Μέχρι στιγμής το 2022, τα τρία τέταρτα των ασθενών που υπέκυψαν εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 ήταν 65 ετών και άνω.

Το ποσοστό των Αμερικανών 65 ετών και άνω που είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά της COVID-19 παραμένει χαμηλότερο από αυτά πολλών άλλων χωρών και οι ανεμβολίαστοι ηλικιωμένοι πεθαίνουν από την ασθένεια που προκαλεί ο νέος κοροναϊός κατά «απίστευτα υψηλή» αναλογία, αναφέρει άρθρο που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα στο περιοδικό The Atlantic.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μέχρι στιγμής το 2022, τα τρία τέταρτα των ασθενών που υπέκυψαν εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 ήταν 65 ετών και άνω.

Το 93% των ασθενών που υπέκυψαν ήταν άνω των 50 ετών, προσθέτει το περιοδικό, επικαλούμενο δεδομένα των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), της κυριότερης ομοσπονδιακής υπηρεσίας δημόσιας υγείας (1).

Ανησυχητικά χαμηλά τα ποσοστά εμβολιασμού

Οι ΗΠΑ όχι μόνο έχουν χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού των ηλικιωμένων, αλλά και πιο πλημμελή κάλυψη υγείας για αυτή την ηλικιακή κατηγορία, τονίζει το περιοδικό. Στη Βρετανία, για παράδειγμα, έχει εμβολιαστεί πλήρως το 96% των πολιτών άνω των 65· στις ΗΠΑ, το ποσοστό αυτό βρίσκεται στο 88,5%.

«Τα ποσοστά μας ως προς τον εμβολιασμό και τη χορήγηση αναμνηστικών δόσεων στους ανθρώπους άνω των 60 και 65 ετών είναι ανησυχητικά χαμηλά και εκθέτουν τρομερά πολύ κόσμο (…) στον κίνδυνο σοβαρής νόσησης, εισαγωγής σε νοσοκομείο και θανάτου», τόνισε μιλώντας στο Ατλάντικ ο Έρικ Τόπολ, διευθυντής του Scripps Research Translational Institute. Χαρακτήρισε μια από τις μεγαλύτερες «απογοητεύσεις» ως προς τις επιδόσεις των ΗΠΑ το στοιχείο αυτό.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Πότε θα υπάρξει παγκόσμια αποκλιμάκωση της πανδημίας – Τι λένε οι επιστήμονες