Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

Ιστορική συμμαχία της Αριστεράς στη Γαλλία για τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Στη μνήμη (αλλά και ως ένα βαθμό τη μυθολογία) της Αριστεράς στη Γαλλία η 3η Μαΐου είναι μια ιστορική μέρα. Και αυτό γιατί αυτή την ημέρα το 1936 ολοκληρώθηκαν οι βουλευτικές εκλογές που διαμόρφωσαν μια εντυπωσιακή αριστερή πλειοψηφία (κομμουνιστές και σοσιαλιστές) και επέτρεψαν τη διαμόρφωση της κυβέρνησης του «Λαϊκού Μετώπου» υπό τον Λέον Μπλουμ.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η κυβέρνηση του Λαϊκού Μετώπου, που βασίστηκε και πάνω στην αλλαγή γραμμής της Κομμουνιστικές Διεθνούς που λίγα χρόνια πριν μιλούσε για «σοσιαλφασίστες»,  θα αντέξει δύο χρόνια, θα έχει σημαντικές κατακτήσεις, ανάμεσά τους και την πλήρη κατοχύρωση της άδειας μετ’ αποδοχών για τους εργαζομένους. Στα μάτια πολλών η διαμόρφωση αυτού του είδους της ενότητας της Αριστεράς ήταν και η μόνη δυνατή απάντηση στον ναζισμό και τον φασισμό.

Σε όσους αρέσουν συμβολισμοί έχει ενδιαφέρον ότι ήταν στις 3 Μαΐου του 2022 που ανακοινώθηκε η συνεργασία στις βουλευτικές εκλογές της Ανυπότακτης Γαλλίας, του σχηματισμού του οποίου ηγείται ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν, που πήρε σχεδόν 22% στις προεδρικές εκλογές, με τους Οικολόγους και το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα, υπό την ομπρέλα της «Νέας λαϊκής, οικολογικής και κοινωνικής ενότητας».

Μια μέρα μετά και ύστερα από μακρές διαπραγματεύσεις ανακοινώθηκε και η συμμετοχή του Σοσιαλιστικού Κόμματος, καθώς παρότι τις προηγούμενες μέρες «βαριά» στελέχη του κόμματος όπως ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ ή ο Ζαν Κριστόφ Καμπαντελίς είχαν τοποθετηθεί αρνητικά, μέτρησε ιδιαίτερα το πολύ κακό αποτέλεσμα της Αν Ινταλγκό στον πρώτο γύρο (1,7%).

Γιατί τώρα η ενότητα της Αριστεράς

Δεν είναι η πρώτη φορά που τέθηκε αυτό το ζήτημα. Είχε τεθεί και στις βουλευτικές του 2017, με το Σοσιαλιστικό Κόμμα, τότε υπό τον Μπενουά Χαμόν, να έχει ένα καλύτερο ποσοστό, όμως ήταν μάλλον η έλλειψη ευελιξίας του Μελανσόν που οδήγησε σε ναυάγιο τις διαπραγματεύσεις.

Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Καταρχάς ο συσχετισμός είναι συντριπτικά υπέρ του Μελανσόν. Πήρε κάτι λιγότερο από 22% όταν οι Οικολόγοι  πήραν κάτω από 5%, οι Κομμουνιστές κάτω από 3% και οι Σοσιαλιστές κάτω από 2%. Έπειτα, η πρόταση που έγινε ήταν πιο ευέλικτη καθώς δεν έθετε θέμα διάλυσης των ιδιαίτερων κοινοβουλευτικών ομάδων αλλά απλώς την κατανομή των υποψηφιοτήτων σε όλη τη Γαλλία με τρόπο ώστε να εκπροσωπηθούν όλες οι τάσεις. Επιπλέον, η διαπραγμάτευση δεν αφορούσε μόνο πόσες υποψηφιότητες θα έχει κάθε συνιστώσα αλλά και σε ποιες περιφέρειες θα είναι αυτές. Για κόμματα που έχουν τοπικά «προπύργια» όπως το Κομμουνιστικό ή το Σοσιαλιστικό αυτό ήταν σημαντικό.

Αυτό αναλογεί και στην ιδιαιτερότητα του γαλλικού εκλογικού συστήματος που περιλαμβάνει μονοεδρικές περιφέρειες με εκλογή σε δύο γύρους. Η ικανότητα συσπείρωσης ικανών δυνάμεων, ώστε να μπορεί να διεκδικηθεί μια έδρα στον δεύτερο γύρο, είναι κομβική.

