Connect with us
h0665921 620x350.jpg h0665921 620x350.jpg

LIFESTYLE

«Η Σκότλαντ Γιαρντ εκδικείται τον Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ για την Νταϊάνα»

Published

on

BANNER ME POS 1000x200px

Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ πίστευε ότι το παλάτι είχε δολοφονήσει την Νταϊάνα και τον γιο του. Μια νέα θεωρία συνωμοσίας υποστηρίζει ότι σήμερα, η νέα σειρά ερευνών εις βάρος του Μοχάμεντ Αν Φαγέντ είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με μια βεντέτα που τον θέλει ατιμασμένο για πάντα.

H πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε χωρίσει από τον διάδοχο, τότε, Κάρολο και είχε προσπαθήσει να έχει μια νέα ζωή με τον σύντροφο της ζωής της, τον γιο του Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ, Ντόντι.

Ο θάνατος της τον Αύγουστο του 1997 σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι που κόστισε την ζωή σε τρεις ανθρώπους, την Νταϊάνα, τον Ντόντι και τον οδηγό τους Ανρί Πολ, εξακολουθεί να είναι ένα θέμα που συζητιέται, μοιάζει ακόμη και σήμερα κανείς να μην είναι αρκετά σίγουρος ότι οι συνθήκες του θανάτου τους ήταν αυτές που έχουν δημοσιοποιηθεί επίσημα από τις αρχές.

«Η Νταϊάνα πρόδωσε το Στέμμα και έπρεπε να πληρώσει» λένε. «Την σκότωσαν γιατί γύρισε την πλάτη στο Μπάκιγχαμ» υπερασπίζονται ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι ενώ ντοκιμαντέρ έχουν αναλύσει τις ύποπτες συνθήκες θανάτου της Νταϊάνα.

Ανάμεσα τους και ένα νέο που είναι σε στάδιο παραγωγής, το «Who Killed Diana» της Έμα Κούπερ.

Advertisement

Στις πολλαπλές θεωρίες συνωμοσίας εμπλέκονται οι πάντες. Από την MI6 και την Σκότλαντ Γιαρντ μέχρι τον πρίγκιπα Κάρολο (νυν βασιλιά Κάρολο Γ’) και την μητέρα του Ελισάβετ.

Σύμφωνα με γαλλική έρευνα το ατύχημα οφειλόταν στο αλκοόλ και τα συνταγογραφούμενα φάρμακα στον οργανισμό του Πολ, μαζί με την απερίσκεπτη οδήγηση που προκάλεσε το κυνήγι των παπαράτσι.

Όμως εαν υπήρχε κάποιος που μέχρι το τέλος της ζωής του υπερασπίστηκε ότι η Νταϊάνα δολοφονήθηκε από το παλάτι και τις βρετανικές αρχές ήταν ο πατέρας του Ντόντι, Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ.

Ο έκπτωτος και ατιμασμένος Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ πέθανε το 2023.

Μοχάμεντ Αλ φαγέντ, το «Τέρας»

Σύμφωνα με την Σκότλαντ Γιαρντ ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ μπορεί να έχει βιάσει και κακοποιήσει περισσότερες από 111 γυναίκες σε διάστημα σχεδόν τεσσάρων δεκαετιών, με το νεότερο θύμα του να λέγεται ότι ήταν μόλις 13 ετών.

Advertisement

Η κλίμακα της εγκληματικότητας θα καθιστούσε τον Φαγέντ, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 94 ετών, έναν από τους πιο διαβόητους σεξουαλικούς παραβάτες της Βρετανίας ενώ στις νέες έρευνες εξετάζονται πέντε συνεργάτες του ως ύποπτοι για τη διευκόλυνση του Φαγιέντ, πρώην ιδιοκτήτη του πολυτελούς καταστήματος Harrods στο Νάιτσμπριτζ, να βρίσκει θύματα.

