Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Τι σηματοδοτούν οι κινητοποιήσεις – Η γενικότερη δυσαρέσκεια των Ιρανών

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Οι μεγάλες διαδηλώσεις που ξέσπασαν σε διάφορες περιοχές του Ιράν, ύστερα από το θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί ενώ βρισκόταν στα χέρια μίας «περιπολίας καθοδήγησης» (της «αστυνομίας ηθικής»), επειδή θεωρήθηκε ότι δεν φορούσε σωστά τη μαντήλα της, συμπυκνώνουν ευρύτερες αντιθέσεις και ευρύτερα ρεύματα δυσαρέσκειας μέσα στην ιρανική κοινωνία.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ας μην ξεχνάμε ότι η ιρανική κοινωνία είναι ιδιαίτερα σύνθετη και αντιφατική, με μεγάλες παραδόσεις κινητοποιήσεων (η Ισλαμική Επανάσταση του 1979 ήταν ίσως ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα συνδυασμού μαζικές κινητοποίησης, γενικής απεργίας και εξέγερσης) και με έντονες αντιθέσεις και κοινωνικές ανισότητες.

Επιπλέον είμαστε σε μια συγκυρία όπου εξακολουθούν να υπάρχουν έντονα κοινωνικά προβλήματα. Η καθυστέρηση (και αβεβαιότητα) ως προς το εάν θα υπάρξει νέα συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα και επομένως και μία άρση των κυρώσεων και μεγαλύτερες πωλήσεις υδρογονανθράκων στις διεθνείς αγορές είναι μία παράμετρος. Η άλλη είναι οι επιπτώσεις από τη διεθνή οικονομική κατάσταση αλλά και την πανδημία.

Έπειτα υπάρχουν οι ιδιότυπες πολιτικές διαιρέσεις του ιρανικού πολιτικού συστήματος και το πώς εκφράζονται σήμερα. Στο Ιράν, που σε αντίθεση με τις μοναρχίες του Κόλπου, έχει υπαρκτά δημοκρατικά και κοινοβουλευτικά στοιχεία, η βασική διαχωριστική γραμμή βάζει από τη μια τους «μεταρρυθμιστές», που είναι πολύ πιο φιλελεύθεροι στα πολιτισμικά ζητήματα, μετριοπαθείς στις σχέσεις με τη Δύση και νεοφιλελεύθεροι στην οικονομία και από την άλλη τους «σκληροπυρηνικούς» ή «συντηρητικούς» που είναι πολύ πιο συντηρητικοί στα πολιτισμικά ζητήματα, επιθετικοί στις σχέσεις με τη Δύση και με περισσότερο κοινωνικό πρόσωπο στην οικονομία.

Στις τελευταίες εκλογές, που σφραγίστηκαν από υψηλή αποχή και των οποίων είχε προηγηθεί έντονη δυσαρέσκεια για τη διακυβέρνηση του «μετριοπαθούς» Χασαν Ρουχανί, κυρίως προς τα οικονομικά και τη διαχείριση της πανδημίας, κέρδισαν οι «συντηρητικοί» και εξελέγη ο Εμπραχίμ Ραϊσί.

Μάλιστα, η επιστροφή των «συντηρητικών» στη διακυβέρνηση συνέπεσε και με μια νέα προσπάθεια να εφαρμοστεί πιο αυστηρά η νομοθεσία για μαντήλα, παρότι η αυστηρότητα ως προς το θέμα αυτό γενικά δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο Ιράν, καθώς πάντα υπάρχουν αντιδράσεις και μια διαρκής πίεση για «χαλάρωση».

Ωστόσο, η καθυστέρηση ως προς την επίτευξη συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα, και εξαιτίας αμερικανικών ταλαντεύσεων και εξαιτίας των ευρύτερων παγκόσμιων διαιρέσεων ύστερα από τον πόλεμο στην Ουκρανία, μαζί με το ευρύτερο παγκόσμιο κλίμα σημαίνουν ότι υπάρχουν σημαντικά κοινωνικά προβλήματα στο ίδιο το Ιράν, που χωρίς τη συμφωνία και την πλήρη άρση των κυρώσεων δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί την τρέχουσα αυξημένη ζήτηση ιδίως για φυσικό αέριο. Και αυτό είναι ένα πρόβλημα για τους «συντηρητικούς», ότι δηλαδή δεν μπορούν να προσφέρουν μέτρα κοινωνικής ανακούφισης

