Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: «Θερμότερο από το κανονικό το φετινό καλοκαίρι» – Αναλυτική πρόγνωση

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Το κοινό πόρισμα στο οποίο κατέληξαν οι μετεωρολογικές υπηρεσίες των Βαλκανίων, αλλά και εκπρόσωποι μεγάλων παγκόσμιων προγνωστικών κέντρων που πρωτοπορούν ερευνητικά στο κομμάτι των εποχικών προγνώσεων αναφέρει για τη χώρα μας ότι η πιθανότητα να είναι πιο ζεστό το φετινό καλοκαίρι από το μέσο όρο των καλοκαιριών 1981-2010 είναι 70% , το ίδιο ζεστό 20% και πιο κρύο μόνο 10%.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Εξαίρεση το Αιγαίο και η Κρήτη

Όπως επισημαίνει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα των αριθμητικών μοντέλων εποχικής πρόγνωσης, με εξαίρεση το Αιγαίο και την Κρήτη, όπου μάλλον συνεχίζεται το μοτίβο βόρειας ροής και οι μέσες θερμοκρασίες του τριμήνου δεν φαίνεται να αποκλίνουν από τις κανονικές, στις υπόλοιπες περιοχές το καλοκαίρι προβλέπεται σχετικά ζεστό. Τις μεγαλύτερες πιθανότητες για να συμβεί αυτό έχουν τα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας μας, όπου οι εκτιμώμενες θετικές αποκλίσεις φθάνουν τον 1 Κελσίου.

Για το καλοκαίρι 2022 (Ιούνιος – Ιούλιος – Αύγουστος), έχουμε επιλέξει, για παρουσίαση και σχολιασμό, τις αποκλίσεις από τις κανονικές τιμές, της θερμοκρασίας στα 2m, του υετού (βροχοπτώσεων), των γεωδυναμικών υψών στα 500 hPa, καθώς και τις αποκλίσεις της ατμοσφαιρικής πίεσης στην επιφάνεια, έτσι όπως αυτές προκύπτουν, τόσο από το μακροπρόθεσμο μοντέλο του ECMWF, όσο και από το σύστημα πολλαπλών μοντέλων (multi-modelsystem). Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η κλιματολογία, τόσο του ECMWF όσο και όλων των μοντέλων που συνθέτουν το multi-modelsystem, αναφέρεται στην περίοδο 1993-2016, δηλαδή οι τιμές που παρουσιάζονται αφορούν αποκλίσεις από τις μέσες τιμές της περιόδου αυτής. Οι χάρτες είναι διαθέσιμοι από την υπηρεσία C3S (Copernicus) και μπορούν να αναζητηθούν μαζί και με τα αποτελέσματα όλων των μοντέλων και των παραμέτρων που υλοποιούν το C3Smulti-modelsystem στην ιστοσελίδα: https://climate.copernicus.eu/charts/c3s_seasonal/.

Το καλοκαίρι σε Ευρώπη και Ελλάδα

Το ECMWF, για το μεγαλύτερο μέρος της Ευρωπαϊκής ηπείρου, προβλέπει θερμότερες από τις κανονικές συνθήκες. Εξαίρεση αποτελούν περιοχές της βόρειας Ευρώπης, το νοτιοδυτικό άκρο της Ιβηρικής χερσονήσου και περιοχές της νοτιοανατολικής Μεσογείου (συμπεριλαμβανομένου του Αιγαίου και της Κρήτης). Σημαντικό είναι ότι στα κεντρικά ηπειρωτικά τμήματα της Ευρωπαϊκής ηπείρου, εκτιμώνται, με πιθανότητα πάνω από 70%, θετικές αποκλίσεις της θερμοκρασίας από 1 μέχρι 2 βαθμούς Κελσίου και μάλιστα, στην ευρύτερη περιοχή των βορείων Βαλκανίων ξεπερνούν και τους 2 βαθμούς.

Εστιάζοντας στην Ελλάδα, το ECMWF μόνο στην περιοχή του Αιγαίου (κυρίως κεντρικού-νότιου) και της Κρήτης προβλέπει κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες. Σε όλη την υπόλοιπη χώρα εκτιμά γενικά θερμότερες από το κανονικό συνθήκες, με τη μεγαλύτερη πιθανότητα να συμβεί αυτό στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα, όπου οι εκτιμώμενες θετικές αποκλίσεις κυμαίνονται από 0,5 μέχρι 1 βαθμό Κελσίου και στη βόρεια παραμεθόριο πιθανώς λίγο περισσότερο.

Το multi-model συμφωνεί σε μεγάλο βαθμό με την πρόγνωση του ECMWF και το γεγονός αυτό ενισχύει την «βεβαιότητα» της πρόγνωσης. Γενικά, όπως έχουμε σημειώσει και στο παρελθόν, οι όποιες διαφοροποιήσεις παρατηρούνται μεταξύ ECMWF και multi-model, είναι αναμενόμενες, ακριβώς λόγω της δομής του multi-model ως σύνθεσης κλιματικών μοντέλων.

Θα έχουμε καύσωνες;

Θυμίζουμε ότι οι προγνώσεις αυτές αποτελούν μια μέση εικόνα του τριμήνου Ιούνιος-Ιούλιος-Αύγουστος. Η εκτίμηση λοιπόν για σχετικά πιο ζεστό καλοκαίρι, σε κάποιες περιοχές, δεν μπορεί να οδηγήσει υποχρεωτικά στο συμπέρασμα ότι στις περιοχές αυτές θα παρατηρηθούν κύματα καύσωνα με ασυνήθιστα, ενδεχομένως, υψηλές θερμοκρασίες, καθώς θα μπορούσε απλά να επικρατούν θερμοκρασίες σταθερά λίγο πάνω από τις κανονικές καθ’όλη τη διάρκεια του τριμήνου. Από την άλλη, οι θερμές εισβολές, ειδικά στη Μεσόγειο, την θερινή περίοδο αποτελούν καταγεγραμμένο γεγονός και, κλιματολογικά τουλάχιστον, δεν μπορούν να αποκλειστούν. Με την ίδια έννοια και το συμπέρασμα για κανονικές τιμές θερμοκρασίας σε κάποιες περιοχές δεν σημαίνει ότι αποκλείονται θερμά επεισόδια στις περιοχές αυτές, αλλά ότι απλώς αυτά μπορεί να εναλλάσσονται με σχετικά ψυχρά διαστήματα.

Ξηρότερο καλοκαίρι

Από πλευράς υετού (βροχοπτώσεων), το ECMWF προβλέπει ξηρότερες από το κανονικό συνθήκες στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρωπαϊκής ηπείρου και μόνο στα βορειότερα τμήματα προβλέπονται κανονικές συνθήκες και τοπικά στη Σκανδιναβία-βόρεια Βρετανία σχετικά πιο υγρές.

Εδώ όμως, αξίζει να παρατηρήσουμε, ότι για πολλές περιοχές της νότιας Ευρώπης και κυρίως για τις περιοχές της Μεσογείου, ούτως ή άλλως κατά τους θερινούς μήνες τα μηδενικά ύψη βροχής αποτελούν τις κανονικές συνθήκες.

Ειδικά για την Ελλάδα, με βάση το ECMWF, πιθανότητα για ένα κανονικό από πλευράς ξηρασίας καλοκαίρι έχει η βορειοδυτική Ελλάδα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Για τις υπόλοιπες περιοχές προβλέπει συνθήκες πιο ξηρές από τις κανονικές, με τη μεγαλύτερη πιθανότητα για αυτό στην ανατολική Μακεδονία-Θράκη.

Το multi-model συμφωνεί με το ECMWF για ξηρότερες από το κανονικό συνθήκες στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρωπαϊκής ηπείρου και μάλλον κανονικές συνθήκες στα βορειότερα τμήματα και την Μ. Βρετανία, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι διαφοροποιείται εκτιμώντας κανονικές συνθήκες στο σύνολο της θάλασσας της Μεσογείου.

Στο σημείο αυτό δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι βροχοπτώσεις την θερινή περίοδο προέρχονται κυρίως από καταιγίδες, με τα φαινόμενα αυτά να έχουν συχνά έντονο τοπικό χαρακτήρα.

Επειδή, σε μεγάλο βαθμό, οι διεργασίες στην ατμόσφαιρα καθοδηγούνται από την κυκλοφορία στα 500hPa, παρατίθενται και οι προγνωστικοί χάρτες (ECMWF και multi–modelsystem) με τις αποκλίσεις των γεωδυναμικών υψών στο επίπεδο αυτό.

Τόσο το ECMWF, όσο και το multi-model προβλέπουν την παρουσία συστήματος υψηλών πιέσεων γενικά πάνω από την ευρωπαϊκή ήπειρο αλλά και τον βόρειο Ατλαντικό ωκεανό. Ουδέτερες ή αρνητικές αποκλίσεις των γεωδυναμικών υψών στα 500hPa προβλέπονται στην περιοχή της Γροιλανδίας – Ισλανδίας και πιθανώς στην ανατολική Μεσόγειο.

Προγνωστικοί χάρτες του ECMWF και του C3S multi-modelsystem με τις αποκλίσεις της ατμοσφαιρικής (βαρομετρικής) πίεσης στην επιφάνεια (MSLP) για το καλοκαίρι 2022 (3-monthaverage), με αρχικές τιμές της 01/05/2022

Εξετάζοντας τους χάρτες κατανομής της ατμοσφαιρικής πίεσης στην επιφάνεια, και εστιάζοντας στον ευρωπαϊκό χώρο, για το ECMWF δεν προβλέπονται σημαντικές αποκλίσεις από τις μέσες συνθήκες για το σύνολο της Ευρώπης, με εξαίρεση την περιοχή του Αιγαίου – ανατολικής Μεσογείου όπου εκτιμά αρνητική απόκλιση της ατμοσφαιρικής πίεσης. Το multi-model εκτιμά αρνητική απόκλιση σε μια ευρύτερη περιοχή, που περιλαμβάνει την κεντρική Μεσόγειο θάλασσα, την νότια Ιταλία, το μεγαλύτερο μέρος της Αδριατικής θάλασσας και ολόκληρη την ελληνική περιοχή.

Ο συνδυασμός των σχετικά υψηλότερων πιέσεων στην κεντρική Ευρώπη – Βαλκάνια με τις σχετικά χαμηλότερες στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, κατά τη θερινή περίοδο σηματοδοτεί στην περιοχή μας, την παρουσία των ετησίων ανέμων (μελτέμι), με τη συχνότητα εμφάνισης και την έντασή τους να εξαρτάται άμεσα από το πόσο ισχυρός θα είναι αυτός ο συνδυασμός, με άλλα λόγια πόσο μεγάλη θα είναι η διαφορά της ατμοσφαιρικής πίεσης μεταξύ κεντρικής Ευρώπης – Βαλκανίων και νοτιοανατολικής Μεσογείου. Οι ετησίες, ως βόρειοι άνεμοι, συμβάλουν στην ανάσχεση των υψηλών θερινών θερμοκρασιών κυρίως στο Αιγαίο, αλλά και στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα, κάτι που αποτυπώνεται ευδιάκριτα στους χάρτες της θερμοκρασίας στα 2m, στους οποίους αναφερθήκαμε παραπάνω.

Τέλος κάνοντας μια σύντομη αναφορά στον παράγοντα, που καθορίζει εν πολλοίς την ατμοσφαιρική κυκλοφορία, δηλαδή στην ταλάντωση του νότιου Ειρηνικού Ωκεανού (ENSO), η εκτίμηση ότι η φάση La Niña βρισκόταν σε κατάσταση εξασθένισης, εξακολουθεί να ισχύει, πλην όμως δεν φαίνεται να ολοκληρώνει τον κύκλο της μέσα στο καλοκαίρι.

Κλείνοντας να υπενθυμίσουμε ότι η μακροπρόθεσμη/εποχική πρόγνωση προσπαθεί να περιγράψει την τάση εξέλιξης της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας σε ολόκληρες ηπείρους ή σε ολόκληρο τον πλανήτη. Συνεπώς οι εποχικές προγνώσεις πρέπει να αντιμετωπίζονται με σχετική επιφύλαξη, λαμβάνοντας υπόψη, ότι το αποτέλεσμά τους θα αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο ποσοστό του χρόνου αναφοράς τους (40 – 60%), σε καμία όμως περίπτωση δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται απορριπτικά, αποκλείοντας την προοπτική βελτίωσής τους.

https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΕΛΛΑΔΑ

Μωβ μέδουσες: Η διπλή επίθεση σε γυναίκα που κολυμπούσε στα Χανιά

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Θύμα των μωβ μεδουσών έπεσε μια γυναίκα την Κυριακή στην παραλία της Χρυσής Ακτής στα Χανιά. Όπως περιγράφει στο zarpanews.gr, είχε επισκεφθεί την παραλία με τον σύντροφό της, όταν ενώ βρισκόταν μέσα στη θάλασσα, ένιωσε ένα τσίμπημα στο χέρι της.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

“Στη θάλασσα είχε πολύ κύμα και δεν έβλεπες καθαρά τι συμβαίνει κάτω. Έκανα μπάνιο και ένιωσα ένα δυνατό τσίμπημα”, αναφέρει, ενώ όπως σημειώνει, στην αρχή δεν έδωσε σημασία και νόμιζε πως το τσίμπημα προήλθε ενδεχομένως από κάποιο ψάρι.

Στη συνέχεια, η γυναίκα συνέχισε το μπάνιο της στη θάλασσα, όταν ένιωσε και δεύτερο τσίμπημα στο άλλο της χέρι. “Ένιωσα και δεύτερο τσίμπημα, αρκετά δυνατό. Τραβήχτηκα. Στην αρχή δεν είχα σημάδια”

Όπως περιγράφει η γυναίκα, όταν άρχισε να βλέπει σημάδια στα χέρια της, έψαξε στο διαδίκτυο, να δει τι μπορεί να είναι, μάλιστα, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, “έψαξα για πλάκα τσιμπήματα από μέδουσα. Ήταν ακριβώς τα ίδια που είχα”.

Αμέσως μετά, όπως αναφέρει πήγε σπίτι της, αλλά όταν είδε ότι τα σημάδια γίνονται εντονότερα, αποφάσισε να επισκεφθεί φαρμακείο για να λάβει φαρμακευτική αγωγή.

Στο φαρμακείο, την καθησύχασαν και της χορήγησαν μια κρέμα, ενώ η ίδια περιγράφει και τα συμπτώματα που έχει.

Όπως λέει, έχει παρουσιάσει ζαλάδα, ταχυπαλμία και έντονη φαγούρα στο σημείο. Παράλληλα, νιώθει και πόνο στο σημείο που βρίσκονται τα σημάδια, αλλά μόνο κατά την αφή.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες, οι μωβ μέδουσες έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε παραλίες των Χανίων, λόγω των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή,  οι οποίοι  τις μετέφεραν νοτιότερα.

Πώς να αντιμετωπίσετε πιθανό τσίμπημα από μέδουσα

Για την αντιμετώπιση του τσιμπήματος οι λουόμενοι πρέπει να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα:

1.Απομακρύνουμε τυχόν πλοκάμια που έχουν απομείνει στο σημείο. «Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια κοφτερή πέτρα, ένα καλαμάκι, μια χαρτοπετσέτα ή οτιδήποτε άλλο έκτος από γυμνά χέρια. Ο λόγος που δεν ρίχνουμε πρώτα θαλασσινο νερό μετά την έξοδο από τη θάλασσα σχετίζεται με το γεγονός ότι μπορεί να υπάρχει κάποιο πλοκάμι, το οποίο ενδεχομένως να φύγει από το σημείο, να πάει πιο κάτω και να μας τσιμπήσει εκ νέου» τονίζει. Ανάμεσα στα αντικείμενα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, περιλαμβάνεται μια παλιά πλαστική κάρτα ή τηλεκάρτα, όπως και ένα τσιμπιδάκι.

2.Τσεκάρουμε αν η μωβ μέδουσα μάς έχει τσιμπήσει και σε άλλο σημείο. Υπάρχουν περιπτώσεις που ένας λουόμενος πονάει πολύ σε ένα σημείο, με αποτέλεσμα να μην έχει αντιληφθεί πως υπάρχει και δεύτερο τσίμπημα. «Πρέπει να ψάξουμε για πλοκάμια όχι μόνο στην περιοχή που πονάμε, αλλά γενικά να δούμε μήπως σε κάποιο άλλο μέρος του σώματός μας υπάρχει κάτι μικρό. Θα το καταλάβουμε καθώς θα υπάρχει μια έντονη κοκκινίλα. Το να ρίξουμε άφθονο θαλασσινό νερό βοηθά πάρα πολύ, όμως μέχρι να το πάρουμε και να το ρίξουμε ο λουόμενος που τον έχει τσιμπήσει η μωβ μέδουσα θα πονάει. Είναι πιο γρήγορο να βγάλεις το πλοκάμι» εξηγεί δερματολόγος – αφροδισιολόγος.

3.Ρίχνουμε άφθονο θαλασσινό νερό. Χρησιμοποιώντας ένα δοχείο, ένα ποτηράκι, ένα κουβαδάκι ή κάτι άλλο παρόμοιο, ρίχνουμε πάνω στο σημείο που δεχτήκαμε το τσίμπημα από τη μωβ μέδουσα. Προσοχή! Δεν χρησιμοποιούμε τα χέρια μας. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μερικές φορές.

4.Χρησιμοποιούμε μαγειρική σόδα μαζί με θαλασσινό νερό για να αντιμετωπίσουμε τον πόνο που προκαλεί το τσίμπημα. «Η αναλογία είναι 1:1. Το τσίμπημα της μωβ μέδουσας είναι όξινο. Επιλέγοντας ένα αλκαλικό στοιχείο, δημιουργούμε μια βάση. Έχει παρατηρηθεί ότι ανακουφίζει από τον οξύ πόνο» αναφέρει. Στο πλαίσιο της καλής προετοιμασίας θα ήταν καλό οι λουόμενοι να έχουν μαζί τους ένα μικρό μπουκαλάκι, μέσα στο οποίο θα υπάρχει μαγειρική σόδα μέχρι τη μέση. Με αυτόν τον τρόπο το μόνο που χρειάζεται, είναι να προστεθεί το θαλασσινό νερό και αφού ανακινήσουμε καλά, αδειάζουμε το περιεχόμενο στο σημείο όπου έγινε το τσίμπημα από τη μωβ μέδουσα.

5.Κορτιζονούχα κρέμα, ισχύος 3 ή 4 | μους κορτιζόνης. «Αφού έχουμε καθαρίσει την περιοχή από πλοκάμια, έχουμε ρίξει θαλασσινό νερό και έχουμε εφαρμόσει το μείγμα με τη μαγειρική σόδα, απλώνουμε ένα παχύ στρώμα από κορτιζονούχα κρέμα (ισχύος 3 ή 4) ή μους κορτιζόνης. Τα δύο σκευάσματα τα έχουμε προμηθευτεί από τον φαρμακοποιό μας και τα έχουμε μαζί μας στο πλαίσιο της σωστής πρόληψης και προετοιμασίας. Δεν ενδείκνυται η κορτιζόνη που είναι σε μορφή αλοιφής» σημειώνει.

6. Αντισταμινικό χάπι. «Αφού κάνουμε τα παραπάνω βήματα, παίρνουμε προληπτικά ένα αντισταμινικό χάπι. Όταν το ζητήσουμε από τον φαρμακοποιό μας, πρέπει να του ξεκαθαρίσουμε ότι θέλουμε να μας δώσει ένα αντισταμινικό χάπι που να μη μας φέρει υπνηλία» ξεκαθαρίζει.

7.Ένεση κορτιζόνης ή χάπι κορτιζόνης (προληπτικά).

https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 53χρονος – Παρενοχλούσε σεξουαλικά την ανήλικη φίλη της κόρης του

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Στη σύλληψη ενός 53χρονου προχώρησαν οι Αρχές στη Θεσσαλονίκη ο οποίος φέρεται να παρενοχλούσε 13χρονη και μάλιστα μέσα στο σπίτι του.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Το περιστατικό συνέβη σε περιοχή του δήμου Θερμαϊκού και ο 53χρονος ήταν ο πατριός της φίλης της 13χρονης,  η οποία πήγε να μείνει στο σπίτι τους, σύμφωνα με το GRTimes. Ο συλληφθείς φέρεται να προέβη σε χειρονομίες σε βάρος της ανήλικης αλλά και να της εξιστόρησε γεγονότα ερωτικού περιεχομένου.

Κατηγορείται για κατάχρηση ανηλίκου

Πιο αναλυτικά όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θερμαϊκού, στο πλαίσιο διενέργειας αστυνομικής έρευνας, συνέλαβαν χθες (04 07-2022) 53χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκων.

Προηγήθηκε καταγγελία του πατέρα ανήλικης, σύμφωνα με την οποία, ο συλληφθείς εντός οικίας του σε περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού, στην οποία φιλοξενείτο η ανήλικη, προέβη σε χειρονομίες σε βάρος της, εξιστορώντας γεγονότα ερωτικού περιεχομένου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
OIKONOMIA3 λεπτά ago

Καλλιέργειες: Τι ισχύει με την καύση φυτικών υπολειμμάτων

ΚΟΣΜΟΣ4 λεπτά ago

Κύπρος: Στις 5 και 12 Φεβρουαρίου 2023 η ψηφοφορία για τον επόμενο πρόεδρο

LIFESTYLE8 λεπτά ago

O Μπρους Γουίλις συνέχισε να εργάζεται μετά τη διάγνωση της ασθένειας του

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ9 λεπτά ago

Εγκαταστάθηκε στη Φινλανδία η πρώτη μπαταρία από άμμο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ14 λεπτά ago

Δημοσκόπηση: Πώς κρίνουν οι πολίτες τους υπουργούς της Κυβέρνησης – Ποιοι βρίσκονται στην κορυφή

ΕΛΛΑΔΑ15 λεπτά ago

Μωβ μέδουσες: Η διπλή επίθεση σε γυναίκα που κολυμπούσε στα Χανιά

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ21 λεπτά ago

Φούντας: Το πρώτο του χατ-τρικ στο MLS

OIKONOMIA22 λεπτά ago

Σκρέκας: Το σχέδιο ενεργειακής επάρκειας της χώρας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ33 λεπτά ago

Σκρέκας: Δείτε Live τις ανακοινώσεις για την επιδότηση ρεύματος Ιουλίου

ΕΛΛΑΔΑ34 λεπτά ago

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 53χρονος – Παρενοχλούσε σεξουαλικά την ανήλικη φίλη της κόρης του

Δημοφιλή