Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα έδωσε στη δημοσιότητα ένα αρχείο, που περιλαμβάνει τις προκαταρκτικές έρευνες που διεξάγονται σε 17 περιοχές και αφορούν στη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων σε εκκλησίες, σχολεία και άλλα θρησκευτικά ιδρύματα

Οι ισπανικές αρχές ερευνούν 68  περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από μέλη της Καθολικής Εκκλησίας, όπως έγινε γνωστό σήμερα από το γραφείο του γενικού εισαγγελέα, που για πρώτη φορά έδωσε στη δημοσιότητα επίσημα στοιχεία για αυτές τις υποθέσεις.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Οι καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών από ιερείς και η πιθανή συγκάλυψή τους από την Εκκλησία μόλις τώρα αναδεικνύονται στην Ισπανία, πολλά χρόνια αφότου παρόμοια σκάνδαλα συντάραξαν την Καθολική Εκκλησία σε άλλες χώρες, όπως στις ΗΠΑ, την Ιρλανδία και τη Γαλλία.

Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Ισπανίας έδωσε στη δημοσιότητα ένα αρχείο, που περιλαμβάνει τις προκαταρκτικές έρευνες που διεξάγονται σε 17 περιοχές και αφορούν στη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων σε εκκλησίες, σχολεία και άλλα θρησκευτικά ιδρύματα. Δεν δόθηκαν ωστόσο περισσότερες λεπτομέρειες.

Πριν από δύο μήνες, η εφημερίδα El Pais έγραψε ότι ανακάλυψε πως είχαν γίνει 1.200 τέτοιες καταγγελίες από το 1943 μέχρι το 2018.

Τον Ιανουάριο, η Επισκοπική Σύνοδος ανέφερε ότι θα συγκροτήσει επιτροπές, σε επίπεδο επισκοπών, για να ακούσει τις καταγγελίες των θυμάτων. Την περασμένη εβδομάδα. το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα πρότεινε τη σύσταση μιας ανεξάρτητης επιτροπής για το ίδιο θέμα.

Στον ιστότοπό της, η Ισπανική Εκκλησία έχει μια ειδική σελίδα, στην οποία αναφέρει πώς μπορεί να χειριστεί κανείς τέτοιες υποθέσεις. Λέει μεταξύ άλλων ότι αν δεχτεί κάποια καταγγελία, όλες οι αποδείξεις που θα συγκεντρώσει θα σταλούν αμέσως στο Βατικανό. Ενθαρρύνει επίσης τα θύματα να μιλήσουν ανοιχτά και να κάνουν καταγγελία στις τοπικές εισαγγελικές αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Έρχονται οι «δασοκομάντος»: Προσλήψεις 500 πυροσβεστών για στελέχωση της νέας υπηρεσίας