Η Ουκρανία έχει διαψεύσει κατ’ επανάληψη την κατηγορία των Ρώσων ότι σχεδιάζει να ανακαταλάβει δια της βίας τις αποσχισθείσες περιοχές.

Ενας ολοκληρωτικός πόλεμος θα μπορούσε να ξεσπάσει στη περιοχή ανά πάσα στιγμή, δήλωσε ο υποστηριζόμενος από τη Ρωσία ηγέτης των αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας, χωρίς ωστόσο να παράσχει αποδείξεις.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Υπάρχει μια διαρκής απειλή στρατιωτικών ενεργειών» από την ουκρανική πλευρά, καθώς και σαφείς ενδείξεις προετοιμασιών», είπε ο Ντένις Πουσίλιν, ο επικεφαλής της αποσχισθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.

Η Ουκρανία έχει διαψεύσει κατ’ επανάληψη την κατηγορία των Ρώσων ότι σχεδιάζει να ανακαταλάβει δια της βίας τις αποσχισθείσες περιοχές.

«Μιλάω ακόμη και για κάποιο είδος μεγάλου πολέμου. Τον οποίο θα ήθελα να αποφύγω, επειδή αυτός ο πόλεμος θα μπορούσε να είναι ο τελευταίος για την ανθρωπότητα», συνέχισε ο Πουσίλιν, κατηγορώντας τη Δύση ότι επιδεινώνει την κατάσταση.

Επέκρινε επίσης τις «αφελείς» δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων ότι η χρονική στιγμή μιας ενδεχόμενης σύγκρουσης θα εξαρτηθεί από το αν το έδαφος είναι παγωμένο. «Θα μπορούσε να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες. Κάποιες φορές οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες είναι καλή κάλυψη για να εξαπολύσεις μια επίθεση», σχολίασε.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Αδειάζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ – Ο κοροναϊός η αιτία