Connect with us
banner epikhirisis

ΚΟΣΜΟΣ

Jerusalem Post: Ισραήλ και Νότιο Σουδάν σε συνομιλίες για την πιθανή επανεγκατάσταση Παλαιστινίων από τη Γάζα

Published

on

gaza11.jpg

Το Ισραήλ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το Νότιο Σουδάν σχετικά με την πιθανότητα επανεγκατάστασης Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζα στην εμπόλεμη χώρα της Ανατολικής Αφρικής, αποκάλυψε χθες Τρίτη 12/8, με σχετικό δημοσίευμα η ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα «η συμφωνία μεταξύ του Νότιου Σουδάν και του Ισραήλ θα μπορούσε να βοηθήσει τις δύο χώρες να οικοδομήσουν στενότερες σχέσεις».

Δεν είναι σαφές σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι συνομιλίες αλλά τις επιβεβαίωσαν έξι άτομα που είναι εξοικειωμένα με το θέμα στο Associated Press.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, Αξιωματούχοι του Νότιου Σουδάν ενημέρωσαν τον Joe Szlavik, ιδρυτή μιας αμερικανικής εταιρείας λόμπι που συνεργάζεται με την αφρικανική χώρα, για τις συνομιλίες, και αυτός ανέφερε ότι μια ισραηλινή αντιπροσωπεία σχεδιάζει να επισκεφθεί τη χώρα για να εξετάσει τη δυνατότητα δημιουργίας καταυλισμών για Παλαιστινίους που επιθυμούν να επανεγκατασταθούν εκεί.

Η Yedioth Ahronoth, η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα του Ισραήλ, που εκδίδεται στο Τελ Αβιβ ανέφερε επίσης ότι ο Υφυπουργός Εξωτερικών του Νότιου Σουδάν επισκέφθηκε το Ισραήλ την περασμένη εβδομάδα.

Advertisement

Νωρίτερα την Τρίτη, ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Μπαντρ Αμπντελάτι, επέκρινε τις προσπάθειες του Ισραήλ να εκτοπίσει τους Παλαιστίνιους, λέγοντας: «Δεν υπάρχει νομική ή ηθική δικαιολογία για την απομάκρυνση των Παλαιστινίων από τη γη τους. Εάν συμβεί αυτό, δεν θα επιστρέψουν ποτέ. Το Ισραήλ θέλει μόνο να τους δώσει ένα εισιτήριο εξόδου».

Σε μια σχετική εξέλιξη, εκπρόσωποι 26 δυτικών χωρών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πιέζουν το Ισραήλ να επιτρέψει την είσοδο αυτοκινητοπομπών βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.

Σε κοινή δήλωση τριών επιτρόπων της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Ύπατης Εκπροσώπου της ΕΕ για Εξωτερικές Υποθέσεις και Πολιτική Ασφαλείας, Κάγια Κάλλας, καθώς και των υπουργών Εξωτερικών των περισσότερων κρατών μελών της ΕΕ, Αυστραλίας, Καναδά, Ισλανδίας, Ιαπωνίας, Νορβηγίας, Ελβετίας και Ηνωμένου Βασιλείου, αναφέρεται: «Όλα τα περάσματα και οι διαδρομές πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να επιτραπεί η ροή βοήθειας στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων τροφίμων, προμηθειών τροφίμων, στέγης, καυσίμων, καθαρού νερού, φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού».

Η δήλωση πρόσθεσε: «Τα ανθρωπιστικά βάσανα στη Γάζα έχουν φτάσει σε αδιανόητα επίπεδα. Ο λιμός εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας. Υπάρχει επείγουσα ανάγκη τώρα να αποτραπεί και να αντιστραφεί ο λιμός».

Η δήλωση κάλεσε επίσης την ισραηλινή κυβέρνηση να επιτρέψει τις αποστολές βοήθειας από ΜΚΟ και να άρει τον αποκλεισμό σε βασικούς ανθρωπιστικούς φορείς.

Advertisement

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Πηγή: skynewsarabia

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber



Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Διαχειρίστρια- Διευθύντρια : Σοφία Κοντοθανάση
Iδιοκτησία – Δικαιούχος domain name ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Τεχνικός προϊστάμενος : Μιχάλης Χειμωνίδης
Εμπορικό τμήμα – Λογιστήριο : Μαρία Παπαζέτη
Διευθυντ.ς Σύνταξης: Σοφία Κοντοθανάση
Ρεπορτάζ: Βασίλης Μπαντίδης
Copyright © 2024 AstraTV.gr - Γ.Ε.Μ.Η.: 50683644000

Μετάβαση στο περιεχόμενο