Εμείς αποτρέψαμε την ταχεία επικράτηση της Ρωσίας στην Ουκρανία, επισημαίνει ο αμερικανός υπουργός Αμυνας, ενώ ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας των ΗΠΑ, τονίζει πως ο πόλεμος θα μπορούσε να διαρκέσει χρόνια.

Ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Οστιν, υπεραμύνθηκε χθες Τρίτη της αντίδρασης της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν στον πόλεμο στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια τεταμένης συζήτησης με ρεπουμπλικάνο κοινοβουλευτικό, ο οποίος κατηγόρησε το Πεντάγωνο πως υπερτίμησε τις στρατιωτικές δυνατότητες της Ρωσίας.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Στη φωτογραφία του Reuters/Tom Brenner, επάνω, ο Λόιντ Οστιν, δεξιά, και ο Μαρκ Μίλι, αριστερά, κατά την ακρόαση στην επιτροπή των ενόπλων δυνάμεων της Βουλής των ΗΠΑ)

«Εξαιτίας όσων κάναμε»

«Εχει περάσει από το μυαλό σας το ότι η Ρωσία δεν έχει καταλάβει την Ουκρανία εξαιτίας όσων κάναμε; Και εξαιτίας όσων έκαναν οι σύμμαχοί μας; Το έχετε ποτέ σκεφτεί;», ήταν τα ρητορικά ερωτήματα που απηύθυνε ο αμερικανός υπουργός Αμυνας, στρατηγός ε.α., στον βουλευτή Ματ Γκετς, κατά τη διάρκεια κατάθεσής του σε ακρόαση της επιτροπής των ενόπλων δυνάμεων της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία βρίσκεται στην έκτη του εβδομάδα. Ο κ. Οστιν και άλλοι αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι η στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ στη χώρα, και η ισχυρή θέληση των Ουκρανών να πολεμήσουν, απέτρεψαν τα σχέδια της Μόσχας να καταγάγει ταχεία νίκη.

Ο στρατηγός Μαρκ Μίλι, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας των ΗΠΑ, τόνισε στην ίδια ακρόαση ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα μπορούσε να διαρκέσει χρόνια.

«Θα διαρκέσει χρόνια»

«Οντως νομίζω πως αυτή θα είναι πολύ παρατεταμένη σύρραξη και ότι θα διαρκέσει χρόνια», ανέφερε ο ανώτατος αξιωματικός.

Πρόσθεσε ότι «το NATO, οι ΗΠΑ, όλοι οι σύμμαχοι και εταίροι που υποστηρίζουν την Ουκρανία, και η ίδια η Ουκρανία, θα συνεχίσουν» την πολεμική προσπάθεια «για αρκετό καιρό» ακόμη.

Πηγή: ΑΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Πανελλαδικές: Τα SOS ανά μάθημα