Connect with us

OIKONOMIA

Η βρετανική κυβέρνηση ανακάλυψε ότι δεν μπορεί να τετραγωνίσει τον κύκλο

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Στις 23 Σεπτεμβρίου ο νέος υπουργός Οικονομικών της Μεγάλης Βρετανίας Κουάσι Κουαρτένγκ προχώρησε εξαγγελίες ενός οικονομικού προγράμματος, ενός μίνι προϋπολογισμού επί της ουσία που ισοδυναμούσε με μια πραγματική επανάσταση στην οικονομική σκέψη. Ή με τον… τετραγωνισμό του κύκλου.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ειδικότερα, ο «καγκελάριος του θησαυροφυλακίου» (chancellor of the exchequer), όπως είναι ο επίσημος τίτλος του, ανακοίνωσε το μεγαλύτερο πακέτο φοροαπαλλαγών στη Μεγάλη Βρετανία από το 1972 και ταυτόχρονα ένα πακέτο 60 δισεκατομμυρίων λιρών για τη στήριξη τω νοικοκυριών τους επόμενους έξι μήνες απέναντι στην εκτίναξη του ενεργειακού κόστους.

Ειδικότερα, ο βασικός φορολογικός συντελεστής για το φόρο εισοδήματος θα μειωθεί από το 20% στο 19%, δεν θα γίνει πράξη ένας φορολογικός συντελεστής για τις επιχειρήσεις, αυτό που έχουν εισόδημα άνω των 150.000 λιρών θα δουν το φόρο να μειώνεται από το 45% στο 40%. Επιπλέον η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να αυξήσει το δανεισμό για το φετινό οικονομικό έτος κατά 70 δισεκατομμύρια λίρες (3,2% του ΑΕΠ).

Η ελπίδα της κυβέρνησης της Μεγάλης Βρετανίας είναι ότι οι φοροαπαλλαγές θα φέρουν ανάπτυξης, με το στόχο να είναι η επιστροφή σε ανάπτυξη 2,5%.

Ωστόσο, φαίνεται ότι αυτό το φιλόδοξο σχέδιο δεν κατάφερε να πείσει τις αγορές. Δηλαδή, οι αγορές δεν πείστηκαν ότι η βρετανική κυβέρνηση θα κατάφερνε να εξασφαλίσει τέτοιους ρυθμούς ανάπτυξης και άρα τέτοια φορολογικά έσοδα που θα κάλυπταν το δημοσιονομικό «κενό» που δημιουργούσε ο συνδυασμός ανάμεσα σε φοροαπαλλαγές και αυξημένη κρατική δαπάνη. Αντιθέτως, είδαν ότι αυτό που θα συνέβαινε θα ήταν ακόμη μεγαλύτερος δανεισμός σε συνθήκες αυξημένους πληθωρισμού και αναγκαστικά διευρυνόμενου ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, μια που μόνο το εξωτερικό χρέος θα κάλυπτε τη διαφορά. Μόνο που με τη σειρά του διευρυμένο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών σημαίνει και πιο αδύναμη λίρα, εξ ου και η πίεση στο εθνικό νόμισμα και η υποχώρηση της ισοτιμίας. Κάτι που με τη σειρά του είναι αφετηρία και για άλλα προβλήματα, καθώς υποχώρηση της ισοτιμίας σημαίνει και μεγαλύτερο κόστος στην αποπληρωμή του χρέους.

Το κόστος δανεισμού και το ζήτημα με τα συνταξιοδοτικά ταμεία

Στην βρετανική περίπτωση αυτό συνδυάστηκε και με ορισμένα άλλα χαρακτηριστικά των σύγχρονων αγορών. Πρώτα από όλα όταν μια χώρα πρόκειται να προχωρήσει σε πολύ μεγάλο δανεισμό εν μέσω μάλιστα υποχώρησης του εθνικού νομίσματος δημιουργούνται διάφορα αντανακλαστικά στις αγορές ομολόγων και βασικά μαζικές πωλήσεις ομολόγων, που σημαίνει ότι μεγαλώνουν και οι αποδόσεις τους. Ιδίως όταν ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί ποιας κλίμακας θα είναι και η αύξηση των επιτοκίων στην οποία θα καταλήξει η Τράπεζα της Αγγλίας.

Πράγμα που σημαίνει ότι πολύ απλά σε μια περίοδο που η Βρετανία ετοιμάζεται να δανειστεί περισσότερο, βλέπει το κόστος δανεισμού να αυξάνεται σε σημαντικό βαθμό.

Όμως, τα ομόλογα, ιδίως τα μεγάλης διάρκειας και γενικά το μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο δημόσιο χρέος είναι κομβική παράμετρος στους υπολογισμούς που κάνουν τα Συνταξιοδοτικά Ταμεία, που στη Βρετανία είναι από τους μεγαλύτερους παίκτες στην αγορά των θεσμικών επενδυτών. Ιδίως όταν αυτά εφαρμόζουν τακτικές διαχείρισης των επισφαλειών τους, δηλαδή των δεσμεύσεων που έχουν έναντι των ασφαλισμένων για την παροχή των συντάξεών τους. Η κατάσταση που δημιουργήθηκε υποχρέωσε αρκετά Ασφαλιστικά Ταμεία επίσης να «ξεφορτωθούν» μακροπρόθεσμο δημόσιο χρέος και με τη σειρά του επέτεινε την αναστάτωση στις αγορές.

Η Τράπεζα της Αγγλίας παρεμβαίνει

Το αποτέλεσμα ήταν ότι ενώ η Τράπεζα της Αγγλίας ετοιμαζόταν να αρχίσει να πουλάει δημόσιο χρέος που έχει στην κατοχή της ως αποτέλεσμα των αλλεπάλληλων προγραμμάτων «ποσοτικής χαλάρωσης» της προηγούμενης περιόδου, τώρα να αναγκάζεται να παρέμβει στις αγορές ομολόγων, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσει να αγοράζει ομόλογα μέχρις ότου θα σταθεροποιηθεί η αγορά, με ένα πρόγραμμα αγοράς ομολόγων ύψους 65 δισεκατομμυρίων λιρών.

Δηλαδή, αυξάνοντας τη ζήτηση για αυτά τα ομόλογα, θα προσπαθήσει να αντισταθμίσει την τάση υποτίμησής της και θα συγκρατήσει τις αποδόσεις, επαναφέροντας επιπλέον ένα βαθμό «ευταξίας» στις χρηματαγορές.

Οι αντικρουόμενες ατζέντες

Η περίπτωση της Βρετανίας δείχνει τι συμβαίνει όταν μια κυβέρνηση προσπαθεί να προωθήσει αντιφατικές στρατηγικές.

Η αντίληψη ότι η μείωση των φόρων θα φέρει ανάπτυξη είναι ένας κοινός τόπος των «φιλελεύθερων» ή «νεοφιλελεύθερων» πολιτικών εδώ και δεκαετίες. Όμως, την ίδια στιγμή έχει φανεί ότι δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη χρηματοδότηση κοινωνικών προγραμμάτων αλλά και υποδομών για την παραγωγή, ενώ δεν είναι καθόλου δεδομένου ότι τα εισοδήματα που δεν καταλήγουν στη φορολογία μετατρέπονται αυτόματα σε επένδυση ή έστω κατανάλωση.

Παράλληλα, μια επιλογή να καλυφτεί η αναγκαστική επιπλέον κρατική δαπάνη που συνεπάγεται η συγκυρία της εκτίναξης των ενεργειακών τιμών απλώς και μόνο από δανεισμό και όχι από τη δημιουργία επιπλέον δημοσιονομικού χώρου (μέσα από αύξηση της φορολογίας ή/και μείωση των δαπανών) προϋποθέτει μια θέση στις διεθνείς αγορές που αυτή τη στιγμή η Βρετανία απλώς δεν κατέχει. Λέγοντάς το διαφορετικά: η Βρετανία έχει «ειδική σχέση» με τις ΗΠΑ, αλλά δεν είναι ΗΠΑ, ούτε η λίρα είναι δολάριο. Ότι οι ΗΠΑ μπορούν να χρηματοδοτούν τα ελλείμματά τους μέσα από τη διαρκή προσέλκυση δανεισμού, έχει να κάνει ακριβώς με το ότι το δολάριο εξακολουθεί να είναι το παγκόσμιο νόμισμα αναφοράς, ένα πλεονέκτημα που οι ΗΠΑ αργούν ακόμη να απολέσουν και που ταυτόχρονα σημαίνει ότι δεν μπορούν όλες οι χώρες να ακολουθήσουν τόσο εύκολα τις επιλογές τους.

Τα όρια της «σκέψης Brexit»

Όλα αυτά έχουν να κάνουν και με τον τρόπου που αρκετοί στο Συντηρητικό Κόμμα αντιλήφθηκαν το Brexit και το πώς θα απελευθέρωνε τη Βρετανία.