Είναι οι πιθανοί «διευκολυντές», δήλωσε η Σκότλαντ Γιαρντ που διεξάγει μια τεράστια επανεξέταση για το κατά πόσον χάθηκαν ευκαιρίες σε προηγούμενες αστυνομικές έρευνες και κατά πόσον υπάρχουν λόγοι να διωχθούν πρώην ή νυν αξιωματικοί για ιστορικές καταγγελίες διαφθοράς.

Οι 111 φερόμενες περιπτώσεις κακοποίησης που αφορούν τον Φαγιέντ περιλαμβάνουν 21 φερόμενα θύματα που κατήγγειλαν εγκλήματα στην αστυνομία μεταξύ του 2005 και του θανάτου του και 90 γυναίκες που έχουν καταθέσει μετά την προβολή ντοκιμαντέρ του BBC για τον Φαγέντ τον Σεπτέμβριο.

«Αυτή η έρευνα έχει ως στόχο να δώσει στους επιζώντες μια φωνή, παρά το γεγονός ότι ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ δεν είναι πλέον ζωντανός για να αντιμετωπίσει ποινική δίωξη. Ωστόσο, καταδιώκουμε τώρα όλα τα άτομα για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι συμμετείχαν στην εγκληματική του δράση και είμαστε αποφασισμένοι να αναζητήσουμε δικαιοσύνη» αναφέρει η Σκότλαντ Γιαρντ στην ανακοίνωση της.

Advertisement

Τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορείται ο Φαγιέντ εκτείνονται μεταξύ 1977 και 2014. Η Met δήλωσε ότι έχει ήδη εξετάσει περισσότερες από 50.000 σελίδες αποδεικτικών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων των δηλώσεων των θυμάτων και των καταγγελιών επιπτώσεων, και ανέκτησε «σημαντικές ποσότητες υλικού από αυτές τις έρευνες» που είναι αποθηκευμένες στα αρχεία της.

«Η ώρα της εκδίκησης»

Για τους συνωμοσιολόγους τίποτα δεν είναι τυχαίο. Σύμφωνα με τις νέες θεωρίες συνωμοσίας η Σκότλαντ Γιαρντ θέλει να πάρει μια και για πάντα εκδίκηση για όλα όσα είχε υποστηρίξει ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ μετά τον θάνατο του γιου του και της Νταϊάνα εκείνο το μοιραίο βράδυ.

Ήταν γύρω στις 12.25 μ.μ. όταν η μαύρη Mercedes με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, τον Ντόντι, τον σωματοφύλακά τους Τρέβορ Ρις-Τζόουνς και οδηγό τον Ανρί Πολ, μπήκε στη σήραγγα Pont de l’Alma με μεγάλη ταχύτητα σε μια προσπάθεια να αποφύγει τους φωτογράφους που την καταδίωκαν.

Όπως αναφέρει το Associated Press, «δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του αυτοκινήτου στη σήραγγα στην αριστερή δυτική λωρίδα, βγαίνει εκτός ελέγχου, χτυπάει στον 13ο τσιμεντένιο πυλώνα που χωρίζει τη σήραγγα, αναποδογυρίζει και αναπηδά στον δεξιό τοίχο. Στη συνέχεια περιστρέφεται. Όταν το αυτοκίνητο σταματά, είναι στραμμένο προς τα ανατολικά – την κατεύθυνση από την οποία ήρθε».

Ο Ντόντι διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρός επί τόπου, όπως και ο οδηγός, Ανρί Πολ.

Advertisement

«Θεέ μου, τι συνέβη;» είπε η πριγκίπισσα Νταϊάνα, σύμφωνα με τον αρχιφύλακα Ξαβιέ Γκουρμελόν, πυροσβέστη που βρισκόταν στη σκηνή.

Όταν η Νταϊάνα ανασύρθηκε από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου, υπέστη καρδιακή ανακοπή. Οι πρώτοι διασώστες της έκαναν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.

Η Νταϊάνα και ο Ρις-Τζόουνς μεταφέρονται στο νοσοκομείο Pitié-Salpêtrière. Οι γιατροί δίνουν μάχη να την κρατήσουν στη ζωή.

Παθαίνει απανωτά καρδιακά επεισόδια. Η σφοδρότητα της σύγκρουσης ήταν τέτοια που η καρδιά της έχει μετατοπιστεί από την αριστερή στη δεξιά πλευρά του θώρακα, μετατόπιση που έσκισε την άνω αριστερή πνευμονική φλέβα και το περικάρδιο.

Advertisement

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα πέθανε στο νοσοκομείο στις 04:00. Ο αναισθησιολόγος Bruno Riou ανακοίνωσε τον θάνατό της στις 06:00 σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο.

Ήταν 36 ετών.

Η επιχείρηση Paget

Εφτά χρόνια μετά, το 2004 η Μητροπολιτική Αστυνομία της Βρετανίας ξεκίνησε την επιχείρηση Paget, την επίσημη έρευνα της για τις θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Οι γαλλικές αρχές είχαν βγάλει το πόρισμα τους, και ο Επίτροπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας Σερ Τζον Στίβενς δήλωνε έτοιμος να τερματίσει κάθε καχυποψία εις βάρος του παλατιού ή άλλου βρετανικού θεσμού.

«Κάθε πτυχή των θεωριών συνωμοσίας θα εξεταστεί από την ομάδα μου και τον ιατροδικαστή», δήλωνε το 2004, σύμφωνα με το BBC. «Πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τραβήξουμε μια γραμμή με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στο πλαίσιο αυτής της έρευνας».

Advertisement

Ο άνθρωπος που ανάγκασε τις αρχές της Βρετανίας να ξεκινήσει την επιχείρηση Paget ήταν ο επίμονος Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ που μιλούσε δημόσια για τον θάνατο του γιου του, Ντόντι, και της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

«Πιστεύω μέσα μου κατά 99,9% ότι δεν ήταν ατύχημα», δήλωνε ο Αλ Φαγέντ στη Mirror τον Φεβρουάριο του 1998. «Το αυτοκίνητο δεν συγκρούστηκε τυχαία. Υπήρξε συνωμοσία. Δεν θα ησυχάσω μέχρι να διαπιστώσω τι ακριβώς συνέβη».

Εντολέας το παλάτι

Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ πίστευε ότι ο θάνατος της Νταϊάνα διατάχθηκε από το παλάτι και πραγματοποιήθηκε από τη βρετανική MI6 για να την εμποδίσει να παντρευτεί τον γιο του, έναν μουσουλμάνο.

Επειδή οι ισχυρισμοί υποστήριζαν εγκλήματα που διαπράχθηκαν σε βρετανικό έδαφος -συγκεκριμένα, συνωμοσία για τη διάπραξη δολοφονίας- η αστυνομική έρευνα ήταν νομικά απαραίτητη, σύμφωνα με το BBC.

Advertisement

Η επιχείρηση Paget επεκτάθηκε ώστε να διερευνήσει όχι μόνο τους ισχυρισμούς του Φαγέντ, αλλά και όλους τους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τις νομικές παρατηρήσεις και την επίσημη αλληλογραφία μετά το δυστύχημα του 1997.

Η έρευνα χρειάστηκε σχεδόν τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί και κόστισε εκατομμύρια, σύμφωνα με τους New York Times.

Ο Κάρολος ανακρίθηκε από την αστυνομία του Ηνωμένου Βασιλείου το 2005 σε σχέση με ένα σημείωμα που είχε γράψει η πριγκίπισσα Νταϊάνα το 1995.

Το σημείωμα της Νταϊάνα ανέφερε: «Ο σύζυγός μου σχεδιάζει ατύχημα με το αυτοκίνητό μου, βλάβη στα φρένα και σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι … για να του ανοίξει ο δρόμος για να παντρευτεί».

Advertisement

Η Νταϊάνα ισχυριζόταν επίσης στο σημείωμα, το οποίο δημοσιοποιήθηκε από την Daily Mail το 2003, ότι ο Κάρολος ήθελε να παντρευτεί την Tiggy Legge-Bourke, νταντά του πρίγκιπα Γουίλιαμ και του πρίγκιπα Χάρι.

Επιπλέον, ισχυρίστηκε ότι η νυν σύζυγος του Καρόλου, η βασίλισσα Καμίλα, «δεν είναι παρά ένα δόλωμα».

Η ανάκριση του πρίγκιπα Καρόλου πραγματοποιήθηκε κρυφά στις 6 Δεκεμβρίου 2005 στο παλάτι του Αγίου Ιακώβου στο Λονδίνο και διεξήχθη από τον Στίβενς, πρώην επικεφαλής της Σκότλαντ Γιαρντ και επικεφαλής της επιχείρησης Paget.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, ο Στίβενς διάβασε το σημείωμα του Καρόλου της Νταϊάνα – και τον ρώτησε αν το είχε συζητήσει μαζί της ή αν γνώριζε τα συναισθήματά της. Ο Κάρολος αρνήθηκε ότι είχε γνώση του σημειώματος.

Advertisement

«Στο τέλος της ημέρας ήταν απίστευτα συνεργάσιμος επειδή δεν είχε τίποτα να κρύψει», δήλωσε ο Στίβενς στην Daily Mail το 2021.

Η έκθεση 871 σελίδων με τα πορίσματά της έρευνας δόθηκε στη δημοσιότητα στις 14 Δεκεμβρίου 2006.

Ο θάνατος της πριγκίπισσας Νταϊάνα ήταν ατύχημα και οι διάφορες θεωρίες συνωμοσίας που είχαν εμφανιστεί όλα αυτά τα χρόνια δεν είχαν καμία βάση.

«Το συμπέρασμά μας είναι ότι, με βάση τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα αυτή τη στιγμή, δεν υπήρξε συνωμοσία για τη δολοφονία κανενός από τους επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο», δήλωσε ο Στίβενς κατά την παρουσίαση των συμπερασμάτων του, σύμφωνα με τους New York Times. «Αυτό ήταν ένα τραγικό ατύχημα».

Τα όχι και τα ναι

Advertisement

Η έκθεση διέψευσε πολλά. Η Νταϊάνα ΔΕΝ ήταν έγκυος την ώρα του δυστυχήματος, οι κλήσεις της ΔΕΝ παρακολουθούνταν από τη βρετανική MI6, το σπίτι της ΔΕΝ είχε κοριούς.

Επιβεβαίωσε πολλά επίσης. Ο οδηγός του οχήματος ΝΑΙ ήταν μεθυσμένος, οδηγούσε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ με υπερβολική ταχύτητα και οι ζώνες ασφαλείας ΟΝΤΩΣ δεν είχαν χρησιμοποιηθεί.

Τον Οκτώβριο του 2007, τα στοιχεία και τα ευρήματα της επιχείρησης Paget χρησιμοποιήθηκαν στην επίσημη ιατροδικαστική έρευνα για τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, τα παιδιά της Νταϊάνα, οι πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι ήταν ικανοποιημένοι για τα «πειστικά ευρήματα» της έκθεσης.

Όχι όμως και ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ που επέμεινε μέχρι τέλους ότι η Νταϊάνα και ο Ντόντι δολοφονήθηκαν γιατί πρόσβαλλαν τη βρετανική μοναρχία.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος, ο Μπλερ και οι άλλοι

Ο αυτοδημιούργητος πρώην ιδιοκτήτης των Harrods με καταγωγή από την Αίγυπτο που μετακόμισε στη Μεγάλη Βρετανία στη δεκαετία του 1960 -δεν του δόθηκε ποτέ το βρετανικό διαβατήριο, κάτι που πάντα ήθελε- κατηγόρησε ανοιχτά στα μίντια τον πρίγκιπα Φίλιππο ως ενορχηστρωτή της πλεκτάνης θανάτου κατά του γιου του.

