ΕΛΛΑΔΑ
Ηλιούπολη: Τραγωδία δίχως τέλος και ένα μεγάλο “γιατί” για το διπλό “αντίο” στις 17χρονες

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:
στα αγαπημένα σου στη Google
Σπυρος Δαρσινος
Διαβάστε: Ηλιούπολη: Πέθανε η 17χρονη που έδινε μάχη με τη ζωή της στο ΚΑΤ μετά τη “βουτιά” από ταράτσα πολυκατοικίας
Άνισος αγώνας και για τη δεύτερη 17χρονη
Από την πρώτη στιγμή είχε καταστεί σαφές πως η 17χρονη έδινε έναν άνισο αγώνα. Έγινε μεγάλη προσπάθεια από γιατρούς πλειάδας ειδικοτήτων καθώς η φύση των τραυμάτων ήταν πολλαπλή. Χθες, το μεσημέρι συμπληρώθηκε το πρώτο κρίσιμο 48ωρο νοσηλείας της 17χρονης, ωστόσο δεν είχαν προκύψει νεότερες πληροφορίες αναφορικά με το επόμενο βήμα στο πλαίσιο της σταθεροποίησής της. Η κατάστασή της κρεμόταν από μία κλωστή. Άλλωστε αυτό που υποστήριζαν αρμόδιες πηγές είναι πως είχε ελάχιστη σημασία να απαριθμούνται οι ιατρικές πράξεις που λάμβαναν χώρα, καθώς ανά πάσα στιγμή μπορούσε να μετατοπιστεί το ενδιαφέρον των γιατρών λόγω της φύσης του περιστατικού. Όπως και έγινε παρά το γεγονός όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, πως ιδίως το βράδυ της Τρίτης στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου διαδραματίστηκαν εικόνες πρωτοφανούς κινητοποίησης, με γιατρούς από σχεδόν 20 διαφορετικές ειδικότητες να επεμβαίνουν στο πλαίσιο και της προσπάθειας σταθεροποίησης της κατάστασής της.
Τίτλοι τέλους και για την έρευνα στην Ηλιούπολη
Δεν απομένουν πλέον πολλές εκκρεμότητες όσον αφορά την αστυνομική έρευνα στην πολύκροτη, πλην όμως τραγική υπόθεση της Ηλιούπολης. Προ πολλού οι αστυνομικοί μετά βεβαιότητας έχουν καταλήξει στο σενάριο της αυτοχειρίας και ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις, σιγά σιγά και διακριτικά οι έρευνες αδρανοποιούνται, από σεβασμό στους θανούντες και τις οικογένειές τους. Πλέον είναι στη ευχέρεια των δύο οικογενειών, αν και εκείνες το επιθυμούν να συνεχιστεί η έρευνα σε βάθος, εάν και εφόσον υπάρχουν υπόνοιες πως υπήρξε εξωγενής παράγοντας ο οποίος ώθησε τα δύο κορίτσια στο απονενοημένο διάβημα. Πάντως, οι αστυνομικοί του ΑΤ Ηλιουπόλεως έχουν στα χέρια τους όλα τα στοιχεία που χρειάζονται σε περίπτωση που θα κληθούν οι Αρχές να συνεχιστεί η έρευνα. Το σημείωμα, το ημερολόγιο, οι καταθέσεις που έχουν ληφθεί και βεβαίως τα κινητά τηλέφωνα. Όπως προκύπτει πάντως από αστυνομικές πηγές, δεν έχει προκύψει πρόσφατα επικοινωνία με τρίτο πρόσωπο που να πίεσε με κάποιο τρόπο τα δύο κορίτσια.
Το χρονικό της τραγωδίας στην Ηλιούπολη
Όπως αναφέρουν οι φίλοι των δύο κοριτσιών από Λύκειο της Ηλιούπολης, τίποτα δεν προμήνυε τα όσα διαδραματίστηκαν το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης (12/5). Ήταν γύρω στις 09:00 το πρωί, όταν η μετέπειτα θανούσα 17χρονη, επισκέφτηκε το σπίτι της φίλης της στη μοιραία πολυκατοικία επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου. Τα δύο κορίτσια είχαν αποφασίσει να μην πάνε στο σχολείο. Σε ανύποπτο χρόνο, ζήτησαν από τη διαχειρίστρια της πολυκατοικίας τα κλειδιά της ταράτσας του 5όροφου κτιρίου. Εκείνη, χωρίς να υποψιαστεί κάτι, ανταποκρίθηκε υποδεικνύοντας πως τα κλειδιά βρίσκονται σε κοινή θέα. Γύρω στις 12 το μεσημέρι, τα δύο κορίτσια ανέβηκαν στην ταράτσα, βγήκαν έξω και κλείδωσαν την πόρτα πίσω τους. Φέρονται να φόρεσαν ακουστικά, να έβαλαν μουσική και από πολύ κοντινή απόσταση η μία με την άλλη, έπεσαν στο κενό.
