ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Η Sesame, η startup συνομιλητικής ΑΙ από τους ιδρυτές του Oculus, συγκεντρώνει 250 εκατομμύρια δολάρια και λανσάρει την beta έκδοση

Η Sesame, μια νεοφυής επιχείρηση στον τομέα της συνομιλητικής τεχνητής νοημοσύνης και κατασκευαστής έξυπνων γυαλιών, ανακοίνωσε την ολοκλήρωση ενός γύρου χρηματοδότησης Series B ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων και την έναρξη της beta έκδοσης της εφαρμογής της. (techcrunch.com)
Η εταιρεία, που ιδρύθηκε από τον Brendan Iribe, πρώην συνιδρυτή και CEO της Oculus, και τον Ankit Kumar, πρώην CTO της AR startup Ubiquity6, στοχεύει στη δημιουργία ενός προσωπικού AI βοηθού που αλληλεπιδρά με τους χρήστες μέσω φυσικής ανθρώπινης φωνής. Το σχέδιο περιλαμβάνει την ενσωμάτωση αυτού του βοηθού σε ελαφριά γυαλιά, σχεδιασμένα να φοριούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, επιτρέποντας στους χρήστες να αλληλεπιδρούν μέσω φωνής.
Η Sesame έκανε το ντεμπούτο της τον Φεβρουάριο, παρουσιάζοντας δύο φωνές AI, τις “Maya” και “Miles”. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι φωνές αυτές απέκτησαν πρόσβαση από πάνω από ένα εκατομμύριο άτομα μέσα στις πρώτες εβδομάδες, με περισσότερα από πέντε εκατομμύρια λεπτά συνομιλίας να δημιουργούνται. Η Sequoia, επενδυτής της Sesame, ανέφερε ότι η εμπειρία με την Sesame ήταν “διαφορετική”, καθώς η συνομιλητική της διεπαφή δεν περιορίζεται στη μετάφραση εξόδου LLM σε ήχο, αλλά δημιουργεί ομιλία απευθείας, αποτυπώνοντας τον ρυθμό, το συναίσθημα και την εκφραστικότητα του πραγματικού διαλόγου.
Η Sesame ανακοίνωσε επίσης την έναρξη της beta έκδοσης της εφαρμογής Sesame για iOS, επιτρέποντας σε επιλεγμένους χρήστες να δοκιμάσουν την τεχνολογία AI της εταιρείας. Η εφαρμογή θα επιτρέπει στους χρήστες να “αναζητούν, στέλνουν μηνύματα και σκέφτονται” μέσω του AI βοηθού. Οι beta testers ζητήθηκε να διατηρήσουν την εμπειρία τους εμπιστευτική για την ώρα, συμπεριλαμβανομένης της αποφυγής συζητήσεων για χαρακτηριστικά ή αποτελέσματα εκτός των επίσημων φόρουμ beta δοκιμών.
Οι επενδυτές στον γύρο Series B της Sesame περιλαμβάνουν τη Sequoia, τη Spark και άλλους μη αποκαλυφθέντες επενδυτές. (techcrunch.com)
Η Sesame, με την ισχυρή ομάδα ιδρυτών της και την πρόσφατη χρηματοδότηση, φαίνεται να έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει σημαντικά τον τομέα της συνομιλητικής τεχνητής νοημοσύνης, προσφέροντας καινοτόμες λύσεις που συνδυάζουν την τεχνολογία με την καθημερινή ζωή των χρηστών.

-
VIDEO18 ώρες ago
«Άγριο ξύλο σε κλαμπ του Βόλου – Επιχειρηματίας φέρεται να επιτέθηκε σε εργαζόμενο!»
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ16 ώρες ago
Τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη: Αίτηση αντισυνταγματικότητας από το ΠΑΣΟΚ – Προτίθενται να καταθέσουν και ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά, Πλεύση Ελευθερίας
-
ΚΟΣΜΟΣ20 ώρες ago
Σαρκοζί: Στη φυλακή Σαντέ οδηγείται σήμερα ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας – Τι τον περιμένει
-
ΤΑΞΙΔΙΑ13 ώρες ago
8 προορισμοί τελευταίας στιγμής για την 28η Οκτωβρίου
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ18 ώρες ago
Φλωρίδης στο ΕΡΤnews: Η τροπολογία είναι μια κίνηση για να προστατευθεί το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη – Ο Ρούτσι άρχισε απεργία πείνας χωρίς καν να υποβληθεί αίτημα
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ16 ώρες ago
Τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη: Αίτηση αντισυνταγματικότητας από το ΠΑΣΟΚ – Προτίθενται να καταθέσουν και ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά, Πλεύση Ελευθερίας
-
ΚΟΣΜΟΣ19 ώρες ago
Τραμπ: Kατεδάφισε τμήμα του Λευκού Οίκου για να οικοδομηθεί στη θέση του αίθουσα χοροεσπερίδων
-
LIFESTYLE14 ώρες ago
Ιωάννα Μαλέσκου: Μόλις μισό βήμα πριν το διαζύγιο – “Δεν έχω πάρει την αγάπη που θα ήθελα” – Η κρίση στον γάμο της και η δύναμη που αντλεί από το παιδί της