Advertisement

Για τον Φαγέντ ο Δούκας του Εδιμβούργου αλλά και οι Μυστικές Υπηρεσίες της Βρετανίας έστησαν το σκηνικό θανάτου γιατί η μητέρα του μελλοντικού διαδόχου -η Νταϊάνα- δεν μπορούσε να είναι παντρεμένη με έναν μουσουλμάνο – τον Ντόντι.

Channel 4

Σε συνέντευξη του ο Αλ Φαγέντ είπε ότι σε αυτό το σχέδιο βοήθησαν όλοι. Από τον Τόνι Μπλερ μέχρι μυστικές υπηρεσίες σε Γαλλία και Βρετανία, γιατροί, δικηγόροι, αξιωματικοί της Αστυνομίας ακόμα και η αδερφή της Νταϊάνα.

Μιλώντας στην Mirror, ο δισεκατομμυριούχος, 80 ετών πια, είχε πει πως η Νταϊάνα δολοφονήθηκε γιατί ήταν έγκυος και ο γιος τους ήταν μια παράπλευρη απώλεια.

«Η Νταϊάνα δολοφονήθηκε. Ο γιος μου το ίδιο. Ήταν ένα θύμα, μια παράπλευρη απώλεια στην προσπάθεια τους να τη σκοτώσουν. Ο γιος μου ήταν ένας τίμιος, ενάρετος άνδρας, σίγουρα δεν γνώριζε κάτι για το σχέδιο. Ακόμα και η Σκότλαντ Γιαρντ είναι διχασμένη. Οι μισοί θεωρούν πως πρόκειται για δολοφονία ενώ οι άλλοι μισοί πως είναι όντως ένα τραγικό ατύχημα».

Advertisement

Η συνωμοσία

«Σήμερα, σχεδόν έναν χρόνο μετά τον θάνατο του Αλ Φαγέντ, η Σκότλαντ Γιαρντ ξεκίνησε τις έρευνες για καταγγελίες για βιασμό και κακοποίηση. Ωστόσο πολλά θύματα τον είχαν καταγγείλει πριν από τον θάνατού του. Γιατί δεν ξεκίνησαν τις έρευνες όσο ήταν ακόμη ζωντανός; Γιατί είχαν αποσιωπηθεί οι καταγγελίες τόσο καιρό και τώρα βγαίνουν στο φως όλα;».

Λίγες μέρες μετά το πρώτο σοκ από τις καταγγελίες εις βάρος του Μοχάμεντ Αν Φαγέντ, έναν πρώην μπατλερ της Νταϊάνα ισχυρίστηκε ότι η πριγκίπισσα είχε δεχθεί «ανήθικη πρόταση» από τον πατέρα του συντρόφου της.

Σύμφωνα με τον πρώην μπάτλερ Πολ Μπάρελ, σε συνάντηση με τον Φαγέντ –πριν την σχέση της με τον Ντόντι– ο ιδιοκτήτης των Harrods είπε στην πριγκίπισσα: «Θέλω να παντρευτείς τον γιο μου γιατί στην αιγυπτιακή παράδοση πρώτος είναι ο πατέρας».

Στη συνέχεια καυχήθηκε: «Θα κοιμηθώ μαζί σου».

Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement
BANNER ME POS 300x250px
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Διαχειρίστρια- Διευθύντρια : Σοφία Κοντοθανάση
Iδιοκτησία – Δικαιούχος domain name ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Τεχνικός προϊστάμενος : Μιχάλης Χειμωνίδης
Εμπορικό τμήμα – Λογιστήριο : Μαρία Παπαζέτη
Διευθυντ.ς Σύνταξης: Σοφία Κοντοθανάση
Ρεπορτάζ: Βασίλης Μπαντίδης
Copyright © 2024 AstraTV.gr - Γ.Ε.Μ.Η.: 50683644000

Μετάβαση στο περιεχόμενο