Επιπλέον, αυτή τη φορά υπάρχει και ένα πραγματικό ενδεχόμενο μια τέτοια ενότητα  να μπορέσει να διεκδικήσει σημαντικό αριθμό εδρών και να αποτελέσει το βασικό αντίπαλο δέος στον σχηματισμό του Εμανουέλ Μακρόν.

Ο ίδιος ο Μελανσόν το έχει θέσει ρητά ως στόχο δηλώνοντας ότι πρέπει να εκλεγεί πρωθυπουργός για να μην μπορέσει ο Μακρόν να έχει μια φιλική προς αυτόν κυβέρνηση. Σε μια χώρα όπου ο Μακρόν αναμετρήθηκε αρκετές φορές με τη λαϊκή δυσαρέσκεια αυτή η προοπτική δεν φαίνεται απαραίτητα αρνητική.

Η προοπτική ανόδου της ακροδεξιάς το 2027

Σε όλα αυτά ας προστεθεί και άλλη μια παράμετρος που αφορά την αγωνία για το τι θα γίνει στη μετά-Μακρόν εποχή. Και αυτό γιατί με βάση το Σύνταγμα της Γαλλίας ο Εμανουέλ Μακρόν δεν μπορεί να διεκδικήσει νέα θητεία το 2027.

Με δεδομένη την παράλληλα αποδιάρθρωση της παραδοσιακής δεξιάς και την ηγεμόνευσή της από την Ακροδεξιά, η απουσία του Μακρόν από το προσκήνιο θα επιτρέψει στην Ακροδεξιά να διεκδικήσει την εκπροσώπηση ενός ευρύτερου χώρου «δεξιότερα του κέντρου». Αυτό καθιστά επιτακτική την ανασυγκρότηση ενός πολιτικού πόλου στα Αριστερά που θα μπορούσε να είναι το αντίπαλο δέος.

Οι δυσκολίες της συμμαχίες

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι τόσο απλά τα πράγματα για τη συμμαχία της Αριστεράς. Καταρχάς δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τις σημαντικές πολιτικές αποκλίσεις που αυτή τη στιγμή κάπως έχουν αφεθεί στην άκρη, αλλά θα μπορούσαν να γίνουν σοβαρές εάν μιλάμε για προοπτική διακυβέρνησης.

Ο ίδιος ο Μελανσόν έχει υιοθετήσει σταδιακά αριστερότερες θέσεις, την ώρα που π.χ. το Σοσιαλιστικό Κόμμα στην περίοδο της διακυβέρνησης Ολάντ είχε προκαλέσει μεγάλες κοινωνικές κινητοποιήσεις.

Έπειτα, δεν θα πρέπει να υποτιμάμε και το βάρος της ρήξης ανάμεσα στον Μελανσόν και το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα, που μάλιστα μάλλον του στοίχησε τη δυνατότητα να περάσει στον δεύτερο γύρο. Με τους Οικολόγους τα πράγματα ίσως είναι πιο κοντά σε μια εκδοχή προγραμματικής συμφωνία.

Σε όλα αυτά πρέπει να προσθέσουμε ότι μια πιθανή κυβέρνηση Μελανσόν θα πρέπει να αντιμετωπίσει και το ίδιο το γεγονός της συγκατοίκησης με τον Εμανουέλ Μακρόν ως πρόεδρο αλλά και τη δυσκολία να διαμορφώνονται συσχετισμοί μέσα στη Βουλή ώστε να περνούν τα νομοσχέδια (πρόβλημα που σε ορισμένες στιγμές συνάντησε ακόμη και ο ίδιος ο Μακρόν στην προηγούμενη θητεία της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης).

Οι δυναμικές των δημοσκοπήσεων

Από την άλλη μεριά οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι μια ενότητα της Αριστεράς θα μπορούσε να γίνει αποδέκτης της ψήφου σημαντικής μερίδας του εκλογικού σώματος.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο Εμανουέλ Μακρόν δεν κατόρθωσε να διαμορφώσει ένα πλειοψηφικό ρεύμα υπέρ της δικής του εκδοχής «Κέντρου», όπως φάνηκε και από το ότι στον πρώτο γύρο, εκεί δηλαδή που κατεξοχήν καταγράφηκε η υποστήριξη στη δική του πολιτική και το δικό του πρόγραμμα, πήρε 27,85% των ψήφων.

