Connect with us

OIKONOMIA

Ηχηρό μήνυμα του Ευρ. Συμβουλίου των 28 προς Τουρκία κατά των παράνομων ενεργειών (video)

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Την πρόθεσή της να συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ και να προβεί σε λήψη μέτρων στην περίπτωση που οι προκλήσεις δεν τερματιστούν εκφράζει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των 28 στο προσχέδιο συμπερασμάτων του αποδεχόμενο πλήρως τις θέσεις του Συμβουλίου Γενικών υποθέσεων και του αιτήματός του προς την Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ) να υποβάλουν χωρίς καθυστέρηση επιλογές για κατάλληλα μέτρα.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Όπως μεταδίδει ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ Γ. Φασουλάς οι 28 στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα πως η Ευρώπη θα αντιδράσει με κλιμακούμενα μέτρα σε κάθε παράνομη ενέργεια σε βάρος της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υιοθέτησε πλήρως την απόφαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων και ικανοποίησε την επιδίωξη Αθήνας και Λευκωσίας για σκληρότερη ρητορική και στοχευμένα μέτρα, τονίζουν διπλωματικές πηγές.

Μέσα στον Ιούλιο θα συνέλθει εκ νέου το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων και ενδεχομένως εντός Ιουλίου να παρουσιαστούν τα σχετικά μέτρα μέσω σχετικής έκθεσης που έχουν αναλάβει να εκπονήσουν η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι, ο επίτροπος Διεύρυνσης, Γιοχάνες Χαν και ο γραμματέας της Κομισιόν Μαρτιν Σελμάγιερ.

Το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός είχε συνάντηση με την Ύπατη Εκπρόσωπο κ. Μογκερίνι, στο περιθώριο της προπαρασκευαστικής Συνόδου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES). Ο κ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ένα σαφές μήνυμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση προς την Τουρκία και στοχευμένα μέτρα αν δεν σταματήσει άμεσα τις προκλήσεις. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές συζήτησαν και ποια μέτρα μπορεί να είναι τα πιο αποτελεσματικά.

Νωρίτερα, σαφή καταδίκη των τουρκικών παράνομων ενεργειών ζήτησαν ο Έλληνας Πρωθυπουργός και ο Κύπριος Πρόεδρος. Προσερχόμενος στη σύνοδο, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι πρέπει να δοθεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία να σταματήσει αμέσως την παραβίαση του διεθνούς δικαίου και τις παράνομες ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ, διότι παραβιάζοντας την κυπριακή κυριαρχία, παραβιάζει την ευρωπαϊκή κυριαρχία.

Πριν την έναρξη των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, συναντήθηκαν και συζήτησαν τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν οι δύο χώρες την επόμενη περίοδο.

Η Τουρκία είναι απομονωμένη και βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συμμετείχε και στην προπαρασκευαστική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τον Φρανς Τίμερμανς και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα για τις δηλώσεις υποστήριξης της Κυπριακής Δημοκρατίας και ζήτησε τη συμπαράσταση των προοδευτικών ηγετών στη προσπάθειά που θα καταβάλει σήμερα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με σκοπό να υπάρξει σαφής καταδίκη και ανάληψη συγκεκριμένων μέτρων από πλευράς ΕΕ εναντίον της παράνομης δραστηριότητας της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τις διαστάσεις της τουρκικής προκλητικότητας έθεσε στη σημερινή σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επεσήμανε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να λάβει μέτρα.

Τη συμβολή των Ευρωπαίων σοσιαλιστών ώστε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να καταδικάσει την επιθετικότητα της Τουρκίας και να υπάρξουν μέτρα για να σταματήσει να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, ζήτησε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, που έθεσε το ζήτημα στην προσύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Πηγή ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

OIKONOMIA

ΑΑΔΕ: Αλλαγές στο καθεστώς των μικρών αποσταγματοποιών – Νέος συντελεστής ΕΦΚ

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Σε 370 ευρώ ανά εκατόλιτρο άνυδρης αιθυλικής αλκοόλης ορίζεται ο νέος συντελεστή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο προϊόν απόσταξης των διήμερων αποσταγματοποιών.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η παραπάνω αλλαγή αναφέρεται σε εγκύκλιο της ΑΑΔΕ, με την οποία παρέχει οδηγίες για την εφαρμογή του νομικού και κανονιστικού πλαισίου, που διέπει το καθεστώς λειτουργίας των διήμερων μικρών αποσταγματοποιών.

Διαβάστε επίσης: ΚΕΟΣΟΕ: Μειωμένος ο ελληνικός αμπελώνας παρά τις νέες φυτεύσεις

Παράλληλα, προστέθηκαν νέες επιτρεπόμενες προς απόσταξη πρώτες ύλες από τους διήμερους μικρούς αποσταγματοποιούς, όπως οι οινοποιήσιμες ποικιλίες σταφυλιών και τα σύκα – απόσυκα, ενώ επήλθαν αλλαγές στα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίζουν οι εν λόγω επιτηδευματίες προκειμένου για τη χορήγηση άδειας απόσταξης, καθώς και σε θέματα που αφορούν στη διάθεση – διακίνηση του παραγόμενου από αυτούς προϊόντος απόσταξης.

Οι αλλαγές αυτές που προβλέπονται σε εγκύκλιο της ΑΑΔΕ, εφαρμόζονται από την 1η Αυγούστου 2022. Παράλληλα, καταγράφεται το σύνολο των διαδικασιών για την εφαρμογή των σχετικών – με τους διήμερους μικρούς αποσταγματοποιούς – διατάξεων των νόμων 2960/2001 και 2969/2001.

Να σημειωθεί ότι οι οδηγίες αφορούν, τους διήμερους μικρούς αποσταγματοποιούς, τα πρόσωπα τα οποία κατέχουν άμβικες χωρητικότητας μέχρι 130 λίτρα για χρήση από τους εν λόγω παραγωγούς, καθώς και τις επιχειρήσεις που διακινούν και διαθέτουν το παραγόμενο από αυτούς προϊόν απόσταξης.

Επιπλέον αφορά τις τελωνειακές αρχές και τις Χημικές Υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο της ΑΑΔΕ ΕΔΩ

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

OIKONOMIA

Πεπονιά: Αντιμετώπιση εχθρών και εντόμων στις υπαίθριες καλλιέργειες

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Συνεχίζονται οι προσβολές από το ωιδίο στις καλλιέργειες με πεπονιές στους νομούς Τρικάλων, Καρδίτσας, Μαγνησίας, Λάρισας και Φθιώτιδας.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Εμφανίζονται πρώτα μικρές, κιτρινωπές κηλίδες στην πάνω επιφάνεια των φύλλων, ενώ στην κάτω επιφάνεια εμφανίζεται λευκή εξάνθηση. Αργότερα η εξάνθηση εμφανίζεται και στις δύο επιφάνειες του φύλου.

Διαβάστε επίσης: Πεπονιά: Είσοδος περονόσπορου και θρίπα σε υπαίθριες καλλιέργειες

Ο μύκητας είναι υποχρεωτικό παράσιτο, διαχειμάζει πάνω σε ζωντανά φυτά (καλλιεργούμενα ή ζιζάνια), από τα οποία προέρχονται οι αρχικές μολύνσεις. Τα κονίδια μεταφέρονται με τον άνεμο. Οι μολύνσεις πραγματοποιούνται σε θερμοκρασίες από 10-30ο C (άριστη θερμοκρασία 25-26ο C) και υγρασία 55-75%. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι ευνοϊκές για την ανάπτυξη και την μετάδοσή του.

Καταπολέμηση: Ψεκασμός των φυτών με επιτρεπόμενα φυτοπροστατευτικά σκευάσματα. Οι ψεκασμοί των φυτών πρέπει να αρχίζουν αμέσως μόλις εμφανισθούν τα πρώτα συμπτώματα(ελάχιστες κηλίδες) και επανάληψη του ψεκασμού μετά 8-10 ημέρες.

Τετράνυχος

Συνεχίζεται ή εμφάνισή του τετράνυχου στις πρώιμες καλλιέργειες με υπαίθριες πεπονιές στους νομούς Μαγνησίας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Λάρισας και Φθιώτιδας. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν την εποχή αυτή ευνοούν την ανάπτυξη των τετρανύχων.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η προσβολή εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα στο χωράφι και για τον λόγο αυτό χρειάζεται συνεχής επιθεώρηση από τους παραγωγούς

Συστάσεις: Οι ψεκασμοί πρέπει να γίνουν μόνο μετά τη διαπίστωση της προσβολής (3 άτομα/φύλλο) και όχι προληπτικά, με κατάλληλα και εγκεκριμένα για την καλλιέργεια φυτοπροστατευτικά σκευάσματα.

Θρίπας

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν ευνοούν την ανάπτυξη του εντόμου.

Ο θρίπας προκαλεί ζημιά στα φυτά με το να διαρρηγνύει και να απομυζεί τα κύτταρα της επιδερμίδας των φύλλων και το κυριότερο είναι φορέας ιώσεων.

Συστάσεις: Να γίνει ψεκασμός για την καταπολέμηση του εντόμου με επιτρεπόμενα για την καλλιέργεια φυτοπροστατευτικά σκευάσματα.

Αλευρώδης

Μεγάλοι πληθυσμοί του Αλευρώδη στις υπαίθριες καλλιέργειες με πεπονιές. Oι καιρικές συνθήκες που επικρατούν ευνοούν τη ανάπτυξη του εντόμου.

Να γίνει ψεκασμός με κατάλληλα εγκεκριμένα φυτοπροστατευτικά σκευάσματα.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ4 λεπτά ago

Βολιδοσκοπεί τον Μενιέ η Μπαρτσελόνα

ΚΟΣΜΟΣ7 λεπτά ago

Τεράστιο σκάνδαλο: Ο Ντομίνγκο σε εγκληματική οργάνωση που συνδέεται με σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ17 λεπτά ago

Δήμος Φυλής: Ολική ανάπλαση του κέντρου της πόλης

ΕΛΛΑΔΑ18 λεπτά ago

Πυλαία: Τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό με το μαχαίρωμα εναντίον 27χρονης

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ24 λεπτά ago

Με Παυλίδη, Χατζηδιάκο και Τζόλη τα playoffs

ΚΟΣΜΟΣ27 λεπτά ago

Ιταλία: Η ακροδεξιά Τζόρτζια Μελόνι επικρατέστερη πρωθυπουργός – Δεν θα είναι υποψήφια η εγγονή του Μουσολίνι

ΜΑΓΝΗΣΙΑ31 λεπτά ago

Γιορτάζει το εκκλησάκι του Αγίου Φλωρου στην Τσουγκρια Σκιαθου εικόνες

LIFESTYLE31 λεπτά ago

Κωνσταντίνος Εμμανουήλ: Το νέο ξέσπασμα για τη Μαρία Αντωνά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ37 λεπτά ago

Μπακογιάννης: Το Μουσείο της Πόλης των Αθηνών ακρογωνιαίος λίθος της ανάπλασης στην Ακαδημία Πλάτωνος

ΕΛΛΑΔΑ38 λεπτά ago

Κύθηρα: Συνελήφθησαν τρεις Τούρκοι υπήκοοι για διακίνηση μεταναστών – Ο ένας ανήλικος

COVER STORY17 ώρες ago

Σοκ Αυτοκτόνησε επιχειρηματίας στην Σκιαθο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Το άγαλμα που άφησε άφωνες τις υπηρεσίες του Δήμου στα Παλαιά Βόλου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Σοβαρό τροχαίο στο τρούλο στην Σκιαθο με τραυματισμό

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Αυτός είναι ο 34χρονος που απείλησε την 26χρονη σύντροφό του με κατσαβίδι στο Βόλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Απίστευτο περιστατικό σε ιερό ναό της Νέας Ιωνίας- Ιερέας απαγόρευσε ζευγάρι να μπει στο ναό επειδή …φορούσαν μάσκες

ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago

Έφυγε από τη ζωή ο Βολιώτης οφθαλμίατρος και λογοτέχνης Ευάγγελος Ευαγγελίου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ24 ώρες ago

Θλίψη στον Βόλο: Έφυγε από τη ζωή ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γιάννης Αρβανιτογιάννης

ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago

Σοκ στα Λεχώνια – Άνδρας απαγχονίστηκε στην αυλή του σπιτιού του

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

25χρονος από τη Λάρισα έβγαλε εφαρμογή στο κινητό που διώχνει τα κουνούπια με όνομα «Ksou Ksou»

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Βόλος- Μπήκε σε κατάστημα εστίασης για πότο.. και αφού ήπιε.. έβρισε και χτύπησε δύο γυναίκες υπαλλήλους γιατί δεν ήθελε να πληρώσει

Δημοφιλή