Η κατάσταση των γυναικών στο Ιράν

Ως προς την κατάσταση των γυναικών στο Ιράν η κατάσταση είναι ιδιαίτερα αντιφατική. Από τη μια, υπάρχει μια σταθερή αύξηση των γυναικών που αποκτούν ανώτατη εκπαίδευση και αναζητούν εργασία, είναι πιο συχνά τα διαζύγια, πιο έντονη η διεκδίκηση της ελευθερίας ως προς την επιλογή συντρόφου και μια εντονότερη δημόσια παρουσία των γυναικών (που σε αντίθεση π.χ. με τη Σαουδική Αραβία έχουν πλήρη πολιτικά δικαιώματα), ενώ είναι χαρακτηριστική και η πολύ μεγάλη μείωση του αριθμού των γεννήσεων (επίσης ένα χαρακτηριστικό σύμπτωμα μετάβασης σε πιο «εκσυγχρονισμένη» κοινωνική συνθήκη). Ακόμη και σε επίπεδο κοινής γνώμης όσο πηγαίνουμε σε νεώτερες ηλικίες υποχωρεί η απήχηση στερεοτύπων της μορφής «οι άντρες είναι καλύτεροι ηγέτες».

Όμως, την ίδια στιγμή η αύξηση της συμμετοχής των γυναικών στο εργατικό δυναμικό έχει ανακοπεί και αυτή τη στιγμή το Ιράν έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά διεθνώς (14,5% με βάση τα τελευταία στοιχεία). Αυτό σημαίνει ότι οι γυναίκες αποτελούν σημαντικό μέρος των ανέργων και αυτό αφορά ιδιαίτερα τις μορφωμένες γυναίκες με πανεπιστημιακούς τίτλους, που δεν βρίσκουν εργασία με αποτέλεσμα ένα σημαντικό μέρος των ανέργων να είναι γυναίκες, ενώ πάνω από 70% των ανέργων γυναικών είναι κάτοχοι πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών.

Αυτό εξηγεί γιατί υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι γυναικών που θέλει να διαμαρτυρηθεί, ακριβώς γιατί αισθάνεται ότι συνολικά -και όχι μόνο σε θέματα εμφάνισης- δεν έχει την αναγνώριση που του αναλογεί, την αναγνώριση που αναλογεί στον πραγματικό κοινωνικό ρόλο που διεκδικεί δυναμικά να έχει.

Αντιθέσεις και διαιρέσεις

Σε όλα αυτά προστίθενται και άλλες αντιθέσεις και διαιρέσεις. Το Ιράν έχει έντονες εισοδηματικές και κοινωνικές ανισότητες και αυτές συχνά αντανακλώνται με τεθλασμένο τρόπο και στα διάφορα πολιτικά ρεύματα.

Η διεκδίκηση πιο «φιλελεύθερων» πρακτικών, σε ζητήματα που αφορούν την εμφάνιση, τη διασκέδαση, τις διαπροσωπικές σχέσεις είναι κατεξοχήν σήμα κατατεθέν των μεσαίων και πιο μορφωμένων στρωμάτων που τείνουν να είναι πιο δυτικόφιλα.

Αντιθέτως, πιο λαϊκά στρώματα διαμαρτύρονται περισσότερο για την οικονομική κατάσταση και τις μεγάλες ανισότητες, που παραμένουν ενεργές.

Επιπλέον, υπάρχουν και άλλες διαιρέσεις: το κουρδικό στοιχείο (το Ιράν έχει ισχυρή κουρδική μειονότητα) θεωρεί εαυτόν πάντα αδικημένο από το κεντρικό κράτος και έχει μια σημασία ότι η Αμινί ήταν κουρδικής καταγωγής, κάτι που εξηγεί και τις μεγάλες κινητοποιήσεις σε κουρδικές περιοχές

Όλα αυτά επικαθορίζονται και από το γεγονός ότι στο Ιράν πέραν των τυπικών αυστηρών ρυθμίσεων και κανόνων υπάρχει μια εκτεταμένη παράδοση «υπόγειας», παράλληλης σχεδόν, ζωής και αυτό αφορά πρακτικές από την κατανάλωση αλκοόλ, μέχρι τη μουσική και τις σεξουαλικές σχέσεις. Αυτό γεννά συχνά μια αποφόρτιση ή και «ισορροπία», αλλά ενέχει τον κίνδυνο πάντα και κατασταλτικών πρακτικών σε στιγμές μειωμένης ανοχής. Ακόμη και η στάση των «περιπολιών καθοδήγησης» ποικίλει ανάλογα με την περιοχή. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι μια χώρα όπου ναι μεν απαγορεύεται η πρόσβαση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όμως πάρα πολλοί έχουν VPN, ενώ ακόμη και ο Ανώτατος Ηγέτης Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ διαθέτει επίσημο λογαριασμό στο τυπικά απαγορευμένο tweeter (έναν στα αγγλικά και έναν στα φαρσί).

