ΚΟΣΜΟΣ
Ιταλία: Περιφερειακές εκλογές διεξάγονται στις περιφέρειες Μάρκε και Βάλλε Ντ’ Αόστα

Εκλογές για την ανανέωση των περιφερειακών συμβουλίων στις περιοχές Μάρκε (με πρωτεύουσα την Ανκόνα) και Βάλλε Ντ’ Αόστα, η οποία συνορεύει με την Γαλλία, διεξάγονται σήμερα (28/9) στην Ιταλία.
Στην Βάλλε Ντ’ Αόστα έχουν δικαίωμα ψήφου 103.000 πολίτες και οι κάλπες θα κλείσουν απόψε στις 11, τοπική ώρα. Στις Μάρκε οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους είναι 1.300.000 και οι κάτοικοι θα μπορούν να προσέλθουν στα εκλογικά τμήματα μέχρι αύριο το απόγευμα στις 3.
Στην περιοχή αυτή, η αναμέτρηση ανάμεσα στον Φραντσέσκο Ακουαρόλι, του κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας της Τζόρτζια Μελόνι και του κεντροαριστερού υποψήφιου και ευρωβουλευτή Ματέο Ρίτσι θεωρείται ένα σημαντικό τεστ των προθέσεων του εκλογικού σώματος.
Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο υποψήφιος της συντηρητικής συμμαχίας και στενός συνεργάτης της Μελόνι φέρεται να έχει ελαφρό προβάδισμα.
Στην Βάλλε Ντ’ Αόστα διεξάγονται, παράλληλα, και δημοτικές εκλογές. Οι ισχυρότεροι διεκδικητές της τοπικής διακυβέρνησης είναι η κεντροδεξιά και η πολιτική δύναμη Ουνιόν Βαλντοτέν, η οποία δίνει έμφαση στην ευρεία αυτονομία της οποίας ήδη χαίρει η περιφέρεια.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

-
ΕΛΛΑΔΑ16 ώρες ago
Μήνυμα 112 για ισχυρές καταιγίδες σε Ιόνιο και δυτική Ελλάδα
-
ΕΛΛΑΔΑ13 ώρες ago
Καιρός: Επελαύνει η κακοκαιρία – Ποιες περιοχές θα χτυπήσει, ήχησε το 112
-
ΕΛΛΑΔΑ12 ώρες ago
Το τρακτέρ που οδηγούσε τούμπαρε και καταπλάκωσε το 49χρονο αγρότη
-
LIFESTYLE13 ώρες ago
Πέτρος Κωστόπουλος για Πάρι Ρούπο: “Έπρεπε να πάρει τον π…ο” – Η αντίδραση της Ελένης Τσολάκη (Βίντεο)
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ12 ώρες ago
Δραματική επιχείρηση κατάσβεσης φωτιάς σε δυσπρόσιτη έκταση μεταξύ Κερασιάς – Καναλίων
-
ΕΛΛΑΔΑ21 ώρες ago
Τρέμουν την αλήθεια που είναι θαμμένη μαζί με τα παιδιά μας
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ20 ώρες ago
Γ. Μυλωνάκης: Ο Ν. Σαλάτας επιβεβαίωσε ότι διασφαλίσαμε την απρόσκοπτη πρόσβαση της ευρωπαϊκής εισαγγελίας στον ΟΠΕΚΕΠΕ – Προτεραιότητά μας ήταν και παραμένει να χυθεί άπλετο φως
-
ΕΛΛΑΔΑ19 ώρες ago
Βαρυχειμωνιά τον Οκτώβριο στην Ελλάδα, κύμα ψύχους από Ρωσία και Σκανδιναβία φέρνει χιονοπτώσεις