Connect with us
banner epikhirisis

ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ για επιδρομή στη Ντόχα: «Δεν ενεργούμε πάντα σύμφωνα με το συμφέρον των ΗΠΑ»

Published

on

dannon.jpg

Το Ισραήλ «δεν ενεργεί πάντα» λαμβάνοντας υπόψη του τα συμφέροντα των ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα Τετάρτη (10/9) ο Ισραηλινός πρεσβευτής στον ΟΗΕ Ντάνι Ντανόν δικαιολογώντας το ισραηλινό πλήγμα εναντίον του Κατάρ που είχε στόχο στελέχη της Χαμάς.

«Δεν ενεργούμε πάντα σύμφωνα με το συμφέρον των ΗΠΑ. Βρισκόμαστε σε συντονισμό (με την Ουάσινγκτον), μας προσφέρουν απίστευτη υποστήριξη, την εκτιμούμε, αλλά μερικές φορές λαμβάνουμε αποφάσεις και ενημερώνουμε σχετικά τις ΗΠΑ», δήλωσε ο Ντανόν μιλώντας στον ισραηλινό ραδιοφωνικό σταθμό 103 FM.

«Καμιά φορά τους ενημερώνουμε εκ των προτέρων, καμία φορά καθώς προχωράμε», πρόσθεσε.

Το ισραηλινό πλήγμα εναντίον της Ντόχα χθες Τρίτη (9/9) «δεν ήταν μια επίθεση εναντίον του Κατάρ, ήταν επίθεση εναντίον της Χαμάς» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Όταν οι ΗΠΑ επιτέθηκαν στο Πακιστάν και σκότωσαν τον (Οσάμα) μπιν Λάντεν ήταν ξεκάθαρο ότι δεν επρόκειτο για πόλεμο εναντίον του Πακιστάν», διευκρίνισε ο Ντανόν.

Advertisement

«Ακόμη περιμένουμε (να μάθουμε) τα αποτελέσματα» του χθεσινού πλήγματος στη Ντόχα, σημείωσε ο ίδιος, υπενθυμίζοντας ότι στην περίπτωση του «Μοχάμεντ Ντέιφ χρειάστηκαν εβδομάδες για να έχουμε την επιβεβαίωση» του θανάτου του.

Ο Μοχάμεντ Ντέιφ ήταν επικεφαλής της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς και έγινε στόχος ισραηλινού πλήγματος στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας τον Ιούλιο του 2024.

«Οπότε είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για το αποτέλεσμα, αλλά η απόφαση ήταν σωστή», εκτίμησε ο Ισραηλινός πρεσβευτής παρά τη δυσαρέσκεια που προκάλεσε στην Ουάσινγκτον.

«Είμαι πολύ δυσαρεστημένος», δήλωσε χθες το βράδυ ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναφερόμενος στην ισραηλινή επίθεση στη Ντόχα και εξηγώντας ότι δεν είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων σχετικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisement
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber



Περισσότερα Εδω

Advertisement
web banner
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Διαχειρίστρια- Διευθύντρια : Σοφία Κοντοθανάση
Iδιοκτησία – Δικαιούχος domain name ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Τεχνικός προϊστάμενος : Μιχάλης Χειμωνίδης
Εμπορικό τμήμα – Λογιστήριο : Μαρία Παπαζέτη
Διευθυντ.ς Σύνταξης: Σοφία Κοντοθανάση
Ρεπορτάζ: Βασίλης Μπαντίδης
Copyright © 2024 AstraTV.gr - Γ.Ε.Μ.Η.: 50683644000

Μετάβαση στο περιεχόμενο