Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Το πυρηνικό ολοκαύτωμα μπορεί να ξεκινήσει από το Τέξας

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Πού πηγαίνουν οι ατομικές βόμβες όταν γεράσουν; Αυτό το ερώτημα απάντησαν σε πρόσφατο άρθρο τους οι Times της Νέας Υόρκης, και τα στοιχεία που έφεραν στο φως είναι το λιγότερο ανησυχητικά, αποκαλύπτοντας άλλη μια δυνητικά φονική πυρηνική απειλή.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Όπως γράφει η αμερικανική εφημερίδα, τον περασμένο μήνα η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αποσύρει το πιο ισχυρό όπλο που διαθέτουν οι ΗΠΑ στο πυρηνικό τους οπλοστάσιο. Πρόκειται για την B83, μια βόμβα υδρογόνου που έκανε το ντεμπούτο της το 1983, όταν ο πρόεδρος Ρίγκαν αποκήρυξε τη Ρωσία ως «σατανική αυτοκρατορία».

Η αμερικανική κυβέρνηση είχε κατασκευάσει 660 τέτοια όπλα, τα οποία μεταφέρονταν με βομβαρδιστικά αεροσκάφη. Η B83 είχε μήκος 3,5 μέτρων, διέθετε πτερύγια και εκρηκτική δύναμη περίπου 80 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με τη βόμβα που ισοπέδωσε τη Χιροσίμα. Θεωρητικά μπορούσε να εξαλείψει «δύσκολες» στρατιωτικές βάσεις και υπόγεια διοικητικά κέντρα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της Μόσχας.

Οι απίθανες περιπέτειες των πυρηνικών… μετά τη σύνταξη

Τι επιφυλάσσει το μέλλον για τη B83; Ο σημερινός αριθμός τους είναι κρατικό μυστικό, όμως δεν ισχύει το ίδιο και για την πιθανή μοίρα τους, η οποία, παρατηρούν οι Times, ενδέχεται να ξαφνιάσει όσους πιστεύουν ότι το τέλος ενός πυρηνικού όπλου μεταφράζεται στην εξαφάνισή του από προσώπου γης.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, τα πυρηνικά όπλα που αποσύρονται από το αμερικανικό οπλοστάσιο, δεν εξαφανίζονται διά της τήξης, δεν γίνονται σκόνη, ούτε συνθλίβονται, δεν θάβονται, ούτε καταστρέφονται με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Αντ’ αυτού, αποσυναρμολογούνται με μεγάλη προσοχή και τα τμήματά τους, συμπεριλαμβανομένων των φονικών πυρήνων πλουτωνίου, φυλάσσονται σε έναν λαβύρινθο από υπόγειους αποθηκευτικούς χώρους και επίγειες αποθήκες σε ολόκληρη την επικράτεια των ΗΠΑ. Κάθε μεμονωμένη εγκατάσταση αυτού του γιγαντιαίου συμπλέγματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα είδος… μάντρας με ανταλλακτικά, από την οποία μπορούν να αναδυθούν νέα όπλα. Και συχνά, συμβαίνει αυτό ακριβώς.

«Μοιάζει με τεράστιο σουπερμάρκετ», λέει στην αμερικανική εφημερίδα ο Χανς Μ. Κρίστενσεν, διευθυντής του Προγράμματος Πυρηνικών Πληροφοριών της Ομοσπονδίας Αμερικανών Επιστημών, μιας ιδιωτικής ερευνητικής ομάδας με έδρα την Ουάσιγκτον. «Μπαίνεις μέσα χρησιμοποιώντας ένα barcode και παίρνεις ό,τι χρειάζεσαι».

Ανακυκλωμένες πυρηνικές βόμβες

Ένα όπλο που αναμένεται να κατασκευαστεί από ανακυκλωμένα μέρη και σχέδια είναι το W93, το οποίο παρουσιάζεται ως η πρώτη νέα πυρηνική κεφαλή της χώρας μετά τον Ψυχρό Πόλεμο. Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε τη δημιουργία του όπλου τον Μάριο και εκτίμησε ότι θα κοστίσει έως και $15,5 δισεκατομμύρια. Το τελικό προϊόν θα τοποθετηθεί σε ρουκέτες που εκτοξεύονται από υποβρύχια περίπου το 2014. Παρά τον χαρακτηρισμό της ως «νέα», το επίσημο κυβερνητικό σχέδιο αναφέρει ότι το όπλο θα «στηριχτεί σε πυρηνικά μέρη που έχουν δοκιμαστεί στο παρελθόν».

