Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Εξέτρεφαν σκυλιά για ιατρικές δοκιμές σε άθλιες συνθήκες – Πρόστιμο μαμούθ 35 εκ. δολαρίων

Published

on

Capture 24 620x350.jpg

Πρόστιμο ρεκόρ 35 εκατ. δολαρίων (27 εκατ. λίρες), επιβλήθηκε σε εταιρεία που εκτρέφει ζώα για ιατρικές δοκιμές (η εκτροφή ζώων για ιατρικές δοκιμές είναι νόμιμη στις ΗΠΑ).

Από τις εγκαταστάσεις της συγκεκριμένης εταιρείας διέσωσαν 4.000 σκυλιά beagles στη Βιρτζίνια το 2022.

Το πρόστιμο κατά της Envigo RMS LLC για κακοποίηση ζώων είναι το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει εκδοθεί ποτέ βάσει του νόμου για την ευημερία των ζώων, σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (DoJ) και όπως μεταφέρει το BBC.

Η συγνώμη της εταιρείας

«Η Envigo προώθησε μια επιχειρηματική κουλτούρα που έδινε προτεραιότητα στο κέρδος και την ευκολία έναντι της τήρησης του νόμου», ανέφερε σε δήλωσή του ο Κρίστοφερ Κάβανο, εισαγγελέας των ΗΠΑ για τη Δυτική Περιφέρεια της Βιρτζίνια.

Η Humane Society επί το έργον Πηγή φωτό: Wisconsin Humane Society

Advertisement

«Αυτή η ανάλγητη προσέγγιση οδήγησε σε τρομερές συνέπειες: την απάνθρωπη μεταχείριση των ζώων και τη μόλυνση της υδάτινης οδού μας», ανέφερε.

Η μητρική εταιρεία της Envigo, η Inotiv, συμφώνησε να καταβάλει τον οκταψήφιο διακανονισμό-ρεκόρ. Συμφώνησε επίσης να μην εκτρέφει σκύλους για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Διαπράττοντας τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορήθηκε «και μη κάνοντας τις απαραίτητες αναβαθμίσεις των υποδομών και προσλαμβάνοντας το απαιτούμενο προσωπικό, υπολειπόμαστε των προτύπων μας για την ευημερία των ζώων και του περιβάλλοντος και ζητάμε συγγνώμη από το κοινό για τη ζημία που προκλήθηκε από τη συμπεριφορά μας», ανέφερε η Inotiv σε δήλωσή της στην ιστοσελίδα της τη Δευτέρα.

Η μονάδα εκτροφής στο Κάμπερλαντ, που ανήκει στην Envigo RMS, μηνύθηκε τον Μάιο από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Η ομοσπονδιακή υπηρεσία την κατηγόρησε για πολλαπλές πράξεις κακοποίησης ζώων.

Χρειάζονται σπίτια για 4.000 beagles που διασώθηκαν από εκτροφέα

Οι επιθεωρητές διαπίστωσαν ότι ορισμένα σκυλιά θανατώνονταν αντί να λαμβάνουν βασική κτηνιατρική περίθαλψη για παθήσεις που μπορούν εύκολα να αντιμετωπιστούν. Τα ζώα τρέφονταν επίσης με τροφή που περιείχε σκουλήκια, μούχλα και περιττώματα, ενώ σε ορισμένες θηλάζουσες μητέρες δεν δόθηκε καθόλου τροφή.

Advertisement

Τα σκυλιά που θήλαζαν και τα σκυλιά που χρειάζονται ιατρική φροντίδα είχαν προτεραιότητα για νέα σπίτια Πηγή φωτό: Wisconsin Humane Society

Η διάσωση των 4.000 σκύλων από την εγκατάσταση τον Αύγουστο του 2022 οδήγησε σε μια πανεθνική προσπάθεια των καταφυγίων ζώων να βρουν στους σκύλους νέους ιδιοκτήτες στις ΗΠΑ.

Πρόστιμα – μαμούθ

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ανέφερε τη Δευτέρα ότι η Envigo παραδέχθηκε ότι «συνωμότησε για να παραβιάσει εν γνώσει της τον νόμο για την ευημερία των ζώων, παραλείποντας να παρέχει, μεταξύ άλλων, επαρκή κτηνιατρική περίθαλψη, επαρκή στελέχωση και ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης για τους σκύλους που φιλοξενούνταν στις εγκαταστάσεις της κομητείας Κάμπερλαντ».

Η αδελφή εταιρεία του εκτροφέα, η Envigo Global Services Inc, παραδέχτηκε επίσης ότι παραβίασε τον νόμο περί καθαρών υδάτων, καθώς δεν επεξεργάστηκε σωστά τα λύματα, επηρεάζοντας αρνητικά την υγεία των σκύλων και μολύνοντας το περιβάλλον.

Η συμφωνία προβλέπει ότι η εταιρεία θα καταβάλει 22 εκατ. δολάρια στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, καθώς και περίπου 1,1 εκατ. δολάρια στην ειδική ομάδα καταπολέμησης των ζώων της Βιρτζίνια και περίπου 1,9 εκατ. δολάρια στην ανθρωπιστική κοινωνία των ΗΠΑ για τη βοήθειά τους στη διάσωση των beagles.

Advertisement

Η συμφωνία θα εγκριθεί επίσημα από δικαστή στις 7 Οκτωβρίου.

Περισσότερα Εδω

Advertisement
Anassa
Advertisement
Dei
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή