ΚΟΣΜΟΣ
Ισπανία: Η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ δεν ήταν ποτέ στο τραπέζι, λέει ο Ισπανός ΥΠΕΞ


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ο Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες τοποθετήθηκε σε σχέση με το ζήτημα της ένταξης της Ουκρανίας στη Συμμαχία.
Το ΝΑΤΟ προσκάλεσε τον Ουκρανό πρόεδρο Βλαντίμιρ Ζελένσκι να συμμετάσχει στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του στη Μαδρίτη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Συμμαχία σχεδιάζει να καλέσει το Κίεβο να ενταχθεί στις τάξεις του σύντομα, δήλωσε ο ΥΠΕΞ της Ισπανίας, Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
«Δεν τίθεται το ζήτημα»
Το ζήτημα της πρόσκλησης της Ουκρανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ δεν τίθεται, δήλωσε ο υπουργός, όταν ρωτήθηκε αν το στρατιωτικό μπλοκ θα κρατήσει την πόρτα του ανοιχτή για να ενταχθεί το Κίεβο «μεσοπρόθεσμα».
Θυμίζουμε ότι η επέκταση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς αναφέρθηκε από τη Ρωσία ως ένας από τους λόγους για την έναρξη της επίθεσής της κατά της Ουκρανίας τον Φεβρουάριο. Το Κρεμλίνο απαίτησε από την Ουκρανία να δηλώσει επίσημα ότι είναι μια ουδέτερη χώρα που δεν θα ενταχθεί ποτέ στο στρατιωτικό μπλοκ του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΟΣΜΟΣ
Η παγκόσμια κατάταξη των πανεπιστήμιων – Πού βρίσκονται τα ελληνικά ΑΕΙ


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Τα αγγλοσαξονικά πανεπιστημιακά ιδρύματα καταλαμβάνουν, όπως και πέρυσι, τις δέκα πρώτες θέσεις: οκτώ αμερικανικά πανεπιστήμια και δύο βρετανικά βρίσκονται στις κορυφαίες θέσεις της έκδοσης 2022 αυτής της παγκόσμιας κατάταξης των καλύτερων ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης, η οποία καταρτίζεται από το 2003 από τον ανεξάρτητο οργανισμό Shanghai Ranking Consultancy.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Με το Χάρβαρντ να εξακολουθεί να φιγουράρει στην πρώτη θέση, για 20η διαδοχική χρονιά, τα αμερικανικά πανεπιστήμια παραμένουν στην κορυφή της κατάταξης της Σανγκάης.
Διαβάστε επίσης: Πανεπιστήμια: Γιατί υπάρχουν σχολές χωρίς… πρωτοετείς
Η κατάταξη των ελληνικών πανεπιστημίων
Από τα ελληνικά πανεπιστήμια, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών κατετάγη στις θέσεις 301-400, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στις θέσεις 501-600, το Πανεπιστήμιο Κρήτης στις θέσεις 601-700 και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στις θέσεις 801-900.
Αμερικανική «παντοκρατορία» στο ανώτατη εκπαίδευση
Στην πρώτη θέση του καταλόγου, το Χάρβαρντ προηγείται και πάλι του επίσης αμερικανικού πανεπιστημίου του Στάνφορντ. Φέτος ένας άλλο αμερικανικό πανεπιστήμιο, το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης (Massachusetts Institute of Technology, MIT), πήρε την τρίτη θέση του καταλόγου, στέλνοντας στην τέταρτη θέση το βρετανικό πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ.
Ακολουθούν στη συνέχεια τα αμερικανικά πανεπιστήμια Μπέρκλεϊ (5η θέση) και Πρίνστον (6η θέση) και μετά το βρετανικό πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (7η θέση).
Συνολικά 39 αμερικανικά πανεπιστήμια περιλαμβάνονται στα 100 πρώτα της κατάταξης της Σανγκάης.
«Πρωτιά» και για την Γαλλία
Το πρώτο μη αγγλοσαξονικό εκπαιδευτικό ίδρυμα στον κατάλογο είναι το γαλλικό πανεπιστήμιο Paris-Saclay στη 16η θέση.
Για την κατάταξη της Σανγκάης λαμβάνονται υπόψη έξι κριτήρια, μεταξύ των οποίων ο αριθμός των βραβείων Νόμπελ και Φιλντς -θεωρείται το Νόμπελ των μαθηματικών- που έχουν κερδίσει πτυχιούχοι τους και καθηγητές τους, ο αριθμός των ερευνητών που έχουν τις περισσότερες παραπομπές στην επιστήμη τους ή ο αριθμός των δημοσιεύσεων στις επιθεωρήσεις Science και Nature.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΚΟΣΜΟΣ
Προκαλεί η Τεχεράνη για την επίθεση που δέχθηκε ο Σαλμάν Ρούσντι – Τι υποστηρίζει


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ο Σαλμάν Ρούσντι και οι υποστηρικτές του είναι οι μόνοι που ευθύνονται για την επίθεση που έγινε την Παρασκευή εναντίον του διάσημου συγγραφέα, υποστήριξε σήμερα στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Νασέρ Καναανί.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ο Ρούσντι αναρρώνει αφού μαχαιρώθηκε επανειλημμένα στη διάρκεια δημόσιας εμφάνισής του στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.
Η ελευθερία του λόγου δεν δικαιολογεί τις ύβρεις του Ρούσντι στα γραπτά του κατά της θρησκείας, δήλωσε ο Καναανί.
«Ο Σαλμάν Ρούσντι εξέθεσε τον εαυτό του στην οργή του λαού εξυβρίζοντας τα όσια και τα ιερά του ισλάμ και παραβιάζοντας τις κόκκινες γραμμές 1,5 δισεκατομμυρίου μουσουλμάνων», δήλωσε ο Καναανί.
«Στην επίθεση εναντίον του Σαλμάν Ρούσντι, δεν θεωρούμε άξιο μομφής και καταδίκης οποιονδήποτε άλλον από τον ίδιο και τους υποστηρικτές του… Ουδείς έχει το δικαίωμα να κατηγορεί γι’ αυτό το Ιράν», τόνισε.
Το Ιράν δεν έχει άλλες πληροφορίες σχετικά με το δράστη της επίθεσης εναντίον του Ρούσντι, πέρα απ’ ό,τι έχει αναφερθεί από τα μέσα ενημέρωσης, πρόσθεσε ο ιρανός εκπρόσωπός.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Το άγαλμα που άφησε άφωνες τις υπηρεσίες του Δήμου στα Παλαιά Βόλου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago
Σοβαρό τροχαίο στο τρούλο στην Σκιαθο με τραυματισμό
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Αυτός είναι ο 34χρονος που απείλησε την 26χρονη σύντροφό του με κατσαβίδι στο Βόλο
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Σε υπόθεση θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της αρπαγής ενός βρέφους- Στον Βόλο αναζητούν οι αρχές τον πατέρα του
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Απίστευτο περιστατικό σε ιερό ναό της Νέας Ιωνίας- Ιερέας απαγόρευσε ζευγάρι να μπει στο ναό επειδή …φορούσαν μάσκες
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Βόλος- Μπήκε σε κατάστημα εστίασης για πότο.. και αφού ήπιε.. έβρισε και χτύπησε δύο γυναίκες υπαλλήλους γιατί δεν ήθελε να πληρώσει
-
ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες ago
Μερομήνια: Πώς θα είναι το φθινόπωρο και ο χειμώνας – Ποιοι θα είναι οι «σκληρότεροι» μήνες
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Διάλυση υπηρεσιών στο Δήμο Σκιαθου καταγγέλει ο Ν Γιαμαρελος