«Είναι τρελός ο τρόπος που αυτά τα πράγματα κάνουν τον κύκλο τους», αναφέρει ο Κρίστενσεν. «Ξεφορτώνεσαι ένα πυρηνικό όπλο και πετάγεται ένα άλλο».

Η ανακύκλωση δεν επηρεάζει άμεσα το συνολικό μέγεθος του αμερικανικού πυρηνικού οπλοστασίου, καθώς τα ανακυκλωμένα εκρηκτικά τμήματα συχνά χρησιμοποιούνται για να αντικαταστήσουν παλιότερα όπλα, και όχι για την κατασκευή νέων. Αυτό θα συμβεί και με τις W93 που πρόκειται να αντικαταστήσουν ή να συμπληρώσουν παλιές πυρηνικές κεφαλές υποβρυχίων.

Ένα εκρηκτικό debate

Ακόμη κι έτσι, αυτού του είδους η ανακύκλωση εξοργίζει τους υπέρμαχους του περιορισμού των εξοπλισμών. Εδώ και πολύ καιρό υποστηρίζουν ότι άλλα κράτη αντιμετωπίζουν την αποθήκευση των εκρηκτικών τμημάτων ως δείγμα ότι οι ΗΠΑ θέλουν να έχουν την επιλογή κατασκευής αμέτρητων νέων πυρηνικών κεφαλών. Αυτή η πεποίθηση, προσθέτουν, μπορεί να τροφοδοτήσει νέες κούρσες εξοπλισμών και να οδηγήσει στον πυρηνικό αφανισμό.

«Θα ήταν καλύτερα να τα ξεφορτωθούμε», σημειώνει ο Φρανκ Ν. βον Χίπελ, πυρηνικός φυσικός και σύμβουλος του Λευκού Οίκου επί κυβέρνησης Κλίντον, που πλέον διδάσκει στο πανεπιστήμιο Πρίνστον. «Θα σηματοδοτούσε ότι δεν σκοπεύουμε να ξαναγεμίσουμε το οπλοστάσιό μας».

Όμως τα «γεράκια» αντιμετωπίζουν αυτή τη στρατηγική αποθήκευσης ως κρίσιμη για τον περιορισμό του πυρηνικού κινδύνου. Τελευταία, παραπέμπουν στο όλο και μεγαλύτερο πυρηνικό οπλοστάσιο της Κίνας ως αναδυόμενη απειλή που θα μπορούσε να απαιτήσει την εκ νέου αύξηση των πυρηνικών.

«Είναι σημαντικό να διατηρήσουμε αυτά τα τμήματα», υποστηρίζει μιλώντας στους Times ο Φράνκλιν Σ. Μίλερ, ειδικός σε ζητήματα πυρηνικών που διατηρούσε ομοσπονδιακές θέσεις επί τρεις δεκαετίες, πριν αποχωρήσει το 2005. «Αν εξακολουθούσαμε να έχουμε τις κατασκευαστικές δυνατότητες του παρελθόντος, δεν θα ήμασταν αναγκασμένοι να στηριχτούμε στα παλιά τμήματα». Προσθέτει ότι οι πυρηνικές δυνάμεις μπορούν να κατασκευάσουν νέα ατομικά εξαρτήματα, και εξακολουθούν να το κάνουν.

Κενά ασφαλείας

Πέραν της συζήτησης για τα ίδια τα όπλα, οι επικριτές της ανακύκλωσης των πυρηνικών προειδοποιούν ότι το αποθηκευτικό σύστημα είναι δεδομένο ότι θα οδηγήσει σε καταστροφή. Όπως τονίζουν, υπάρχει μακρύ ιστορικό ατυχημάτων, κενών ασφαλείας και αποτυχιών που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην πυρηνική καταστροφή.

«Είναι επικίνδυνο», σημειώνει ο Ρόμπερτ Αλβάρεζ, ειδικός σε ζητήματα πυρηνικών που, από το 1993 έως το 1999, στη διάρκεια της κυβέρνησης Κλίντον, ήταν σύμβουλος πολιτικής στο αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας, στο οποίο υπόκεινται και οι υποδομές πυρηνικών όπλων της χώρας. «Και γίνεται όλο και πιο επικίνδυνο, καθώς οι ποσότητες που βρίσκονται στις αποθήκες αυξάνονται».

