Connect with us

OIKONOMIA

Ιαπωνία: Δυσκολευόμαστε να ακολουθήσουμε την ΕΕ στο εμπάργκο του ρωσικού πετρελαίου

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Η Ιαπωνία θα αντιμετώπιζε «δυσκολία» εάν δοκίμαζε να ακολουθήσει αμέσως την Ευρώπη που επέβαλε εμπάργκο στις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία εξαιτίας της εισβολής της στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Κοΐτσι Χαγκιούντα.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο κ. Χαγκιούντα έκανε το σχόλιο αυτό κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον μετά την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής χθες ότι εισηγείται το πιο σκληρό πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας μέχρι σήμερα, που συμπεριλαμβάνει σταδιακό εμπάργκο στο πετρέλαιο –τόσο το αργό όσο και τα διυλισμένα προϊόντα– που εισάγει η ΕΕ από τη Ρωσία, με κάποιες εξαιρέσεις.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανήγγειλε πως θα συζητήσει την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας με τους υπόλοιπους ηγέτες της G7 εντός της εβδομάδας. Ωστόσο, η Ιαπωνία ανησυχεί για τις συνέπειες που θα είχε η κήρυξη εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο που εισάγει στην οικονομία της.

«Δεδομένου ότι η Ιαπωνία έχει όρια ως προς τους (ενεργειακούς) πόρους, θα δυσκολευόμασταν να συμβαδίσουμε αμέσως ως προς αυτό», εξήγησε ο κ. Χαγκιούντα σε δημοσιογράφους.

Συνάντηση με ΗΠΑ

Κατά τη διάρκεια συνάντησής του κ. Χαγκιούντα με την Αμερικανίδα υπουργό Εμπορίου Τζίνα Ραϊμόντο, Ιαπωνία και ΗΠΑ συμφώνησαν εξάλλου σε διαστάσεις που αφορούν την παραγωγή ημιαγωγών, τη διαφοροποίηση των προμηθειών μικροεπεξεργαστών, την αύξηση της διαφάνειας, την επείγουσα αντιμετώπιση των ελλείψεων και την έρευνα και ανάπτυξη.

«Καθώς ο κόσμος αποσταθεροποιείται εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, ο συντονισμός ομονοούντων κρατών γίνεται ολοένα σημαντικότερος» και οι χθεσινές συνομιλίες αποτέλεσαν «μείζονα κίνηση» για την προώθηση της διμερούς σχέσης, ανέφερε κοινή ανακοίνωση των δύο πλευρών.

Σε χωριστή συνάντησή του με την Αμερικανίδα υπουργό Ενέργειας Τζένιφερ Γκράνχολμ ο κ. Χαγκιούντα ζήτησε η Ουάσιγκτον να αυξήσει τις εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ) προς τη χώρα του, για να βοηθήσει το Τόκιο να μειώσει την ενεργειακή εξάρτηση από τη Ρωσία.

Το 4% του πετρελαίου, το 9% του φυσικού αερίου και το 11% του άνθρακα που εισήγαγε η Ιαπωνία κατά το οικονομικό έτος το οποίο ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο προήλθαν από τη Ρωσία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

OIKONOMIA

Φοροδιαφυγή: Ψηφιακοί φοροέλεγχοι με laptop και σκάνερ που θα «διαβάζουν» τις αποδείξεις

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Φοροελέγχους hi-tech επιστρατεύει  η ΑΑΔΕ για να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή ενισχύοντας το οπλοστάσιό της με 1.500 laptop και 1.700 QR Code Scanners, έργο το οποίο έχει ενταχθεί και θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ήδη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης υπέγραψε τη σχετική απόφαση για να «τρέξουν» άμεσα οι διαδικασίες. Ο διαγωνισμός για την προμήθεια των laptops και των QR code scanners θα διεξαχθεί στις 20 Ιουλίου και μέχρι το τέλος του έτους οι ελεγκτές θα έχουν στα χέρια τους τα νέα e-εργαλεία για τη διενέργεια επιτόπιων φορολογικών ελέγχων και τον έλεγχο της γνησιότητας των αποδείξεων που εκδίδουν οι καταστηματάρχες και οι επιχειρήσεις.

Με τα laptop και τα QR Code Scanners ανά χείρας, οι φορο-ελεγκτές  θα ελέγχουν επί τόπου και με αυτόματες διαδικασίες την αυθεντικότητα των αποδείξεων που εκδίδουν οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις, θα συνδέονται απευθείας με τα αρχεία της ΑΑΔΕ, θα βλέπουν το οικονομικό προφίλ των ελεγχόμενω και  θα διενεργούν online διασταυρώσεις και ελέγχους.

Με την ενίσχυση του φοροελεγκτικού μηχανισμού με φορητούς υπολογιστές και QR Code Scanners:

1.       Θα διενεργείται επιτόπιος και σε χρόνο εξπρές έλεγχος των αποδείξεων από τις ταμειακές μηχανές για να διαπιστωθεί η αυθεντικότητα τους. Οι ελεγκτές απλώς θα σκανάρουν το QR Code που είναι τυπωμένος σε κάθε απόδειξη και αμέσως θα βλέπουν την απάντηση εάν  δηλαδή η απόδειξη είναι γνήσια ή «μαϊμού».

2.       Στους επιτόπιους ελέγχους θα υπάρχει:

–  άμεση πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα δεδομένα των φορολογούμενων

–  αυτοματοποίηση των διασταυρώσεων

– αυτοματοποίηση της σύνταξης των φύλλων και των αναφορών ελέγχου και  υποστήριξη των ηλεκτρονικών κοινοποιήσεων στον ελεγχόμενο.

Τεχνητή νοημοσύνη

Με τη βοήθεια του Ταμείο Ανάκαμψης,  η ΑΑΔΕ σε επόμενη φάση θα εκσυγχρονιστεί με νέα ηλεκτρονικά εργαλεία όπως η προηγμένη επιχειρησιακή Νοημοσύνη και ανάλυση Δεδομένων (Data Analytics), η ηλεκτρονική υποστήριξη των έμμεσων τεχνικών ελέγχων και το νέο σύστημα διαχείρισης υποθέσεων ελέγχου (νέο Elenxis). Στο πλαίσιο αυτό θα προωθηθεί η εφαρμογή μεθόδων μηχανικής μάθησης για τη βελτίωση της στόχευσης των ελέγχων, κατευθύνοντας τους επιτόπιους και τους ουσιαστικούς ελέγχους για την αποτελεσματική διερεύνηση περιστατικών απάτης και την αντιμετώπιση του οικονομικού εγκλήματος.

Διασύνδεση ταμειακών με POS

Με  πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης προχωρά και η διασύνδεση 500.000 ταμειακών μηχανών με τα POS, η αναβάθμιση και αντικατάσταση των φορολογικών μηχανισμών και η επέκταση 50.000 POS σε όλους τους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας. Με αυτό το τρόπο ο φορολογικός και ελεγκτικός μηχανισμός της ΑΑΔΕ θα γνωρίζει σε πραγματικό χρόνο τις αποδείξεις που θα εκδίδει κάθε καταστηματάρχης και επαγγελματίας καθώς και τον τρόπο πληρωμής από τον πελάτη.

Πηγή: ΟΤ

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

OIKONOMIA

Ο χάρτης του ΕΝΦΙΑ: Ελαφρύτερος ο φετινός λογαριασμός

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Στα 761,38 δισ. ευρώ έχει εκτοξευθεί η αξία της ακίνητης περιουσίας, σύμφωνα με την επεξεργασία που πραγματοποίησε η ΑΑΔΕ στον φετινό ΕΝΦΙΑ.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τη μερίδα του λέοντος κατέχουν – όπως αναμένονταν άλλωστε – οι 2.557.631 ιδιοκτήτες ακινήτων που κατοικούν στην Αττική, με την αξία της περιουσίας τους να υπερβαίνει τα 403 δισ. ευρώ. Οι συγκεκριμένοι έχουν στην κατοχή τους πάνω από το 50% της αξίας των ακινήτων που διαθέτουν συνολικά 7.206.608 φυσικά και νομικά πρόσωπα, η οποία έχει εκτοξευτεί μετά την εφαρμογή των νέων αντικειμενικών αξιών.

Αυτό προκύπτει μεταξύ άλλων από την ακίνητη περιουσία και τον ΕΝΦΙΑ, σύμφωνα με τα οποία οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου, παρά την αύξηση κατά 24,64% της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων τους, είδαν τον φετινό λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ να μειώνεται κατά 8,47% και από 1,31 δισ. ευρώ το 2021 να διαμορφώνεται στα 1,2 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 53,2% του συνολικού ΕΝΦΙΑ που βεβαιώθηκε φέτος.

Τη μεγαλύτερη μείωση στον φετινό λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ διαπίστωσαν οι κάτοικοι των νησιών του Ιονίου. Αν και η αξία των ακινήτων τους φούσκωσε κατά 15% μετά την εφαρμογή των νέων αντικειμενικών αξίων, το ραβασάκι του ΕΝΦΙΑ ξεφούσκωσε κατά 20,95% σε σχέση με πέρυσι.

Αμέσως μετά ακολουθούν οι κάτοικοι της Κρήτης με μείωση στον φόρο ακινήτων κατά 19,09%, ενώ η τριάδα συμπληρώνεται με τους κατοίκους των νησιών του Βορείου Αιγαίου για τους οποίους ο ΕΝΦΙΑ μειώθηκε συνολικά κατά 19,06%.

Από τον ΕΝΦΙΑ που καλούνται να πληρώσουν φέτος σε έως 10 μηνιαίες δόσεις οι ιδιοκτήτες ακινήτων προκύπτουν τα εξής:

Ο φόρος που καλούνται να πληρώσουν φέτος 6.166.701 ιδιοκτήτες ακινήτων (φυσικά και νομικά πρόσωπα) ανήλθε συνολικά σε 2,254 δισ. ευρώ. Είναι μειωμένος κατά 333 εκατ. ευρώ ή κατά 12,8% σε σύγκριση με το 2021.

Σε 7.135.156 φυσικά πρόσωπα βεβαιώθηκε κύριος φόρος ύψους 2,141 δισ. ευρώ. Μετά τις εκπτώσεις 366,167 εκατ. ευρώ και τις φοροαπαλλαγές ύψους 51,46 εκατ. ευρώ, το ποσό που καλούνται να πληρώσουν 6.105.139 φυσικά πρόσωπα κουρεύτηκε στα 1,723 δισ. ευρώ από 2,093 δισ. ευρώ το 2021 (μείωση 21,5%).

1.030.017 φυσικά πρόσωπα απαλλάσσονται πλήρως από την πληρωμή τον ΕΝΦΙΑ.

Σε 71.452 επιχειρήσεις βεβαιώθηκε κύριος φόρος 195,93 εκατ. ευρώ και άλλα 335,6 εκατ. ευρώ συμπληρωματικός φόρος με το συνολικό ποσό που καλούνται να πληρώσουν να ανέρχεται σε531,53 εκατ. ευρώ.

Συνολικά η ακίνητη περιουσία φυσικών και νομικών προσώπων ανήλθε στα 761 δισ. ευρώ από 643 δισ. ευρώ το προηγούμενο έτος μετά την αναπροσαρμογή των τιμών ζώνης σε όλη την επικράτεια.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
OIKONOMIA27 λεπτά ago

Φοροδιαφυγή: Ψηφιακοί φοροέλεγχοι με laptop και σκάνερ που θα «διαβάζουν» τις αποδείξεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ38 λεπτά ago

Ερντογάν: Επικίνδυνη κλιμάκωση στο Αιγαίο – Βγάζει ερευνητικό πλοίο, προκαλεί με υπερπτήσεις

ΕΛΛΑΔΑ39 λεπτά ago

Μαζική φυγή εργατών γης από την Ελλάδα

OIKONOMIA46 λεπτά ago

Ο χάρτης του ΕΝΦΙΑ: Ελαφρύτερος ο φετινός λογαριασμός

ΚΟΣΜΟΣ47 λεπτά ago

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η αντιστροφή της μεγάλης φυγής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ57 λεπτά ago

«Απογειώνεται» το σχέδιο θωράκισης της Κρήτης

OIKONOMIA1 ώρα ago

Πρόγραμμα «Ανακυκλώνω»: Επιδότηση έως 50% για αλλαγή συσκευής

ΚΟΣΜΟΣ1 ώρα ago

Ουκρανία: η πραγματικότητα του πεδίου της μάχης και το ερώτημα της πολιτικής διεξόδου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 ώρα ago

«Ιστορικό επίτευγμα η έξοδος από την ενισχυμένη εποπτεία»

ΕΛΛΑΔΑ1 ώρα ago

Καισαριανή: Πυρκαγιά στο εργοτάξιο του μετρό – Καταστράφηκαν φορτηγό και μηχάνημα

ληστεία
ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Ληστεία σε καφετέρια της Ν. Ιωνίας- Όσα είπε ο ιδιοκτήτης στο ASTRA

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Εφυγε από την ζωή ο Γιαννης Παπανικολαου από την Συκη Πηλιου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Ο ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΧΑΡΤΝΕΤ ΤΟΥ ΜΑΣΤΕΡ ΣΕΦ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΒΕΛΕΝΤΖΑΚΟΥ .

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Σε θρίλερ εξελίχθηκε το ταξίδι για Βολιώτες επιβάτες με το «Βέλος» μέχρι την Αθήνα

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αγορά του Βόλου και στο «Βολωνάκι» για καφέ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Θλίψη έχει σκορπίσει στην τοπική κοινωνία της Μαγνησίας και της Λάρισας ο θάνατος του τραγουδιστή δημοτικών τραγουδιών Γιάννη Γκόβαρη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Βόλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Θλίψη για τον θάνατο 58χρονο Βολιώτη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Θλίψη στην τοπική κοινωνία του Βόλου – Πέθανε ο σπουδαίος Βολιώτης μουσικοσυνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου

ηλικιωμένος
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Βόλος: Ηλικιωμένος κατέρρευσε στη μέση του δρόμου

Δημοφιλή