Connect with us
banner epikhirisis

ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ανάκληση όλων των θεωρήσεων διαβατηρίων που έχουν χορηγηθεί σε υπηκόους του Νότιου Σουδάν

Published

on

White house 768x512 1.jpg

Η διπλωματία των ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες Σάββατο την ανάκληση όλων των θεωρήσεων διαβατηρίων που έχουν χορηγηθεί σε υπηκόους του Νότιου Σουδάν, κατηγορώντας την κυβέρνηση της αφρικανικής χώρας ότι δεν παίρνει πίσω πολίτες της στο στόχαστρο της εκστρατείας απελάσεων μεταναστών της κυβέρνησης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Με άμεση ισχύ, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ (…) λαμβάνει μέτρα για να ακυρώσει όλες τις βίζες που διατέθηκαν σε κατόχους διαβατηρίων του Νότιου Σουδάν», διεμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ανακοινώνεται τέτοιο μέτρο εναντίον του συνόλου των πολιτών μιας χώρας αφότου επέστρεψε στην εξουσία την 20ή Ιανουαρίου ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Τραμπ, που εφαρμόζει ριζοσπαστική πολιτική πάταξης της μετανάστευσης.

«Είναι καιρός η μεταβατική κυβέρνηση του Νότιου Σουδάν να πάψει να εκμεταλλεύεται τις ΗΠΑ», είναι η εναρκτήρια φράση της ανακοίνωσης του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Ρούμπιο.

«Η εφαρμογή της νομοθεσίας για τη μετανάστευση έχει κρίσιμη σημασία για την εθνική ασφάλεια και τη δημόσια ασφάλεια των ΗΠΑ», συνεχίζει το κείμενο. «Κάθε χώρα πρέπει να αποδέχεται την επιστροφή των πολιτών της έγκαιρα όταν κάποια άλλη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, θέλει να τους απελάσει», προσθέτει.

Advertisement

Το κείμενο ξεκαθαρίζει πως πέρα από το ό,τι ακυρώνονται όλες οι υπάρχουσες βίζες, η Ουάσιγκτον θα πάψει να εκδίδει θεωρήσεις διαβατηρίων υπηκόων Νότιου Σουδάν.

«Θα είμαστε έτοιμοι να αναθεωρήσουμε αυτή την πολιτική όταν το Νότιο Σουδάν θα συνεργαστεί πλήρως», προειδοποιεί ακόμη ο Μάρκο Ρούμπιο.

Τον περασμένο μήνα, ανώτερο στέλεχος του ΟΗΕ τόνισε ότι η χώρα οδεύει να βυθιστεί ξανά σε εμφύλιο πόλεμο.

Αφότου απέκτησε την ανεξαρτησία του από το Σουδάν το 2011, η χώρα σπαράσσεται από τη βία και μοιάζει να αδυνατεί να γυρίσει τη σελίδα του εμφυλίου πολέμου με σχεδόν 400.000 νεκρούς και 4 εκατομμύρια εκτοπισμένους από το 2013 ως το 2018, όταν υπογράφτηκε συμφωνία ειρήνης.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του (2017-2021), ο κ. Τραμπ είχε υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα που απαγόρευε την είσοδο στο αμερικανικό έδαφος των υπηκόων διαφόρων χωρών, κατά πλειονότητα μουσουλμανικών.

Advertisement

Η Λιβύη, το Σουδάν, η Συρία, το Ιράκ, το Ιράν, η Υεμένη και η Σομαλία ήταν ανάμεσα σε αυτές, ωστόσο το Νότιο Σουδάν δεν είχε συμπεριληφθεί στον κατάλογο των στόχων την εποχή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Διαχειρίστρια- Διευθύντρια : Σοφία Κοντοθανάση
Iδιοκτησία – Δικαιούχος domain name ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Τεχνικός προϊστάμενος : Μιχάλης Χειμωνίδης
Εμπορικό τμήμα – Λογιστήριο : Μαρία Παπαζέτη
Διευθυντ.ς Σύνταξης: Σοφία Κοντοθανάση
Ρεπορτάζ: Βασίλης Μπαντίδης
Copyright © 2024 AstraTV.gr - Γ.Ε.Μ.Η.: 50683644000

Μετάβαση στο περιεχόμενο