Connect with us
banner epikhirisis

ΕΛΛΑΔΑ

Η ζωή της Λένας Σαμαρά μέσα από φωτογραφίες

Published

on

lena samara 1.jpg
Aνείπωτη θλίψη έχει σκεπάσει την οικογένεια του Αντώνη Σαμαρά, καθώς το βράδυ της Πέμπτης (07.08.2025) η κόρη του, Λένα Σαμαρά, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία μόλις 34 ετών. Η νεαρή γυναίκα, που βίωσε ανέμελα παιδικά χρόνια και έχτισε δυνατές φιλίες, έπαθε επιληπτική κρίση και στη συνέχεια ανακοπή καρδιάς.

Η Λένα Σαμαρά ήταν ένας low profile άνθρωπος και τη λάτρευαν τα πρόσωπα του φιλικού περιβάλλοντός της και φυσικά η οικογένειά της, οι γονείς της, Αντώνης και Γεωργία Σαμαρά και ο αδελφός της Κώστας.

Δυστυχώς, το πρώην πρωθυπουργικό ζεύγος σύντομα θα αποχαιρετίσει για πάντα τη μονάκριβη κόρη του, καθώς η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών.






Η κόρη του Αντώνη Σαμαρά αποφοίτησε το 2008 από το Κολλέγιο Αθηνών. Σε εκείνη την γενιά αποφοίτων ήταν η Μαργαρίτα Παπανδρέου, κόρη του Γιώργου Παπανδρέου, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, πρωτότοκος γιο του Θεόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου , ο Κωνσταντίνος Λιάπης, γιος του Μιχάλη Λιάπη, η Παυλίνα Βουλγαράκη, κόρη του Γιώργου Βουλγαράκη, η Αμαλία Αλεξάνδρα Αρσένη, κόρη του Γεράσιμου Αρσένη και της Λούκα Κατσέλη και η Άννα Ιόλη Πρετεντέρη κόρη του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη.

Η Ελένη Δανάη Σαμαρά, όπως ήταν ολόκληρο το όνομά της, φοίτησε ως πολιτικός μηχανικός στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου, ακολουθώντας το επαγγελματικό μονοπάτι της μητέρας της Γεωργίας.

Advertisement


Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια

Η Λένα Σαμαρά δε συνήθιζε να πραγματοποιεί δημόσιες εμφανίσεις, ενώ οι λογαριασμοί της στα social media έχουν ελάχιστες φωτογραφίες, γεγονός που φανερώνει ότι ήταν ένα άτομο που δεν επεδίωκε τη δημοσιότητα. Στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρούσε στο Facebook η Λένα Σαμαρά είχε μοιραστεί μερικές σπάνιες φωτογραφίες από την προσωπική της ζωή και συγκεκριμένα από τα ευτυχισμένα παιδικά της χρόνια.








Οι δυνατές φιλίες και το συγκινητικό μήνυμα του αδελφού της

Η Λένα Σαμαρά ήταν ένας δοτικός άνθρωπος που είχε δημιουργήσει δυνατές φιλίες. Ανάμεσα στα πιο κοντινά της πρόσωπα ήταν η καλύτερή της φίλη, η Λίλιαν Βενετία Βιλδιρίδη. Πρόκειται για τη γενική γραμματέα του υπουργείου Υγείας, η οποία γνωριζόταν με τη Λένα Σαμαρά από την εποχή που ήταν μικρά παιδιά και έχουν μοιραστεί χιλιάδες κοινές αναμνήσεις. Μάλιστα, το βράδυ του Σαββάτου η Λίλιαν Βιλδιρίδη έκανε μία ανάρτηση στο Instagram, ανεβάζοντας ένα βίντεο με φωτογραφίες από τα παιδικά τους χρόνια, που ήταν χαρούμενα και ανέμελα. Το βίντεο συνοδευόταν με το τραγούδι «Να με θυμάσαι και να με αγαπάς» του Σταύρου Ξαρχάκου, το οποίο είχε ερμηνεύσει η Μελίνα Μερκούρη. «29 χρόνια μαζί… Και τώρα; Τώρα; Πέταξες ξαφνικά για τη γειτονιά των αγγέλων.. Καλό ταξίδι άγγελέ μου… Για μένα πάντα θα είσαι μοναδική!», έγραψε στη συγκινητική ανάρτησή της.


Πριν από μερικά εικοσιτετράωρα, ο μικρότερος αδελφός της Λένας Σαμαρά θέλησε να την αποχαιρετίσει δημοσίως με ένα σπαρακτικό μήνυμα.

Advertisement

«Αγγελούδι μου, αδερφούλα μου…θα έδινα την ζωή μου για να μην συμβεί αυτό… Πως να αντέξω χωρίς εσένα, την ζεστή αγκαλιά σου και την υπέροχη ψυχή σου, που μας γέμιζε όλους καθημερινά… Στα δύσκολα και στα εύκολα ήμασταν πάντα μαζί ο ένας να στηρίζει τον άλλον… Δεν θα φύγεις ποτέ…είσαι κομμάτι παντοτινό της καρδιάς και της ζωής μας…Σε λατρεύω Λενάκι μου», είχε γράψει, ανεβάζοντας μία φωτογραφία της αδικοχαμένης αδελφής του.

Παράλληλα, στο παρελθόν είχε μοιραστεί και άλλες φωτογραφίες με την αδελφή του.


Αύριο το τελευταίο αντίο στη Λένα Σαμαρά

«Τη Δευτέρα, 11 Αυγούστου, θα αποχαιρετίσουμε τη Λένα μας, στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων του Α’ Κοιμητηρίου Αθηνών, στις 13:00», έγραψε ο πατέρας της και πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε μία λιτή ανάρτηση, σε μαύρο φόντο.


Η επιθυμία της οικογένειας Σαμαρά

Αξίζει να σημειωθεί πως η οικογένεια Σαμαρά, αντί στεφάνου για τη Λένα, παρακαλεί όσους το επιθυμούν να ενισχύσουν φορείς με κοινωφελείς σκοπούς και δραστηριότητα. «Αυτό θα ήθελε  η Λένα μας», ανέφερε η οικογένειά της σε χθεσινή ανακοίνωσή της.

Advertisement

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αντί στεφάνου για τη Λένα, η οικογένειά μας παρακαλεί, όσους το επιθυμούν, να ενισχύσουν φορείς με κοινωφελείς σκοπούς και δραστηριότητα. Αυτό θα ήθελε η Λένα μας.

Συγκεκριμένα, μπορούν να βοηθηθούν :

  1. το ΙΔΡΥΜΑ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ (ΙΒΠ)

    IBAN: GR9301104270000042748015718 (NBG)
  2. η ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΚΟΙΝΟΒΙΑΚΗ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓ. ΙΛΑΡΙΩΝΟΣ ΠΡΟΜΑΧΩΝ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

    IBAN: GR6702603220000120201023242 (Eurobank)
  3. το ΑΣΥΛΟ ΑΝΙΑΤΩΝ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ «Ή ΣΤΕΓΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ»

    BAN: GR7302602600000820101744921 (Eurobank)».



Περισσότερα Εδω

Advertisement
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Διαχειρίστρια- Διευθύντρια : Σοφία Κοντοθανάση
Iδιοκτησία – Δικαιούχος domain name ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Τεχνικός προϊστάμενος : Μιχάλης Χειμωνίδης
Εμπορικό τμήμα – Λογιστήριο : Μαρία Παπαζέτη
Διευθυντ.ς Σύνταξης: Σοφία Κοντοθανάση
Ρεπορτάζ: Βασίλης Μπαντίδης
Copyright © 2024 AstraTV.gr - Γ.Ε.Μ.Η.: 50683644000

Μετάβαση στο περιεχόμενο