Λόγω του πολέμου στην Ουκρανία οι ΗΠΑ αποφάσισαν να κρατήσουν κρυφή αυτή τη δοκιμή.

Κρυφή δοκιμή υπερηχητικού πυραύλου πραγματοποίησαν οι ΗΠΑ στα μέσα Μαρτίου, αλλά επέλεξαν να το κρατήσουν κρυφό για δύο εβδομάδες λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και για να μη διακινδυνεύσουν μια κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις τους με τη Ρωσία.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επρόκειτο να ταξιδέψει στην Ευρώπη, σύμφωνα με αξιωματούχο Άμυνας που γνωρίζει το θέμα.

Από που εκτοξεύτηκε ο υπερηχητικός πύραυλος

Όπως μεταδίδει το CNN, το Hypersonic Air-breathing Weapon Concept (HAWC) εκτοξεύτηκε από ένα βομβαρδιστικό B-52 στα ανοιχτά της δυτικής ακτής, είπε ο αξιωματούχος, στην πρώτη επιτυχημένη δοκιμή της έκδοσης του συστήματος Lockheed Martin. Ένας ενισχυτικός κινητήρας επιτάχυνε τον πύραυλο σε υψηλή ταχύτητα.

Ο αξιωματούχος δεν έδωσε παρά ελάχιστες λεπτομέρειες για τη δοκιμή του πυραύλου, σημειώνοντας μόνο ότι ο πύραυλος πέταξε πάνω από τα 65.000 πόδια και για περισσότερα από 300 μίλια.

Αλλά ακόμη και στο χαμηλότερο άκρο της υπερηχητικής εμβέλειας – περίπου 3.800 μίλια την ώρα – μια πτήση 300 μιλίων διαρκεί λιγότερο από 5 λεπτά.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Ετοιμάζεται τριμερής Ισραήλ – Ελλάδας – Κύπρου για την ενέργεια