Το πιο βασικό στοιχείο είναι ότι κατά καιρούς φαίνονται τα όρια νομιμοποίησης της Ισλαμικής Δημοκρατίας και του πολιτικού και κοινωνικού συμβολαίου που εκπροσωπεί: με την κοινωνική κρίση να συνεχίζετα, την ευρασιατική στροφή (βλ. την συμμετοχή στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης) να μην έχει ακόμη καταφέρει να έχει άμεσα οικονομικά αποτελέσματα και τις κυρώσεις να βαραίνουν όσο δεν προχωράει η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα (που είναι πιθανό να μην προχωρήσει καθώς με την ευρύτερη παγκόσμια γεωπολιτική ρήξη η Τεχεράνη αντιλαμβάνεται ότι οι ΗΠΑ να πάνε πιο επιθετικά) τα στοιχεία που ιστορικά αποτέλεσαν παράγοντες νομιμοποίησης, όπως ο ισχυρός πατριωτισμός και οι αναμνήσεις από τη βαναυσότητα, διαφθορά και υποτέλεια της εποχής του Σάχη, έρχονται σε σύγκρουση με αλλεπάλληλα κύματα δυσαρέσκειας και διαμαρτυρίας.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που το Ιράν έχει μεγάλα κύματα διαμαρτυρίας. Αντιθέτως, είναι ένα αρκετά συχνό φαινόμενο, ακριβώς γιατί είναι μια κοινωνία που δεν αναλογεί ούτε θεσμικά ούτε κοινωνικά στην καρικατούρα που βλέπουμε στη Δύση. Αυτό εξηγεί και γιατί π.χ. και τώρα υπήρξαν δηλώσεις ηγετικών στελεχών ότι η υπόθεση θα διερευνηθεί και προσπάθεια κατευνασμού, αλλά και γιατί στο παρελθόν οι δυτικές ελπίδες ότι τέτοια κύματα διαμαρτυρίας θα οδηγήσουν σε «αλλαγή καθεστώτος» αποδείχτηκαν ασκήσεις ματαιοπονίας.

https://platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Τα όπλα που κατέλαβε από τη Ρωσία περισσότερα από όσα έστειλε η Δύση

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Από τις αρχές του πολέμου στην Ουκρανία, η Ρωσία άφησε στα πεδία της μάχης περισσότερα όπλα από όσα έχουν παραδώσει στο Κίεβο οι Δυτικές χώρες, αποκαλύπτει η Wall Street Journal, σύμφωνα με την οποία η Ρωσία έγινε άθελά της ο κύριος προμηθευτής όπλων του ουκρανικού στρατού.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σύμφωνα με δημόσια διαθέσιμα δεδομένα που συλλέγει η ολλανδική υπηρεσία Oryx, η Ουκρανία έχει καταλάβει μέχρι σήμερα 460 ρωσικά άρματα μάχης, 92 αυτοκινούμενα οβιδοβόλα, 448 οχήματα μάχης πεζικού, 195 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και 44 εκτοξευτές πολλαπλών πυραύλων. Όλα αυτά είναι  περισσότερα από όσα έχουν προμηθεύσει την Ουκρανία οι σύμμαχοί της.

Διαβάστε επίσης: Μεγάλη ήττα για Ρωσία – Έχασε 4.000 τ.χλμ. σε μια εβδομάδα στην Ουκρανία – Επόμενος στόχος η Κριμαία

Η εφημερίδα επισημαίνει ωστόσο ότι ο πραγματικός αριθμός των ρωσικών όπλων που έχουν περιέλθει στα χέρια των Ουκρανών μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερος, καθώς δεν καταγράφονται όλα σε βίντεο και φωτογραφίες.  Εξάλλου, τα Δυτικά όπλα είναι πιο προηγμένα και πιο ακριβή από αυτά που αφήνουν στο πεδίο μετά την μάχη οι ρωσικές δυνάμεις.

Ουκρανοί επισκευάζουν ρωσικό τανκ στην περιοχή του Χαρκόβου (Reuters)

«Αυτά που καταλαμβάνουν είναι ένας συνδυασμός σύγχρονων όπλων, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά, και άλλων όπλων που η θέση τους είναι στα μουσεία» σχολίασε ο αναλυτής της Oryx Γιακούμπ Γιανόφσκι.

Όπλα των αντιπάλων έχει ωστόσο καταλάβει και η Ρωσία, κυρίως τις πρώτες μέρες του πολέμου. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Oryx, από τον Φεβρουάριο μέχρι σήμερα περιήλθαν στα χέρια των Ρώσων 106 ουκρανικά άρματα μάχης, 15 αυτοκινούμενα οβιδοβόλα και 63 οχήματα πεζικού.

Στην πόλη Ιζιούμ της περιοχής του Χαρκόβου, από την οποία αποχώρησαν οι ρωσικές δυνάμεις μετά την ουκρανική αντεπίθεση, ο ουκρανικός στρατός κατάφερε να πάρει πιο σύγχρονα ρωσικά όπλα, γράφει η WSJ, ισχυριζόμενη ότι τώρα το Κίεβο έχει στα χέρια του ρωσικά άρματα μάχης Τ-90 και οχήματα BTR-82.

Δεκάδες ρωσικές νάρκες δίπλα σε κατεστραμμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού στο Ιζιούμ (Reuters)

O υποδιοικητής της ταξιαρχίας του ουκρανικού στρατού «Karpatskaya Setch» Αντρέι  Αντρέικο δήλωσε ότι οι δυνάμεις  στο Ιζιούμ κατάφεραν να καταλάβουν δέκα σύγχρονα άρματα μάχης Τ-80 και πέντε αυτοκινούμενα οβιδοβόλα των 155mm «Giatsint».

«Έχουμε τόσα λάφυρα που δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε. Αρχίσαμε σαν ταξιαρχία πεζικού και τώρα γίναμε μια μηχανοκίνητη ταξιαρχία» δήλωσε ο Αντρέικο.

Από τις αρχές της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία η Δύση έχει επανειλημμένα στείλει στο Κίεβο στρατιωτική βοήθεια. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του BBC, μόνο οι ΗΠΑ έχουν στείλει υλικό αξίας 12,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στις 4 Οκτωβρίου, ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα χορηγήσουν νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 625 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο περιλαμβάνει  εκτοξευτήρες HIMARS, οι οποίοι έχουν αποδειχθεί σημαντικό όπλο στη μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση επί ευρωπαϊκού εδάφους από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Τα 70α του γενέθλια (δεν) γιορτάζει σήμερα ο Πούτιν

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Σαν σήμερα τα προηγούμενα χρόνια η Ρωσία είχε… χαρές. Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν γιόρταζε τα γενέθλιά του.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σήμερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν, είναι άγνωστο πώς θα περάσει την ημέρα και αν γιορτάσει, δεδομένων των συνθηκών με την Ουκρανία.

70 τα έτη του

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν γεννήθηκε στο Λένινγκραντ στις 7 Οκτωβρίου 1952. Άρα σήμερα κλείνει τα 70 χρόνια.

Συνήθως τέτοια μέρα τα προηγούμενα χρόνια είχαν… μεγάλη γιορτή στη Ρωσία. Οι νεολαίοι του κόμματός του, έβγαιναν στους δρόμους και ξεφάντωναν στους δρόμους της Αγίας Πετρούπολης και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας. Με αυτόν τον τρόπο ευχόντουσαν χρόνια πολλά στο Ρώσο πρόεδρο.

Στους δρόμους έβγαινε συνήθως και η Αντιπολίτευση, όχι για να γιορτάσει την σημερινή ημέρα αλλά για να ζητήσει από τον Πούτιν να βγει στη… σύνταξη, όπως έλεγαν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έβγαζε ανακοίνωση σχετικά με το ημερήσιο πρόγραμμα της ημέρας των γενεθλίων του Πούτιν.

Μία από τις προηγούμενες χρονιές είχε γιορτάσει παίζοντας αγώνας χόκεϊ.  Αυτό ήταν το 2015, ο Πούτιν συναντήθηκε με τον Σοϊγκού, για να συζητήσουν τη ρωσική στρατιωτική επέμβαση στη Συρία. Αργότερα έβαλε τα αθλητικά του για ένα παιχνίδι χόκεϊ όπου σκόραρε αρκετές φορές.

Κάποια άλλη χρονιά έκανε πεζοπορία στη Σιβηρία, που αποτελεί αγαπημένο του προορισμό.

Κάποια άλλη χρονιά, όπως το 2018, τα περνούσε (τα γενέθλια) οικογενειακά.

Τότε ο εκπρόσωπός του Ντμίτρι Πεσκόφ, είχε αναφέρει και λεπτομέρειες.

«Ο πρόεδρος θα περάσει την ημέρα με την οικογένειά του και με φίλους του, με τους αγαπημένους του».

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε δηλώσει νωρίτερα εκείνη την χρονιά πως πηγαίνει στη Ρωσία για να δει τον φίλο του, τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Μάλιστα του είχε δωρίσει ένα τεράστιο κεντημένο πουπουλένιο πάπλωμα.

Ο ηγέτης της Κίνας Σι Τζινπίνγκ παρευρέθη σ’ ένα από τα πάρτι γενεθλίων του Πούτινκαι μοιράστηκαν ένα χορταστικό γεύμα με βότκα και λουκάνικα, όπως είχε πει ο Κινέζος πρόεδρος. Η κρατική τηλεόραση της Κίνας πρόβαλε εικόνες με τους δύο ηγέτες να κρατούν ποτήρια με σαμπάνια και να κάνουν προπόσεις στο ξενοδοχείο όπου διαμένει ο Σι στην Ντουσάμπε, την πρωτεύουσα του Τατζικιστάν.

Στα γενέθλια του Πούτιν το 2017,ο πρόεδρος του Τουρκμενιστά του έκανε δώρο  ένα κουτάβι ράτσας «αλαμπάι» (Ποιμενικός Κεντρικής Ασίας) , στο οποίο έδωσαν το όνομα «Πιστός».

Φέτος δεν θα γιορτάσει;

Τα φετινά γενέθλια είναι τελείως διαφορετικά. Οι νεολαίοι του κόμματός του, που έβγαιναν όπως προαναφέραμε για να γιορτάσουν τον ηγέτη τους, φέτος θα κρυφτούν αφού ψάχνουν τρόπο να εγκαταλείψουν την χώρα για να γλιτώσουν την επιστράτευση.

Οι συνθήκες είναι άλλες και ο Ρώσος Πρόεδρος βρίσκεται σε επιφυλακή.  Τα στρατεύματά του, δέχονται απειλές. Οι ουκρανικές δυνάμεις, σημειώνουν αλλεπάλληλες επιτυχίες και στις άλλες τρεις περιοχές που πρασάρτησαν οι Ρώσοι (Ζαπορίζια, Λουχάνσκ, Ντόνετσκ), περνώντας για τα καλά στην αντεπίθεση.

Η Ευρώπη εξακολουθεί να «πυροβολεί» με κυρώσεις και η Αμερική τον προειδοποιεί.

Όπως προδιαγράφεται λοιπόν, η σημερινή ημέρα μάλλον δε θα είναι γιορτινή για τον 70χρονο πλέον Πούτιν!

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
OIKONOMIA2 λεπτά ago

Γεωργιάδης: Χωρίς πλαφόν το «καλάθι του καταναλωτή» – Τα σούπερ μάρκετ θα επιλέγουν προϊόντα και τιμή

ΚΟΣΜΟΣ3 λεπτά ago

Ουκρανία: Τα όπλα που κατέλαβε από τη Ρωσία περισσότερα από όσα έστειλε η Δύση

ΕΛΛΑΔΑ13 λεπτά ago

Απόπειρα γυναικοκτονίας στην Νίκαια: «Την μαχαίρωσα γιατί δεν ήταν καλή γυναίκα»

ΣΤΟΙΧΗΜΑ18 λεπτά ago

Στοίχημα: “Καλοπληρωμένο” σημείο από την Ισπανία

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ18 λεπτά ago

Ισπανία (8η αγωνιστική): Δεν υπάρχει φαβορί στο ματς της Παμπλόνα

ΚΟΣΜΟΣ19 λεπτά ago

Ρωσία: Τα 70α του γενέθλια (δεν) γιορτάζει σήμερα ο Πούτιν

ΕΛΛΑΔΑ29 λεπτά ago

Λέσβος: Εντοπίστηκαν ακόμα τρεις μετανάστες – Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία

ΜΠΑΣΚΕΤ31 λεπτά ago

Νίκη στα σημεία για τους Μάτζικ

ΚΟΣΜΟΣ35 λεπτά ago

Ταϊλάνδη: Σοκ και θλίψη μετά το μακελειό με τους 37 νεκρούς σε παιδικό σταθμό

ΕΛΛΑΔΑ44 λεπτά ago

Θάνος Πλεύρης: Διαγράφεται το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους άνω των 60

Δημοφιλή