Νέα ισχυρή κακοκαιρία αναμένεται από το απόγευμα της Τετάρτης σε όλη τη χώρα με κύριο χαρακτηριστικό τις έντονες καταιγίδες αλλά και τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, αναφέρει στην πρόγνωση του καιρού ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο καιρός αλλάζει και από αύριο το απόγευμα αναμένονται βροχές και καταιγίδες, ενώ έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν και την Αττική το βράδυ της Τετάρτης και το πρωί της Πέμπτης.
Βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά τμήματα της Ευρώπης, αναμένεται να απασχολήσει τη χώρα μας από αύριο το απόγευμα και από τα δυτικά δίνοντας σύντομες, αλλά τοπικά ισχυρές βροχές – καταιγίδες.
Ταυτόχρονα οι πολύ ισχυροί νοτιάδες που θα συνοδεύουν αυτό το κύμα κακοκαιρίας δεν θα επιτρέψουν στη θερμοκρασία να υποχωρήσει ενώ θα μεταφέρουν και αφρικανική σκόνη σε αρκετές περιοχές.
Στον χάρτη που ακολουθεί μπορούμε να παρατηρήσουμε την πορεία της κακοκαιρίας όπου όσο πιο σκούρα είναι τα χρώματα τόσο πιο ισχυρά προβλέπονται τα φαινόμενα.
Προσοχή πρέπει να δείξουμε στη δυτική, κεντρική και νότια χώρα όπου θα πέσει ο μεγαλύτερος όγκος νερού.
Καταιγίδα έντονη ενδέχεται να επηρεάσει και την Αττική αύριο το βράδυ και το πρωί της Πέμπτης, ενώ στη Θεσσαλονίκη αν και θα βρέξει δεν φαίνεται να είναι έντονες οι βροχές.
ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ – ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ
Με αρκετά ήπιο καιρό ενδέχεται να περάσουμε τα Χριστούγεννα χωρίς να φαίνεται ιδιαίτερο κρύο.
Την Πρωτοχρονιά οι ενδείξεις θέλουν βροχερό καιρό χωρίς όμως ιδιαίτερο κρύο.
Σε ότι αφορά τα χιόνια για τις γιορτές μάλλον θα πρέπει να τα αναζητήσουμε σε μεγάλα υψόμετρα και αν αυτά εμφανιστούν.
Αξιόλογο και κυρίως με διάρκεια κρύο δεν φαίνεται μέχρι και το τέλος του έτους.
Όταν αστυνομικοί έφτασαν, χθες το πρωί, στον οικισμό για να εκτελέσουν ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του 34χρονου, δέχθηκαν επίθεση με βαριοπούλα και κοντάρι τόσο από τον διωκόμενο όσο κι από τον 30χρονο αδελφό του και τον 65χρονο πατέρα τους, σε μια προσπάθεια να ματαιωθεί η σύλληψη.
Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να τραυματιστεί ένας αστυνομικός και χρειάστηκε να απευθυνθεί σε νοσοκομείο για να αντιμετωπιστεί τραύμα που υπέστη στο χέρι του.
Τελικά, τα δύο αδέλφια και ο πατέρας τους συνελήφθησαν, ενώ για το περιστατικό σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας.
Βίντεο και φωτογραφίες από την διπλή περιπετειώδη καταδίωξη που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Κω, όταν λιμενικοί χρειάστηκε να πυροβολήσουν τις μηχανές δύο σκαφών με παράνομους μετανάστες προκειμένου αυτά να σταματήσουν, δημοσιοποίησε η Λιμενική Αρχή.
Στη σχετική ενημέρωση, αναφέρεται πως «βραδινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ύποπτο ταχύπλοο σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα στη θαλάσσια περιοχή «ΘΕΡΜΑ» ν. Κω (βρίσκεται σε απόσταση περίπου 7 ναυτικών μιλίων από την περιοχή Ντάτσα Τουρκίας).
Το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων για να το ακινητοποιήσει, με αρνητικά αποτελέσματα».
«Ακολούθησε καταδίωξη, με τον χειριστή του Τ/Χ σκάφους να προβαίνει σε επανειλημμένες απόπειρες εμβολισμού του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, με αρνητικά αποτελέσματα.
Εν συνεχεία το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε ρίψη στοχευμένων βολών ακριβείας στους εξωλέμβιους κινητήρες, σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχύπλοου και τη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών χειριστών, φερόμενων ως διακινητών των υπολοίπων είκοσι (20) αλλοδαπών» συνεχίζεται στην ενημέρωση του Λιμενικού.
Δείτε το σχετικό βίντεο
Η δεύτερη καταδίωξη
Για τη δεύτερη καταδίωξη, αναφέρεται: «Επίσης, βραδινές ώρες σήμερα στην ίδια θαλάσσια περιοχή (“ΘΕΡΜΑ” ν. Κω), εντοπίστηκε έτερο ταχύπλοο σκάφος να κινείται ύποπτα και με μεγάλη ταχύτητα χωρίς να ανταποκρίνεται στη χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Και σε αυτή την περίπτωση ακολούθησε καταδίωξη, με τον χειριστή του Τ/Χ σκάφους να προβαίνει σε απόπειρα εμβολισμού του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με αποτέλεσμα τη ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, με αρνητικά αποτελέσματα.
Εν συνεχεία, το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε ρίψη στοχευμένων βολών ακριβείας στους εξωλέμβιους κινητήρες, σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχύπλοου και τη σύλληψη ενός (01) αλλοδαπού χειριστή, φερόμενου ως διακινητή των υπολοίπων δεκαεπτά (17) αλλοδαπών».
Πλακιωτάκης: Το Λιμενικό απέδειξε για μια ακόμη φορά την αποτελεσματικότητά του
Στη δήλωσή του για το θέμα με τους διακινητές, ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά πως «τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, απέδειξαν για μια ακόμη φορά την αποτελεσματικότητά τους στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας. Η σύλληψη τριών διακινητών, αποτελεί μια ακόμα επιτυχία και ένα ακόμα χτύπημα στα αδίστακτα κυκλώματα που εκμεταλλεύονται δυστυχισμένους συνανθρώπους μας, εκθέτοντας τη ζωή τους σε θανάσιμο κίνδυνο».