Connect with us
banner epikhirisis

MEDIA

Η Τζένιφερ Άνιστον, ο άντρας που συνδέει τρεις γενιές και το χάος στα γυρίσματα

Published

on

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Google Logo Πρόσθεσε το astratv.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Η ταινία «Οι Φήμες Λένε…» προβάλλεται απόψε στις 01:30 στο OPEN και ξεκινά από μια φήμη τόσο παράξενη, ώστε μπορεί να ανατρέψει ολόκληρη την ιστορία μιας οικογένειας. Η Τζένιφερ Άνιστον μπαίνει στο επίκεντρο μιας αισθηματικής κωμωδίας που συνομιλεί με τον θρυλικό «Πρωτάρη», ενώ πίσω από τις κάμερες η παραγωγή βρέθηκε αντιμέτωπη με αλλαγή σκηνοθέτη, παύση των γυρισμάτων και ανακατατάξεις στο καστ.

Η αμερικανική παραγωγή του 2005 έχει διάρκεια περίπου 97 λεπτά και φέρει την υπογραφή του Ρομπ Ράινερ, δημιουργού των ταινιών «Όταν ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι» και «Μίζερι». Το σενάριο έγραψε ο Τεντ Γκρίφιν, ενώ δίπλα στην Τζένιφερ Άνιστον εμφανίζονται ο Κέβιν Κόστνερ, η Σίρλεϊ ΜακΛέιν και ο Μαρκ Ράφαλο.

Διαβάστε: Τζένιφερ Άνιστον: Αγκαλιά με τον Τζιμ Κέρτις σε νέες φωτογραφίες – Η σχέση τους πιο δυνατή από ποτέ (Εικόνες)

“Οι Φήμες Λένε…”: Η επιστροφή που ανοίγει έναν απαγορευμένο οικογενειακό φάκελο

Η Σάρα Χάτινγκερ εργάζεται ως δημοσιογράφος και επιστρέφει στην Πασαντίνα για τον γάμο της αδελφής της. Το ταξίδι τη βρίσκει ήδη γεμάτη αμφιβολίες για τον δικό της επικείμενο γάμο με τον Τζεφ, όμως μια συζήτηση με την εκκεντρική γιαγιά της μεταφέρει το ενδιαφέρον σε ένα πολύ παλιότερο μυστικό. Η νεαρή γυναίκα μαθαίνει ότι η μητέρα και η γιαγιά της πιθανόν συνδέονται με την πραγματική ιστορία που ενέπνευσε το μυθιστόρημα και την ταινία «Ο Πρωτάρης». Στο κλασικό έργο του 1967, ένας νεαρός άντρας παρασύρεται σε σχέση με μια μεγαλύτερη παντρεμένη γυναίκα και στη συνέχεια ερωτεύεται την κόρη της.

Το πρόσωπο που ενώνει το οικογενειακό παρελθόν είναι ο γοητευτικός εκατομμυριούχος Μπο Μπάροουζ. Η Σάρα ανακαλύπτει ότι είχε ερωτική σχέση τόσο με τη μητέρα όσο και με τη γιαγιά της και αρχίζει να φοβάται ότι μπορεί να είναι ο βιολογικός της πατέρας. Η αναζήτηση απαντήσεων την οδηγεί κοντά του, όμως η συνάντησή τους παίρνει διαφορετική τροπή. Η γοητεία του Μπο δοκιμάζει τη δική της σχέση και μετατρέπει μια έρευνα για την καταγωγή της σε ένα ιδιαίτερα άβολο ερωτικό μπέρδεμα.

Advertisement

Η απόλυση που σταμάτησε την παραγωγή

Ο Τεντ Γκρίφιν δεν είχε αναλάβει αρχικά μόνο το σενάριο, αλλά και τη σκηνοθεσία. Τα προβλήματα εμφανίστηκαν σχεδόν αμέσως μετά την έναρξη της παραγωγής, η οποία έμεινε πίσω από το προγραμματισμένο χρονοδιάγραμμα. Στις αρχές Αυγούστου του 2004, ο Γκρίφιν αντικαταστάθηκε έπειτα από περίπου δύο εβδομάδες γυρισμάτων. Την επόμενη φάση ανέλαβε ο Ρομπ Ράινερ, ενώ η διαδικασία διακόπηκε προσωρινά ώστε να γίνουν αλλαγές στο σενάριο, στο συνεργείο και στη διανομή. Ο Στίβεν Σόντερμπεργκ ήταν εκτελεστικός παραγωγός και συνδέεται με την απόφαση απομάκρυνσης, όμως δεν προκύπτει ασφαλής τεκμηρίωση ότι απαίτησε την απόλυση επειδή χαρακτήρισε το υλικό «καταστροφή».

