Connect with us
banner epikhirisis

ΚΟΣΜΟΣ

Η Βενεζουέλα κατηγορεί τις ΗΠΑ για «απαγωγή» 18 παιδιών μεταναστών

Published

on

ap22270736239253 1024x660 1.jpg

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας κατηγόρησε τη Δευτέρα τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι «απήγαγαν» 18 παιδιά Βενεζουελάνων μεταναστών, τα οποία είτε κρατούνται υπό την επιμέλεια των αμερικανικών αρχών είτε επαναπροωθήθηκαν χωρίς τους γονείς τους.

Ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, Χόρχε Ροντρίγκες, δήλωσε πως τα παιδιά είναι ηλικίας από 1 έως 12 ετών, ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι γονείς τους έχουν ήδη επιστρέψει στη Βενεζουέλα. Δεν διευκρίνισε το πότε ή πού ακριβώς διαχωρίστηκαν τα παιδιά από τις οικογένειές τους.

«Αυτά τα παιδιά έχουν απαχθεί από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών», υποστήριξε ο Ροντρίγκες, προσθέτοντας ότι βρίσκεται σε συνεργασία με την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ για την επιστροφή τους στη Βενεζουέλα.

«Δεν έχουν διαπράξει κανένα έγκλημα, ούτε τα παιδιά, ούτε οι μητέρες και οι πατέρες τους. Κι όμως τιμωρούνται βάναυσα, με τον απάνθρωπο αποχωρισμό από τα παιδιά ή τα εγγόνια τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενες εντάσεις με τις ΗΠΑ

Αν και η Βενεζουέλα διέκοψε τις διπλωματικές της σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες το 2019, έχει συμφωνήσει να δέχεται πίσω υπηκόους της μέσω πτήσεων απέλασης από το αμερικανικό έδαφος.

Advertisement

Τον Απρίλιο, το Καράκας είχε καταγγείλει άλλη μια περίπτωση «απαγωγής» παιδιού, όταν ένα κοριτσάκι μεταναστών φέρεται να απομακρύνθηκε από τους γονείς της, οι οποίοι απελάθηκαν χωρίς αυτήν — η μητέρα επέστρεψε στη Βενεζουέλα και ο πατέρας οδηγήθηκε σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Ελ Σαλβαδόρ.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, το κορίτσι, η Μαϊκέλις Αντονέλα Εσπινόζα Μπέρναλ, τέθηκε σε ανάδοχη φροντίδα «για την προστασία της», καθώς οι γονείς της φέρεται να είχαν δεσμούς με τη διαβόητη εγκληματική συμμορία της Βενεζουέλας «Tren de Aragua». Το παιδί επαναπατρίστηκε τελικά τον Μάιο και επανενώθηκε με τη μητέρα του.

Απαίτηση για επιστροφή 200 ακόμα μεταναστών

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας διεκδικεί, επίσης, την επιστροφή πάνω από 200 Βενεζουελάνων μεταναστών, οι οποίοι απελάθηκαν από τις ΗΠΑ και μεταφέρθηκαν απευθείας στις φυλακές υψίστης ασφαλείας CECOT στο Ελ Σαλβαδόρ.

Πηγή: AFP

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Advertisement



Περισσότερα Εδω

Advertisement
300x250 Giota Negka
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Διαχειρίστρια- Διευθύντρια : Σοφία Κοντοθανάση
Iδιοκτησία – Δικαιούχος domain name ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Τεχνικός προϊστάμενος : Μιχάλης Χειμωνίδης
Εμπορικό τμήμα – Λογιστήριο : Μαρία Παπαζέτη
Διευθυντ.ς Σύνταξης: Σοφία Κοντοθανάση
Ρεπορτάζ: Βασίλης Μπαντίδης
Copyright © 2024 AstraTV.gr - Γ.Ε.Μ.Η.: 50683644000

Μετάβαση στο περιεχόμενο