ΕΛΛΑΔΑ
Καιρός: Βοριάδες και σκόνη συνθέτουν το σκηνικό

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες
Στην πρόγνωσή του ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς κάνει λόγο για καλές θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες, χωρίς βροχές αλλά με τους βοριάδες να διατηρούνται, ενώ σύμφωνα με το Meteo σήμερα οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες.
Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του: «Καλές θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες, χωρίς να απέχουν πολύ από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή. Οι βοριάδες θα διατηρηθούν στο Αιγαίο ενώ ουσιαστικές βροχές σε όλη τη χώρα δεν διαφαίνονται στον μεσοπρόθεσμο ορίζοντα».
Καλές θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες, χωρίς να απέχουν πολύ από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή .
Οι βοριάδες θα διατηρηθούν στο Αιγαίο ενώ ουσιαστικές βροχές σε όλη τη χώρα δεν διαφαίνονται στον μεσοπρόθεσμο ορίζοντα. @CivPro_GR @Starchannelnew1 pic.twitter.com/eXORNNO8PC— Theodoros Kolydas (@KolydasT) September 3, 2025
Ο καιρός σήμερα
Αναμένεται ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες μόνο νεφώσεις κατά τόπους. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 18 έως 33, στη Θεσσαλία από 21 έως 34, στην Ήπειρο από 16 έως 30, στη Στερεά και στην Πελοπόννησο από 18 έως 34, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 32, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 20 έως 33, στις Κυκλάδες από 22 έως 28, στα Δωδεκάνησα από 23 έως 29 και στην Κρήτη από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το πρωί. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 24 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Ο καιρός του Σαββάτου 6 Σεπτεμβρίου
Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και στα ανατολικότερα τμήματα πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και τη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη τους 30 με 32 βαθμούς και στις Κυκλάδες τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.
Ο καιρός της Κυριακής 7 Σεπτεμβρίου
Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά όπου πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά, κυρίως θαλάσσια-παραθαλάσσια.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

-
ΕΛΛΑΔΑ20 ώρες ago
Λαθρεμπόριο καυσίμων: Τουλάχιστον 3 εκατ. το κέρδος της εγκληματικής οργάνωσης
-
ΕΛΛΑΔΑ8 ώρες ago
Θανατηφόρο τραύμα από πυροβόλο όπλο έφεραν και οι δύο νεκροί που βρέθηκαν σε διαμέρισμα
-
ΕΛΛΑΔΑ15 ώρες ago
Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: 23.000 – 24.000 προσλήψεις στην πρώτη φάση
-
ΕΛΛΑΔΑ20 ώρες ago
Θρακικό Πέλαγος: “Έλεγαν ‘βουλιάξτε τους’ “
-
ΕΛΛΑΔΑ9 ώρες ago
Το σπίτι όπου βρέθηκαν τα δύο πτώματα σε αποσύνθεση, σοκάρουν οι μαρτυρίες γειτόνων
-
ΕΛΛΑΔΑ22 ώρες ago
Αιφνίδιος θάνατος 40χρονου σε καφενείο
-
ΕΛΛΑΔΑ18 ώρες ago
Σφραγίσεις σε 38 καταστήματα για υπέρβαση κοινόχρηστου χώρου
-
ΕΛΛΑΔΑ19 ώρες ago
Πέντε οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί στις δύο δικογραφίες