ΕΛΛΑΔΑ
Καιρός – Έρχεται… βαρυχειμωνιά – Πιθανώς να χιονίσει και στην Αττική


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Επιστρέφει… όπως όλα δείχνουν οι χειμώνας στην Ελλάδα, μετά τον ανοιξιάτικο καιρό που έχει επικρατήσει τις τελευταίες ημέρες.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης, ο οποίος εξηγεί… πού και πότε θα αλλάξει πρόσωπο ο καιρός στην Ελλάδα.
«Όπως αναφέρουμε και στον τίτλο μας αιτία για την παραπάνω εξέλιξη αποτελεί η ανάπτυξη του “ΩΜΕΓΑ” εμποδιστή προς τη δυτική – βορειοδυτική Ευρώπη. Στην ουσία πρόκειται για μία έξαρση του ατμοσφαιρικού βουνού των Αζορών (Αζορικός αντικυκλώνας) ο οποίος με την ανύψωσή του σε μεγαλύτερα γεωγραφικά πλάτη θα προσπαθήσει να εμποδίσει την από δυσμάς προς ανατολάς κίνηση των κακοκαιριών προερχόμενες από τον βόρειο Ατλαντικό οι οποίες στην προσπάθειά τους να υπερκεράσουν αυτό το ατμοσφαιρικό βουνό κινούνται πιο βόρεια και στην συνέχεια ολισθαίνουν στα ανατολικά κράσπεδα αυτού φτάνοντας μέχρι και την περιοχή μας παρασύροντας ταυτόχρονα στο διάβα τους και πολικές αέριες μάζες.
Αυτά που μόλις αναλύσαμε αποτυπώνονται στον πρώτο μας χάρτη όπου με την μπλε καμπύλη διακρίνουμε το ατμοσφαιρικό βουνό των Αζορών που στην ουσία στο εσωτερικό του εμφανίζει υψηλή βαρομετρική πίεση (καλός καιρός), με το γράμμα “Χ” τις κακοκαιρίες που αναμένεται να ολισθήσουν στα ανατολικά κράσπεδα αυτού και με τις μπλε αποχρώσεις τις πολικές αέριες μάζες έτσι όπως αυτές αποτυπώνονται στη μέση ατμόσφαιρα.
Έρχονται διαδοχικές κακοκαιρίες
Μετά λοιπόν και από αυτό το ανοιξιάτικο διάλειμμα, η συνέχεια μας επιφυλάσσει διαδοχικές κακοκαιρίες που θα φέρουν αρκετές βροχές στα πεδινά αλλά και πολλά χιόνια στα βουνά μας βοηθώντας στη σωστή λειτουργία των χιονοδρομικών κι όχι μόνο.
Στον δεύτερο χάρτη μας όπου αποτυπώνεται η ανάλυση του μετεωρολογικού δορυφόρου, μπορούμε να δούμε τα βαρομετρικά χαμηλά με το γράμμα “Χ” που έχουν σχηματιστεί και οργανωθεί στην περιοχή της Ιταλίας και θα αρχίσουν να μας επηρεάζουν από αύριο και από τα δυτικά. Τα βαρομετρικά αυτά χαμηλά όπως έχουμε σημειώσει στον παραπάνω χάρτη συνοδεύονται και από μέτωπα κακοκαιρίας όπου το ψυχρό μέτωπο (μπλε καμπύλη) είναι αυτό στην ουσία που θα μεταφέρει και τις ψυχρές αέριες μάζες προς την περιοχή μας οδηγώντας τον υδράργυρο σε σταδιακή πτώση.
Στον τρίτο χάρτη μας μπορούμε να παρακολουθήσουμε την πορεία των βροχοπτώσεων (μπλε αποχρώσεις) μέχρι και τα μέσα της άλλης εβδομάδας περίπου. Μέχρι τότε θα μπορούσαμε να διακρίνουμε δύο κύματα κακοκαιρίας που θα απασχολήσουν τη χώρα μας το ένα μέσα στο Σαββατοκύριακο και το δεύτερο από την Δευτέρα μέχρι και τα μέσα περίπου της άλλης εβδομάδας το οποίο δείχνει να είναι και ισχυρότερο ικανό να δημιουργήσει και προβλήματα.
Πιθανή βαρυχειμωνιά μέσα στο δεύτερο μισό του μήνα
Η ροή των προγνωστικών στοιχείων θέλει μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου ο Χειμώνας να μας δείχνει για τα καλά τα δόντια του με πολύ κρύο και τα χιόνια να κάνουν την εμφάνισή τους ακόμη και πολύ χαμηλά. Δεν θα αποτελούσε έκπληξη αν μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα βλέπαμε τα χιόνια να “χτυπούν” την πόρτα και της Αττικής μιας και υπάρχουν ενδείξεις ο Αζορικός αντικυκλώνας να συνδυάζεται με τον Σιβηρικό οδηγώντας το πολύ κρύο προς την περιοχή μας. Παρακολουθούμε αυτή την εξέλιξη όπου αν και μακρινή σαν πρόγνωση αξίζει να τη λάβουμε υπόψη μας σε συνδυασμό και με τις ανάγκες του καθενός μας.
Καλή Φώτιση σε όλους μας με υγεία και χαμόγελο!».
Δείτε την ανάρτηση
Γράψτε το σχόλιό σας


Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΕΛΛΑΔΑ
Δίκη Φιλιππίδη: Ολοκληρώνεται σήμερα η κατάθεση της πρώτης καταγγέλλουσας


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ολοκληρώνεται, πιθανότατα σήμερα, η κατάθεση, ενώπιον του ΜΟΔ, της πρώτης καταγγέλλουσας για άγρια σεξουαλική βία που υπέστη από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Πέτρο Φιλιππίδη, η οποία καταθέτει μετά από αίτημα της, χωρίς δημοσιότητα.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Η δίκη του διακεκριμένου ηθοποιού, που ξεκίνησε τον Μάρτιο, αναμένεται σήμερα να συνεχιστεί, εφόσον ολοκληρωθεί η πρώτη κατάθεση, με δημοσιότητα καθώς η δεύτερη συνάδελφος τού κατηγορούμενου έχει δηλώσει πως επιθυμεί να καταθέσει με ανοικτές τις πόρτες του δικαστηρίου.
Δικάζεται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, όταν ολοκληρωθεί η δεύτερη κατάθεση και έρθει η σειρά της τρίτης καταγγέλλουσας να ανέβει στο βήμα του μάρτυρα, το δικαστήριο και πάλι θα κλείσει τις πόρτες για το κοινό καθώς και αυτή η ηθοποιός έχει ζητήσει διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών για την κατάθεση της.
Ο Πέτρος Φιλιππίδης, προσωρινά κρατούμενος από τον περασμένο Ιούλιο, δικάζεται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, πράξεις για τις οποίες τον κατήγγειλαν τρεις συνάδελφοι του που κατέθεσαν στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας ότι ο καλλιτέχνης εκμεταλλεύτηκε την θέση ισχύος που είχε ως ηθοποιός, σκηνοθέτης και θιασάρχης.
Αρνείται τα πάντα
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του, ο ηθοποιός φέρεται να βίασε μία συνάδελφο του το 2008, πράξη που έγινε δύο φορές, καθώς και να αποπειράθηκε να βιάσει άλλες δύο ηθοποιούς, το 2010 και το 2014. Σε δύο από τις περιπτώσεις οι πράξεις τελέστηκαν μέσα στο καμαρίνι του, όπου για επαγγελματικούς λόγους βρέθηκαν εκεί οι συνάδελφοι του, ενώ στην τρίτη περίπτωση επιχείρησε να βιάσει την ηθοποιό μέσα στο αυτοκίνητο του, μετά από επαγγελματικό ραντεβού που είχε με την άνεργη τότε, παθούσα.
Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος πως οι καταγγέλλουσες έχουν στόχο την προσωπική τους προβολή δια της συκοφάντησής του.
Η υπεράσπιση του κατηγορούμενου επιφανούς ηθοποιού είχε αντιταχθεί στο αίτημα των δύο ηθοποιών να καταθέσουν κεκλεισμένων των θυρών, πλην όμως το δικαστήριο αποδέχθηκε το αίτημα τους.
https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1
Περισσότερα Εδω

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΕΛΛΑΔΑ
Σαλαμίνα: Πήγαν να σώσουν άνθρωπο εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ και έφαγαν ξύλο


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Αδιανόητο περιστατικό με άγνωστες αιτίες
Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στην Σαλαμίνα, με κατοίκους να επιτίθενται σε εργαζόμενους του ΕΚΑΒ εν ώρα διάσωσης.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Στην προσπάθεια του ΕΚΑΒ για μία διάσωση, κάτοικοι της Σαλαμίνας επιτέθηκαν στους διασώστες με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ένας εξ αυτών.
Το σωματείο κατήγγειλε πως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, και σήμερα, καθώς ο δράστης έχει οδηγηθεί στον Εισαγγελέα, οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ έχουν εξαγγείλει ότι θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από τα δικαστήρια στον Πειραιά.
Άγνωστες οι συνθήκες της επίθεσης
Το σωματείο το διασωστών θα κάνει στάση εργασίας 7-10 το πρωί.
Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η επίθεση δεν έχουν διευκρινιστεί με τις Αρχές να διεξάγουν έρευνα για το περιστατικό.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ5 ημέρες ago
28ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας από τις 15 έως τις 24 Ιουλίου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
65χρονος που ζούσε στη Σκιάθο ο νεκρός που βρέθηκε να επιπλέει στην ακτή του Ξενία Βόλου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Αυξήσεις “φωτιά” στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια -Βόλος – Σποράδες: Εισιτήρια από χρυσάφι
-
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ5 ημέρες ago
Στοίχημα: Αξίζει τη στήριξη η Γιουβέντους
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Έβρισαν και χτύπησαν αστυνομικό στην Σκιαθο
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Σοκ στη Σκιάθο πέθανε 42χρονος από ανακοπή καρδιάς
-
COVER STORY4 ημέρες ago
Κατακύρωση στη κοινοπραξία Αστικού Υπεραστικού ΚΤΕΛ και Αθ.Σανίδα για τις συγκοινωνίες Σκιαθου
-
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ2 ημέρες ago
Στοίχημα: Χωρίς ρίσκο στον αγγλικό τελικό