ΚΟΣΜΟΣ
ΗΠΑ – Βρέθηκε αγνοούμενη φοιτήτρια που κρατούταν από άνδρα που είχε γνωρίσει στο διαδίκτυο


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Φοιτήτρια στη Γιούτα των ΗΠΑ, η 19χρονη Μάντελιν Άλεν, γνώρισε τον 39χρονο Μπρεντ Νιλ Μπράουν στο διαδίκτυο με αποτέλεσμα να περάσει μια συγκλονιστική περιπέτεια, ενώ είχε δηλωθεί ως αγνοούμενη.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Η άτυχη φοιτήτρια επί 5 ολόκληρες κρατούταν παρά τη θέλησή της από τον άνδρα που γνώρισε online πριν τελικά να εντοπιστεί από τις Αρχές στο υπόγειο του σπιτιού του και να διασωθεί.
Σύμφωνα με τη New York Post, που επικαλείται πληροφορίες από την τοπική Αστυνομία, η 19χρονη διασώθηκε αργά το περασμένο Σάββατο, περίπου πέντε μέρες μετά που εξαφανίστηκε από τη φοιτητική εστία όπου διέμενε.
#MadelynAllen FOUND SAFELY! pic.twitter.com/vmTu59ly4L
— JusticeForGabbs (@GabbsJustice) December 19, 2021
Ήταν τρομοκρατημένη
Το κορίτσι βρέθηκε γυμνό, τρομοκρατημένο και «καλυμμένο από κάρβουνα» μέσα στο υπόγειο του 39χρονου, ο οποίος επιχείρησε πιθανώς να την κρύψει με αυτόν τον τρόπο από τους αστυνομικούς που έφτασαν στην πόρτα του και ρωτούσαν για εκείνη.
#MadelynAllen left her dorm at 9:22 December 13th in Ephraim, Utah. She may experiencing a mental health crisis. Authorities believe she has left the Ephraim area.
Spread the word 📣#AWARENESS MATTERS!! pic.twitter.com/PtpOTxA5sG— Janelle (@Janelleee_k) December 18, 2021
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο 39χρονος
Ο δράστης συνελήφθη και αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες για απαγωγή, βιασμό, βιασμό με αντικείμενο και παρακώλυση της Δικαιοσύνης.
«Δεν έχουμε πολλές πληροφορίες για εκείνον. Δεν ξέρουμε πόσο είχε προχωρήσει η σχέση τους (σ.σ. πριν την απαγωγή), ούτε πόσο καλά τον ήξερε το θύμα», είπε σε συνέντευξη Τύπου το Σάββατο ο αρχηγός της τοπικής Αστυνομίας, Ντέρεκ Γουόκ.
Το χρονικό της υπόθεσης
Η Άλεν είχε γνωρίσει τον Μπράουν στο διαδίκτυο σε ένα chat group και κανόνισε να περάσει να την πάρει από την φοιτητική της εστία στις 13 Δεκεμβρίου. Κάμερες κατέγραψαν τη νεαρή κοπέλα να αποχωρεί από τον κοιτώνα της κρατώντας μια πλαστική σακούλα. Οι συμφοιτητές της δήλωσαν την εξαφάνισή της την επόμενη ημέρα, όταν είδαν ότι δεν είχε επιστρέψει.
Ολοένα και πιο βίαιος – Την έδενε
Τις ημέρες που κρατούσε με τη βία τη 19χρονη κοπέλα σπίτι του, ο 39χρονος γινόταν σιγά – σιγά όλο και πιο βίαιος. Στις 14 Δεκέμβρη επέτρεψε στη φοιτήτρια να στείλει ένα μήνυμα στους δικούς της, όμως στη συνέχεια πήρε το κινητό και το πορτοφόλι της για να διασφαλίσει ότι δεν θα μπορούσε να αποδράσει. Όταν έφευγε για να πάει στη δουλειά έδενε το κορίτσι, ενώ την είχε απειλήσει ότι αν τον εγκατέλειπε ή έλεγε σε οποιονδήποτε τι είχε συμβεί, θα έκανε κακό στην οικογένειά της.
Πώς εντοπίστηκε η φοιτήτρια
Μετά από πέντε ημέρες μεγάλης αγωνίας για την οικογένεια και τους φίλους της κοπέλας, οι ερευνητές που είχαν αναλάβει την υπόθεση κατάφεραν να εντοπίσουν το σπίτι όπου κρατούταν η αγνοούμενη κοπέλα, σε μια μικρή πόλη 500 κατοίκων που ονομάζεται Λόα. Όταν του χτύπησαν την πόρτα οι αστυνομικοί, ο Μπράουν άνοιξε και ισχυρίστηκε ότι ήταν μόνος. Λίγη ώρα αργότερα, η Άλεν βρέθηκε στο υπόγειο του σπιτιού, γυμνή και καλυμμένη με κάρβουνα.
Οι γονείς της 19χρονης δήλωσαν ανακουφισμένοι που ξαναβρήκαν την κόρη τους, η οποία πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, ενώ άγνωστο παραμένει πόσο σοβαρά είναι τα τραύματα που υπέστη η Άλεν κατά τη διάρκεια της απαγωγής της. «Είναι μαχήτρια», δήλωσαν οι γονείς του κοριτσιού που τώρα θα αγωνιστεί να ξεπεράσει το τραύμα που της άφησε η απαγωγή της.
Γράψτε το σχόλιό σας


https://platform.twitter.com/widgets.js
Περισσότερα Εδω

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΟΣΜΟΣ
ΝΑΤΟ: Η Γερουσία της Τσεχίας ενέκρινε τα πρωτόκολλα εισδοχής Σουηδίας και Φινλανδίας


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Μένει τα πρωτόκολλα εισδοχής των δύο σκανδιναβικών χωρών να εγκριθούν και από την τσεχική κάτω Βουλή, κάτι που θεωρείται απλά τυπική διαδικασία.
Η Γερουσία της Τσεχίας ενέκρινε την Τετάρτη, σχεδόν ομόφωνα, τη διεύρυνση του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού. Και οι 66 γερουσιαστές που συμμετείχαν στη διαδικασία ενέκριναν την εισδοχή της Σουηδίας στο NATO, ενώ 64 από 65 ενέκριναν την εισδοχή της Φινλανδίας.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης: Politico για Τουρκία: Ένας δύσκολος αλλά σημαντικός σύμμαχος του ΝΑΤΟ
Ένας γερουσιαστής απείχε, αλλά διαβεβαίωσε αργότερα το δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων ČTK ότι το έκανε κατά λάθος.
Μένει τα πρωτόκολλα εισδοχής των δύο σκανδιναβικών χωρών να εγκριθούν και από την τσεχική κάτω Βουλή, κάτι που θεωρείται απλά τυπική διαδικασία. Το τελευταίο βήμα είναι να υπογράψει την επικύρωση ο πρόεδρος Μίλος Ζέμαν.
Η Τσεχία οδεύει να γίνει το 24ο κράτος μέλος του NATO που θα εγκρίνει τη διεύρυνση. Απαιτείται επικύρωση των πρωτοκόλλων και από τα 30 κράτη μέλη της στρατιωτικής συμμαχίας.
Το σημαντικότερο εμπόδιο για την ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι η Τουρκία: η Άγκυρα προσάπτει πρωτίστως στη Στοκχόλμη, αλλά και στο Ελσίνκι, πως προστατεύουν μέλη του αυτονομιστικού ένοπλου κουρδικού κινήματος Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) και άλλων οργανώσεων που χαρακτηρίζει τρομοκρατικές.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΚΟΣΜΟΣ
Ουκρανία: «Μη δίνετε βίζα σε κανένα Ρώσο!» – Πιέστε περισσότερο τη Ρωσία λέει ο Ζελένσκι στην ΕΕ


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Αντιμέτωπο με νέο κύμα ρωσικών επιθέσεων στην Ανατολική Ουκρανία, που στόχο έχουν την ολοκλήρωση της κατάληψης του Ντονμπάς το συντομότερο δυνατό, το Κίεβο ζητεί από τη Δύση και κυρίως τα κράτη-μέλη της ΕΕ να εντείνουν τις κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας και των πολιτών της.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι παρότρυνε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να σταματήσουν να χορηγούν βίζες προς όλους ανεξαιρέτως τους Ρώσους, είτε έχουν ταχθεί υπέρ είτε κατά της εισβολής στη χώρα του. Η αλήθεια, μάλιστα, είναι ότι ήδη κάποιοι από τους αποδέκτες του μηνύματός του, όπως η Φινλανδία και η Εσθονία, έσπευσαν να το κάνουν δεκτό, καλώντας τις Βρυξέλλες να κάνουν το ίδιο.
Διαβάστε επίσης – Ουκρανία: Ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει πριν τον χειμώνα – Ποιος είναι ο λόγος
«Ο,τι είδους Ρώσος και εάν είναι, αναγκάστε τους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους» είπε ο Ζελένσκι στο πλαίσιο συνέντευξής του στην αμερικανική «Washington Post». «Τότε θα καταλάβουν. Ασφαλώς και θα πουν ότι αυτός ο πόλεμος δεν έχει καμία σχέση με εμάς και θα αναρωτηθούν εάν μπορεί όλος ο πληθυσμός (της Ρωσίας) να θεωρηθεί υπεύθυνος. Ασφαλώς και μπορεί!» πρόσθεσε ο ίδιος.
«Κάθε προσπάθεια να απομονωθεί η Ρωσία ή οι Ρώσοι είναι μια διαδικασία η οποία δεν έχει προοπτική επιτυχίας» απάντησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος έκανε λόγο για μια πρόταση η οποία ξεπερνά τα όρια του παραλογισμού.
Καλώντας δε τους πάντες «να έρθουν στα συγκαλά τους», ο Πεσκόφ επέκρινε τις χώρες της ΕΕ που έχουν επιβάλει περιορισμούς σε ρώσους πολίτες – όπως η Γαλλία στο Κάστρο του Βενσέν.
Στην επόμενη Σύνοδο
Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος της Κομισιόν ουσιαστικά απέρριψε το συγκεκριμένο σενάριο και πέταξε το μπαλάκι στα κράτη-μέλη – τουλάχιστον μέχρις ότου το θέμα τεθεί στην επόμενη σύνοδο κορυφής, τον Οκτώβριο, όπως αναμένεται.
«Η ΕΕ έχει εν μέρει αναστείλει τη συμφωνία για τις βίζες με τη Ρωσία. Η αναστολή αυτή έχει στόχο τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στο ρωσικό καθεστώς. Δεν έχει επίπτωση, για την ώρα, σε κανονικούς ρώσους πολίτες» σημείωσε χαρακτηριστικά η Ανίτα Χίπερ.
«Τα κράτη-μέλη διαθέτουν, από τη νομοθεσία τους, σημαντικό περιθώριο για να περιορίσουν ή και να διακόψουν την έκδοση αδειών παραμονής μακράς διάρκειας ή μόνιμης διαμονής (…) Θα υπάρχουν πάντοτε κατηγορίες ανθρώπων για τους οποίους θα πρέπει να εκδίδονται βίζες» πρόσθεσε, παραπέμποντας σε «ανθρωπιστικές περιπτώσεις, μέλη οικογενειών, δημοσιογράφους ή αντικαθεστωτικούς».
Ωστόσο, όπως προαναφέρθηκε, οι κυβερνήσεις δύο τουλάχιστον κρατών-μελών έχουν υιοθετήσει την πρόταση Ζελένσκι. «Δεν είναι δίκαιο την ίδια στιγμή που η Ρωσία διεξάγει έναν επιθετικό, βίαιο πόλεμο στην Ευρώπη, οι Ρώσοι να ζουν μια κανονική ζωή, να ταξιδεύουν στην Ευρώπη, να κάνουν τουρισμό» δήλωσε η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μαρίν, ζητώντας από τις Βρυξέλλες να αναλάβουν τη σχετική πρωτοβουλία.
«Η επίσκεψη στην Ευρώπη αποτελεί προνόμιο και όχι ανθρώπινο δικαίωμα. Οι αεροπορικές συνδέσεις με τη Ρωσία έχουν διακοπεί. Κάτι που σημαίνει πως ενώ οι χώρες της Ζώνης Σένγκεν εκδίδουν βίζες, οι γείτονες της Ρωσίας είναι αυτοί που δέχονται το βάρος» τόνισε από την πλευρά της η εσθονή συνάδελφός της Κάγια Κάλας.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το Ελσίνκι, αρκετοί Ρώσοι εισέρχονται στη Φινλανδία με βίζες που έχουν εκδώσει οι πρεσβείες άλλων κρατών της ΕΕ και στη συνέχεια φεύγουν αεροπορικώς για προορισμούς εντός της Ζώνης Σένγκεν, χωρίς να χρειάζεται να υπόκεινται σε ελέγχους. Μάλιστα, φινλανδικά μέσα σημειώνουν πως ρωσικές εταιρείες προσφέρουν ήδη μετάβαση με αυτοκίνητα από την Αγία Πετρούπολη προς αεροδρόμια της Φινλανδίας.
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΑ ΝΕΑ

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Πέθανε η Μαριάνα Καρακίτσου Σαραφοπούλου από Βόλο σε ηλικία 64 ετών.
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
58 χρόνος έπεσε σε χαράδρα και σκοτώθηκε στο σεσκλο
-
LIFESTYLE4 ημέρες ago
ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΜΑΡΙΝΑ ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΣΤΟ BARACOA ΤΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Fuel Pass 2: Καθυστέρηση στην πληρωμή του επιδόματος
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Fuel Pass 2: Ξεκινά η καταβολή του στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Έρχεται διπλός «Τειρεσίας» για χρέη σε Εφορία, ΕΦΚΑ, Δήμους, ΔΕΚΟ και Τράπεζες
-
MEDIA1 ημέρα ago
Κόβει την ανάσα στα 55 της: Η Κατερίνα Λέχου μόλις ανέβασε τη φωτό που στέλνει στο ταμείο… ανεργίας τις instagrammers (Pic)
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Άλλαξε χέρια το κτίριο της Τράπεζας Ελλάδος στην παραλία ποιος ο νέος ιδιοκτητης