Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ιατροδικαστής: «Μαρτυρικός, αργός και βασανιστικός ο θάνατος του Άλκη»

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

 

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η κ. Λήδα – Καλλιόπη Κοβάτση, ολοκλήρωσε την κατάθεσή της, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, στη 15η μέρα της δίκης των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του 19χρονου φοιτητή και τον τραυματισμό των δύο φίλων του.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Καλύτερα να σε πυροβολήσουν, καλύτερα να πέσεις από το μπαλκόνι. Αυτό το ένα λεπτό ήταν μία αιωνιότητα για τον Άλκη» ανέφερε χαρακτηριστικά η μάρτυρας η οποία διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή στη σορό του αδικοχαμένου νεαρού.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της εισαγγελέως της έδρας και κληθείσα να αξιολογήσει τα ιατροδικαστικά της ευρήματα, η κ. Κοβάτση κατέθεσε ότι ο Άλκης «δεν θα σωζόταν ούτε εάν βρισκόταν έξω από νοσοκομείο». «Ήταν τελειωμένος» είπε, ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε ότι το κεφάλι του ήταν «σπασμένο» από τα χτυπήματα που δέχθηκε «με την μέγιστη δυνατή δύναμη».

Η εμπειρία από άλλα περιστατικά αθλητικής βίας

Η μάρτυρας μετέφερε την εμπειρία της από την εξέταση θυμάτων οπαδικής βίας, επισημαίνοντας ότι κοινός παρονομαστής των ευρημάτων είναι τα χτυπήματα στο κεφάλι και στα πόδια. Κατέθεσε δε, την άποψη ότι δεν είναι τυχαίες οι κακώσεις αυτές, «Έχω δει πάρα πολλά θύματα αθλητικής βίας τον τελευταίο καιρό. Δεν βλέπω κακώσεις στην κοιλιά και τον θώρακα. Έχω την εντύπωση ότι υπάρχει “δάσκαλος” από πίσω που τους λέει “κεφάλια – πόδια”» ανέφερε η ιατροδικαστής, καταχειροκροτούμενη από συγγενείς και φίλους του Άλκη.

Νωρίτερα, το δικαστήριο έκανε δεκτό αίτημα της εισαγγελέως της έδρας να προσκομιστούν στη διαδικασία τα ρούχα που φορούσε ο 19χρονος την μοιραία νύχτα ώστε να προχωρήσει η ιατροδικαστής σε αντιστοίχιση και περιγραφή των τραυμάτων του. Προσκομίστηκε – επιπλέον – το δρεπάνι, πάνω στο οποίο εντοπίστηκε γενετικό υλικό του 19χρονου.

«Χτυπήθηκε από τουλάχιστον πέντε διαφορετικά όργανα»

Η ιατροδικαστής κλήθηκε να περιγράψει αναλυτικά τα επιστημονικά της ευρήματα κατά τη διενέργεια της νεκροψίας – νεκροτομής, επιβεβαιώνοντας ότι θάνατος του Άλκη «οφείλεται σε θανατηφόρες κακώσεις στα κάτω άκρα και σε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις».

Προσδιόρισε τουλάχιστον πέντε διαφορετικά όργανα που χρησιμοποίησαν οι δράστες κατά τη φονική επίθεση, «Το σώμα του Άλκη έχει τη σφραγίδα τραυμάτων που προκλήθηκαν από τρία διαφορετικά νύσσοντα και τέμνοντα όργανα, όπως και τουλάχιστον δύο διαφορετικά θλώντα όργανα» σημείωσε η μάρτυρας.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας, η ίδια προέτρεψε τους γονείς του Άλκη να αποχωρήσουν από τη δικαστική αίθουσα, πράγμα που συνέβη. «Επειδή αυτά που θα ακούσουμε είναι πολύ σκληρά για όλους, συμβουλεύω ως μάνα να βγουν οι γονείς από την αίθουσα», τόνισε χαρακτηριστικά η διευθύντρια του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ.

Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί με την ίδια μάρτυρα η οποία θα κληθεί να απαντήσει σε ερωτήσεις της υπεράσπισης.//

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Νεαρός ένιωσε έντονη αδιαθεσία και κατέρρευσε στην παραλία του Βόλου

LIFESTYLE5 ημέρες ago

Παντρεύτηκε με τον σύντροφό της, Πάνο Μιχαλόπουλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Πέθανε γνωστός 69χρονος επαγγελματίας στον Βόλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Θλίψη και πάλι στον Βόλο- Πέθανε 40χρονη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago

Θλίψη για τον 67χρονο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΠΛΑΓΕΡΑ από Βόλο

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες ago

Τροχαίο με επτά τραυματίες – Ανάμεσά τους 7χρονο παιδί

LIFESTYLE6 ημέρες ago

Δεξίωση της Τουριστικής Εταιρείας ‘’Dolphins of Greece’’προς τους Αυστριακούς Τουριστικούς Πράκτορες ‘’Springer’’ στο Ηotel ‘’Oniro’’ -Ανταπόκριση : Γιάννης Αποστολίδης

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες ago

Πέθανε ο Θεόδωρος Πάγκαλος |

LIFESTYLE6 ημέρες ago

«Δεν μπορώ πλέον να σκέφτομαι τι γίνεται τα βράδια στα μαγαζιά, τώρα έχω άλλον έρωτα»

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ώρες ago

«Έσβησε» μπροστά στην αντλία γνωστός 49χρονος πρατηριούχος στη Νέα Ιωνία Βόλου

Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή