μια χρεοκοπία, και αυτό είναι καλό πράγμα».
Το υπουργείο οικονομικών της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι διοχέτευσε τα απαιτούμενα ποσά στο υποκατάστημα της Citibank στο Λονδίνο, ενός από τους λεγόμενους φορείς πληρωμής των ομολόγων. Η Citibank αρνήθηκε το σχολιάσει το ζήτημα.
«Οι πληρωμές πραγματοποιήθηκαν στο νόμισμα έκδοσης των αντίστοιχων ευρωομολόγων – σε δολάρια ΗΠΑ», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του. «Έτσι, οι υποχρεώσεις εξυπηρέτησης των κρατικών ευρωομολόγων εκπληρώθηκαν».
Η Ρωσία δεν είχε βρεθεί αντιμέτωπη με καμία χρεοκοπία από την περίοδο της χρηματοπιστωτικής κατάρρευσης του 1998 και δεν έχει αντιμετωπίσει μεγάλη χρεοκοπία σε διεθνείς ή «εξωτερικές» αγορές από την περίοδο της επανάστασης των Μπολσεβίκων το 1917.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

-
COVER STORY3 ημέρες ago
Αλοννησος έκρηξη σε σκάφος με φωτιά και τραυματισμό μέλους video
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Πέθανε ξαφνικά 49χρονη γυναίκα
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Ληστεία σε ζαχαροπλαστείο του Βόλου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Συνελήφθη 34χρονη που δούλευε χωρίς πιστοποιητικό υγείας
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΠΡΩΙΝΟ ΣΤΗΝ ΒΑΓΓΕΛΙΤΣΑ ΒΕΛΕΝΤΖΑΚΟΥ
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago
Πέθανε 48χρονος
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Χωρις σημα Ίντερνετ η COSMOTE στην Σκιαθο
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
SUNDAY:ΤΟ ΠΛΩΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ.