ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Ινφαντίνο: «Όχι πανικός για τον κορωναϊό», Τσεφερίν: «Να προστατεύσουμε το ποδόσφαιρο»

Η εξάπλωση του κορωναϊού, οι αλλαγές στον κανονισμό του οφσάιντ και η αναδιάθρωση του διεθνές αγωνιστικού ημερολογίου, αποτέλεσαν κυρίαρχα θέματα συζήτησης στο 44ο τακτικό συνέδριο της UEFA, που φιλοξενείται στο Άμστερνταμ.

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, μίλησε για το μέλλον του ποδοσφαίρου, ενώ ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν, στην δική του ομιλία, έδωσε έμφαση στην ανάγκη ενός ποδοσφαίρου, όπου το κέρδος δεν θα είναι το πιο σημαντικό αντικείμενο.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ο Ινφαντίνο μίλησε επίσης για έκτακτη κατάταση λόγω του κορωναϊού: «Ας μην πανικοβληθούμε για τον κοροναϊό. Αυτές είναι οι ώρες κατά τις οποίες οι υπεύθυνοι των διοργανώσεων πρέπει να λάβουν σημαντικές αποφάσεις και πρέπει να το κάνουν σε συνεργασία με τις αρχές. Δεν γνωρίζω αν το ποδόσφαιρο μπορεί να είναι ένα αντίδοτο για τον κοροναϊό, αλλά σίγουρα μπορεί για άλλες ασθένειες όπως οι διακρίσεις και ο ρατσισμός», τόνισε.
«Προσπαθούμε να προστατεύσουμε την παράδοση του ποδοσφαίρου, ενώ παράλληλα καινοτομούμε με το VAR. Επίσης, το διεθνές ημερολόγιο πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των συζητήσεων. Χρειάζεται να αναρωτηθούμε πόσα παιχνίδια μπορεί να παίξει ένας παίκτης σε ένα χρόνο. Και φυσικά το οφσάιντ. Πρέπει δούμε αν το ποδόσφαιρο μπορεί να γίνει πιο ελκυστικό. Πρέπει όλοι να το συζητήσουμε μαζί», πρόσθεσε.
Αμέσως μετά, ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν, μίλησε για τις επιτυχίες της UEFA τα τελευταία χρόνια: «Πρέπει να ντρεπόμαστε για όλα αυτά; Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 38% την περασμένη σεζόν, πέντε δισεκατομμύρια θεατές αναμένονται για το EURO 2020, δηλαδή τριάντα φορές το Superbowl, τρία εκατομμύρια φιλάθλων που θα βρεθούν στα γήπεδα, ενώ 15 δισεκατομμύρια ευρώ,επενδύθηκαν στον κύκλο εργασιών 2016-20. Πάντως όλα εξαρτώνται από αυτό που εννοούμε επιτυχία. Δεν είναι ο κόσμος που αλλάζει, είμαστε εμείς που τον αλλάζουμε. Και πρέπει να επιβεβαιώσουμε αξίες, όπως ανοικτά πρωταθλήματα, ανόδους και υποβιβασμούς, το δικαίωμα των συνομοσπονδιών να οργανώνουν ηπειρωτικά τουρνουά, την ποδοσφαιρική ανάπτυξη και την ανακατανομή των κερδών. Όλα αυτά δεν είναι διαπραγματεύσιμα», είπε ο Τσεφερίν, ο οποίος σε απόλυτη αρμονία με τον Ινφαντίνο, ζήτησε «μηδενική ανοχή» απέναντι στον ρατσισμό.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Βόλος- Σοκ με τον θάνατο του Χρήστου Μπόκου σε ηλικία μόλις 42 ετών
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Νέο σοκ στη Μαγνησία – Πέθανε 45χρονος από τη Ζαγορά
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ4 ημέρες ago
Πολυθεματικό πάρκο κατασκευάζεται στη Μυτιλήνη
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 ημέρες ago
Από τις πηγές της Πάρνηθας θα πίνει νερό η Χασιά
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Θλίψη και πάλι στον Βόλο- Πέθανε 40χρονη
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Ξεκινάει το Φεστιβάλ Καντίνας στον Βόλο – Μουσική, χορός και γαστρονομία στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Kitchen Lab: Λουκέτο στα μαγαζιά του Άκη Πετρετζίκη
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Διασωληνωμένη η Διευθύντρια Μουσείων και Βιβλιοθηκών του Δήμου Βόλου – Έκκληση για αίμα