Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Σε επιφυλακή από τα ξημερώματα της Κυριακής ο μηχανισμός του Δήμου Αθηναίων

Published

on

Σε πλήρη ετοιμότητα θα βρίσκονται από τα ξημερώματα της Κυριακής, όλες οι υπηρεσίες, τα εκχιονιστικά μηχανήματα και το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου Αθηναίων, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα και αποτελεσματικά τυχόν προβλήματα από την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα», η οποία, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, αναμένεται να πλήξει από το επόμενο 24ωρο και την Αττική.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σε ευρεία σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής υπό τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, καταρτίστηκε ο αναλυτικός σχεδιασμός του δήμου για τις προσεχείς ημέρες.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Εστιάζει στην προστασία των ευάλωτων ατόμων, που είτε βρίσκονται στο δρόμο (άστεγοι, τοξικο-εξαρτημένοι), είτε χρήζουν βοήθειας στο σπίτι, αλλά και στην προσπάθεια να διατηρηθούν ανοιχτές οι κεντρικές οδοί για την ανεμπόδιστη πρόσβαση στα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας και σε άλλες κρίσιμες – για τη λειτουργία του κράτους – υποδομές.

Κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας, θα βρίσκονται σε καίρια σημεία, και στις επτά δημοτικές κοινότητες του Δήμου Αθηναίων, εκχιονιστικά μηχανήματα και δυνάμεις εργαζομένων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα στις γειτονιές της πόλης.

Ιδιαίτερη έμφαση, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, δίνεται στα σημεία που σε προηγούμενες αντίστοιχες καιρικές συνθήκες παρουσιάστηκαν τα μεγαλύτερα προβλήματα, όπως στην Άνω Κυψέλη, στο Πολύγωνο, στου Γκύζη, στον Λυκαβηττό κ.α.

Επιφυλακή για βλάβες στο φωτισμό και πτώσεις δέντρων

Σε ετοιμότητα θα βρίσκονται, επίσης, τα οχήματα και το προσωπικό της Διεύθυνσης Πρασίνου και Ηλεκτρολογικού, ώστε να παρέμβουν σε περιπτώσεις πτώσης δέντρων ή πρόκλησης βλαβών στο δίκτυο φωτισμού της πόλης.

Στις εισόδους του Μετρό και όπου αλλού χρειαστεί, τα συνεργεία της Διεύθυνσης Καθαριότητας θα ρίχνουν τις απαραίτητες ποσότητες αλατιού, προκειμένου να αντιμετωπιστούν φαινόμενα παγετού.

Πού να απευθυνθούν οι άστεγοι

Το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων ενεργοποιεί σε 24ωρη βάση τις κοινωνικές δομές και υπηρεσίες του και είναι έτοιμο να παρέχει ασφαλή φιλοξενία στους ανθρώπους που βρίσκονται στο δρόμο.

Οι άστεγοι συμπολίτες μας μπορούν να απευθυνθούν:

– Στο Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων επί των οδών Αχαρνών και Λιοσίων (τηλ. 210-5246515).

– Στο Υπνωτήριο του ΟΚΑΝΑ στην οδό Σουρμελή 4-6 (τηλ. 210 8238676), (σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ για την εξυπηρέτηση των αναγκών των άστεγων χρηστών που καλύπτει).

Παράλληλα, τα κλιμάκια Street Work του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.), που αποτελούνται από δύο κοινωνικούς λειτουργούς και έναν νοσηλευτή, θα επιχειρούν καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας και της νύχτας.

Συγκεκριμένα, οι διεπιστημονικές ομάδες επιτόπιων παρεμβάσεων με έξι βάρδιες (από 06.00-14.00, 14.00-22.00, 22.00-06.00) θα βρίσκονται στους στους δρόμους της πόλης, προτρέποντας τους άστεγους συμπολίτες μας να βρουν ένα ζεστό κρεβάτι στο Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων του Δήμου.

Παράλληλα, θα μοιράζουν κουβέρτες, μπουφάν, ζεστό τσάι, σταφίδες, φρυγανιές και πλήρη γεύματα για όσους δυσκολεύονται να μεταφερθούν στους θερμαινόμενους χώρους.

Θερμαινόμενη αίθουσα την Κυριακή

Το τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων θα βρίσκεται σε 24ωρη λειτουργία (210-5246515), ώστε να δέχεται τηλεφωνικές αναφορές από πολίτες για σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι που χρειάζονται βοήθεια. Κλήσεις για αντίστοιχες αναφορές μπορούν να γίνονται και στον τετραψήφιο αριθμό επικοινωνίας του Δήμου Αθηναίων, 1595.

Νωρίς το πρωί της Κυριακής, θα ανοίξει μία θερμαινόμενη αίθουσα στη Λέσχη Φιλίας Βοτανικού (Κοζάνης 4), όπου μπορούν να φιλοξενηθούν ευάλωτοι συνάνθρωποί μας.

Εφόσον υπάρξει αυξημένη ανάγκη για να φιλοξενηθούν άστεγοι συνάνθρωποί μας, οι οποίοι επιθυμούν να προστατευθούν προσωρινά από το κρύο, αλλά δεν θέλουν να κατευθυνθούν σε άλλες δομές, όπως το Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων, θα διατεθεί και ένας επιπλέον χώρος.

Τα τηλέφωνα για την «Βοήθεια στο Σπίτι»

Ηλικιωμένοι, άνθρωποι που ζουν μόνοι τους, καθώς και άτομα με αναπηρίες και με κινητικές δυσκολίες μπορούν να απευθύνονται στην υπηρεσία «Βοήθεια Στο Σπίτι», καθημερινά από τις 8:00-20:00 για την προμήθεια αναγκαίων αγαθών, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης. Τα αιτήματα μπορούν να υποβάλλονται στην τηλεφωνική γραμμή: 2103428745.

Σε ετοιμότητα θα βρίσκεται το προσωπικό και των έξι Δημοτικών Ιατρείων της Αθήνας, ενώ θα λειτουργήσει ιατρική βάρδια για την αντιμετώπιση τυχόν έκτακτων περιστατικών.

Σε λειτουργία βρίσκεται ο τετραψήφιος αριθμός 1595, καθώς και οι τηλεφωνικές γραμμές 210 5277000 και 210 5287800.



Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 δευτερόλεπτα ago

Γενία Ζ: Μια γενιά που κανένας δεν μπήκε στον κόπο να την προσεγγίσει

ΕΛΛΑΔΑ3 λεπτά ago

Σεισμός στην Αττική: 2,7 Ρίχτερ – Νοτιοδυτικά του Μαραθώνα το επίκεντρο

LIFESTYLE12 λεπτά ago

«Το καλύτερο πράγμα που έκανα για το γάμο μου ήταν να χάσω κιλά»

LIFESTYLE27 λεπτά ago

5+1 οροί με ρετινόλη που αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά ρυτίδες και λεπτές γραμμές

LIFESTYLE42 λεπτά ago

Επαναστατική θεραπεία εξαφάνισε ανίατο καρκίνο από 13χρονο κορίτσι

ΚΟΣΜΟΣ54 λεπτά ago

Μέση Ανατολή: Συνάντηση των ΥΠΕΞ Σαουδικής Αραβίας και Ιράν στη διάρκεια του Ραμαζανιού

LIFESTYLE1 ώρα ago

Τα φορέματα-μυστικό όπλο του ανοιξιάτικου στυλ

LIFESTYLE1 ώρα ago

Αυτό το hack θα κολλήσει το νύχι σας που έσπασε στη στιγμή

ΜΠΑΣΚΕΤ1 ώρα ago

Ο Σίμονς ενδέχεται να χάσει όλη την υπόλοιπη σεζόν

ΚΟΣΜΟΣ1 ώρα ago

Ισραήλ: «Βαθιά ανήσυχες» οι ΗΠΑ από τις εξελίξεις καλούν σε «συμβιβασμό»

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες ago

Οδηγός αυτοκινήτου πέρασε με κόκκινο και σκότωσε πατέρα τριών παιδιών στο Βόλο

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες ago

Μάκης Καψάλης: Στο νοσοκομείο ο τραγουδιστής – Υπέστη έμφραγμα

OIKONOMIA6 ημέρες ago

Τρόφιμα με αλεύρι από γρύλο, αλευροσκουλήκι και ακρίδα με την «βούλα» της ΕΕ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Πέθανε ο 69χρονος επιχειρηματίας Στάθης Μόκας από Βόλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

ΣΚΙΑΘΟΣ-ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΟΙΞΗΣ ΚΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΓΙΩΤΑ ΜΑΝΤΑΛΑΡΑ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες ago

Αμβρόσιος: Νέο παραλήρημα μετά τις εμετικές δηλώσεις για τα Τέμπη – Ποιον ηθοποιό αποκαλεί «διαβολόπαιδο»

LIFESTYLE6 ημέρες ago

Ελισάβετ Μουτάφη: Το περιστατικό που έζησε σε εκκλησία στην Αχαρνών

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ2 ημέρες ago

Αραχωβα -Το Λαογραφικο Μουσειο Ανακοινωνει Την Εναρξη Των Εργασιων Ψηφιοποιησης Του Ιστορικου Αρχειου

ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα ago

Νεκρός σε τροχαίο πατέρας 4 παιδιών – Έχασε τον έλεγχο της μηχανής του, διαλύθηκε το κράνος του

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ3 ημέρες ago

Τα ιδιαίτερα γλυπτά του Ν. Μάνεση στα Λευκά Όρη – Ξυλογλυπτική στα… 1.200 μέτρα

Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή