ΕΛΛΑΔΑ
Ισχυρές καταιγίδες σε Άλιμο‑Βάρη‑Ελληνικό, πτώση θερμοκρασίας μέχρι 12 βαθμούς

Ο μετεωρολογικός σταθμός του meteo.gr στον Άγιο Κοσμά κατέγραψε εντυπωσιακά στοιχεία, με πτώση της θερμοκρασίας κατά 12 βαθμούς Κελσίου μέσα σε μία ώρα, ριπές ανέμου που άγγιξαν τα 80 km/h και ύψος βροχής άνω των 50 mm!
Ισχυρή καταιγίδα στα νότια της Αττικής…
Τοπική καταιγίδα στην περιοχή Αγίου Κοσμά και Ελληνικού το μεσημέρι του…
Δημοσιεύτηκε από Lagouvardos Kostas στις Σάββατο 21 Ιουνίου 2025
Καιρός: “Θα επιμείνουν τα φαινόμενα σε Πελοπόννησο, Στερεά και Αττική”
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Θεοφάνη Χατζηγρίβα, τα έντονα φαινόμενα θα επιμείνουν τοπικά σε Πελοπόννησο, Στερεά και Αττική. Παράλληλα, η βόρεια Ελλάδα επλήγη από ισχυρές καταιγίδες: χαλάζι «στρώθηκε» σε Κοζάνη και Γρεβενά επί μισή ώρα, αφήνοντας τους αγρότες με ολοκληρωτικές ζημιές στα σιτηρά και τις δενδρώδεις καλλιέργειες.
Σε απόγνωση οι αγρότες σε Γρεβενά, Κοζάνη και Λάρισα
Ισχυρές καταιγίδες και χαλαζόπτωση έπληξαν τη Βόρεια Ελλάδα, προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές σε καλλιέργειες και υποδομές. Σε Κοζάνη, Γρεβενά και Χαλκιδική, οι κάτοικοι ήρθαν αντιμέτωποι με σφοδρές βροχοπτώσεις και πυκνό χαλάζι, ενώ στη Λάρισα θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές σε δρόμους και κτίρια.
Στα Γρεβενά, η έντονη χαλαζόπτωση διήρκεσε πάνω από 30 λεπτά. Οι κάτοικοι μάζευαν το χαλάζι με τις χούφτες, ενώ η επόμενη ημέρα βρήκε τους αγρότες σε απόγνωση. Σιτηρά, ψυχανθή και δενδρώδεις καλλιέργειες καταστράφηκαν ολοσχερώς. «Δεν έμεινε στάχυ για να αλωνίσουμε. Έχουμε να δούμε παραγωγή δύο χρόνια», δήλωσε χαρακτηριστικά ένας παραγωγός από τη Μηλιά Γρεβενών.
Παρόμοια η εικόνα και στη Λάρισα, όπου το ξαφνικό μπουρίνι έφερε καταστροφές. Οι θυελλώδεις άνεμοι έριξαν δέντρα, έκλεισαν δρόμους και προκάλεσαν φθορές σε δεκάδες σταθμευμένα οχήματα. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για πτώσεις δέντρων, ενώ σε σχολικό συγκρότημα της πόλης ξεριζώθηκε η στέγη γυμναστηρίου από τη σφοδρή ανεμοθύελλα.
Οι Αρχές παραμένουν σε επιφυλακή, καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες, με καταιγίδες και χαλάζι να απειλούν εκ νέου ευάλωτες περιοχές.

-
ΕΛΛΑΔΑ11 ώρες ago
Νεκρός 47χρονος σε σύγκρουση μηχανής με φορτηγό
-
ΕΛΛΑΔΑ7 ώρες ago
Συναγερμός στην πυροσβεστική για πύρινο μέτωπο κοντά στο Καταφύγιο
-
ΕΛΛΑΔΑ8 ώρες ago
Νεκρός 59χρονος έπειτα από σύγκρουση μηχανής με αυτοκίνητο
-
ΕΛΛΑΔΑ19 ώρες ago
Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκλεβε καταστήματα και σταθμευμένα οχήματα (Βίντεο-ντοκουμέντο)
-
ΕΛΛΑΔΑ11 ώρες ago
Πύρινο μέτωπο σε αγροτική έκταση στη Νεοχωρούδα
-
LIFESTYLE19 ώρες ago
Κριστιάνο Ρονάλντο: Στη Βόρεια Εύβοια με υπερπολυτελές γιοτ – Ο επόμενος σταθμός των διακοπών του Πορτογάλου superstar (Εικόνες)
-
ΕΛΛΑΔΑ10 ώρες ago
Ενδείξεις ότι η φωτιά ξεκίνησε από γεννήτρια ρεύματος υπαίθριας καντίνας
-
ΕΛΛΑΔΑ16 ώρες ago
Θέλουμε τα λεφτά μας πίσω, θέλουμε να μας τα καλύψουν