Μεγάλο μέρος των υπέρ του ψήφων στον δεύτερο γύρο είχαν να κάνουν με την αποτροπή του ενδεχομένου να κερδίσει την προεδρία η Άκρα δεξιά. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις το 42% των ψηφοφόρων του Μακρόν στον δεύτερο γύρο το έκαναν αποκλειστικά με σκοπό να μπει φραγμός στην Άκρα Δεξιά. Στην ίδια έρευνα το 46% των ερωτώμενων απάντησε ότι έχει αρνητικά αισθήματα για την εκλογή Μακρόν και μόνο το 34% έχει θετικά. Το 56% θα προτιμούσε να χάσει τις βουλευτικές και να συγκατοικήσει με κυβέρνηση της αντιπολίτευσης και το 57% εκφράζεται θετικά για την προοπτική μιας συμμαχίας των κομμάτων της αριστεράς.

Τα μαθήματα της ιστορίας (που συνήθως δεν επαναλαμβάνεται)

Το πρώτο Λαϊκό Μέτωπο κράτησε δύο χρόνια. Δημιουργήθηκε σε μεγάλο βαθμό χάρη στην πρωτοβουλία των Κομμουνιστών και θα καταρρεύσει υπό το βάρος ενορχηστρωμένων πιέσεων (και συκοφαντικών εκστρατειών από τη δεξιά και την ακροδεξιά) και σοβαρών οικονομικών προβλημάτων.

Η δεύτερη προσπάθεια για «ενότητα της Αριστεράς» θα είναι στη δεκαετία του 1970 με το «Κοινό Πρόγραμμα» των Κομμουνιστών και των Σοσιαλιστών. Παρότι θα φανεί να συγκεντρώνει μια ευρύτερη πολιτική δυναμική τελικά θα είναι οι παλινωδίες του Κομμουνιστικού Κόμματος που θα οδηγήσουν στη ρήξη. Αυτό θα επιτρέψει στον Φρανσουά Μιτεράν, που ήδη από το 1971 είχε ανασυγκροτήσει το Σοσιαλιστικό Κόμμα. να πάει στις εκλογές του 1981 με τον αέρα του βασικού υποψηφίου της Αριστεράς, να σπάσει το μονοπώλιο της δεξιάς στην εξουσία για δεκαετίες και να οδηγήσει Κομμουνιστικό Κόμμα σε μια καθοδική πορεία.

Τα 14 χρόνια του Μιτεράν στην προεδρία, ένα μέρος τους σε συγκυβέρνηση με τη δεξιά, που θα κερδίσει τις βουλευτικές του 1986, θα αλλάξουν τη Γαλλία, αλλά δεν θα απέχουν πολύ από τον ριζοσπαστισμό του Λαϊκού Μετώπου. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι τελικά μάλλον μετατόπισαν τη Γαλλία δεξιότερα συνολικά, ή τουλάχιστον δεν το απέτρεψαν.

Λίγα χρόνια αργότερα η κυβέρνηση της «πληθυντικής αριστεράς» με πρωθυπουργό τον Λιονέλ Ζοσπέν θα απέχει αρκετά από το να θεωρηθεί «ριζοσπαστική». Το αποτέλεσμα θα είναι το κακό αποτέλεσμα στις προεδρικές εκλογές του 2002 όταν ο Ζοσπέν θα θελήσει να μεταπηδήσει στην προεδρία αλλά θα έχει ένα κακό αποτέλεσμα και θα βρεθεί τρίτος πίσω από τον Ζακ Σιράκ και τον Ζαν Μαρί Λεπέν και εκτός δεύτερου γύρου.

Προφανώς και η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται και το τοπίο είναι διαφορετικό, όμως αυτό δεν αναιρεί ότι ο δρόμος της Αριστεράς προς την εξουσία στη Γαλλία κάθε άλλο παρά εύκολος θα είναι. Ιδίως εάν την κατακτήσει.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΟΣΜΟΣ

Λιθουανία: Πολίτες συγκεντρώνουν χρήματα για να αγοράσουν drone για την Ουκρανία

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Εκατοντάδες Λιθουανοί συνεισφέρουν χρήματα για την αγορά ενός εξελιγμένου στρατιωτικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone) προκειμένου να στηρίξουν την Ουκρανία στον πόλεμό της κατά της Ρωσίας, σε μια ένδειξη αλληλεγγύης προς τη χώρα.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μέσα σε μόλις τρεις ημέρες έχουν συγκεντρωθεί 3 εκατ. ευρώ –από τα 5 εκατ. ευρώ που χρειάζονται συνολικά– κυρίως με την εισφορά πολλών μικρών ποσών, σύμφωνα με το λιθουανικό δίκτυο Laisves TV, που ξεκίνησε την προσπάθεια.

«Τώρα είναι κάτι φυσιολογικό»

«Πριν ξεκινήσει αυτός ο πόλεμος, κανείς από εμάς δεν πίστευε ότι θα αγοράζαμε όπλα. Αλλά τώρα είναι κάτι φυσιολογικό. Πρέπει να γίνει κάτι για να ενωθεί ο κόσμος», δήλωσε η Άγκνιε Μπελιτσκάιτε, 32 ετών, που έστειλε 100 ευρώ την Τετάρτη, μόλις ξεκίνησε η προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων.

«Κάνω δωρεές για την αγορά όπλων για την Ουκρανία εδώ και λίγο καιρό. Και θα συνεχίσω να το κάνω έως τη νίκη», δήλωσε στο Reuters, λέγοντας ότι ένας από τους λόγους για την απόφασή της να στείλει χρήματα ήταν ο φόβος μήπως η Ρωσία επιτεθεί στη Λιθουανία.

«Ενώ οι κυβερνήσεις των μεγαλύτερων χωρών του κόσμου διαβουλεύονται δίχως τέλος…η κοινωνία της Λιθουανίας απλά ενώνεται και, ξέρετε, πρόκειται να συγκεντρώσει 5 εκατ. ευρώ και να αγοράσει το drone – κάτι που είναι ένα εντυπωσιακό μήνυμα προς τον κόσμο», δήλωσε η Μπελιτσκάιτε.

Το drone έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό τα τελευταία χρόνια κατά των ρωσικών δυνάμεων και των συμμάχων τους σε συγκρούσεις στη Συρία και τη Λιβύη, και η αγορά του συντονίζεται από το υπουργείο Άμυνας της Λιθουανίας, το οποίο δήλωσε στο Reuters ότι ετοιμάζει μια επιστολή δήλωσης προθέσεων προκειμένου να το αγοράσει από την Τουρκία.

Η Ουκρανία έχει αγοράσει πάνω από 20 οπλισμένα drones Bayraktar TB2 από την τουρκική εταιρία Baykar τα τελευταία χρόνια και παρήγγειλε ακόμα 16 μη επανδρωμένα αεροσκάφη στις 27 Ιανουαρίου. Η παρτίδα αυτή παραδόθηκε στις αρχές Μαρτίου.

«Είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία που απλοί άνθρωποι συγκεντρώνουν χρήματα για να αγοράσουν κάτι σαν το Bayraktar. Είναι πρωτόγνωρο, είναι απίστευτο», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Laisves ο Μπέστα Πέτρο, πρεσβευτής της Ουκρανίας στη Λιθουανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΚΟΣΜΟΣ

Τέξας: Οργή για τα λάθη της αστυνομίας – Περιμέναν έξω από την τάξη ενώ ο 18χρονος έσπερνε το θάνατο

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Με σταυρωμένα τα χέρια έμεινε η αστυνομία στο Τέξας την ώρα του μακελειού στο δημοτικό σχολείο, που στοίχισε στη ζωή σε 19 μαθητές και δύο δασκάλες. Την ώρα που ο 18χρονος Σαλβαδόρ Ράμος έσπερνε τον θάνατο, 19 αστυνομικοί περίμεναν σε έναν διάδρομο για σχεδόν μία ώρα πριν μπουν μέσα στην αίθουσα.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Οι αστυνομικοί παρέμεναν έξω από την άιθουσα καθώς άκουγαν σποραδικούς πυροβολισμούς πίσω από την πόρτα. «Ήταν λάθος απόφαση», παραδέχτηκε ο διευθυντής της πολιτειακής αστυνομίας, σε ερώτηση δημοσιογράφου γιατί υπήρξε αυτή η κωλυσιεργία.

Οι αρχές στο Τέξας ανακοίνωσαν ότι πανικόβλητα παιδιά και δάσκαλοι έκαναν έξι κλήσεις στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης από τις τάξεις του σχολείου όπου εκτυλισσόταν η σφαγή, ικετεύοντας την αστυνομία να επέμβει.

Τουλάχιστον δύο παιδιά κάλεσαν τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 911 από δύο τάξεις που επικοινωνούν μεταξύ τους, αφότου ο 18χρονος Σαλβαδόρ Ράμος μπήκε στο σχολείο με ένα ημιαυτόματο τουφέκι εφόδου AR-15, σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Στίβεν Μακ Κράου, διευθυντή του υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας του Τέξας.

Η αστυνομία δεν μπήκε στην τάξη, παρά 50 λεπτά αργότερα. Μία ομάδα κρούσης χρησιμοποίησε κλειδιά από έναν θυρωρό για να ανοίξει την κλειδωμένη πόρτα και να σκοτώσει τον Ράμος.

Οργή προκαλεί και η απερισκεψία ενός αστυνομικού να φωνάξει πριν ακόμα εξολοθρευτεί το θύμα για το «αν είναι κανείς ζωντανός». Το κορίτσι που απάντησε, ενώ μέχρι τότε κρυβόταν, δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από το δράστη.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι εκκλήσεις για περιορισμό της οπλοκατοχής. Αίσθηση προκάλεσε η γιαγιά ενός θύματος, της 10χρονης Αμερί Γκάρσα, η οποία με δάκρυα στα μάτια ζήτησε να σταματήσει επιτέλους αυτή η ανούσια αιματοχυσία.

Η Ντόρα Μεντόσα απηύθυνε δραματική έκκληση στις αμερικανικές αρχές για τη λήψη επειγόντως μέτρων ώστε να αποτρέψουν ένα νέο μακελειό σε εκπαιδευτικό ίδρυμα στις ΗΠΑ.

Η Αμερί αγαπούσε το διάβασμα, τη ζωγραφική και της άρεσε να παίζει με τον πηλό. Ήταν ένα από τα 19 παιδιά που σκοτώθηκαν την Τρίτη εν ψυχρώ μαζί με δύο δασκάλες, σε μια από τις χειρότερες σφαγές των τελευταίων ετών στις ΗΠΑ.

«Η εγγονή μου βρισκόταν εδώ. Ήταν ένα αθώο παιδί που αγαπούσε το σχολείο και περίμενε το καλοκαίρι με ανυπομονησία», λέει η 63χρονη Μεντόσα.

«Μην τα ξεχάσετε»

«Δεν θα πρέπει απλά να περιμένουν (…) να συμβεί μια τραγωδία», λέει η Ντόρα Μεντόσα. «Θα πρέπει να κάνουν κάτι γι’αυτό το θέμα. Δεν θα πρέπει να μας ξεχάσουν, τα μωρά (…) Σας παρακαλώ, μην τα ξεχάσετε», προσθέτει μιλώντας ανακατεμένα αγγλικά και ισπανικά.

«Κάντε κάτι, σας εκλιπαρώ!», συνεχίζει με λυγμούς. «Όλα αυτά τα κλάματα και όλα αυτά τα αθώα μωρά (…) Δεν ξέρουμε τι έζησαν», συνεχίζει.

Εντωμεταξύ, φρίκη προκαλούν οι περιγραφές των επιζώντων. Μικρά παιδιά περιγράφουν πώς κρύβονταν κάτω από θρανία. Ένα μικρό κορίτσι αναγκάστηκε να καλυφθεί με το αίμα της νεκρής φίλης της, παριστάνοντας ότι έχει πεθάνει. Ο δράστης πέρασε από δίπλα της και την σκούντηξε με το πόδι του για να βεβαιωθεί ότι είναι νεκρή.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ6 λεπτά ago

Θεοδωρικάκος: Αποκρούουμε κάθε απειλή απέναντι στη χώρα μας – 40.000 μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν από τον Έβρο

ΕΛΛΑΔΑ7 λεπτά ago

Κηφισιά: Βρέθηκε η 38χρονη που είχε εξαφανιστεί

ΜΑΓΝΗΣΙΑ10 λεπτά ago

Στα Καλά Νερά σεμινάριο ΚΑΡΠΑ και εκπαίδευσης στη χρήση απινιδωτή

ΘΕΣΣΑΛΙΑ13 λεπτά ago

Το Δ.Σ. του Σωματείου ΕΚΑΒ -ΘΕΣ/ΛΙΑΣ στον Δήμαρχο Πύλης

LIFESTYLE19 λεπτά ago

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, η συνεργασία του με τον γιο του Ίστγουντ και η απόβαση του Χόλιγουντ στη… Δράμα

ΕΛΛΑΔΑ26 λεπτά ago

Πάτρα: Μήνυση της οικογένειας της Ρούλας Πισπιρίγκου στο δικηγόρο της σπιτονοικοκυράς – «Πήρε πράγματα της Τζωρτζίνας»

ΚΟΣΜΟΣ34 λεπτά ago

Λιθουανία: Πολίτες συγκεντρώνουν χρήματα για να αγοράσουν drone για την Ουκρανία

ΕΛΛΑΔΑ45 λεπτά ago

Ρόδος: Επείγουσα προανάκριση για «δράκο» του Instagram – Πώς παγίδεψε 8χρονο κοριτσάκι

ΚΟΣΜΟΣ53 λεπτά ago

Τέξας: Οργή για τα λάθη της αστυνομίας – Περιμέναν έξω από την τάξη ενώ ο 18χρονος έσπερνε το θάνατο

ΕΛΛΑΔΑ1 ώρα ago

Λάρισα: Ασθενής εντατικής εγκλωβίστηκε στο ασανσέρ για μία ώρα

Δημοφιλή