Η κυβέρνηση Ντράγκι αποφάσισε να μειώσει τους φόρους επί όλων των καυσίμων, κατά 10  λεπτά του ευρώ το λίτρο, για έναν μήνα.

Το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Ντράγκι, το οποίο συνεδρίασε σήμερα το απόγευμα, ενέκρινε την διάθεση άλλων 30 εκατομμυρίων ευρώ, για την φιλοξενία -συνολικά- 175.000 Ουκρανών προσφύγων.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ηδη φιλοξενούνται 60.000

Σε 60.000 πρόσφυγες που φιλοξενούνται ήδη σε σπίτια φίλων και συγγενών, η ιταλική κυβέρνηση θα προσφέρει οικονομική στήριξη για τρεις μήνες.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μέρος των οικονομικών πόρων θα διατεθεί απευθείας στους πρόσφυγες, ενώ με τα υπόλοιπα χρήματα θα στηριχθούν οι προσπάθειες δήμων, περιφερειών και εθελοντικών οργανώσεων. Η χορήγηση των βοηθημάτων θα επανεξεταστεί, σε περίπτωση που οι φιλοξενούμενοι καταφέρουν να βρουν εργασία.

Μειώνει φόρους στα καύσιμα

Παράλληλα, όπως αναφέρει ο ιταλικός τύπος, η κυβέρνηση Ντράγκι αποφάσισε να μειώσει τους φόρους επί όλων των καυσίμων, κατά 10  λεπτά του ευρώ το λίτρο, για έναν μήνα.

Οι επιχειρήσεις, επίσης , θα μπορούν να ζητήσουν διακανονισμό των λογαριασμών της ενέργειας του Μαΐου και του Ιουνίου, μέχρι και με 24 δόσεις.

Συνολικά, πρόκειται να δοθούν οικονομικά βοηθήματα σε 5 εκατομμύρια νοικοκυριά της χώρας, για να αντιμετωπίσουν την συνεχή αύξηση των λογαριασμών του ρεύματος και του φυσικού αερίου.

Κουπόνια βενζίνης

Όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica,  οι επιχειρήσεις θα μπορούν να προσφέρουν, φέτος, κουπόνια βενζίνης στους εργαζομένους τους (αξίας μέχρι και διακοσίων ευρώ) χωρίς το ποσό αυτό να συνυπολογίζεται στα ετήσια εισοδήματα των πολιτών.

Επιτήρηση τιμών

Για να αποφευχθούν, τέλος, αδικαιολόγητες αυξήσεις σε σειρά προϊόντων, θα δημιουργηθεί ειδική κρατική υπηρεσία για την επιτήρηση των τιμών, η οποία θα μπορεί να επιβάλει πρόστιμο από 500 μέχρι 5.000 ευρώ, στις επιχειρήσεις που δεν θα αιτιολογούν -με πειστικό τρόπο- την ανοδική πορεία των τιμών τους.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Ουχάν: Από σημείο μηδέν της πανδημίας μετατρέπεται σε διαστημικό κέντρο