Connect with us
banner epikhirisis

ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Κλείνουν στην Τεχεράνη οι δημόσιες τουαλέτες λόγω έλλειψης νερού – «Σχεδόν άδειες οι δεξαμενές»

Published

on

teherani.jpg

Η Τεχεράνη έκλεισε τις δημόσιες τουαλέτες της, σύμφωνα με τα κυβερνητικά μέτρα που έλαβε λόγω της οξείας εθνικής κρίσης ύδρευσης, που επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα, ανέφεραν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης Didban Iran και Shargh.

Το Didban Iran επέκρινε την κυβέρνηση ότι στερεί από τους κατοίκους «μια βασική ανάγκη» κλείνοντας την υπηρεσία.

Η δημοτική αρχή της Τεχεράνης δεν σχολίασε τα δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, αλλά μάρτυρες επιβεβαίωσαν ότι πολλές δημόσιες τουαλέτες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στους σταθμούς του μετρό, είναι ήδη κλειστές. Υπάρχουν περίπου 20.000 δημόσιες τουαλέτες στην μητροπολιτική περιοχή της Τεχεράνης.

Συνεχείς και πολύωρες οι διακοπές νερού και ρεύματος

Οι ελλείψεις ενέργειας και νερού ανησυχούν ιδιαίτερα τους Ιρανούς πολίτες. Η παροχή νερού έχει διακοπεί για έως και 48 ώρες σε αρκετές περιοχές της Τεχεράνης και σε τουλάχιστον 50 άλλες πόλεις. Οι διακοπές ρεύματος που διαρκούν ώρες καθιστούν τα κλιματιστικά άχρηστα ακόμη και όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν στους 40-50 βαθμούς Κελσίου.

Είναι σχεδόν αδύνατο να ζεις σε τέτοιες συνθήκες, παραπονέθηκαν πολλοί από τα 15 εκατομμύρια κατοίκους της χώρας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Advertisement

Η κυβέρνηση του Προέδρου Μασούντ Πεζεσκιάν έχει παροτρύνει τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν λιγότερο νερό, αλλά κατά τα άλλα φαίνεται αβοήθητη, γράφει το DPA.

Άλλα μέτρα που εξετάζονται περιλαμβάνουν τη μείωση της εργάσιμης εβδομάδας από πέντε σε τέσσερις ημέρες ή ακόμη και ένα αναγκαστικό κλείσιμο της πρωτεύουσας για μια εβδομάδα για εξοικονόμηση νερού και ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο Πεζεσκιάν χαρακτήρισε την κατάσταση «φυσική καταστροφή» που θα μπορούσε να επιδεινωθεί τις επόμενες εβδομάδες, δεδομένου ότι οι δεξαμενές είναι σχεδόν άδειες. Είπε ότι είχε σκεφτεί ακόμη και να μετακινήσει την πρωτεύουσα για να αποτρέψει πιθανό χάος.

Μετάφραση: Μικαέλα Λαμπρινίδου

Πηγή: DPA, hotnews.ro

Advertisement
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber



Περισσότερα Εδω

Advertisement
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Διαχειρίστρια- Διευθύντρια : Σοφία Κοντοθανάση
Iδιοκτησία – Δικαιούχος domain name ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Τεχνικός προϊστάμενος : Μιχάλης Χειμωνίδης
Εμπορικό τμήμα – Λογιστήριο : Μαρία Παπαζέτη
Διευθυντ.ς Σύνταξης: Σοφία Κοντοθανάση
Ρεπορτάζ: Βασίλης Μπαντίδης
Copyright © 2024 AstraTV.gr - Γ.Ε.Μ.Η.: 50683644000

Μετάβαση στο περιεχόμενο