Περίπου 440 μετανάστες που διασώθηκαν από ένα σκάφος της Sea-Watch αποβιβάστηκαν στη Σικελία, ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική ΜΚΟ, ανεβάζοντας σε περισσότερες από 67.000 τις αφίξεις στην Ιταλία το 2021.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Οι ιταλικές αρχές όρισαν το λιμάνι Ποτσάλο στη Σικελία για την αποβίβαση (…) Μία εβδομάδα μετά την πρώτη μας επιχείρηση διάσωσης, τα 440 πρόσωπα που διασώθηκαν θα επιτραπεί τελικά να αποβιβαστούν», ανέφερε η Sea-Watch στον λογαριασμό της στο Twitter.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Το σκάφος της ΜΚΟ, που περιπολεί ανοικτά της Λιβύης από τον Νοέμβριο του 2017, είναι ένα από τα πολλά σκάφη που έχουν ναυλωθεί από ΜΚΟ προκειμένου να προστρέχουν σε βοήθεια πλεούμενων που μεταφέρουν μετανάστες από την Αφρική προς την Ευρώπη.

Αυτή την εβδομάδα, το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών έδωσε άδεια στο Geo Barents, που είχε ναυλωθεί από τους Γιατρούς χωρίς σύνορα (MSF) και το οποίο μετέφερε 558 μετανάστες, να δέσει στο λιμάνι Αουγκούστα της Σικελίας.

Συνήθως, έπειτα από υγειονομικές και διοικητικές διαδικασίες, οι μετανάστες τίθενται σε καραντίνα.

Σύμφωνα με το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών, 67.040 μετανάστες αποβιβάστηκαν το 2021 στην Ιταλία, έναντι 34.154 το 2020, αλλά πολύ λιγότεροι απ΄ό,τι το 2016, όταν καταγράφηκε ρεκόρ 181.436 αφίξεων.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (HCR) μέχρι τις 26 Δεκεμβρίου, περισσότεροι από 114.500 μετανάστες κατάφεραν να φθάσουν στην Ευρώπη από τις αρχές του 2021, κυρίως στην Ιταλία, την Ελλάδα, την Ισπανία, την Κύπρο και τη Μάλτα.

Ο αριθμός των αφίξεων διά θαλάσσης είναι μεγαλύτερος απ’ ό,τι το 2020, κατά τη διάρκεια του οποίου καταγράφηκαν 95.031 αφίξεις, αλλά παραμένει μακράν κατώτερος τους ενός εκατομμυρίου που είχαν καταγραφεί το 2015.

Η HCR εκτιμά εξάλλου πως 1.839 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ή φέρονταν ως αγνοούμενοι στην προσπάθειά τους να κάνουν το ταξίδι φέτος.

Πηγή: ΑΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr