ΕΛΛΑΔΑ
Καιρός: Η μισή Ελλάδα σε πορτοκαλί συναγερμό

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:
στα αγαπημένα σου στη Google
Ο καιρός εξακολουθεί να επηρεάζεται από τους ισχυρούς βόρειους ανέμους, οι οποίοι αποτελούν το βασικό χαρακτηριστικό του Σαββατοκύριακου, διατηρώντας σε αυξημένη επιφυλακή τις αρμόδιες Αρχές. Οι βοριάδες και την Κυριακή θα φτάνουν κατά τόπους ακόμη και τα 8 μποφόρ, ενώ μεγάλο τμήμα της χώρας θα βρίσκεται σε πορτοκαλί συναγερμό λόγω των ιδιαίτερα δυσμενών συνθηκών που ευνοούν την εκδήλωση και την εξάπλωση πυρκαγιών. Από τη Δευτέρα αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των ανέμων, ενώ από την Τρίτη θα ξεκινήσει νέα άνοδος της θερμοκρασίας, με τον υδράργυρο να φτάνει τοπικά ακόμη και τους 38 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε: Κρήτη: Δύο συλλήψεις μετά τον θάνατο της 43χρονης στο σκοπευτήριο Μαλεβιζίου – Τι ερευνούν οι Αρχές
Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ERTNews, Αναστασία Τυράσκη, η ζώνη των πολύ ισχυρών ανέμων εκτείνεται από το βορειοανατολικό Αιγαίο, διασχίζει το κεντρικό Αιγαίο και φτάνει μέχρι την Αττική, την Εύβοια, τις βόρειες Κυκλάδες, το νοτιοδυτικό Αιγαίο και την περιοχή των Κυθήρων. Στις περιοχές αυτές πνέουν βόρειοι έως βορειοανατολικοί άνεμοι έντασης 7 έως 8 μποφόρ, ενώ ισχυροί άνεμοι επικρατούν και σε αρκετές ακόμη περιοχές της χώρας.
Καιρός: Θυελλώδεις άνεμοι και πορτοκαλί συναγερμός στη μισή Ελλάδα
Τα γνωστά μελτέμια συνεχίζουν να επηρεάζουν τα περισσότερα νησιά του Αιγαίου, όπου οι άνεμοι φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ, ενώ παρόμοιες εντάσεις καταγράφονται και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου αλλά και σε μεγάλο μέρος του υπόλοιπου Αιγαίου. Η μεγάλη έκταση των ισχυρών ανέμων είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο περίπου η μισή Ελλάδα βρίσκεται σε πορτοκαλί συναγερμό, καθώς οι καιρικές συνθήκες αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο εκδήλωσης και γρήγορης εξάπλωσης πυρκαγιών. Κατά τις βραδινές ώρες αναμένεται μικρή πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων, κυρίως στις ηπειρωτικές περιοχές, χωρίς όμως να αλλάζει ουσιαστικά η εικόνα, αφού από την Κυριακή οι άνεμοι θα ενισχυθούν εκ νέου.
Έρχεται ζέστη από την Τρίτη με θερμοκρασίες έως 38 βαθμούς
Η εικόνα του καιρού θα αρχίσει να αλλάζει σταδιακά από τη Δευτέρα, καθώς οι άνεμοι θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση, παραμένοντας πάντως ισχυροί, με εντάσεις 6 έως 7 μποφόρ περίπου στις ίδιες περιοχές. Παράλληλα, από τη Δευτέρα θα ξεκινήσει και μια σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας, αρχικά από τη Βόρεια Ελλάδα, καθώς θερμές αέριες μάζες που συνοδεύουν τον ισχυρό καύσωνα της κεντρικής Ευρώπης θα αρχίσουν να επηρεάζουν και τη χώρα μας.
Ωστόσο, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ, ο λεγόμενος θερμικός θόλος, που προκαλεί τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες στην κεντρική Ευρώπη, θα φτάσει στην Ελλάδα αρκετά εξασθενημένος. Αυτό σημαίνει ότι από την Τρίτη έως και την Πέμπτη η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο, φτάνοντας τοπικά ακόμη και τους 38 βαθμούς Κελσίου, χωρίς όμως να αναμένονται οι ακραίες τιμές που καταγράφονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Το νέο θερμό κύμα θα συνοδευτεί και από τοπικές καταιγίδες σε ορισμένες περιοχές, ενώ η εξασθένηση του μελτεμιού θα περιορίσει την ένταση των ανέμων, δημιουργώντας διαφορετικές καιρικές συνθήκες σε σχέση με το Σαββατοκύριακο. Οι μετεωρολόγοι, πάντως, επισημαίνουν ότι προς το παρόν δεν διαφαίνεται κάποιο ακραίο επεισόδιο καύσωνα για τη χώρα μας, παρά την αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας που θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες.
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Telegram;
Γίνε μέλος στο κανάλι μας:
στο Telegram
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο WhatsApp;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:
στο WhatsApp
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Viber;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:
στο Viber

ΠΟΛΙΤΙΚΗ14 ώρες agoΔημοσκόπηση GPO: Σταθερό προβάδισμα της ΝΔ με 26% – Στη δεύτερη θέση ενισχυμένη η ΕΛ.Α.Σ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ22 ώρες agoΠληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ τις επόμενες μέρες
LIFESTYLE10 ώρες agoΑθηνά Οικονομάκου & Μπρούνο Τσερέλα: Όρκους αιώνιας αγάπης αντάλλαξε το ζευγάρι στην Πάρο – Η συγκίνηση και τα δάκρυα της ηθοποιού (Εικόνες & Βίντεο)
LIFESTYLE11 ώρες agoΣυναυλία αγάπης για τον 17χρονο Μάνο: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός σε μια μεγάλη φιλανθρωπική βραδιά στα Χανιά για τη στήριξη του εφήβου που δίνει μάχη με τον καρκίνο (Εικόνες)
ΕΛΛΑΔΑ15 ώρες agoΣυναγερμός στη Ρόδο: Η φωτιά έκαψε καλαμιές
ΕΛΛΑΔΑ23 ώρες agoΜήλος: Προσάραξη πλοίου μετά από μπλακάουτ
VIDEO11 ώρες agoΒρέθηκαν 270.000 ευρώ από τη ληστεία σε βάρος του 13χρονου
LIFESTYLE20 ώρες agoΕλένη Μενεγάκη: Οι καλοκαιρινές φωτογραφίες με τον Ματέο Παντζόπουλο και την κόρη τους, Μαρίνα (Εικόνες)









