Βουλευτές που συμμετέχουν στην επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων, Ενόπλων Υπηρεσιών και Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, με επιστολή τους στον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ζητούν την ενίσχυση της Ουκρανίας, εκτός των άλλων, με τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar.

Μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ (φωτογραφία, επάνω, AP/Patrick Semansky) σε επιστολή που έστειλαν στον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, σημειώνουν ότι το Bayraktar TB-2 και παρόμοια μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) θα πρέπει να παραχωρηθούν στην Ουκρανία.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Να συνεχιστεί η βοήθεια

Σύμφωνα με το τούρκικο πρακτορείο Anadolu, 44 μέλη της επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων, Ενόπλων Υπηρεσιών και Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ έστειλαν επιστολή στον Μπάιντεν στις 4 Απριλίου.

Στην επιστολή, τα μέλη αυτά της επιτροπής τονίζουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ έχουν προσφέρει μέχρι στιγμής σημαντική αμυντική βοήθεια στην Ουκρανία κατά της Ρωσίας και ότι αυτή η βοήθεια θα πρέπει να συνεχιστεί.


Απόσπασμα της επιστολής από το directus.gr

«Τα UAV θα δώσουν τη δυνατότητα να σπάσουν τις ρωσικές πολιορκητικές τακτικές» σημειώνουν.

Αναφέρεται επίσης ότι είναι σημαντικό να υποστηριχθεί η Ουκρανία, ειδικά στην αεράμυνα, προκειμένου να αποκτήσει πλεονέκτημα στο πεδίο έναντι της Ρωσίας:

«Είναι σημαντικό να παραδοθούν (στην Ουκρανία) μεγαλύτερα UAV. Η παροχή στην Ουκρανία προηγμένων UAV όπως το Bayraktar TB-2 με μεγαλύτερη εμβέλεια θα της επιτρέψει να διαταράξει τις ρωσικές γραμμές ανεφοδιασμού και τις τακτικές περικύκλωσης».

«Να δοθούν και πολεμικά αεροπλάνα»

Υπογραμμίζεται, δε, ότι η προμήθεια πυραύλων Stinger και παρόμοιων πυραύλων στην αμερικανική διοίκηση θα συνεισφέρει σημαντικά στον ουκρανικό στρατό όσον αφορά στην αεράμυνα.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι πρέπει να δοθούν πολεμικά αεροσκάφη στον ουκρανικό στρατό και πως τα πυραυλικά συστήματα εδάφους-αέρος ήταν σημαντικά για την Ουκρανία.

Η επιστολή περιλαμβάνει επίσης άρθρα σχετικά με την ανάγκη παροχής χερσαίων, αεροπορικών και θαλάσσιων αμυντικών συστημάτων στην Ουκρανία από διάφορες πηγές.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Το «μυστικό» πίσω από την ευθυγράμμιση των πυραμίδων