Επικίνδυνα κουκούτσια

Οι πυρήνες πλουτωνίου των βομβών υδρογόνου που έχουν αποσυρθεί προκαλούν τη μεγαλύτερη ανησυχία, σύμφωνα με τον Αλβάρεζ και άλλους ειδικούς. Έχοντας περίπου το μέγεθος ενός γκρέιπφρουτ, οι πυρήνες αυτοί αναφέρονται συνήθως ως «κουκούτσια». Οι ΗΠΑ διατηρούν αυτή τη στιγμή στην αποθήκη τους τουλάχιστον 20.000 τέτοια κουκούτσια. Φυλάσσονται σε τεράστιες εγκαταστάσεις στο Τέξας που είναι γνωστές ως Pantex. Το πλουτώνιο είναι φονικό για τον άνθρωπο ακόμη και σε μικροσκοπικές ποσότητες, γεγονός που καθιστά εξαιρετικά περίπλοκη την ασφαλή φύλαξή του.

Αν ανακυκλωθούν, τα κουκούτσια των βομβών B83 θα τοποθετηθούν στις υπόγειες αποθήκες πλουτωνίου της Pantex που είναι ήδη υπερφορτωμένες. Ο Αλβάρεζ τονίζει ότι οι καταρρακτώδεις βροχές του 2010 και του 2017 πλημμύρισαν μια εκτεταμένη περιοχή αποθήκευσης πλουτωνίου στις εγκαταστάσεις της Pantex. Προσθέτει ότι οι επισκευές που απαιτήθηκαν κόστισαν εκατομμύρια δολάρια.

Οι κυβερνήσεις Κλίντον, Μπους και Ομπάμα είχαν καταστρώσει η καθεμία το δικό της σχέδιο, κόστους δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ασφαλή απόρριψη των πλεοναζόντων αποθεμάτων πλουτωνίου, τα οποία αυξήθηκαν δραματικά μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και τη μείωση των πυρηνικών. Όμως προς το παρόν καμιά στρατηγική δεν είχε επιτυχία.

Το τέλος της B83

Τα σχέδια ανακύκλωσης τμημάτων των B83 ίσως πέσουν στο κενό αν επικρατήσει η άποψη των Ρεπουμπλικάνων. Στις αρχές του έτους, επέκριναν το σχέδιο της κυβέρνησης Μπάιντεν να αποσύρει την ισχυρή βόμβα, την οποία χαρακτήρισαν απαραίτητη για δύσκολους στόχους σε μεγάλο βάθος.

Όμως ο Κρίστενσεν της ομοσπονδίας επιστημόνων σημείωσε ότι είναι απίθανο οι Ρεπουμπλικάνοι να καταφέρουν να κρατήσουν τη βόμβα, ακόμη και μετά την ανάκτηση της εξουσίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, που τους δίνει νέα δύναμη επί των στρατιωτικών προϋπολογισμών και προτεραιοτήτων. Όπως λέει, το όπλο, τέσσερις δεκαετίες μετά την προσθήκη του στο αμερικανικό οπλοστάσιο, είναι πιθανότερο να περάσει στη… μετά θάνατον ζωή, στους λαβυρίνθους των αποθηκών.

«Έχουν προσπαθήσει να αναγκάσουν την κυβέρνηση να τις κρατήσει, όμως ο στρατός δεν έχει εκφράσει καμιά τέτοια ανάγκη», δηλώνει για τις απόπειρες των Ρεπουμπλικάνων. «Πιστεύω ότι πιθανότατα θα αποσυρθεί. Νομίζω πως αυτό το όπλο έχει πεθάνει».

Το Πεντάγωνο δεν έχει στηρίξει δημοσίως το παλιό όπλο. Αξιωματούχοι σημειώνουν ότι η διατήρησή του θα ήταν ακριβή, ενώ το όπλο θέτει τα βομβαρδιστικά σε κίνδυνο, επειδή τα αναγκάζει να πετούν πολύ κοντά στους στόχους.

Νεότερα όπλα χρησιμοποιούν πλοήγηση μέσω δορυφόρων, επιτρέποντας στα βομβαρδιστικά να τα πετούν από μακριά. Για παράδειγμα, το μοντέλο 12 της βόμβας B61 διαθέτει υπολογιστικό εγκέφαλο και τέσσερα κινούμενα πτερύγια που του επιτρέπουν να φτάνει σε στόχους βαθιά κάτω από το έδαφος. Το όπλο, που πρόκειται να αποσταλεί στην Ευρώπη στο τέλος του έτους, έχει οριστεί ως αντικαταστάτης της B83. Και ναι, τα εκρηκτικά του τμήματα προέρχονται από τον μεγάλο πυρηνικό κάδο ανακύκλωσης.

Πηγή: New York Times

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΟΣΜΟΣ

Μιχαήλ Φρίντμαν: Συνελήφθη στο Λονδίνο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Μιχαήλ Φρίντμαν συνελήφθη στο Λονδίνο με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετά την ανακοίνωση της Εθνικής Υπηρεσίας Εγκλήματος του Ηνωμένου Βασιλείου.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σύμφωνα με το Politico, η υπηρεσία εγκλήματος είπε ότι ο επιχειρηματίας, του οποίου δεν ταυτοποιήθηκε, συνελήφθη την Πέμπτη στο σπίτι του στο Λονδίνο ως ύποπτος για ξέπλυμα χρήματος, συνωμοσία για εξαπάτηση του Υπουργείου Εσωτερικών και συνωμοσία για ψευδορκία, σύμφωνα με δήλωση που δόθηκε το Σάββατο. Ο άνδρας αφέθηκε ελεύθερος αργότερα με εγγύηση.

Διαβάστε επίσης: Mιχαήλ Φρίντμαν: Ο Ρώσος που ελέγχει τα σουπερμάρκετ Dia

Η δήλωση του Ομίλου Alfa

Στη δήλωσή της το Σάββατο, η βρετανική υπηρεσία εγκλήματος ανέφερε ότι ένας 58χρονος άνδρας ήταν μεταξύ τριών ανδρών που συνελήφθησαν από αξιωματικούς του Κυττάρου Καταπολέμησης της Κλεπτοκρατίας την Πέμπτη σε μια «κατοικία πολλών εκατομμυρίων λιρών» στο Λονδίνο. Και οι τρεις άνδρες αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση, ανέφερε το πρακτορείο.

Ο Όμιλος Alfa εξέδωσε δήλωση το Σάββατο δηλώνοντας ότι ο Fridman δεν είχε συλληφθεί. αλλά η δήλωση δεν αναφερόταν στο εάν ο Φρίντμαν αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση, σύμφωνα με δημοσίευμα του Radio Free Europe.

Ποιός είναι ο Μιχαήλ Φρίντμαν

Ο Fridman, κύριος του Alfa Group, ενός από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς επενδυτικούς ομίλους της Ρωσίας, βρίσκεται στη λίστα κυρώσεων της ΕΕ για την εισβολή του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία.

Η ΕΕ χαρακτήρισε τον 58χρονο Φρίντμαν «κορυφαίο Ρώσο χρηματοδότη και βοηθό του στενού κύκλου του Πούτιν» όταν τον τοποθέτησε στη λίστα κυρώσεων στα τέλη Φεβρουαρίου.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΚΟΣΜΟΣ

Έντουαρντ Σνόουντεν: Ο Λευκός Οίκος ευθύνεται για την ρωσική μου υπηκοότητα

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν, από τότε που έχει αποκτήσει την ρωσική υπηκοότητα, έχει δεχθεί πολλές επικρίσεις. Ο ίδιος μάλιστα έχει υπεραμυνθεί της αποφάσεως αυτής να αποκτήσει τη ρωσική υπηκοότητα, παρά τις επικρίσεις που δέχτηκε γι΄αυτή την απόφαση.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Βρίσκομαι στη Ρωσία επειδή ο Λευκός Οίκος ακύρωσε εσκεμμένα το διαβατήριό μου, για να με μετατρέψει σε αιχμάλωτο εδώ», ανέφερε ο κ. Σνόουντεν μέσω Twitter, υπενθυμίζοντας πως οι ΗΠΑ είχαν «αναγκάσει να προσγειωθεί εσπευσμένα το διπλωματικό αεροσκάφος του προέδρου της Βολιβίας, για να με εμποδίσουν να φύγω από τη χώρα, και συνεχίζουν να εμποδίζουν την ελευθερία κίνησής μου μέχρι και σήμερα».

Διαβάστε επίσης: Ο Πούτιν έδωσε υπηκοότητα στον Σνόουντεν – Ποιος είναι ο Αμερικανός που «έβγαλε στη φόρα» τα μυστικά της NSA

Πότε πήρε την υπηκοότητα

Το περιστατικό που έθιξε ο 39χρονος άλλοτε συνεργάτης της National Security Agency ανάγεται στο 2013, όταν το αεροπλάνο του τότε προέδρου της Βολιβίας, του Έβο Μοράλες, υποχρεώθηκε να προσγειωθεί στην Αυστρία, καθώς του στερήθηκε το δικαίωμα της υπέρπτησης από άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Το αεροσκάφος είχε μόλις αναχωρήσει από τη Ρωσία και είχε κυκλοφορήσει η φήμη πως είχε επιβιβάσει τον κ. Σνόουντεν.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, αποφάσισε να δώσει στον Έντουαρντ Σνόουντεν τη ρωσική υπηκοότητα τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ο ενδιαφερόμενος παρέλαβε το διαβατήριό του αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Ανατόλι Κουτσέρενα.

Ο κ. Σνόουντεν καταζητείται στις ΗΠΑ για κατασκοπεία και κλοπή διαβαθμισμένου υλικού, καθώς το 2013 έδωσε σε δημοσιογράφους αποδείξεις για το εύρος των κατασκοπευτικών δραστηριοτήτων της NSA και της βρετανικής ομόλογης υπηρεσίας GCHQ.

Ο λόγος που ζήτησε άσυλο στη Ρωσία

Έχει εξηγήσει επανειλημμένα πως ζήτησε άσυλο στη Ρωσία αναγκαστικά, αφού απειλείται με απέλαση στις ΗΠΑ εάν πάει σε πολλές άλλες χώρες. Την Παρασκευή (2/12), ο εκπρόσωπος του Νεντ Πράις υποστήριξε δηκτικά ότι ο κ. Σνόουντεν έχει δείξει εδώ και πολύ καιρό «πίστη στη Ρωσία» και η χορήγηση της υπηκοότητας το επιβεβαιώνει.

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν έχει υπογραμμίσει επανειλημμένα πως δεν συνεργάζεται με τις ρωσικές αρχές. Η απόφασή του να ζητήσει την υπηκοότητα της Ρωσίας ακολούθησε τη γέννηση του γιου του στη χώρα. Το παιδί, που γεννήθηκε το 2020, απέκτησε αυτόματα ρωσική υπηκοότητα.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Σοκ στην Σκιαθο 37χρονη έγκυος εχασε το 9 μηνών μωρό της στην εντατική η ίδια σε κρίσιμη κατάσταση

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες ago

Συγκλονίζει ο πατέρας της 21χρονης φοιτήτριας: Τη θέλω κοντά μου αλλά ξέρω ότι δεν γίνεται

LIFESTYLE6 ημέρες ago

Αποκαλύψεις – φωτιά από την Τζούλια Νόβα: «Στον Τροχό της Τύχης όλοι ξεσπούσαν σε εμένα, έγινε κάτι και…» (vid)

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες ago

Πρώην παίκτης ριάλιτι: «Ήμουν ο πιο επιτυχημένος άνδρας escort με 1.000€ την βραδιά, είχα πελάτες ηθοποιούς»

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ7 ημέρες ago

ΑΡΑΧΩΒΑ: ΦΩΤΑΓΩΓΗΘΗΚΕ Η ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΘΕΣΣΑΛΙΑ7 ημέρες ago

Αυτοί είναι οι πιο δημοφιλείς Λαρισαίοι «καναλάρχες» που τα «σπάνε» στο Youtube έχοντας χιλιάδες ακόλουθους (φωτο)

LIFESTYLE7 ημέρες ago

Ο Νίκος Παπαδάκης αποκαλύπτει – «Με έπιασε ένας πόνος, είπα ότι αν θα τη βγάλω θα το κόψω»

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Έφυγε από την ζωή ο Γιωργος Κόταλης

LIFESTYLE7 ημέρες ago

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ -ΑΡΑΧΩΒΑ:Ο ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΝΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΗΜΙΝΑ ΧΑΤΖΗΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΚΚΑ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Τα πρώτα χιόνια στα Χανια Πηλιου και στο χιονοδρομικό

Δημοφιλή