Οι αλλαγές στο καστ, οι σκηνές που ξαναγυρίστηκαν και το κόστος της διάσωσης

Με την άφιξη του νέου σκηνοθέτη δεν άλλαξε μόνο η εικόνα της ταινίας. Από το αρχικό καστ αποχώρησαν ο Τσάρλι Χάναμ, η Λέσλι Αν Γουόρεν, ο Τόνι Μπιλ και η Γκρέτα Σκάκι, ενώ οι ρόλοι τους αναδιαμορφώθηκαν ή πέρασαν σε άλλους ηθοποιούς. Δεν τεκμηριώνεται, πάντως, ότι ο χαρακτήρας του Χάναμ μετατράπηκε ειδικά στην αδελφή που υποδύεται η Μίνα Σουβάρι. Ασφαλές είναι ότι ο Ράινερ προχώρησε σε εκτεταμένες αλλαγές πριν ξεκινήσουν ξανά τα γυρίσματα.

Η αναστάτωση επιβάρυνε σημαντικά την παραγωγή, καθώς μέρος του αρχικού υλικού εγκαταλείφθηκε και χρειάστηκαν νέες λήψεις. Δημοσιεύματα της εποχής ανέφεραν πρόσθετο κόστος κοντά στα 15 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός της ταινίας εκτιμήθηκε τελικά περίπου στα 70 εκατομμύρια. Τα ποσά αυτά προέρχονται από δημοσιευμένες εκτιμήσεις και όχι από αναλυτικό επίσημο οικονομικό απολογισμό του στούντιο. Παρά την απομάκρυνσή του από τη σκηνοθεσία, ο Τεντ Γκρίφιν διατήρησε την επίσημη αναφορά ως μοναδικός σεναριογράφος στους τίτλους.

Άνιστον Οι φήμες λένε


Η Τζένιφερ Άνιστον κάτω από την πίεση των ταμπλόιντ

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2004, πριν από την επίσημη ανακοίνωση του χωρισμού της Τζένιφερ Άνιστον και του Μπραντ Πιτ τον Ιανουάριο του 2005. Η προσωπική της ζωή βρέθηκε πράγματι στο επίκεντρο πρωτοφανούς δημοσιότητας εκείνη την περίοδο, όμως δεν υπάρχει ασφαλής βάση για να αποδοθούν οι καθυστερήσεις της παραγωγής σε παπαράτσι ούτε για να χαρακτηριστεί η ερμηνεία της αντανάκλαση της ψυχολογικής της κατάστασης. Τέτοιες κρίσεις θα ήταν αυθαίρετες και άδικες για την ηθοποιό.

Advertisement

Η Σίρλεϊ ΜακΛέιν με τις πιο αιχμηρές ατάκες

Μέσα σε μια ιστορία γεμάτη αμήχανες αποκαλύψεις, η Σίρλεϊ ΜακΛέιν αναλαμβάνει να προσφέρει το πιο καυστικό χιούμορ. Ως Κάθριν, γνωρίζει το οικογενειακό παρασκήνιο και σπρώχνει τη Σάρα προς μια αλήθεια που ίσως θα ήταν ασφαλέστερο να παραμείνει κρυφή. Η παρουσία της ήταν ένα από τα στοιχεία που ξεχώρισαν περισσότερο στις κριτικές, ακόμη και όταν η συνολική υποδοχή της ταινίας κινήθηκε από μέτρια έως αρνητική.

Η ταινία «Οι Φήμες Λένε…» χρησιμοποιεί τον «Πρωτάρη» όχι απλώς ως κινηματογραφική αναφορά, αλλά ως μηχανισμό που αναγκάζει την ηρωίδα να αναμετρηθεί με την καταγωγή και τις επιλογές της. Πίσω από την παράξενη ερωτική εξίσωση βρίσκεται το ερώτημα αν οι οικογενειακές ιστορίες καθορίζουν τη δική μας πορεία ή αν μπορούμε να ξεφύγουμε από τα λάθη των προηγούμενων γενεών.

Περισσότερα στο parapolitika.gr

Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο WhatsApp;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:

Μπες στο κανάλι του astratv.gr
στο WhatsApp

Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Viber;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:

Μπες στο κανάλι του astratv.gr
στο Viber
Advertisement

Μέλος του
Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου
Μ.Η.Τ. 252107

Advertisement
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement
Anassa

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο