Connect with us
banner epikhirisis

ΚΟΣΜΟΣ

Ισημερινός: Επτά άνθρωποι εκτελέστηκαν σε αίθουσα μπιλιάρδου

Published

on

ap21272828708001 scaled.jpg

Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες Κυριακή σε επίθεση ενόπλων που έβαλαν στο στόχαστο θαμώνες αίθουσας μπιλιάρδου στο Σάντο Ντομίνγκο, στον βορειοδυτικό Ισημερινό, εν μέσω συνεχιζόμενου κύματος βίας στη χώρα, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι δράστες, με καλυμμένα τα πρόσωπα, τουφέκισαν ανθρώπους μέσα στην αίθουσα μπιλιάρδου, σε συνοικία όπου βρίσκονται μπαρ στο Σάντο Ντομίνγκο, περίπου 160 χιλιόμετρα δυτικά από την πρωτεύουσα Κίτο, σύμφωνα με οπτικό υλικό που κυκλοφόρησε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Το μακελειό κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας. Υπάρχουν «επτά νεκροί από πυρά», ενημέρωσε η αστυνομία τον Τύπο, προσθέτοντας πως διενεργεί «έρευνες για να εξιχνιαστεί η βίαιη ενέργεια και να εντοπιστούν οι δράστες».

Κατά δημοσιεύματα, η προκαταρκτική έρευνα υποδεικνύει πως οι φόνοι πιθανόν συνδέονταν με το οργανωμένο έγκλημα στην περιοχή.

Άλλοτε όαση ειρήνης και ηρεμίας, ο Ισημερινός, ανάμεσα στα δυο κράτη με τις μεγαλύτερες εξαγωγές κοκαΐνης στον κόσμο, την Κολομβία και το Περού, έχει βρεθεί αντιμέτωπος με τρομακτική έξαρση της βίας, που αποδίδεται σε συγκρούσεις ανάμεσα σε συμμορίες που συνδέονται με μεξικανικά και κολομβιανά καρτέλ των ναρκωτικών.

Advertisement

Μόνο την περίοδο μεταξύ του Ιανουαρίου και του Μαΐου καταγράφτηκαν πάνω από 4.000 ανθρωποκτονίες, σύμφωνα με τους επίσημους αριθμούς. Αναλυτές κάνουν λόγο για την πιο αιματηρή έναρξη χρονιάς στην πρόσφατη ιστορία της χώρας.

Παρά τις επιχειρήσεις που διεξάγονται και την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης σε διάφορες επαρχίες του Ισημερινού, η πολιτική απόλυτης αυστηρότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση του προέδρου Ντανιέλ Νομπόα δεν έχει μειώσει τον αριθμό των δολοφονιών.

Το περασμένο σαββατοκύριακο, 14 άνθρωποι σφαγιάστηκαν στην επαρχία Γουάγιας, μια από τις τέσσερις όπου ο πρόεδρος Νομπόα έχει προχωρήσει στην επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης για να παταχτεί η βία των συμμοριών.

Τη 10η Αυγούστου, οκτώ άνθρωποι δολοφονήθηκαν από ένοπλους που άνοιξαν πυρ εναντίον πλήθους καθώς έβγαινε από ντισκοτέκ. Την ίδια ημέρα, ομάδα ενόπλων με στρατιωτική περιβολή σκότωσαν έξι ανθρώπους σε λαϊκή συνοικία της Γουαγιακίλ, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Ισημερινού και εστία του κύματος βίας που συνταράσσει τη χώρα.

Σύμφωνα με επίσημους αριθμούς, το 73% της κοκαΐνης που παράγεται σε παγκόσμια κλίμακα διέρχεται από λιμάνια του Ισημερινού. Το 2024, οι αρχές ανακοίνωσαν κατασχέσεις συνολικά 294 τόνων ναρκωτικών –ρεκόρ–, κυρίως κοκαΐνης, έναντι 221 τόνων το 2023.

Advertisement

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber



Περισσότερα Εδω

Advertisement
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Διαχειρίστρια- Διευθύντρια : Σοφία Κοντοθανάση
Iδιοκτησία – Δικαιούχος domain name ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Τεχνικός προϊστάμενος : Μιχάλης Χειμωνίδης
Εμπορικό τμήμα – Λογιστήριο : Μαρία Παπαζέτη
Διευθυντ.ς Σύνταξης: Σοφία Κοντοθανάση
Ρεπορτάζ: Βασίλης Μπαντίδης
Copyright © 2024 AstraTV.gr - Γ.Ε.Μ.Η.: 50683644000

Μετάβαση στο περιεχόμενο