ΚΟΣΜΟΣ
ΗΠΑ: Γυναίκα έκανε σεξ με 9 ανήλικους μαθητές δίνοντάς τους ανταλλάγματα


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ανάστατη η πολιτεία του Τενεσί από τη δράση της 38χρονης
Μια μικρή πόλη στο Τενεσί έγινε άνω κάτω από την αποκάλυψη ότι μια 38χρονη γυναίκα είχε προχωρήσει σε σεξουαλικές πράξεις με ανήλικα αγόρια.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η New York Post η οποία επικαλείται τοπικά μέσα, η Μελίσα Μπλερ είναι η γυναίκα που συνελήφθη την περασμένη Τρίτη και είναι αντιμέτωπη με πολλές κατηγορίες, ανάμεσα στις οποίες η αποπλάνηση και το sex trafficking μέσω της αγοράς σεξουαλικών υπηρεσιών από ανήλικους.
Τα θύματα της 38χρονης είναι τουλάχιστον εννέα, επιβεβαιωμένα, και η δράση της αφορά το χρονικό διάστημα από την άνοιξη του 2020 μέχρι το τέλος του 2021. Ο Σερίφης της Κομητείας Μακμίν στην πόλη Ένγκλγουντ έκανε τις σχετικές ανακοινώσεις ενώ γονείς των ανήλικων ανέφεραν πως η Μπλερ προσέγγιζε τα αγόρια, ηλικίας από 14 ως 17 ετών, προσφέροντας ανταλλάγματα για να συνευρεθούν ερωτικά μαζί της, μεταξύ των οποίων ακόμα και ηλεκτρονικά τσιγάρα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της New York Post, είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν κι άλλα θύματα της Μπλερ.
Πώς την ανακάλυψαν
Η αποκάλυψη της δράσης της έγινε όταν ο διευθυντής του σχολείου των θυμάτων έλαβε μια ανώνυμη επιστολή που τον προειδοποιούσε. Η Μπλερ δεν είναι δασκάλα ή εργαζόμενη στο σχολείο, συμμετείχε όμως σε έναν σύλλογο που συγκέντρωνε χρήματα για αυτό. «Είμαστε συντετριμμένοι. Δεν έχω λόγια να περιγράψω την γκάμα των συναισθημάτων που νιώθουμε αυτή τη στιγμή, κανένα από τα οποία δεν είναι καλό», ανέφερε μια από τις μητέρες των θυμάτων διατηρώντας την ανωνυμία της.
- Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Συνελήφθη 33χρονη βοηθός δασκάλας επειδή έκανε σεξ με 12χρονο μαθητή της
Αξίζει να σημειωθεί πως η 38χρονη Μελίσα Μπλερ έχει αφεθεί ελεύθερη αφού κατέβαλε εγγύηση ύψους 100.000 δολαρίων και η δίκη της έχει οριστεί για τις 28 Φεβρουαρίου.
Γράψτε το σχόλιό σας


Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΟΣΜΟΣ
Ταιβάν: Γιατί εξοργίζει την Κίνα η επίσκεψη Πελόζι


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Την ώρα περίπου που προσγειωνόταν στο αεροδρόμιο της Ταϊπέι, πρωτεύουσας της Ταϊβάν, το αεροπλάνο που μετέφερε την Πρόεδρο της Αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, «ανέβαινε» στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Washington Post, άρθρο γνώμης της στο οποίο εξηγούσε γιατί πραγματοποιείται αυτή η επίσκεψη αντιπροσωπείας του Κογκρέσου.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Εκεί η Πελόζι χρησιμοποιεί ιδιαίτερα επιθετικά απέναντι στην Κίνα κυρίως πάνω σε θέματα δημοκρατίας και ελευθεριών, σε ζητήματα από το Θιβέτ μέχρι τις πρόσφατες κινητοποιήσεις στο Χονγκ Κονγκ, μην παραλείποντας να αναφερθεί στο ότι το Πεκίνο κάνει «γενοκτονία ενάντια στους Μουσουλμάνους Ουιγούρους».
Ωστόσο, σε μια παράγραφο του κειμένου της η κ. Πελόζι δεν παραλείπει να αναφέρει ότι η επίσκεψή της «δεν έρχεται σε αντίφαση με την πάγια πολιτικής της Μίας Κίνας, που καθοδηγείται από το Νόμο για τις Σχέσεις με την Ταϊβάν του 1970, τα κοινά ανακοινωθέντα ΗΠΑ-Κίνας και τις Έξι Διαβεβαιώσεις. Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να αντιτίθενται σε μονομερείς προσπάθειες να αλλάξει το στάτους κβο στην περιοχή».
Η δήλωση αυτή, ήθελε να υπογραμμίσει ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν αλλάξει γραμμή απέναντι στην Ταϊβάν, από όταν υπήρξε η σχετική μετατόπιση της δεκαετίας του 1970. Δηλαδή, οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία της Ταϊβάν (δεν πρόκειται, όμως, να πουν και ότι δεν είναι ανεξάρτητο κράτος), υποστηρίζουν γενικά την επανένωση – χωρίς όμως να στηρίζουν την Λαϊκή Δημοκρατία στο πώς θα το έβλεπε – και διατηρούν τη θέση της «στρατηγικής αμφισημίας» ως προς το εάν θα παρέμβουν στρατιωτικά υπέρ της Ταϊβάν.
Ωστόσο, ακόμη και έτσι είναι προφανές ότι για την κινεζική ηγεσία η κίνηση αυτή αποτελεί μια πρόκληση και αυτό εξηγεί και τους υψηλούς τόνους με τους οποίους έχει απαντήσει.
Η Κίνα θεωρεί ότι οι ΗΠΑ θέλουν να διαμορφώσουν μια κρίση στην «πίσω αυλή της»
Η κινεζική ηγεσία δεν έχει κρύψει ότι μεθοδεύει την επανένωση με την Ταϊβάν ακόμη και με όρους εξαναγκασμού. Θα ήθελε δει να εφαρμόζεται εδώ το μοντέλο μία χώρα – δύο συστήματα που δοκιμάστηκε και με το Χονγκ Κονγκ. Αυτό έχει να κάνει επίσης και με το γεγονός ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας είναι πάντα και ένα πατριωτικό-εθνικιστικό κόμμα.
Σε αυτή τη φάση, όμως, αυτό που κυρίως ενδιαφέρει την κινεζική ηγεσία είναι να μην αλλάξει το καθεστώς που υπάρχει σε σχέση με την Ταϊβάν, ώστε να μπορέσει να προετοιμάσει καλύτερους όρους για την επανένωση.
Ούτως ή άλλως, εάν κανείς παρατηρήσει την εξωτερική πολιτική της Κίνας θα διαπιστώσει ότι στηρίζεται σε μια ορισμένη ιεράρχηση. Παρότι η Κίνα έχει αναβαθμίσει την διεθνή οικονομική και διπλωματική παρουσία της, εντούτοις προς το παρόν αποφεύγει μεγάλες προβολές ισχύος στο εξωτερικό, εκτός από τις περιοχές που θεωρεί ότι αποτελούν τη ζώνη άμεσου ενδιαφέροντός της.
Αυτό αφορά περιοχές όπως η Νότια Σινική Θάλασσα και προφανώς η Ταϊβάν (που τυπικά η Κίνα την αντιμετωπίζει ως τμήμα της δικής της επικράτειας). Εκεί θεωρεί ότι έχει τον πρώτο λόγο και κάθε αμφισβήτησή της θα είναι εχθρική.
Η κινεζική ηγεσία τα τελευταία χρόνια έχει επενδύσει ιδιαίτερα το να αποκτήσει πέραν της οικονομικής ισχύος (είναι ήδη η δεύτερη οικονομία του πλανήτη) και ανάλογη πολιτικοστρατιωτική ισχύ. Όμως, ταυτόχρονα είναι σαφές ότι δεν θα ήθελε να εμπλακεί σε «θερμές» συγκρούσεις που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την προσπάθεια να καταστήσει ακόμη πιο προηγμένη την κινεζική οικονομία.
Την ίδια στιγμή η κινεζική ηγεσία θεωρεί ότι οι ΗΠΑ επενδύουν ιδιαίτερα στο να διαμορφώνουν συνθήκες γεωπολιτικών κρίσεων και εντάσεων με σκοπό τη φθορά των αντιπάλων τους, κρίσεων που έχουν κόστος και δίνουν το πρόσχημα για κυρώσεις σε βάρος της κινεζικής οικονομίας.
Αυτή δείχνει να είναι και η ανάγνωση που κάνουν για τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Ανεξαρτήτως του βαθμού στον οποίο συμφώνησε με τη ρωσική τακτική στην Ουκρανία, η κινεζική ηγεσία είδε τη στάση της Δύσης σε σχέση με την ουκρανική κρίση ως επιθετική κίνηση απέναντι στη Ρωσία και ως αμφισβήτηση του κατά το Πεκίνο αυτονόητου σεβασμού των «ζωνών επιρροής» κάθε χώρας. Κοντολογίς εάν οι ΗΠΑ απειλούν την ασφάλεια της Ρωσίας προσπαθώντας να επεκτείνουν την επιρροή του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, τότε θα μπορούσαν να κάνουν κάτι ανάλογο και σε σχέση με την Ταϊβάν. Δηλαδή, να αντιμετωπίσουν την Ταϊβάν ως έναν τρόπο για να ασκήσουν ακόμη μεγαλύτερη πίεση στην Κίνα αλλά και ως αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων που το Πεκίνο θεωρεί ότι έχει στην Ταϊβάν. Κοντολογίς, στα μάτια της Κίνας στην Ταϊβάν κρίνεται εάν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θα δοκιμάσουν να βάλουν αναχώματα στην κινεζική στρατηγική.
Ιδιαίτερη σημασία έχει για την κινεζική ηγεσία και το να μην προσπαθήσουν να τονώσουν ακόμη περισσότερο οι ΗΠΑ τις πολιτικές δυνάμεις εκείνες στο εσωτερικό της Ταϊβάν που θέλουν να προχωρήσουν με την ανεξαρτησία και απορρίπτουν κάθε προοπτική επανένωσης.
Αυτό εξηγεί και γιατί βλέπουν στην επίσκεψη της Πελόζι μια τομή στην αμερικανική τακτική και ίσως τον προάγγελο πιο αρνητικών εξελίξεων. Γι’ αυτό και έχουν επιλέξει μια τόσο έντονη και σκληρή ρητορική και διάφορες μορφές επίδειξης στρατιωτικής ισχύος.
Επιδείξεις δύναμης
Είναι σαφές ότι η κινεζική πλευρά θα απαντήσει στην επίσκεψη Πελόζι κάνοντας μια πολύ σαφή επίδειξη δύναμης απέναντι και στις ΗΠΑ και απέναντι σε όσους στην Ταϊβάν πιστεύουν ότι υπάρχει δρόμος άλλος από την επανένωση.
Εάν κανείς κοιτάξει τις ήδη ανακοινωμένες στρατιωτικές ασκήσεις της Κίνας γύρω από την Ταϊβάν θα δει ακριβώς ότι η επίδειξη δύναμης έχει και το περιεχόμενο ότι η Κίνα προετοιμάζεται ακόμη και για το ενδεχόμενο ένοπλης επιβολής της ενοποίησης όταν θεωρήσει ότι υπάρχουν συνθήκες.
Την ίδια στιγμή δοκιμάζει και πρακτικές που παραπέμπουν σε άσκηση μεγάλης οικονομικής και πολιτικής πίεσης προς την ίδια την Ταϊβάν και τις δυνάμεις εντός που αντιτίθενται στην επανένωση.
Ταυτόχρονα το μήνυμα προς τις ΗΠΑ είναι ότι οποιαδήποτε προσπάθεια για κινήσεις που θα περνούν τις κινεζικές «κόκκινες γραμμές», θα σημαίνει το είδος της «θερμής σύγκρουσης» που θα έχει τεράστιο κόστος.
Προφανώς και η κινεζική ηγεσία δεν επιθυμεί τώρα μια «θερμή» αντιπαράθεση – το ίδιο το γεγονός ότι το αεροπλάνο της Πελόζι προσγειώθηκε είναι ενδεικτικό.
Όμως, δεν μπορεί και να επιτρέψει η επίσκεψη να θεωρηθεί ένα «τετελεσμένο» το οποίο δεν μπόρεσε ούτε να αποτρέψει ούτε να «τιμωρήσει».
Και αυτό σημαίνει ότι θα δοκιμάσει τις επόμενες μέρες να δώσει το μήνυμα πώς η επίσκεψη αυτή «έχει κόστος» και για την ηγεσία της Ταϊβάν και για τις ΗΠΑ.
Αυτό πάλι θα φέρει την αμερικανική ηγεσία αντιμέτωπη με το ερώτημα εάν όντως σε αυτή τη φάση θέλει να κλιμακώσει την αντιπαράθεση με την Κίνα, όπως ορισμένες φωνές δείχνουν να θέλουν, ή εάν μια νέα μείζονα εστία γεωπολιτικής αντιπαράθεσης είναι πέραν των δυνατοτήτων των ΗΠΑ αυτή τη στιγμή, κάτι που εξηγεί ίσως και γιατί υπήρξαν φωνές από το αμερικανικό κατεστημένο, χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Τόμας Φρίντμαν, που αποδοκίμασαν την κίνηση Πελόζι.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΚΟΣΜΟΣ
Ταϊβάν: Μπαράζ κυβερνοεπιθέσεων λίγο πριν από την επίσκεψη της Πελόζι


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Εκτός λειτουργίας βρέθηκαν κυβερνητικοί ιστότοποι της Ταϊβάν λίγο πριν από την επίσκεψη της Νάνσι Πελόζι, προέδρου της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, μια επίσκεψη ιδιαίτερου συμβολισμού που εξόργισε το Πεκίνο.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Όπως φαίνεται όμως πίσω από τις κυβερνοεπιθέσεις δεν βρισκόταν η κινεζική κυβέρνηση αλλά πολιτικοποιημένοι «χακτιβιστές» στο έδαφος της Κίνας, εκτιμούν ειδικοί κυβερνοασφάλειας.
Την Τρίτη τέθηκε για λίγο εκτός λειτουργίας ο ιστότοπος του προεδρικού γραφείου της Ταϊβάν, λόγω επίθεσης DoS που κατέκλυσε τους διακομιστές με αιτήματα σύνδεσης.
Εκπρόσωπος της ταϊβανέζικης κυβέρνησης έκανε μάλιστα λόγο για «πληροφοριακό πόλεμο».
Εκτός λειτουργίας τέθηκαν επίσης ο ιστότοπος του υπουργείου Εξωτερικών και η διαδικτυακή πύλη της κυβέρνησης, αναφέρει το Reuters.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών, ότι οι δύο αυτοί ιστότοποι δέχονταν κάθε λεπτό έως και 8,5 εκατομμύρια αιτήματα σύνδεσης από «μεγάλο αριθμό διευθύνσεων IP στην Κίνα, τη Ρωσία και άλλες χώρες».
«Πρόκειται για μη συντονισμένες, τυχαίες, αμοραλιστικές επιθέσεις εναντίον δικτυακών τόπων που χρησιμοποιούν κινέζοι χακτιβιστές για να περάσουν το μήνυμά τους» δήλωσε ο Γιοχάνες Ούλριχ του Ινστιτούτου Τεχνολογίας SANS.
Οι ακτιβιστικές κυβερνοεπιθέσεις «συνήθως συνεχίζονται για λίγες ημέρες αλλά [οι χάκερ] χάνουν το ενδιαφέρον τους εντός μιας εβδομάδας. Πολλές από τις επιθέσεις είχαν κίνητρο αυτά που γράφονται στον κινεζικό Τύπο» εκτίμησε.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι, ήδη από την περασμένη εβδομάδα, χάκερ με διευθύνσεις IP που αντιστοιχούν στην Κίνα σκάναραν δίκτυα στην Ταϊβάν αναζητώντας κερκόπορτες.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
43χρονος πέθανε στον ύπνο του
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Αστικό Λεοφωρείο βούλιαξε σε λακκούβα στο δρόμο
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago
Φορτηγό παρέσυρε πεζή στον Βόλο
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Σοκ συνελήφθη για παιδική πορνογραφία ο Υποδιοικητής πυροσβεστικής Αέρ.Σκιαθου
-
Χωρίς κατηγορία3 ημέρες ago
Τουρμπίνα αεροπλάνου την πέταξε στην θάλασσα στην Σκιαθο
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Τροχαίο στην οδό Μαιάνδρου- Ο Νεαρός με το δίκυκλο πέρασε πάνω από το αυτοκίνητο και «προσγειώθηκε» στο έδαφος
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Ρασοφορία σε Μοναχό για τον Ευάγγελο Γαλανη
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago
Στην Σκιαθο στην Κεχρια στην Ταβερνα Του Αργυρη ο Σακης Ρουβάς