«Ακούστηκε ένα μακρόσυρτο επιφώνημα και ένας πολύ δυνατός κρότος. Γυρνώντας το κεφάλι βλέπω τα δύο κορίτσια. Κάλεσα το ΕΚΑΒ και το 100. Το ΕΚΑΒ ήρθε γρήγορα. Κατέβηκε μία κυρία από τον 1ο όροφο. Πλησίασε σε ένα από τα δύο κορίτσια. Ήρθε και ένας νεαρός, ο αδελφός της κοπέλας που εκείνη ανέπνεε. Το άλλο κορίτσι δεν είχε τις αισθήσεις της. Τους απομάκρυνα και πήγα κοντά, της μιλούσα για να κρατήσει ανοικτά τα μάτια της», υποστήριξε μάρτυρας.
Ακολούθησε ένας πραγματικός αγώνας δρόμου. Δύο σταθμοί ΕΚΑΒ παρέλαβαν τα κορίτσια με διαφορά δύο λεπτών. Αστυνομικές σειρήνες άρχισαν να ουρλιάζουν και μέσα σε επτά λεπτά το κομβόι είχε φτάσει στο Ασκληπιείο της Βούλας. Μία ώρα διήρκησε η προσπάθεια επαναφοράς της λιπόθυμης 17χρονης. Λίγο αργότερα όμως εξέπνευσε. Η έτερη διασωληνώθηκε και έπειτα από ιατρικό συμβούλιο αποφασίστηκε να διακομισθεί στο ΚΑΤ. Στις 16:00 περίπου, η 17χρονη βρισκόταν ανάμεσα σε δεκάδες γιατρούς και νοσηλευτές. Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, εκείνες τις ώρες παρέλασαν γιατροί τουλάχιστον 20 ειδικοτήτων, σε μία προσπάθεια σταθεροποίησης της κατάστασής της. Ακολούθησε χειρουργική επέμβαση και έπειτα νέα νοσηλεία στη ΜΕΘ. Έκτοτε, σε κάθε δευτερόλεπτο που ακολούθησε ελλόχευε το απρόβλεπτο. Φτάσαμε σχεδόν 53 ώρες μετά τη μοιραία πτώση, ώστε να επισφραγιστεί το τραγικό τέλος αυτής της υπόθεσης.
Το “αίτιο”
Πολλά ακούστηκαν αναφορικά με τους λόγους που ώθησαν τα κορίτσια να προχωρήσουν ταυτόχρονα σε μία τέτοια πράξη. Πηγές πληροφόρησης έφεραν στην επιφάνεια ένα κείμενο το οποίο φέρεται ως σημείωμα που άφησε ένα από τα δύο κορίτσια πίσω του. «Μαμά και μπαμπά, τρία χρόνια τώρα είμαι σε μια κατάσταση κατάθλιψης. Και μπορεί αυτός ο κόσμος να έχει τα ωραία του, αλλά ίσως ένας άλλος κόσμος να είναι καλύτερος. Φέτος είναι η χρονιά που θα δώσω πανελλήνιες εξετάσεις, αλλά φοβάμαι ότι δεν θα πάω καλά. Το ξέρω ότι δεν θα πάω καλά και έτσι θα καταλήξω με μια δουλειά, που δεν θα μου δίνει λεφτά. Πλέον δεν με ευχαριστεί τίποτα από τη ζωή. Δεν μπορώ να δω τίποτα θετικό. Μαμά και μπαμπά, δεν θέλω πια να ζω. Αυτός ο κόσμος δεν είναι πια για μένα». Παρόμοιας υφής, ήταν σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, κάποιες σημειώσεις σε ημερολόγιο που κρατούσε η έτερη 17χρονη.
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Telegram;
Γίνε μέλος στο κανάλι μας:
στο Telegram
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο WhatsApp;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:
στο WhatsApp
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Viber;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:
στο Viber

ΕΛΛΑΔΑ23 ώρες agoΟι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν 54 εκατ. ευρώ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ17 ώρες agoΔύο ακυρωθέντα γκολ στο Αργεντινή-Αλγερία στα πρώτα οκτώ λεπτά!
LIFESTYLE24 ώρες agoAkylas: Η δύσκολη στιγμή μετά τη Eurovision – “Δεν άντεξα, έπαθα κρίση πανικού” ( Βίντεο)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ18 ώρες agoΠολύ κοντά στη Βίρτους Μπολόνια ο Άλεξ Μουμπρού
VIDEO23 ώρες agoΣυμβαίνει Τώρα 15/06/2026
ΠΟΛΙΤΙΚΗ23 ώρες agoΜαρινάκης για Τσίπρα: Αξιωματική αντιπολίτευση γίνεται ένα κόμμα όταν έρχεται δεύτερο στις εκλογές
ΑΘΛΗΤΙΚΑ17 ώρες agoΜόλις 17 λεπτά χρειάστηκε ο Μέσι για να ανοίξει λογαριασμό στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ17 ώρες ago«Ο Παναθηναϊκός προσφέρει τριετές συμβόλαιο ύψους 5 εκατ. στον Ομπράντοβιτς»












