ΕΛΛΑΔΑ
Καιρός: Σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας τη Μεγάλη Εβδομάδα – Πρόγνωση από την Α. Τυράσκη

Σε χειμωνιάτικα επίπεδα θα διατηρηθεί η θερμοκρασία μέχρι και την Παρασκευή, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Ωστόσο το σαββατοκύριακο προβλέπεται να επιστρέψει περίπου στις κανονικές για την εποχή τιμές, καθώς θα φτάσει γύρω στους 20 βαθμούς σε πολλές περιοχές.
Στη συνέχεια, τη Μεγάλη Εβδομάδα η θερμοκρασία θα συνεχίσει την ανοδική πορεία και είναι αρκετά πιθανό να φτάσει και να ξεπεράσει τους 25 βαθμούς, καθώς θερμές αέριες μάζες από την Αφρική θα κινηθούν προς τη χώρα μας.
Πιο αναλυτικά, σήμερα Τετάρτη στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται ηλιοφάνεια, με λίγα μόνο σύννεφα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα χαρακτηριστεί από νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στην Πελοπόννησο και το απόγευμα στην Κρήτη.
Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς, της Πελοποννήσου και της Κρήτης. Από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα πελάγη έως 5 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στις περισσότερες περιοχές θα φτάσει τους 12 με 14 βαθμούς, μέχρι 16 στα δυτικά και νότια. Το πρωί και το βράδυ στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.
Στην Αττική προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και από αργά το απόγευμα βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 14 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος ο καιρός, με λίγα σύννεφα το μεσημέρι – απόγευμα. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 14 βαθμούς.
Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος ΕΜΥ (M.Sc.)
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

-
MEDIA23 ώρες ago
Σάκης Τζήμας στο κάδρο για μεταδημότευση γιατί ήρθε για να μείνει: 2.000.000 ευρώ επένδυση στον Βόλο με πολλές θέσεις εργασίας και όφελος για την περιοχή
-
LIFESTYLE19 ώρες ago
Ποζάρει topless και προκαλεί «εγκεφαλικά» στο Instgram
-
ΕΛΛΑΔΑ13 ώρες ago
Τηλεφώνημα για βόμβα στο πλοίο Blue Star 1 με 750 επιβάτες – Εκκενώθηκε για έλεγχο χωρίς να έχει βρεθεί κάτι ύποπτο
-
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ23 ώρες ago
«Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»: Ως αύριο η προθεσμία ευκαιρία για επιδότηση έως 60%
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ24 ώρες ago
Δ. Μάντζος: Οι προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν στα Κατεχόμενα επιβεβαιώνουν την αδιαλλαξία της Τουρκίας με στόχο τη διχοτόμηση της Κύπρου
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ16 ώρες ago
Έντονη αντίδραση της Αθήνας και της Λευκωσίας στις δηλώσεις Ερντογάν από τα κατεχόμενα
-
ΕΛΛΑΔΑ13 ώρες ago
Τέμπη: Η απάντηση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ για τα τρία βίντεο
-
ΚΟΣΜΟΣ22 ώρες ago
Πυραυλική επίθεση Χούθι: Με «επτά φορές πιο ισχυρά» αντίποινα απειλεί το Ισραήλ – Έξι τραυματίες