ΚΟΣΜΟΣ
ΗΠΑ: Οι τουρίστες από 42 χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, θα πρέπει να δείχνουν το ιστορικό τους στα social media για να μπουν στη χώρα
Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να υποχρεώσει τους τουρίστες που απαλλάσσονται από την υποχρέωση θεώρησης (βίζα), να αποκαλύψουν το ιστορικό τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των τελευταίων πέντε ετών πριν από την είσοδό τους στη χώρα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.
Η πρόταση που δημοσιεύθηκε την Τρίτη στο Ομοσπονδιακό Μητρώο θα ισχύει για επισκέπτες από 42 χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Αυστραλίας, της Ν. Ζηλανδίας, της Ιαπωνίας, της Ν. Κορέας, του Κατάρ και του Ισραήλ – οι οποίοι δεν χρειάζονται θεώρηση για να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Επί του παρόντος, οι ταξιδιώτες αυτοί χρειάζεται μόνο να υποβάλουν αίτηση για απαλλαγή γνωστή ως Ηλεκτρονικό Σύστημα Έγκρισης Ταξιδιού (Electonic System for Travel Authorization, ESTA), το οποίο εξακολουθεί να απαιτεί την παροχή ορισμένων προσωπικών στοιχείων. Σύμφωνα με τους προτεινόμενους νέους κανόνες, η συλλογή δεδομένων από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα γίνει «υποχρεωτικό» μέρος των αιτήσεων ESTA.
Με βάση την ανακοίνωση, οι αιτούντες θα πρέπει να παρέχουν το ιστορικό των κοινωνικών μέσων τους από τα τελευταία πέντε χρόνια. Θα πρέπει επίσης να υποβάλουν άλλα «πεδία δεδομένων υψηλής αξίας», όπως αριθμούς τηλεφώνου από τα τελευταία πέντε χρόνια, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την τελευταία δεκαετία, προσωπικά στοιχεία μελών της οικογένειας και βιομετρικές πληροφορίες.
Οι πολίτες έχουν 60 ημέρες για να υποβάλουν σχόλια σχετικά με την πρόταση. Η κυβέρνηση Τραμπ έχει ενισχύσει τους περιορισμούς στην είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο πλαίσιο μιας ευρείας καταστολής της μετανάστευσης. Μαζί με το Μεξικό και τον Καναδά, η χώρα θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026, το οποίο είναι βέβαιο ότι θα προσελκύσει μεγάλο αριθμό ποδοσφαιρόφιλων από όλο τον κόσμο.
Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
-
ΕΛΛΑΔΑ3 ώρες agoΧυδαία επίθεση με πρωτοφανείς ύβρεις κατά Μητσοτάκη από τον Ανεστίδη
-
ΒΟΛΟΣ5 ώρες agoΠροσέκρουσε με το αυτοκίνητό του σε τρία σταθμευμένα ΙΧ προκαλώντας πολύ μεγάλες ζημιές
-
ΕΛΛΑΔΑ4 ώρες ago6+1 απαντήσεις σε ανακριβείς ισχυρισμούς περί εμβολιασμών
-
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ15 ώρες agoIRIS: Αλλάζουν από σήμερα τα όρια συναλλαγών – Τι ισχύει για ιδιώτες και ελεύθερους επαγγελματίες
-
ΕΛΛΑΔΑ11 ώρες ago“Απαγορεύεται να δίνουν τροφή στα άγρια ζώα οι κάτοικοι”: Τι δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο δήμαρχος Χαϊδαρίου για την ύπαρξη λύκων και αγριογούρουνων στην περιοχή (Ηχητικό)
-
ΕΛΛΑΔΑ15 ώρες agoΔιακοπές ρεύματος σε Αθήνα, Δάφνη, Χολαργό και άλλες περιοχές της Αττικής την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου
-
ΕΛΛΑΔΑ9 ώρες agoΆνδρας απειλεί να πέσει από την ταράτσα στο κτίριο της Πολεοδομίας
-
ΒΟΛΟΣ4 ώρες agoΕπιδείνωση του καιρού για αύριο Παρασκευή- Προειδοποίηση Λιμεναρχείου Βόλου