Θυμίζουμε ότι η ρητορική υπέρ του Brexit από τη μεριά των Συντηρητικών υποστηρικτών του δεν είχε σχέση με την «αντιευρωπαϊκή» ρητορική π.χ. της ευρωπαϊκής Αριστεράς και τις επιπτώσεις της οικονομικής, νομισματικής και τελικά πολιτικής αρχιτεκτονικής του ευρώ.

Στην περίπτωση των βρετανών Συντηρητικών υπήρχε μια φαντασιακή προβολή μιας Βρετανίας που απαλλαγμένη από όλα τα ευρωβαρίδια θα διεκδικούσε και πάλι έναν ισχυρό αυτόνομο ρόλο στην παγκόσμια οικονομία.

Μόνο που ανάμεσα στην ιδεολογική προβολή και την πραγματικότητα υπάρχει συχνά μεγάλη απόσταση. Όπως ακριβώς στη μακρά και επίπονη διαπραγμάτευση για την ολοκλήρωση της ρήξης αποδείχτηκε ότι ήταν εξαιρετικά μικρή η εκ των προτέρων επίγνωση των δυσκολιών που είχε η διαδικασία αυτή, έτσι και στην περίπτωση της χάραξης οικονομικής πολιτικής από την κυβέρνηση Τρας φαίνεται ότι υπάρχει μια διαρκής υπερεκτίμηση των πραγματικών δυνατοτήτων της βρετανικής οικονομίας (ιδίως των δημοσιονομικών) σε μια συγκυρία που περιλαμβάνει όλο και περισσότερα προβλήματα και όλο και μεγαλύτερες αβεβαιότητες.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

OIKONOMIA

Πώς θα γλιτώσετε φόρο έως 6.400 ευρώ από την ανακαίνιση ακινήτων

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Το φορομπόνους για δαπάνες ενεργειακής, λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης κτιρίων πήρε παράταση για άλλα δύο χρόνια και θα ισχύει έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2024. Αυτό σημαίνει ότι όσοι σκοπεύουν να ανακαινίσουν ή να επισκευάσουν το σπίτι τους θα κερδίσουν έκπτωση φόρου την οποία θα δουν με την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ωστόσο, η Εφορία «ξεκλειδώνει» το φορομπόνους υπό την προϋπόθεση ότι οι φορολογούμενοι θα έχουν εξοφλήσει με ηλεκτρονικό χρήμα τις εργασίες που γίνονται στο ακίνητο. Η έκπτωση φόρου κατανέμεται ισόποσα σε περίοδο τεσσάρων ετών και ανέρχεται σε ποσοστό 40% του ύψους των επιλέξιμων δαπανών για τη λήψη των υπηρεσιών, με ανώτατο συνολικό όριο δαπανών τα 16.000 ευρώ.

Το μέγιστο ποσό έκπτωσης διαμορφώνεται, συνεπώς, συνολικά στα 6.400 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι εάν κάποιος δαπάνησε 5.000 ευρώ μέσα στο 2022 για την ανακαίνιση του διαμερίσματός του, τότε θα γλιτώσει φόρο εισοδήματος συνολικού ύψους 2.000 ευρώ, ποσό το οποίο επιμερίζεται σε τέσσερα χρόνια: 500 ευρώ αφαιρούνται από το εκκαθαριστικό της φορολογικής δήλωσης που θα υποβληθεί το 2023, 500 ευρώ από το εκκαθαριστικό του 2024, 500 ευρώ από τον λογαριασμό του 2025 και άλλα 500 ευρώ από το εκκαθαριστικό σημείωμα του 2026.

Για τον υπολογισμό της έκπτωσης λαμβάνονται υπόψη μόνο οι δαπάνες για τις εργασίες, και όχι τα έξοδα για τις προμήθειες υλικών. Δύο είναι οι προϋποθέσεις για να ισχύσει η έκπτωση:

 • Οι δαπάνες να αποδεικνύονται με νόμιμα παραστατικά.
 • Η εξόφληση των δαπανών να γίνεται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής (χρεωστικές, πιστωτικές ή προπληρωμένες κάρτες, υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής) ή μέσω παρόχου υπηρεσιών πληρωμών.

Οροι και δικαιούχοι

Οι φορολογούμενοι που σχεδιάζουν να ανακαινίσουν, να επισκευάσουν ή να αναβαθμίσουν ενεργειακά τα ακίνητά τους μέχρι και το τέλος του 2024 θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

Δικαιούχοι της έκπτωσης από τον φόρο εισοδήματος είναι τα φυσικά πρόσωπα που έχουν δικαίωμα πλήρους κυριότητας ή επικαρπίας στο κτίριο στο οποίο πραγματοποιούνται οι επιλέξιμες δαπάνες ενεργειακής, λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης. Επίσης, δικαιούχοι είναι και τα φυσικά πρόσωπα που έχουν δικαίωμα ψιλής κυριότητας επί του ακινήτου, με την προϋπόθεση να το χρησιμοποιούν είτε ως κύρια ή δευτερεύουσα κατοικία είτε ως έδρα ή υποκατάστημα για την άσκηση της επιχειρηματικής δραστηριότητάς τους.

Στις παραπάνω περιπτώσεις δικαιούχος της μείωσης είναι μόνο το πρόσωπο στο όνομα του οποίου εκδίδεται το σχετικό παραστατικό.

Πολυκατοικίες

Εάν οι δαπάνες αφορούν κοινόχρηστους χώρους κτιρίου, ο διαχειριστής της πολυκατοικίας / συγκροτήματος ιδιοκτησιών εξοφλεί ηλεκτρονικά τις δαπάνες και αυτές λαμβάνονται υπόψη για τους δικαιούχους ανάλογα με τα χιλιοστά συνιδιοκτησίας τους, με βάση σχετική βεβαίωση που θα χορηγείται από τον διαχειριστή και στην οποία θα καταχωρίζεται ο ΑΤΑΚ του ακινήτου το οποίο βρίσκεται εντός του κτιρίου για το οποίο πραγματοποιείται η σχετική δαπάνη.

Στις επιλέξιμες ενεργειακές, λειτουργικές – αισθητικές δαπάνες περιλαμβάνονται:

 • Τοποθέτηση θερμομόνωσης
 • Αντικατάσταση κουφωμάτων, υαλοπινάκων και εξωτερικών προστατευτικών φύλλων
 • Εγκατάσταση ή αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης / ψύξης
 • Αναβάθμιση φωτισμού των κοινόχρηστων χώρων πολυκατοικίας
 • Τοποθέτηση / αντικατάσταση υδραυλικής εγκατάστασης
 • Τοποθέτηση / αντικατάσταση ηλεκτρολογικής εγκατάστασης
 • Συντήρηση / επισκευή στέγης
 • Επισκευή τοιχοποιίας / χρωματισμού εσωτερικά και εξωτερικά
 • Τοποθέτηση σταθερών ή κινητών συστημάτων σκίασης
 • Αναβάθμιση ή εγκατάσταση ανελκυστήρα

Έντυπη έκδοση «ΤΑ ΝΕΑ»

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

OIKONOMIA

Τουρκία: Σταματά η πολυδιαφημισμένη ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σμύρνης

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ Σμύρνης και Θεσσαλονίκης, η οποία ξεκίνησε στις 10 Οκτωβρίου, ανεστάλη έως τις 31 Μαρτίου λόγω χαμηλής ζήτησης από επιβατικές και μεταφορικές εταιρείες, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu της Τουρκίας.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Είναι ασύμφορη

Ο πρόεδρος του παραρτήματος του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου στη Σμύρνη, Γιουσούφ Οζτκούρκ, δήλωσε ότι για την ελληνική εταιρεία είναι ασύμφορη αυτή η θαλάσσια γραμμή.

Δείτε ακόμα – Αζερμπαϊτζάν: Αβολα ερωτήματα για την Ευρώπη από τη συμφωνία του με την Gazprom

Ο ίδιος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την αναστολή της σύνδεσης Σμύρνης- Θεσσαλονίκης, λέγοντας ότι «Η απόφαση αναστολής δεν είναι αποδεκτή από εμάς. Εχουν πραγματοποιηθεί μελέτες σ’ αυτή τη γραμμή για σχεδόν 8 χρόνια. Είχε ως στόχο να φέρει ταχύτερα τα εξαγωγικά φορτία της Τουρκίας στην Ευρώπη».

Και πρόσθεσε ότι «Ο κύριος λόγος για την απόφαση αναστολής είναι η έλλειψη υποστήριξης. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν υπάρχει υποστήριξη. Οι εταιρείες που ασχολούνται με τις διεθνείς χερσαίες μεταφορές θα έπρεπε να έχουν στηρίξει αυτή τη γραμμή».

Δεν είχαν αρκετή ζήτηση

Στελέχη της εταιρείας είπαν στον ανταποκριτή του πρακτορείου Anadolu ότι τα ταξίδια δεν είχαν αρκετή ζήτηση τους χειμερινούς μήνες και σταματούν μέχρι τις 31 Μαρτίου και πως το πλοίο που θα φτάσει στη Σμύρνη το Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, θα επιστρέψει την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, ολοκληρώνοντας το τελευταίο ταξίδι.

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Σμύρνη πραγματοποιείτο με πλοίο τύπου RoPax, μεταφοράς επιβατών, φορτηγών και φορτίου (φωτογραφία, επάνω, από Anadolu), το οποίο αναχωρούσε από Θεσσαλονίκη για Σμύρνη κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και από Σμύρνη για Θεσσαλονίκη κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή, για ένα ταξίδι που διαρκούσε έως 14 ώρες.

Πηγή: Anadolu, echedoros-a.gr

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
LIFESTYLE1 λεπτό ago

Ολόγυμνη σε ξενοδοχείο της Ισπανίας – Οι φωτογραφίες της Κλέλιας Ανδριολάτου που… κολάζουν (pics)

ΕΛΛΑΔΑ9 λεπτά ago

Σεισμός στην Εύβοια: «Περιπλέκεται το σκηνικό» λένε σεισμολόγοι – Αγωνία για τους κατοίκους

LIFESTYLE21 λεπτά ago

Συγκλονιστική εξομολόγηση του Μιχάλη Χατζηγιάννη: «Είναι μια πληγή που δεν κλείνει» (vid)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ27 λεπτά ago

Ρωσικό δημοσίευμα: Ανυπεράσπιστοι οι Ελληνες απέναντι στην Τουρκία για χάρη της Ουκρανίας

ΕΛΛΑΔΑ27 λεπτά ago

Κιβωτός του Κόσμου: Πόσα εκατομμύρια ευρώ βρέθηκαν στις καταθέσεις – Μυστήριο με τις δεκάδες ακίνητα

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ32 λεπτά ago

ΟΦΗ και Ιωνικός έκλεισαν φιλική αναμέτρηση

ΚΟΣΜΟΣ35 λεπτά ago

Βρετανία: Το σύστημα υγείας… ασθενεί

LIFESTYLE39 λεπτά ago

Μουντιάλ 2022: Η πριγκίπισσα της Ισπανίας είναι ερωτευμένη με τον Γκάβι

ΠΟΛΙΤΙΚΗ45 λεπτά ago

Ο Μητσοτάκης χτίζει το αφήγημα της χαμένης ψήφου προς ΠΑΣΟΚ και άκρα Δεξιά

ΕΛΛΑΔΑ46 λεπτά ago

Καιρός: Σφοδρές καταιγίδες, κεραυνοί και θυελλώδεις άνεμοι – Πού θα χιονίσει

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος στην Αγχίαλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Mάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει 60χρονος Βολιώτης – Υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μετά από τροχαίο ατύχημα

LIFESTYLE6 ημέρες ago

Σοκάρει η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου – «Μου έχει πέσει το… στήθος. Τι να το κάνεις, άμα έχεις ζήσει 52 χρόνια»

LIFESTYLE5 ημέρες ago

«Εννοείται ότι η Τζούλια Νόβα ενδιαφέρθηκε για εμένα, τόσα χρόνια ήμασταν μαζί»

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Καταγγελία φοιτητή για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας του ζητουν 150 ευρώ για να παρει το Πτυχιο του

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Σοκ πέθανε ο Αντώνης Μανδαλος

ΣΤΟΙΧΗΜΑ7 ημέρες ago

Στοίχημα Τετάρτης: Βέλγιο – Καναδάς σε αποδόσεις έως 8.10

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Έκλεψε τον άρρωστο σύντροφο της και εξαφανίστηκε 60χρονη στον Βόλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Σόκ μπήκε με πιστόλι σε καφετέρια στην Μηλίνα και απέιλησε τον ιδιοκτήτη

LIFESTYLE2 ημέρες ago

Αποκαλύψεις – φωτιά από την Τζούλια Νόβα: «Στον Τροχό της Τύχης όλοι ξεσπούσαν σε εμένα, έγινε κάτι και…» (vid)

Δημοφιλή