Connect with us
banner epikhirisis

LIFESTYLE

Ιωάννα Τούνη: “Καλοί Χριστιανοί δεν είμαστε με το να παριστάνουμε ότι νηστεύουμε” – Το μήνυμα για τη Μεγάλη Παρασκευή (Βίντεο)

Published

on

Η Ιωάννα Τούνη δημοσίευσε τη Μεγάλη Παρασκευή 10 Απριλίου ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο TikTok, μέσα από το οποίο θέλησε να στείλει ένα διαφορετικό μήνυμα για το Πάσχα. Η influencer δεν στάθηκε μόνο στη νηστεία και τα έθιμα, αλλά επικεντρώθηκε στην ουσία της πίστης και στη συμπεριφορά των ανθρώπων.

Διαβάστε: Ιωάννα Τούνη συγκινεί: “Μπήκε ο γιατρός και μου είπε πως δυο παιδιά με περιμένουν” – Η έκπληξη που της άλλαξε τη μέρα (Βίντεο)

Ιωάννα Τούνη: το μήνυμα για την ουσία της πίστης

Η Ιωάννα Τούνη απευθύνθηκε στους διαδικτυακούς της φίλους με έναν πιο προσωπικό και ουσιαστικό τόνο, δίνοντας ευχές αλλά και τροφή για σκέψη. Όπως είπε: «Καλημέρα συμπεθέρες μου. Καλή Ανάσταση. Μεγάλη Παρασκευή σήμερα. Εύχομαι υγεία. Φως στις καρδιές μας και να μην ξεχνάμε ότι καλοί Χριστιανοί δεν είμαστε μόνο τη Μεγάλη Εβδομάδα, όλα ξεκινάνε από την καρδούλα μας και όχι από το να παριστάνουμε ότι νηστεύουμε και μετά να μιλάμε άσχημα για όλους. Καλή Ανάσταση και καλή καρδιά θα πω».

Ιωάννα Τούνη: η αναφορά στις «υποκριτικές συμπεριφορές»

Στο ίδιο βίντεο, η Ιωάννα Τούνη αναφέρθηκε έμμεσα σε στάσεις που, όπως σημείωσε, παρατηρεί συχνά, ειδικά κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Μίλησε για ανθρώπους που επιλέγουν να τηρούν τη νηστεία ή να συμμετέχουν σε θρησκευτικές πρακτικές, αλλά ταυτόχρονα υιοθετούν αρνητική στάση απέναντι στους άλλους. Με αυτόν τον τρόπο θέλησε να αναδείξει μια αντίφαση που, κατά τη γνώμη της, ακυρώνει το πραγματικό νόημα της πίστης.

@j.touni Μεγάλη Παρασκευή σήμερα… Καλή Ανάσταση σε όλους, με υγεία και φως στις καρδιές μας. Και μια σημείωση για σήμερα… «καλοί χριστιανοί» δεν είμαστε όταν νηστεύουμε και πηγαίνουμε στον επιτάφιο, αλλά όταν είμαστε καλοί άνθρωποι και δεν λέμε ή κάνουμε κακό στον συνάνθρωπο μας ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ! #φοργιου #βαιραλ #jtouni #touni ♬ original sound – Ioanna Touni

Advertisement

Ιωάννα Τούνη: το μήνυμα που έγραψε στο TikTok

Συνοδεύοντας το βίντεό της, η influencer έγραψε και ένα ξεκάθαρο μήνυμα που συμπύκνωσε τη σκέψη της. «Και μην ξεχνάμε, “καλός Χριστιανός” δεν σημαίνει νηστεία μια εβδομάδα και προσκύνημα του επιταφίου Μεγάλη Παρασκευή». Η φράση αυτή ήρθε να ενισχύσει το βασικό της επιχείρημα, ότι η πίστη δεν εξαντλείται σε τυπικές πράξεις, αλλά φαίνεται κυρίως στην καθημερινότητα και στη συμπεριφορά.




ioanna-touni-video-megali-paraskeyi-2




ioanna-touni-video-megali-paraskeyi-1

Η συζήτηση που άνοιξε στα social media

Το βίντεο της Ιωάννας Τούνη προκάλεσε αντιδράσεις και σχόλια, με πολλούς χρήστες να συμφωνούν με την οπτική της, ενώ άλλοι στάθηκαν πιο επιφυλακτικοί απέναντι στη δημόσια τοποθέτησή της. Σε κάθε περίπτωση, η ανάρτηση άνοιξε έναν διάλογο γύρω από την έννοια της πίστης και το πώς αυτή εκφράζεται, ειδικά σε μια περίοδο όπως το Πάσχα, που για πολλούς έχει έντονο θρησκευτικό χαρακτήρα. Το μήνυμά της, είτε συμφωνεί κανείς είτε όχι, υπενθυμίζει ότι η πίστη δεν είναι μόνο πράξη, αλλά κυρίως στάση ζωής και τρόπος συμπεριφοράς απέναντι στους άλλους.

Advertisement

Περισσότερα στο parapolitika.gr

Advertisement

Μέλος του
Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου
Μ.Η.Τ. 252107

dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Iδιοκτησία ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
ΓΕΜΗ:50683644000
DOMAIN NAME ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ:ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE - astratv.gr
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
ΜΕΤΟΧΟΙ:Κοκκίνηq Εμμανουήλ (50%) - Κοκκίνης Αθανάσιος (50%)
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Διευθυντής: Σοφία Κοντοθανάση
Διευθυντής Σύνταξης: Βασιλική Σαμακοβλή
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ: Τσιργόγλου Παναγιώτα
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ASTRA A.E. Copyright © 2025 AstraTV.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο