Συγγνώμη ζήτησε το Βατικανό επειδή «προκάλεσε πόνο σε ολόκληρη τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα», καθώς αφαίρεσε από τον ιστότοπό του έναν σύνδεσμο με υλικό από μια καθολική ΛΟΑΤΚΙ+ ομάδα.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο ιστότοπος της Συνόδου των Επισκόπων, ο οποίος διοργανώνει μια διετή παγκόσμια συμβουλευτική διαδικασία ενόψει μιας μεγάλης συνάντησης στη Ρώμη το 2023, ζήτησε συγγνώμη και αποκατέστησε τον σύνδεσμο το Σαββατοκύριακο, μετά από κριτική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σ’υμφωνα με το Reuters, ο σύνδεσμος αποτελούσε μέρος διαδικτυακού σεμιναρίου από το New Ways Ministry, μια ομάδα με έδρα τις ΗΠΑ που διακονεί τους ΛΟΑΤΚΙ+ Καθολικούς που αισθάνονται αποκλεισμένοι ή περιθωριοποιημένοι από την Εκκλησία.

Η Καθολική Εκκλησία διδάσκει ότι οι ομοφυλόφιλοι πρέπει να αντιμετωπίζονται με σεβασμό και ότι ενώ οι ομοφυλοφιλία δεν είναι αμαρτία, οι ομοφυλοφιλικές ενέργειες είναι.

Ο Τιερί Μποναβεντούρα, υπεύθυνος επικοινωνίας για τη Σύνοδο, ανέλαβε την ευθύνη για την αφαίρεση των συνδέσμων, μιλώντας για «εσωτερικούς διαδικαστικούς λόγους», ενώ δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

«Αυτό έφερε πόνο σε ολόκληρη την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, η οποία αισθάνθηκε για άλλη μια φορά εκτός. Νιώθω ότι πρέπει να ζητήσω συγγνώμη από όλα τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και από τα μέλη της New Ways Ministry για τον πόνο που προκλήθηκε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr