Ο κ. Ηλιόπουλος τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έτοιμο τον πυρήνα «ενός άμεσα εφαρμόσιμου κυβερνητικού προγράμματος»

«Η ανατροπή της πολιτικής και της κυβέρνησης Μητσοτάκη» είναι το βασικό ζητούμενο του επικείμενου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ο Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στη «Real News».

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σήμα ανατροπής

«Με βάση αυτό», επισημαίνει, «θα συζητήσουμε για το πολιτικό πρόγραμμα και τις άμεσες αιχμές που μπορούν να δώσουν το σήμα της ανατροπής όπως οι προτάσεις μας για το ιδιωτικό χρέος, τη στήριξη των εργαζομένων και την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους». Αναφέρει ότι ταυτόχρονα θα συζητηθεί και ο αποτελεσματικότερος τρόπος οργάνωσης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι η ακρίβεια που βιώνουν οι πολίτες σήμερα είναι «ακρίβεια Μητσοτάκη», υποστηρίζοντας ότι «οι τραγικές επιλογές της κυβέρνησης, η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, η βίαιη απολιγνιτοποίηση που αναγκάζονται να πάρουν πίσω τώρα και ο μη έλεγχος των καρτέλ, που οδηγεί σε φαινόμενα αισχροκέρδειας, δεν σχετίζονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία».

«’Αλλωστε», σημειώνει, «οι φουσκωμένοι λογαριασμοί έχουν έρθει στους πολίτες από τα τέλη της περασμένης χρονιάς, πολύ πριν τον πόλεμο». Υπογραμμίζει την ανάγκη να γίνει «ρύθμιση των τιμών ενέργειας, παράταση της απολιγνιτοποίησης και αύξηση του κατώτατου μισθού».

Άμεσα εφαρμόσιμο κυβερνητικό πρόγραμμα

Ερωτηθείς για την ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή, δηλώνει ότι «είναι ντροπή να ακούμε νεοναζί του τάγματος Αζόφ μέσα στη Βουλή» και καλεί «τόσο τον κ. Μητσοτάκη όσο και τον κ. Τασούλα» να απολογηθούν.

Διαβάστε επίσης ΣΥΡΙΖΑ: Τα 3+2 πρόσωπα του συνεδρίου

Διαβάστε επίσης Γιάννης Δραγασάκης: ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ ως πολιτικές δυνάμεις έχουν ένα μέλλον, βλέπω συγκλίσεις

Ο κ. Ηλιόπουλος τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έτοιμο τον πυρήνα «ενός άμεσα εφαρμόσιμου κυβερνητικού προγράμματος» και περιγράφει τους βασικούς άξονες: «ρύθμιση, με διαγραφή ενός μέρους, του πανδημικού χρέους, αύξηση του βασικού μισθού και απελευθέρωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ενίσχυση του κοινωνικού κράτους με προτεραιότητα το ΕΣΥ, επαναφορά και δημιουργία δημόσιων εργαλείων».

Τονίζει πως «όλα τα παραπάνω, μαζί με τις άμεσες προτάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, δείχνουν ότι υπάρχει σήμερα εναλλακτική» και σημειώνει ότι «το κεντρικό ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί» και το οποίο θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ στις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, «είναι το πώς θα βγει η Ελλάδα από την κρίση, με τις νεοφιλελεύθερες λογικές του κ. Μητσοτάκη ή με ένα πρόγραμμα με προοδευτικό πρόσημο».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Το «μυστικό» πίσω από την ευθυγράμμιση των πυραμίδων